Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı Özellikleri

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Anavatanı: İngiltere

Yaşam Ömrü: 9 - 15 yıl arasında değişir.

Cinsi(Türü): Oyuncak köpek

Boyu: 30 - 33 cm arasında değişir.

Kilosu: 5 - 8,2 kg arasında değişen ağırlığı vardır.

Irkı: Spaniel

Irkın Boyutu (Sınıfı): Küçük Boy köpekler arasında yer alır.

 

Cavalier King Charles Spaniel düşük kulak yapısı, sevimli duruşu ve ipeksi tüyleri ile hayatımızda yer edinmiş ve tanınmış bir köpek ırkıdır. Cavalier King Charles Spaniel köpekler küçük yapılara sahip olması ile bilinmektedir. Küçük yapılı olan Cavalier King Charles Spaniel köpekler oyuncak ya da kucak köpeği olarak bilinir. Bu köpekler kendine has tavırları ve asil halleri ile kendisini belli etmektedir. Cavalier King Charles Spaniel köpekleri ayak kısımlarında bulunan uzun tüy yapılarından ayırt edebilirsiniz. Cavalier King Charles Spaniel köpekler genel olarak aşırı sevecen, eğlenceli, asil, nazik ve hayat dolu yapıya sahiptir. Sevimli görünüşleri ve sarkık kulak yapıları ile gören herkesin gönlünü çalan Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin yakından tanıyalım.

Cavalier King Charles Spaniel Mizacı

Enerji Düzeyi

⭐⭐⭐

Sıcaklığa Hassasiyeti

⭐⭐⭐⭐

Diğer Hayvanlarla Arası

💯

Yabancılarla Arası

💯

Sahibine Sevgisi

💯

Egzersiz İhtiyacı

⭐⭐⭐

Köpeklerle Arası

💯

Eğitilebilirlik Durumu

⭐⭐⭐⭐

Havlama (Ses)

⭐⭐⭐⭐

Oyun Yeteneği

⭐⭐⭐⭐

Bakım İhtiyacı

⭐⭐⭐

Bekçilik Yeteneği

⭐⭐⭐

 

Cavalier King Charles Spaniel Köpeklerin Tarihi Hakkında Genel Bilgiler Nelerdir?

Cavalier King Charles Spaniel köpekler İspanyol köklerinden üretilmiş bir ırktır. 1700’lü yıllarda II. Charles tarafından Spaniel köpeklerin çok sevmesinden dolayı o dönemlerde popüler köpek ırkı olmuştur. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerden ten ve siyah rengi olanları kendisine adamıştır. II. Charles’in Spaniel sevgisi o kadar fazlaydı ki halkı tarafından devlet işlerini boşlamakla bile suçlanmıştır. Halk tarafından bu köpek ırkına Kral Charles Spaniels denmektedir. Kral II. Charles’in ölümünden sonra ise Spaniels köpeklerin popülerliğinde düşüş başlamıştır. Bu köpek ırkı yerine Pug köpekler daha popüler olmaya başlamıştır. Kral II. Charles’in ölümünden sonra Marlborough Dükü devreye girmiştir. Köpekler farklı ırk köpekler ile çiftleştirilmesi sonucunda atalarından daha farklı görünüm kazanmıştır. Ortaya çıkan Cav ırkı arasından, Marlborough Dükünün favorisi olana Blenheim (beyaz ve kırmızı renk) rengi denmiştir. Viktorya döneminde ise bu köpek ırkı Japon Çene ve Pug köpekler ile çaprazlanmıştır. Bu çaprazlama da günümüzde olan köpek ırkının oluşumunu etkilemiştir. Ortaya çıkan yeni cinsler kubbe şeklinde kafaya ve daha kısa burun yapısına sahip olarak ortaya çıkmıştır. Yeni tip spaniel köpekler Amerika’da İngiliz Oyuncak Spaniel olarak bilinmektedir. Ortaya çıkan yeni ırk II. Charles’in beslediği köpekler daha düz yapılı bir yüze sahip olmuştur. İlerleyen dönemlerde ise geleneksel olarak bilinen Spaniel köpek ırkı zaman içerisinde yok olmuştur. 1920’li yıllarda King Charles Spaniel köpeklerin meraklıları ve sevenleri ortaya çıkmaya başlamıştır. İngiliz malikanelerinde düzenlenen görkemli ve şatafatlı salonlarda bulunan portrelerde gördükleri, eski tip spaniel köpek cinsine ilgileri artmıştır. Ve hala var olup olmadıkları birer merak konusu olmuştur. Bu merak üstüne ise eski tip Blenheim Spaniel üretebilen İngiliz yetiştiriciler aranmaya başlanmıştır. Hatta bu yetiştiricilere para ödülü bile verileceği duyurulmuştur. Para ödülünü duyan köpek yetiştiricileri ise işe koyularak eski tip köpek ırklarını bir araya getirerek işe başlamıştır. Ve böylece eski tip köpeklere olan ilgiler yeniden artışa geçmiştir. Bu köpekler Kral Cavalier onuruna ve anısına Cavalier King Charles Spaniel olarak isimlendirilmiştir. Sivri burunlu olarak bilinen eski tip köpeklere yeniden ilginin artması sayesinde, kısa burun yapısına sahip olan cinsi popülerlik anlamında geride bırakmıştır.  King Charles Spaniel ırkına Cavalier kelimesi daha sonradan eklenmiştir. Bu ekleme sayesinde düz yüze sahip olan King Charles Spaniel köpeklerden ayırt edilmesi sağlanmıştır. Toy Spaniel olarak bilinen köpekler yüzyıllar boyunca soylulara ve özellikle kraliyet ailesine eşlik etmesi ile tanınmıştır. 1996 yılına gelindiğinde ise AKC kuruluşu Cavalier King Charles Spaniel köpek ırkını resmi olarak tanımıştır.

