Köpek Aşı Fiyatları 2024 Takvimi

Köpek Aşı Fiyatları 2024 Takvimi

Köpek Aşı Fiyatları 2024 Takvimi

Hayat boyu bizim yanımızda olan, bize eşlik eden ve hayatımıza yeni maceralar katan can dostumuz köpeklerin sağlıklarını ön planda tutmalıyız. Köpeklerin de tıpkı kediler gibi düzenli olarak vurulması gereken aşıları ve uyulması gereken aşı takvimleri bulunmaktadır. Köpekler yavruluk, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde belli başlı aşılar olmak zorundadır. Yavru köpekler doğdukları zaman anne sütüyle beslenmeye başlarlar. Anne sütünün içerisinde bulunan antikorlar sayesinde bağışıklık sistemleri güçlenmiş olur. Belli bir yaşa anne sütünün koruyucu etkisi devam etmektedir. Yavru köpeğiniz büyümeye başladığı zaman antikorların koruyuculuğu biter ve aşı işlemlerine başlanması gerekir. Bugün sizleri köpek aşı fiyatları hakkında bilgilendireceğiz. Ama onun öncesinde köpeğinizin neden aşı olması gerektiğini, hangi aşıların yapıldığın, aşı öncesi ve sonrasında nelere dikkat etmeniz gerektiğinden biraz bahsedelim.

 

Köpeklerimize Neden Aşı Yaptırmalıyız?

Köpekler yavruluk dönemlerinde anne sütünde aldıkları antikorlar sayesinde vücut ve bağışıklık dirençleri yüksek bir şekilde yaşayabilirler. Tabi bu durum köpeğiniz biraz büyümeye başlayınca son bulacaktır. Büyümeye başladığında ise aşı işlemlerinin ve aşı takviminin oluşturulması oldukça önemlidir. Çünkü köpeklerin vücutları ve bünyeleri ne kadar dayanıklı olursa olsun bazı hastalık türlerine ve virüslere karşı savunmasız kalacaklardır. Bu sebeple de can dostlarımızı hastalıklardan, virüslerden, bakterilerden ya da olası sağlık sorunlarından korumak adına aşılarını yaptırmamız gerekir. Aşılar köpeğinizin bağışıklığını, bünyesini ve vücut sistemini destekleyecek etkiyi sağlamaktadır. Veteriner hekimiz köpeğinizin kontrollerini ve muayenesini yaptıktan sonra bir aşı takvimi oluşturmanız sağlıklı olacaktır. Yapılan bu aşı takvimine uymaya ve aksatmamaya lütfen özen gösterin. Aşılar köpeklerin sağlığı için önemli birer etkendir.

 

Köpek Aşı Takvimi 2024

Köpek aşı takvimi ve aşılar köpeklerin sağlığı için oldukça önemli bir etkendir. Köpeklere yapılan aşılar onların hastalıklara karşı güçlü, dirençli ve sağlam bir bağışıklık sisteminin olmasına yardımcı olur. Köpeklere birer aşı takvimi oluşturulmadan önce yapılması gereken ilk şey veteriner hekimlerin köpeklere parazit uygulamalarını yapmasıdır. Parazitler köpeklerin bünyesini ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olmaktadır. Bundan dolayı aşı takvimleri oluşturulmadan önce parazit uygulamalarının yapılması gerekir. Köpeklere yapılan aşılar ve oluşturulan aşı takvimleriyle birlikte köpeğinizin sağlıklı bir yaşam geçirme oranı daha da yükselmektedir.

 

Yavru Köpek Aşı Takvimi

İç/Dış Parazit

(15 dakika)

Karma Aşısı 1. Doz

(15 dakika)

Karma Aşısı 2. Doz

(15 dakika)

Kuduz Aşısı

(15 dakika)

Mantar Aşısı

Lyme

Bronshine Aşısı

Distemper Aşısı

Yavru köpek 45 günlük olduğunda

Yavru köpek 60 günlük olduğundan

Yavru köpek 75 günlük olduğunda

Yavru köpek 90 günlük olduğunda

Yavru köpek 135 günlük olduğunda

Yavru köpek 120 günlük olduğunda

Yavru köpek 105 günlük olduğunda

Yavru 45 günlük ya da daha fazla olduğunda

Köpeğiniz için oluşturulacak aşı takvimine veteriner hekiminizle birlikte düzenlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Yavru köpekler 45 günlük olduktan sonra, iç/dış parazit uygulamalarına başlanır ve daha sonrasında aşı takvimine göre ilerlenir. Aşıları düzene oturmada ve köpeğin sağlıklı bir yaşam sürmesi için yavruluk dönemlerinde başlanmalıdır. Kuduz aşıları her 3 yılda 1 kez yapılacak şekilde tekrarlanmalıdır.

