Rivanol Nedir? Rivanol Toz ve Solüsyon

Rivanol Nedir- Toz Rivanol

Toz Rivanol

Toz rivanol halk arasında sarı su olarak tabir edilmektedir. Sarı su olarak bilinen toz rivanolün içerisinde bulunan an etken maddesi oldukça önemlidir. Toz rivanol içerisinde bulunan etken madde ethacridin lactate’dir. Toz rivanol, ciltteki mikropları öldüren ve mikropların üremesini engelleyen bir antibakteriyel ilaçtır. Ayrıca bir deri antiseptiği olarak da bilinmektedir. Enfeksiyona yol açmış olan mikropları öldürerek enfeksiyonun giderilmesi (antisepsi) için kullanılır. Toz halinde bulunan rivanol, solüsyon olarak hazırlanarak kullanımı yapılmaktadır. Direk toz halinde kullanımları yapılmaz. Toz rivanolun solüsyon haline getirilmesi için uygulanması gereken adımlar vardır. Toz rivanolu nasıl solüsyon haline getirileceğini sizlere açıklayalım.

Toz Rivanol Nasıl Solüsyon Haline Getirilir?

Toz rivanolun solüyon haline getirilmesi şu şekildedir;

  1. 1 litre saf ya da kaynatılıp soğutulmuş suya 1 gr toz rivanol atıp iyice çalkalayarak karışmasını sağlayan.
  2. Çalkalama işleminden sonra solüsyon hazır hale gelecektir.
  3. Hazırlanmış olan Rivanol Solüsyon deriye yüzeyden sürülerek uygulanmaktadır.

Rivanol solüsyon hayvanların deri yüzeylerinin temizlenmesi ve tedavileri için veteriner hekimler tarafından kullanılmaktadır. Eğer hayvanın tedavisi evde devam edecek ise, rivanol solüsyon kullanımının nasıl olması gerektiği veteriner hekiminiz tarafından söylenecektir. Veteriner hekiminiz farklı bir kullanım şekli önermediği sürece, belirtilen talimatların ve kullanım şeklinin dışına çıkmayın.

Toz rivanol kullanımı solüsyona dönüştürülerek yapılmaktadır. Solüsyon rivanol haricinde ise merhem (krem şeklinde) olarak bulunan rivanol ürünlerde vardır. Rivanol solüsyon ve merhem olarak 2 farklı yapıya sahip olan bir üründür. Solüsyon rivanol ve merhem rivanol ürünlerinin nasıl kullanıldığını ve ne işe yaradıklarını detaylı bir şekilde açıklayalım.

 

Rivanol Solüsyon Nedir?

Rivanol solüsyon toz rivanolun sıvı hale getirildikten sonra, harici yüzeylerde kullanımı yapılan bir solüsyondur. Rivanol solüsyon halinde bulunması sayesinde, tedaviler sırasında kolay ve pratik kullanım sağlamaktadır. Rivanol solüsyonun içeriği sayesinde cilt yüzeyinde olan mikropların hem ölmesinde hem de gelişmesini engellemede yardımcı olmaktadır. İçerik yapısı ve kolay kullanımı sayesinde veteriner kliniklerinde ve hastane ortamlarında, sıklıkla kullanılan solüsyon çeşididir.

Rivanol Solüsyon

Rivanol Solüsyon Hangi İşlemlerde ve Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Rivanol solüsyon farklı işlemler için kullanılan bir ürün olsa da sadece harici kullanımlar için uygun yapıdadır. Rivanol solüsyonun kullanıldığı işlemler ise şu şekildedir;

  • Cilt yüzeylerinde kullanımı yapılır.
  • Deri antiseptiği olarak kullanılır.
  • Veteriner kliniklerinde kullanımı yapılır.
  • Hastane ortamlarında.
  • Veteriner kliniklerinde hayvanların cilt yüzeylerinde ve deri yüzeyinde yapılacak olan tedavi işlemlerinde kullanılır.
  • Üroloji alanında.
  • Hayvanda meydana gelmiş olan yaraların tedavileri sırasında kullanımı yapılır.

Yukarıda bahsettiğimiz alanlarda ve işlemlerde rivanol solüsyon kullanımları yapılmaktadır. Görüldüğü gibi rivanol solüsyon farklı sağlık alanlarında kullanımı yapılan önemli bir solüsyon çeşididir. 

 

Rivanol Solüsyon Hazır Olarak Bulunur Mu?