Cavalier King Charles Spaniel genel bilgiler

Cavalier King Charles Spaniel Hakkında Genel Bilgiler

🐶Cavalier King Charles Spaniel köpekler kolay eğitilebilir yapıya sahiptir. Çünkü bu köpekler itaat etmeyi severler. Aynı zamanda zeka seviyeleri yüksek olduğundan eğitimleri kısa sürede tamamlanır.

🐶Cavalier King Charles Spaniel dost canlısı yapıları ile bilinmektedir. Diğer hayvanlar ve köpekler ile kolaylıkla sosyalleşirler. 

🐶Cavalier King Charles Spaniel küçük boyutlara sahip olması ile apartmanda bakılabilecek en rahat köpek ırkları arasındadır.

🐶Cavalier King Charles Spaniel köpekler küçük boyutlara sahiptir. Boyları küçük olsa da oyun istekleri yüksektir. Cavalier King Charles Spaniel köpekler oyuncaklar ile oynamaya ve sahipleri ile keyifli oyunlar oynamaktan büyük zevk alırlar.

🐶Cavalier King Charles Spaniel genel olarak evlerine düşkün köpeklerdir. Evde ailesiyle vakit geçirmek onlar için mutluluk kaynağıdır.

Cavalier King Charles Spaniel Köpekler İsmini Nereden Almıştır?

Cavalier King Charles Spaniel köpek ırkının ismi tarihten bilinen birinden gelmektedir. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin isimleri İngiltere Kralı II. Charles’den gelmektedir. 

Cavalier King Charles Spaniel Köpeklerin Genel Özellikleri Nelerdir?

  • Cavalier King Charles Spaniel küçük köpekler arasında yer alır.
  • Bu köpek ırkının gövdesinde bulunan tüyler düz yapılıdır. Ancak Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin kulaklarında bulunan tüyler dalgalı yapıya sahiptir.
  • Tüyleri genel olarak orta uzunluğa sahiptir.
  • Cavalier King Charles Spaniel köpekler boylarına oranla kısa bacak yapısına sahiptir.
  • Oyun oynamaya bayılırlar.
  • Dost canlısı ve oldukça sosyal yapıları vardır.
  • Cavalier King Charles Spaniel köpekler ev içerisinde pek yalnız bırakılmaktan hoşlanmazlar.
  • Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin görme ve koklama yetileri oldukça iyidir. Bu özellikleri sayesinde avcılık yetenekleri iyidir. 
  • İyi avcılık yetenekleri olduğundan dolayı kuş, tavşan, kedi ve küçük hayvanlara av gözüyle baktıklarından yakalamaya çalışırlar. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır.
  • Bu köpek ırkı sahibine sevgisi ve bağlılığı ile bilinir. Hatta Cavalier King Charles Spaniel köpekler genel olarak sahiplerinin yanından ayrılmak istemezler.
  • Cavalier King Charles Spaniel köpekler dışarıda hareketli olsalar da ev içerisinde daha uysal ve sakin yapıları vardır.
  • Cavalier King Charles Spaniel köpekler insanlarla iyi anlaştığından dolayı terapi köpeği olarak yardımcı olmaktadır.