 

Yetişkin Köpeklerin Aşı Takvimleri

Aşı İsimleri

Karma Aşısı 

Kuduz Aşısı

Mantar Aşısı

Lyme Aşısı

Bronshine (Bordotella) Aşısı

Distemper Aşısı (Köpek Gençlik Aşısı)

Kuduz aşıları her 3 yılda 1 kez yapılacak şekilde tekrarlanmalıdır.

 

Köpek Aşı Fiyatları

AŞI VE UYGULAMALAR

İZMİR

İSTANBUL

ANKARA

İç/Dış Parazit Uygulaması

 

(15 dakika)

Dış Paraziter İlaç Uygulaması (20 kg'a kadar olan köpekler için): 400 TL

Dış Paraziter İlaç Uygulaması (20 kg ve üstü olan köpekler için) :500 TL

İç Parazit Uygulaması (0 -20 kg'a köpekler) : 350 TL

Sprey/Dökme İlaç ile Dış Antiparaziter İlaçlama: 390 TL

Praziquantel İçeren Enjektabllar (10 kg kadar): 490 TL

Damlatma ile İç + Dış Parazit(0-10kg): 675 TL

Damlatma ile İç + Dış Parazit(10 - 20kg): 750 TL

Damlatma ile İç + Dış Parazit(40-60kg): 900 TL

Kuduz Aşısı (15 dakika)

700 TL

710 TL

675 TL

Karma Aşılar (15 dakika)

900 TL

900 TL

900 TL

Mantar Aşısı

1200 TL

1200 TL

1200 TL

Lyme Aşısı

1200 TL

1200 TL

1200 TL

Bordatella Bronchıseptica (Kennel Cough)

900 TL

900 TL

900 TL

Corona Virüs Aşısı

900 TL

900 TL

900 TL

NOT: Aşı fiyatları İzmir, İstanbul ve Ankara Veteriner Hekimler Odasından illere göre alınmıştır. 

Köpek Aşıları Hakkında Bilmeniz Gereken Unsurlar

  1. Köpeklere yapılan aşılar onların vücutlarına %100 bir koruma etkisi sağlamamaktadır. Ama yapılan aşılar büyük bir oranda köpeğin direncini arttırıp korunmasına katkıda bulunur.
  2. Köpeğinizin aşı takviminde olan aşılar tamamlanmadan onu diğer köpeklerler ya da başka hayvanlarla fazla yakınlaştırmamız iyi olacaktır.
  3. Aşıları yapıldıktan sonra bazı yan etkiler (iştahsızlık, halsizlik gibi durumlar) görülebilmektedir. Eğer bu etkiler köpekte görülmeye devam ediyorsa kısa sürede veteriner hekiminizle irtibata geçin.
  4. Köpeğinizin aşı takvimi tamamlandıktan yaklaşık bir 10 gün sonra aşılar sayesinde vücutlarında antikor seviyeler en üst düzeye ulaşmış olacaktır.
  5. Aşı takvimini kaçırmamaya ya da aksatmamaya özen gösterin.

 

Köpeklere Yapılan Aşılar

İç/Dış Parazit Uygulaması

Köpeklerde iç parazit bağışıklık sistemini ve sindirim sistemini oldukça kötü etkilemektedir. Dış parazit durumlarında ise köpeklerin derilerinde kaşınmaya, tüy dökülmesine ya da deri üstünde yaralara sebep olabilmektedir. Köpeğin sağlığı için ve bu durumun önüne geçilebilmesi için iç/dış parazit uygulamaları yapılmaktadır.

 

Distemper (Gençlik Hastalığı) Aşısı

Distemper hastalığı köpekler arasında oldukça ölümcül olan ve tehlike bir hastalık olduğu bilinmektedir. Hasta (enfekte) olmuş olan köpekten solunum yolu vasıtasıyla sağlıklı olan köpeklere bulaşmaktadır. Diğer bulaşma çeşitleri ise ortak kullanılan eşyalardan (oyuncaklar ya da yemek kapları gibi) olabilmektedir.  Distemper hastalığı direk olarak köpeklerin sinir sistemine saldırmaktadır. Bu hastalığın genel belirtileri ise kusma, göz/burundan gelen şiddetli akıntılar, nöbet geçirmesi, ishal, vücutta seğirme şeklinde devam etmektedir. En sonunda da ölümle sonuçlanan bir hastalıklar. Aşısı mutlaka yaptırılmalıdır.

 

Kuduz Aşısı

Kuduz hastalığı köpekler arasında bulaşabildiği gibi bizlere de bulaşabilen bir hastalık türüdür. Son derece tehlike ve ölümcül olan bir hastalık türüdür. Kuzu hastalığı köpekler arasında ya da köpekten insana tırmalama ve ısırma yoluyla bulaşabilmektedir. Kuduz aşısı kanunlarca yaptırılması zorunlu olan tek aşı türüdür. Her yıl köpeklere ve diğer canlılara yapılması zorunludur. Kesinlikle unutulmaması ve atlanmaması gereken bir aşıdır.