Rivanol solüsyonun hazır olarak satışları yapılmaktadır. Genellikle rivanol solüsyon 1 lt olacak şekilde hazırlanmaktadır. Rivanolün solüsyon halinde satışı olduğu gibi, toz halinde de satılmaktadır. Toz rivanol satın alındıktan sonra, yapılan işlemler sonra ise solüsyon haline getirilmektedir. Eğer toz rivanolü solüsyona çevirmek için uğraşmak istemiyorsanız, direk olarak hazır rivanol solüsyonları tercih edebilirsiniz.

 

Rivanol Merhem Nedir?

Köpek, kedi, at büyük ve küçükbaş hayvanlar için olan bir deri bakım ürünüdür. Tedaviye yardımcı olan bir sarı renkli akridin boyadır. Zarar görmüş ve hassas olan deriyi dış etkenlerden korumaya yardımcı olur. Hafif cilt tahrişlerinde, cilt döküntülerinde, cilt ve meme çatlaklarında ve yaralarında koruyucu yüzey oluşturarak iyileşmeyi hızlandırmada yardımcı olmaktadır. Cildin üzerini kaplar ve yumuşamasını yardımcı olur.

 

Rivanol Merhem Faydaları Nelerdir?

Rivanol merhem hayvanlarda kullanımı yapılan bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Hayvanların zarar görmüş derilerinin ve cilt yüzeylerinin tedavisi için kullanımları yapılmaktadır. Rivanol merhem kremsi yapıda olması sayesinde, hayvanların tedavilerinde daha kolay kullanılmaktadır. Basit bir kullanıma sahip olsa da hayvanların tedavileri için birçok faydası vardır. Rivanol merhem sürüldüğü bölgeye ince bir tabaka oluşturarak, yarayı dış etkenlerden korumaktadır. Böylece hayvanın yarasının hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca enfeksiyona yol açmış olan mikropların öldürülmesinde büyük rolü vardır. Kremsi yapısı sayesinde hayvanın yaralı olan bölgesine hızlı ve pratik bir şekilde uygulanır.

Rivanol Merhem Hangi Hayvanlarda Kullanılır?

Rivanol merhem kedi, köpek, at, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda kullanılan bir üründür. Rivanol merhem hayvanların deri bakımlarında ve ciltlerinde meydana gelen yaraların bakımlarında kullanılmaktadır. Kremsi yapısı ile de rivanol solüsyona göre daha kolay kullanımlara sahiptir.

 

Rivanol Merhem Nasıl Kullanılır?

Rivanol merhem kullanımı yaranın ve tedavinin ne kadar süreceğine bağlı olarak değişmektedir. Veteriner hekimler tarafından hayvanların sağlığı için yapılan tedavilerde kullanılmaktadır. Rivanol merhem kullanımı yapılmadan önce, tedavi edilecek olan bölge temizlenir. Daha sonra ise rivanol merhem kullanımı yapılır. Hayvanlarda rivanol merhem kullanımının nasıl olacağına ve ne kadar devam edeceğine veteriner hekim karar vermektedir. Hayvanınızın tedavisi için kullanılacak olan rivanol merhem için, veteriner hekiminizin size verdiği talimatlara uymalısınız.

 

Rivanol Ne İşe Yarar?

Bu ilacın en temel amacı ciltteki mikropları öldürmek ve gelişmesini önlemektir. Özellikle hayvan yaralarını dezenfekte etmek rivanol tercih edilmektedir. Çünkü hem hayvana acı vermez hem de rivanol’ün doku yapıcı bir özelliği vardır. Bir deri antiseptiğidir.

 

Rivanol Toz

 

Toz yapıda bulunan rivanol, solüsyon haline getirilerek kullanılmaktadır. Rivanol toz halinde kullanıma uygun olmayan bir üründür. Bundan dolayı da solüsyon haline getirilerek kullanımları yapılır. Toz rivanol kapalı poşetlerde satışa sunulan bir üründür. Toz rivanol alındıktan sonra, talimatlar uygulanarak rivanol solüsyonu haline getirilir. Solüsyon haline gelen rivanol ise kullanıma hazırdır.

Rivanol Toz

 

 

Rivanol Yaygın Olarak Hangi Alanlarda Kullanılır?

•    Jinekolojide
•    Ürolojide
•    Cerrahide
•    Veteriner Kliniklerinde
•    Cilt Tedavilerinde
•    Yara Tedavilerinde

Bu ilaç genel olarak tıbbi alanların çoğunda kullanılmaktadır. Mesela Veteriner hekimler tarafından hayvanların yara tedavisinde ve cilt enfeksiyonları durumlarında kullanılır.

