Veteriner Malzeme Blog

  • Temmuz 18, 2021 Pet

     Kusma, diğer adıyla vomitus; mide ve/veya ince bağırsak içeriğinin kuvvetli bir şekilde ağızdan çıkarılması olayıdır. Kedilerde sık karşılaşılan, şiddetli ve sürekli seyirlerinde yaşamı tehtid edebilen bir semptomdur. Fizyolojik olabileceği gibi patolojik durumlarda da sıklıkla görülür ve hastalığın tanısı, prognozu ve sağaltımı için önem arz eder.

    kediler neden kusar
  • Temmuz 17, 2021 Pet

    Akita, güçlü ve büyük bir köpektir. Çok bölgeseldirler ve yabancılar için rahatsız edici olabilirler. Yoğun tüy dökücüler olarak kabul edilirler, bu da onları sık sık taramanız gerektiği anlamına gelir çünkü bir yıl boyunca tüy dökerler.

    akita ırkının özellikleri
  • Temmuz 17, 2021 Pet

    Tüyleri,10 cm uzunluğunda kalın çift katlıdır. Çok atletik ve hızlı koşarlar. Görünüşte Sibirya kurdu ile benzer olduklarını ve sıklıkla karıştırıldıklarını söyleyebiliriz. Sahiplerinin göçebe hayatında hayatta kalabilmek için Alaska yerlileri tarafından yetiştirildiler. Çok becerikli ve zeki köpeklerdir.

    alaska kurdu
  • Temmuz 17, 2021 Pet

    Köpeklerde mide ülseri belirtileri, nedenleri, teşhis ve tedavi yöntemleri hakkındaki tüm bilgileri bu yazımızda derledik.

    köpeklerde mide ülseri
  • Temmuz 16, 2021 Pet

    Köpek alerjisi olanlarınız için hapşırma nöbetini tetikleyen şey köpek kılı değildir. Korkunçtur ki pul pul dökülen ve havada uçan küçük ölü deri parçacıklarıdır. Bu tehlike, bağışıklık sisteminin, alerjisi olan kişilerde saldırıya geçmesine neden olan bir protein içerir. Minimum tüy döken köpekleri şimdi inceleyelim.

    tüy dökmeyen köpek cinsleri
  • Temmuz 16, 2021 Pet

    Köpeklerde kök hücre uygulaması, artrit, tendon veya bağ yaralanmaları, kalça veya dirsek displazisi ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok sağlık sorununu tedavi etmek için güvenli ve etkilidir.

    köpeklerde kök hücre tedavisi
  • Temmuz 16, 2021 Pet

    Yavru serçelerin nasıl beslendiklerini ya da onları nasıl besleyeceğinizi anlatmadan önce biraz serçelerden ve yavrularından bahsedelim. Serçeler normal yaşantımız sırasında en çok gördüğümüz ve karşımıza çıkan türlerden bir tanesidir. Serçeler kendi yuvalarını kendileri yaparlar ve o şekilde yaşamaya devam edeler.

    Yavru Serçe Ne Yer
  • Temmuz 16, 2021 Pet

    Kedilerde Mantar Hastalığı Rehberi: Bir çok evcil hayvanda ve özellikle kedilerde görülen mantar enfeksiyonu ile alakalı rehber niteliğinde makalemize göz atabilirsiniz.

    kedilerde mantar
  • Temmuz 16, 2021 Pet

    Gençlik Hastalığı bir diğer adıyla Distemper, kedilerde de görülmektedir ama bu hastalığın köpeklerde görülme oranı çok daha yüksektir. Köpekler arasında en yaygın görülen hastalık türlerinden biridir. Bu hastalığın köpeklerde ölümle sonuçlanma olasılığı maalesef yüksektir. Etkeni Canine Distemper virüsüdür. Canine Distemper virüs Paramyxoviridae ailesine bağlıdır.

    Gençlik Hastalığı, Distemper
  • Temmuz 15, 2021 Pet

    Köpeğinizin sağlığını, hareketliliğini ve yaşam kalitesini iyileştirmek için adımlar atmak asla çok geç değildir. Köpeklerde obezite hastalığı artık sık bir şekilde görülmeye başlandı. Köpeğinizin kilo vermesine yardımcı olmak için beklemeyin ve yazımızla beraber harekete geçin.

    köpeklerde obezite, Köpeklere kilo nasıl verdirilir
  • Temmuz 15, 2021 Pet

    Çoğu köpeğin çok sevdiği o gevrek kuru köpek mamasında tam olarak ne var? Bir şekilde, seçtiğiniz markanın markasına ve aromasına bağlıdır. Köpek mamasına neyin girdiğine ve nasıl yapıldığına daha yakından bakalım.

