VM Mikroçip Okuyucu
Daha önce mikroçip uygulanmış hayvanların üzerindeki mikroçipleri okutarak, o hayvan hakkında bir çok bilgiyi okumanızı sağlar. Ürünün en önemli özelliği şarj edilebilir olmasıdır.
Mikroçip Okuyucu Nedir?
Kedi, köpek, küçük ve büyük baş hayvanlara uygulanan mikroçipleri okuyarak RFID kimlik numaralarını gösteren bir çeşit çip okuyucudur. Mikroçip okuyucular sevgili dostalarımıza yapılmış olan mikroçip uygulamalarının var olup olmadığının, kontrolünün yapılabilmesine olanak sağlamaktadır.
Mikroçip Okuyucu kendi ithalatımızdır.
Mikroçip Okuyucu Özellikleri Nelerdir?
Kablosuz kimlik teknolojisini benimseyen ve EMID, FDX-B (ISO11784 / 85) vb. mikroçiplerin okunmasını destekleyen düşük frekanslı bir mikroçip tarayıcıdır.
Bu okuyucu, gün ışığın da görülebilen OLED ekran'a sahiptir. Dahili hafızası 128 kayıt yapmaktadır. Tüm bilgileri USB kablo yardımıyla bilgisayara aktarabilirsiniz.
Mikroçip Okuyucu Menşei Neresidir?
Mikroçip Okuyucu uzakdoğudan kendi ithalatımızdır. Mikroçip okuyucumuzun garanti süresi 2 yıldır.
Mikroçip Okuyucu Özellikleri Nedir?
- Mikroçip okuyucuları, hayvanların mikroçiplerinin yerlerini doğrulamak için oldukça önemlidir.
- Tüm evcil hayvanlar seyahat etmeden önce mikroçip ile taranması gerekmektedir. Bu tarama işlemlerinde mikroçip okuyucu kullanılır.
- Tüm hayvanlar düzenli olarak taranmalı ve kayıp/yabancı hayvanlar ile karşılaştırılmalıdır.
- Bunun için evrensel bir mikroçip tarayıcısına ihtiyaç duyulur.
- Mikroçip okuyucu hayvanlara uygulanmış olan mikroçiplerin okunmasını sağlar.
- Kolay ve pratik kullanımlıdır.
- Kullanımdan sonra otomatik olarak kapanır.
- ISO11784 / 85 standartlarına uygun üründür.
- Hızlı okuma ve sonuç verir.
- Veteriner kliniklerinde kullanılır.
- İçerisinde bulunan kayıltlar bilgisayar ortamına aktarılabilmektedir.
- Mikroçip okuyucu hafızasında en fazla 128 adet kayıtlı ID tutar.
Mikroçip Okuyucu Teknik Özellikleri Nelerdir?
- İşlemci: KOL (STM32)
- Güç Kaynağı: Şarjlı (usb ile şarj edilebilir).
- Çalışma Frekansı: 134,2 KHZ.
- Destek Etiketi: EMID,FDX-B(ISO11784/85)
- Güç: 3,7V (Li-pil)
- Renk: Beyaz.
- ISO11784 / 85
- İşletim Dili: İngilizce
- Okuma Süresi: <100 ms
- Ekran: 0.91 inç yüksek parlaklıkta OLED
- Anten: Anten bölüm mesafe: 55mm.
- Çalışma Sıcaklığı:-15 45 derece.
- Okuma Mesafesi: 15 cm.
- Okuma modülü: Tüm fd-x mikroçipleri okur .
- Aksesuarlar: Mikroçip okuyucu cihaz + Bağlantı kablosu
- 128 hafızalıdır.
Mikroçip Okuyucu Neden Kullanılmaktadır?
Mikroçip okuyucu hayvanlara yapılmış olan mikroçiplerin okunmasına olanak sağlamaktadır. Mikroçip okuyucu sayesinde hayvanlarda mikroçip olup olmadığının kontrolü yapılabilmektedir. Aksi halde mikroçip okuyucu olmadan hayvanlara yapılmış olan mikroçip uygulaması okunamamaktadır. Mikroçip okuyucunun kullanımı ise son derece pratik ve kolaydır.