 

Karma Aşı

Karma aşının amacı köpeğinizi yaşamı boyunca yakalanabileceği farklı hastalık türlerinden korumasını sağlamaktır. Karma aşının koruyuculuk sağladığı hastalıklar arasında parvovirus, gençlik hastalığı ve hepatitis gibi hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır. Köpeklere vurulması gereken önemli aşıların arasında yer almaktadır. Karma aşılar veteriner hekim kontrolünde ve düzenli aralıklarla tekrarlanacak şekilde yapılmalıdır.

 

Lyme Aşısı

Lyme hastalığı da köpekler için tehlikeli sayılabilecek bir hastalık türüdür. Spiroket adıyla bilinen bakteri türünün sebep olduğu ve kene kaynaklı olduğu bilinen bir hastalık türüdür. Bu hastalık köpeklerin eklemlerini etkileyebilmektedir. Kısa sürede tedavi edilemezse nörolojik rahatsızlıklara ve bozukluklara yol açabilmektedir. Köpeklerde bu hastalık kendini lenf düğümlerinde şişliklerle ya da köpeğin topal bir şekilde yürümesiyle kendini göstermektedir. Bu ve bunun gibi hastalık türevlerinde erken teşhis ve tedavi oldukça hayati önem taşımaktadır.

 

Parvovirüs Aşısı (Kanlı İshal)

Köpekler için ölümcül olan hastalıklar listesinde bulunan bir türdür. Kanlı ishal köpeklerde oldukça hızlı yayılan ve kısa süre içerisinde ölüme götürebilen bir hastalıktır. Yaklaşık olarak 48 – 72 saat gibi bir sürede köpekleri öldürebilmektedir. Temas ya da solunum yoluyla bulaşabilmektedir. Bu hastalığın aşıları henüz yapılmamış olan köpeklere bulaşması oldukça yüksektir. Köpeğinizde belirtileri ise kanlı ishal, kusma ve yüksek ateş olarak kendini gösterecektir.

 

Bordotella Aşısı

Bu hastalık köpekler arasında solunum yolu vasıtasıyla bulaşmaktadır. Özellikle köpeğiniz dışarda oynamayı, gezmeyi ve başka köpeklerle sosyalleşmekten hoşlanıyorsa, kesinlikle bordotell aşısı yaptırmalısınız. Köpeklerin iç içe olduğu ve sosyal ortamlarda bu hastalık daha kolay yayılabilmektedir. Köpeğinizde kusma, boğazda tıkanma ve şiddetli derecede öksürük şeklinde kendini gösterir.

İç ve dış parazit uygulamasında fiyatlar köpeğin ağırlığına göre ve uygulanacak yönteme göre değişiklik gösterebilmektedir. NOT: Aşı fiyatları İzmir, İstanbul ve Ankara Veteriner Hekimler Odasından illere göre alınmıştır.

 

Köpeklere yapılan aşılar onları birçok viral hastalıktan, virüslerden, bakterilerden ve parazitlerden korunmasına yardımcı olur. Aşı takvimlerine düzenli olarak uyulmasıyla köpeğinizin yaşam kalitesini yükseltebilir ve onun sağlıklı bir hayat geçirmesine yardımcı olabilirsiniz. Kendimize gösterdiğimiz özeni aynı şekilde can dostlarımıza da göstermemiz gerekir.

 

Köpek Aşıları Yaptırılırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Köpeğinizin aşılarına başlanabilmesi için en az 45 günlük (yani 6 haftalık kadar) olması gerekir. Köpeklerde aşı uygulamalarına başlanmadan önce iç ve dış parazit uygulamaları yapılmalıdır. Köpeğiniz için aşı takvimini veteriner hekimler gerekli muayene ve kontrollerini yaptıktan sonra oluşturacaktır. Aşı yapıldıktan sonra köpeğinizi stresten uzak tutmalı ve olabildiğince rahat hissettirmelisiniz. Ayrıca aşısından 2 gün öncesinden ve aşısını olduktan sonra2 gün süresince köpeğinize banyo yaptırmamalısınız. Köpeğiniz herhangi bir hastalık geçiriyorsa aşıları yapılmamalıdır. Köpeğiniz iyileştiği zaman aşı takvimine kaldığı yerden devam edilir. Vurulacak olan aşılar arasındaki zaman en az 1 hafta gibi bir süre olmalıdır. Köpeğinizde aşı sonrası bazı yan etkiler görülebilmektedir. Bu yan etkiler 24 saatti geçmeye başladıysa kısa süre içerisinde veteriner hekiminizle irtibata geçin.

 

Bir köpek sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca köpeğinizi ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin.

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

* Yazının son güncellenme tarihi: 09.01.2024*

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: Köpek Aşı Fiyatları 2024 Takvimi
Mart 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.