    köpek mamasının içindekiler,
  • Temmuz 15, 2021 Pet

    Tüylüleriniz için hazırlayabileceğiniz çok sayıda sağlıklı, lezzetli ev yapımı tahılsız köpek mamaları vardır. Fırını önceden ısıtın ve hadi başlayalım!

    evde köpek maması yapımı, tahılsız köpek maması yapımı
  • Temmuz 15, 2021 Pet

    Diş kökü erimesi sorunu, köpeğinizin ciddi diş ağrısı ve / veya diş kaybı yaşamasına neden olabilir. Köpeklerde plak birikimi, diş travması, genetik yatkınlıklar, boşluklar ve kanserli durumlar dahil olmak üzere birçok nedeni vardır. Son yıllarda, bu diş hastalığında, dişin bir kısmının ters giden fizyolojik süreçler tarafından tahrip edildiği süreçlerde köpeklerde diş kökü erimesi belirtileri araştırmalarında bir artış olmuştur.

    köpeklerde diş kökü erimesi, köpekler diş kökü erimesi belirtileri, köpeklerde diş kökü erimesi tedavi yöntemleri
  • Temmuz 15, 2021 Pet

    Evet bu soruyu, yeni köpek sahiplenmeden kendi kendinize birçok kez sormuşsunuzdur. Bu soruyu ben de ilk köpeğimi sahiplenirken kendime sormuştum. Gelin bu soruya bulduğum cevapları değerlendirelim.

    yeni köpek sahiplenmek
  • Temmuz 14, 2021 Pet

    Köpeğinizin mali sorumluluğunu kabul etmek, başlangıçta veya faturalar birikmeye devam ederken göz korkutucu olabilir. Ancak bunun bir servete mal olması gerekmez. İşte 10 kolay yol ile köpek bakım maliyeti nasıl azaltılacağına dair bilgileri sizler için derledik.

    köpeğinizin bakım masrafları nasıl azaltılır.
  • Temmuz 14, 2021 Pet

    Titreme, sallanma, titrek; Ne derseniz deyin, bu köpeklerimizin yaptığı bir şeydir. Ve bir köpeğin yaptığı her şeyde olduğu gibi, bu davranışın da bir nedeni vardır, ancak bu hemen belli olmayabilir. Köpekler neden titrer sorusunun nedenlerinden bazılarını sizler için derledik.

    köpekler neden titrer, titreme sorununun çözümü
  • Temmuz 14, 2021 Pet

    Kedi pireleri kediler arasında sıkça görülen bir türdür. Kediniz dışarıya çıkıp eve geri dönüyorsa pire kapma ihtimali daha yüksektir. Ama kediniz evden çıkmıyor ya da yüksek katlarda oturuyor olsanız bile kedinize pire bulaşabilir. Pireler ayakkabı yoluyla bile taşınabilir.

    Kedi Piresi
  • Temmuz 14, 2021 Pet

    Evcil hayvanlarımızın ölümünü kabullenmek ve alışmak kolay bir durum değildir. Ama evcil hayvanlarımız hayatlarının sonlarına yaklaştıklarında onlar için yapabileceğimiz bazı şeyler vardır.

    Kedilerin Öleceği Nasıl Anlaşılır?
  • Temmuz 13, 2021 Pet

    Farkındalığımızı, köpeklerimizin deneyimlerine odaklayarak, daha fazla çalışmadan onları mutlu etmenin basit yollarını bulmak mümkündür. Bunu başarmanın birçok yolu vardır. Bu yazımızda köpeğinizi mutlu etmenin 10 yolunu titizlikle ele aldık.

    köpeğinizi mutlu etmenin yolları, köpekleri mutlu etmek,
  • Temmuz 13, 2021

    Profesyonel bir köpek gezdiricisi, köpeğinizin kış mevsimini geçirmesine yardımcı olacak yedi ipucu paylaşıyor! Köpeğinizle karlı bir kışı geçirmek artık daha eğlenceli olacak.

    köpeğinizle karlı bir kışı geçirmek, köpekler üşür mü
  • Temmuz 13, 2021

    Belki de köpekler hakkında en çok sorulan sorulardan birisi köpeklerin neden kuyruklarını kovaladığı sorusudur. Çoğumuz, kuyruğunu yakalamak için genellikle nafile bir girişimde çevresinde daire yapmaya çalışan bir köpeği görmüşüzdür. Peki bunu neden yapıyorlar? Gelin bu konuyu ele alalım.