Mikroçip Okuyucu İle Mikroçip Nasıl Okunur?
Mikroçip okuyucu hayvanda mikroçipin okunduğu bölgeye yakınlaştıralark okutulmaktadır. Mikroçip uygulaması ise hayvanların genellikle ense bölgesine yapılmaktadır. Mikroçip okuyucunun uç kısmı hayvanın ensenine yaklaştırıldığında, cihaz otomatik olarak mikroçipi algılar ve hayvanın kimlik numarasını gösterir.
Mikroçip Okuyucu İle Okunan Mikroçipler (ID) Nasıl Bilgisaraya Aktarılır?
Mikroçip okuyucu içerisinde kayıtlı olarak bulunan hayvanların mikroçip numaraları kolay ve basit bir şekilde bilgisayara aktarılmaktadır. Mikroçip okuyucu içerisinde bulunan kayıtlar bilgisayara şu şekilde aktarılmaktadır;
- Mikroçip okuyucunun kutusu içerisinde gönderilen şarj kablosunun bir kısmı mikroçip okuyucuya, diğer kısmını ise bilgisayarınızın USB girişine takınız.
- Daha sonra bilgisayarınızdan Not Defteri bölümünü açın.
- Not defteri kısmı açıldıktan sonra Mikroçip okuyucu açın ve üstünde bulunan tuşa basılı tutun.
- Mikroçip okuyucunun tuşuna basılı tutulması sayesinde içerisinde bulunan hayvanların mikroçip (ID) numaraları otomatik bir şekilde gelmektedir.
Mikroçip Okuyucu Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?
Mikroçip okuyucu veteriner kliniklerinde, hayvan hastanelerinde ve veteriner muayenehanesi ortamında kullanımı yapılmaktadır. Mikroçip uygulaması zorunlu olduğundan dolayı, hayvanların taramasının yapılabilmesi için de veteriner kliniklerinde mutlaka mikroçip okuyucu olmalıdır. Mikroçip okuyucu ile kontrole gelen hayvanların mikroçipinin olup olmadığı tespit edilmektedir.
Mikroçip Okuyucu Nasıl Kullanılır?
(1) Cihazı açın ve tarama başlatın.
Cihazı ve taramayı açmak için tarama düğmesine basın
(2) Bir mikroçip algılanırsa ekranda görüntülenecek, herhangi bir mikroçip algılanmadıysa "Tag Not Found" mesajı görüntülenecektir.
(3) Cihaz şarj ve USB kablosu ile veri gönderilebilir. Cihaz USB ile bağlandığında,”USB” sol üst köşesinde görüntülenir. Pil durumu yine aynı şekilde ekran'ın sağ üst köşesin de görülmektedir.
3 saniye boyunca tarama düğmesine basıldığında, veri aktarımı sağlanacaktır. Maximum 128 kayıt aktarılabilir. Veri aktarımı sağlandığın da aşağıdaki ekranı görüntüleyebilirsiniz.
Mikroçip Okuyucu bir mikroçip'i okurken USB kablosu ve RF2.4G ile bağlıysa veriler gerçek zamanlı olarak yüklenir.
(4) Cihaz 120 saniye çalışmadan beklerse, okuyucu otomatik olarak kapanır.
Mikroçip Okuyucu Hangi Hayvanlarda Kullanılmaktadır?
Mikroçip okuyucu olarak bilinen cihaz, mikroçip uygulaması yapılmış olan her hayvanda okuma ve tarama yapılması için kullanılmaktadır. Genel olarak mikroçip okuyucu kedi, köpek, gelincik ve tavuk gibi hayvanlara yapılmış olan mikroçiplerin okunması için kullanımı yapılmaktadır. Mikroçip okuyucu kullanımının hayvanlara herhangi bir zararı yoktur. Hayvana herhangi bir rahatsızlık vermeden mikroçip okuyucu kullanımı yapılmaktadır.