 

Rivanol Kullanımlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Rivanol kullanımların dikkatli olunması gereken bazı durumlar vardır. Bu durumlar şu şekildedir;

  • Rivanol kullanımların göze temas etmemesi gerekir. Göze temas ettiği zaman,  en kısa sürede gözün bol su ile yıkanması gerekir.
  • Harici kullanımlar için olan üründür.
  • Ağız yoluyla alınmaz. Rivanolun yutulması durumlarında kısa sürede acile gidilmesi gerekir.
  • Genel olarak, ilacın etken maddesine karşı hayvanın bir alerjisinin olup olmadığını öğrenmek için veteriner hekiminize danışmanız gerekir.

Rivanol Çeşitleri Nelerdir?

•    Rivanol Solüsyon
•    Toz Rivanol
•    Merhem Rivanol

Rivanol genellikle 3 farklı çeşitte bulunmaktadır. Ama rivanolun toz halinde kullanımı yapılmaz. Toz rivanol solüsyon haline getirilerek kullanılması gerekmektedir. Toz rivanolü nasıl solüsyon haline getirilmesi gerektiği, yazımızın başında sizlere aktarmıştık.

 

Rivanol Hangi Bölgeye Uygulanır?

Rivanol deriye yüzeyden sürüp uygulanan bir deri antiseptiğidir. Harici yaralarda kullanıma uygun yapılıdır.. Toz rivanol, bakterilerin DNA sentezini bozarak çalışmaktadır. Nötr bir antiseptiktir. Hayvanlarda ve insanlarda cilt yüzeylerinde oluşan yaralarda, cilt yüzeyindeki enfeksiyon durumlarında ve deri yaralanmalarında kullanılmaktadır. 

 

Rivanol Markaları Nelerdir?

Farklı rivanol markaları olsa da en çok kullanılan markalar, yukarıda listelemiş olduklarımızdır. Rivanol kullanımı yapılacak bölgeye, yaraya göre ve hayvana uygun olacak formda seçilmelidir.

 

Rivanol Hakkın Merak Edilen Sorular

Rivanol Nedir? Ne İşe Yarar?

Rivanol temel olarak ciltte oluşmuş olan mikropların öldürülmesine ve üremesine engel olan bir ilaçtır. Antibakteriyel özelliğe sahiptir. Toz rivanol ve rivanol solüsyon deri antiseptiği olarak bilinir. Toz rivanol ve rivanol solüsyon enfeksiyona yol açan mikropların öldürülmesi için kullanılmaktadır.

 

Rivanol Solüsyon Nasıl Kullanılır?

Toz rivanol direk olarak kullanılmaz. Solüsyon haline getirilmesi gerekir. Poşet içerisinde bulunan toz rivanol 1 - 2 litre su içerisine dökülür. Daha sonra karıştırılarak bir çözelti haline gelmesi sağlanır. İyice çalkalamayı unutmayın. Rivanol kullanımı hayvanlar için veteriner hekimler tarafından yapılmaktadır. Hayvanın tedavisi evde devam edeceği zaman, veteriner hekiminizin söylediği aralıklar ve ölçüler ile kullanılmalıdır.

 

Rivanol Yaraya İyi Gelir Mi?

Rivanol solüsyonun içerisinde bulunan etken maddesi sayesinde, mikropları öldürücü ve önleyici etkisi bulunmaktadır. Bu yüzden deri antiseptiği olarak oldukça işe yarar. Ayrıca cilt üzerinde oluşan yaralarda da kullanımları yapılmaktadır. Rivanol yaraları iyileştirici ve koruyucu etkisi sayesinde, iyileşmeye yardımcı olmaktadır. Ama rivanol hayvanlarda veteriner hekimler tarafından kullanılır. İnsanlarda ise doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

 

Rivanol Zararlı Mıdır?

Rivanolun genel olarak bilinen bir yan etkisi veya zararı bulunmamaktadır. Tabi diğer ilaçlar ve solüsyonlar gibi ölçülü kullanılması gerekmektedir. Ayrıca rivanol solüsyonun göz ve ağız ile temasından kaçınılması gerekmektedir. 

 

Rivanol Etken Maddesi Nedir?

Rivanolun ana etken maddesi Ethacridin Lactate olarak bilinmektedir. Etken maddesi sayesinde rivanol, deri antiseptiği olarak kullanılabilmektedir. 

 

Web sitemiz de bir çok ürün grubu hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır.

 

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

 

İrem KAPLANER

İçerik Editörü

Etiketler: Rivanol Nedir- Toz Rivanol
Haziran 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.