    köpekler neden kuyruklarını kovalar, köpeklerin kuyruk kovalaması
  • Temmuz 13, 2021 Pet

    Peki köpekler neden yaralarını yalar? Köpek salyası gerçekten iyileştiriyor mu? Köpek salyasının iyileştirici güçlerini çevreleyen birçok söylenen efsane var, ancak birçok olumsuz yanı da var.

    köpekler neden yalar, salya yaraları iyiştirir mi
  • Temmuz 12, 2021 Pet

    Köpeğiniz, ağzını açana kadar tatlı ve masum mu görünüyor? Ağız kokusu, köpeklerinizden uzak durmak istemenize neden olan bir sorun olabilir! İşte ağzı kokan köpekler için ne yapmalı? Şimdi öğreneceksiniz.

    köpeklerde ağız kokusu, Köpeklerde ağız kokusunu gidermenin yolları
  • Temmuz 12, 2021 Pet

    Labradorlar, daha yüksek bakım gerektiren türlere kıyasla nispeten daha az özen ve dikkat gerektirir. Yine de, labradorlar arasında bazı sağlık sorunları daha yaygındır. Şimdi en yaygın labrador hastalıkları ve bunların nasıl önlenir olduğu ile ilgili bilgiler paylaşacağız.

    En yaygın labrador hastalıkları, labradoru hastalıklardan önleme yolları
  • Temmuz 12, 2021 Pet

    Köpekler de hüzünlü olabilir, sonuçta onlar da birer canlı. Elbette "köpekler depresyona girer mi?" diye sorduk ve araştırmalar sonucunda "evet" yanıtını aldık. Köpek depresyonunun semptomlarını ve tedavilerini yazımızda inceleyelim

    köpeklerde depresyon belirtileri, depresyon tedavi yöntemleri,
  • Temmuz 12, 2021 Pet

    İlk kez köpeği sahiplenen kişilerin, yeni köpek dostlarının ne kadar uyuyarak geçirdiklerine şaşırmaları yaygındır. Peki köpekler neden bu kadar çok uyur? Ve ayrıca köpekler günde kaç saat uyur?

    köpekler kaç saat uyur, köpeklerin uyuması hastalık belirtisi midir
  • Temmuz 12, 2021 Pet

    Güvenli olanlara sadık kalırsanız ve uygun bir miktar verirseniz, sebzeler köpeğinizin diyetine harika bir katkı olabilir. Peki köpekler hangi sebzeleri yer? Köpekler hangi sebzeleri yemez? Vejetaryen türüne göre köpekler için en iyi sebzeleri keşfedelim

    köpekler hangi sebzeleri yer, köpekler için güvenli sebzeler
  • Temmuz 12, 2021 Pet

    Küfler genellikle küçük miktarlarda zararsızdır. Ancak bir köpek onlara duyarlıysa ve alerjik reaksiyon geçirirse sorunlara neden olabilirler. İşte köpeklerde küf alerjisi ve alerjileri hakkında bilmeniz gerekenler. Köpeğinizin Küf Alerjisi Var mı?

    köpeklerde küf alerjisi
  • Temmuz 11, 2021 Pet

    Köpeğinizle ilişkinizi geliştirmenin en etkili 9 yolu sayesinde köpeğinizle olan ilişkinize odaklanacaksınız. Bu köpeklerin ikna olduğu bir arkadaşla yaşamanın en önemli yönüdür. Sadık dostlarımızın ailemizde bir birey olduğunu sakın unutmayın. Duygusal bir bağ oluşturursanız üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şey yoktur.

    Köpeğinizle İlişkinizi Geliştirmenin En Etkili 9 Yolu
  • Temmuz 11, 2021 Pet

    Bu yazı, köpeklerimiz için ev yapımı yemekler yapmakla ilgili bir dizi makalenin ilkidir. "Ev yapımı köpek maması" yazımız, köpeklerimizi beslemenin en iyi yolunun malzemelerini seçmek ve kendi kendimize yemek hazırlamak olduğuna olan inancımızdan ilham alıyor. İyi doldurulmuş bir tabak veya kase sunmanın getirdiği memnuniyet duygusundan bahsetmeye bile gerek yok.

    köpek maması, evde köpek maması yapımı
  • Temmuz 11, 2021 Pet

    Yavru köpeğinizi tanıdıkça, davranışlarının ve hırlamasının ne anlama geldiğini öğreneceksiniz. Öğrenmenize yardımcı olmak adına hazırladığımız bu makaleyi sonuna kadar okumanızı önemle rica ederiz.

    yavru köpekler neden hırlar, köpek hırlaması
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.