Cavalier King Charles Spaniel Köpeklerin Fiziksel Görünüşleri Nasıldır?

Vücut Yapıları Nasıldır? Özellikleri Nelerdir?

Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin vücut yapısı orantılıdır. Bu köpeklerin bacakları ve ayakları vücuduna oranla bir daha kısadır. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin vücutları orta uzunluğa sahiptir. Cavalier King Charles Spaniel asil, zarif ve narin bir duruşa sahiptir. Bu köpek ırkı tam bir kucak köpeği olarak bilinir.

Renkleri Nasıldır? Kaç Farklı Tüy Rengine Sahiplerdir?

Cavalier King Charles Spaniel köpekler farklı tüy renklerine ve kombinasyonlarına sahiplerdir. Genel olarak 4 renk üzerinden farklı desenlere sahip tüy renkleri vardır. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerde ne çok bembeyaz renk üstüne siyah/kahverengi veya koyu kahverengi beneklerin olması şeklinde tüy renkleri görülür. Ayrıca Cavalier King Charles Spaniel köpeklerde üç renge sahip kürk (yanak kısmında, göz üstünde ve kulak içi gibi) siyah renk tonu üzerinde ten rengi görülmesi ve Blenheim (beyaz, kırmızı ve kestane tonları) olarak bilinen renk tonları görülmektedir.

Cavalier King Charles Spaniel renkleri

Göz Yapıları Nasıldır? Cavalier King Charles Spaniel Köpeklerin Göz Rengi Nedir?

Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin gözleri birbirine orantılı mesafeye sahiptir. Gözleri yapısal olarak yuvarlaktır. Ayrıca gözleri net bir şekilde görülebilecek belirginliğe sahiptir. Cavalier King Charles Spaniel göz renkleri ise kürk tonlarıyla uyumlu olacak şekilde koyu kahverengi tonuna sahiptir. Koyu kahverengi gözlerinin yanlarında siyah çerçeveler bulunmaktadır. Cavalier King Charles Spaniel köpekler anlamlı bakışlara sahiptir.

Tüy Yapıları Nasıldır?

Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin tüy yapısı bölgesine göre farklılık gösterir. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin kulaklarında bulunan tüyleri dalgalı yapıya sahiptir. Vücutlarının geri kalanı ise düz ya da hafif dalgalı yapıdadır. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin tüyleri dalgalı olsa da kıvırcık yapıda değildir ve olmamalıdır. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin tüyleri yapısal olarak yumuşacık ve ipeksidir. Orta uzunlukta tüyleri vardır. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin ayaklarında tüyler uzun yapıya sahiptir. Ayaklarında bulunan uzun tüyler bu köpek ırkının ayırt edici özelliği olarak bilinir. Cavalier King Charles Spaniel köpekler orta uzunlukta tüye sahip olsalar da çok fazla tüy dökümü yapmazlar.

Cavalier King Charles Spaniel Bakımı Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin bakımları tüy, tırnak, tüy kesimleri, banyosu, tırnak kesimleri ve ağız bakımları olarak ayrılmaktadır. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin tüyler parlak ve ipeksi yapıya sahiptir. Tüylerinin bu özelliklerinin korunması için bakım ve rutin lazımdır. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin tüylerinin parlak ve canlı kalması için haftalık olarak en az 3 - 4 kere taranması gerekir. Tüylerinin taranması sayesinde hem tüyleri canlı kalır hem de köpeğinizi ölü tüylerinden kurtarmış olursunuz. Cavalier King Charles Spaniel köpeğinizin tüyleri fazla uzamaya başladığı zaman onu bir pet kuaförüne götürerek gerekli kesim işlemlerinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin tırnaklarının kesim işlemleri uzamasına bağlı olarak yapılmalıdır. Diş sağlıkları için de haftalık olarak 2 - 3 kere fırçalanması yeterli olacaktır. Ayrıca Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin kulakları düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bunun sebebi ise enfeksiyon belirtisi olup olmadığının görülmesi için ve kir varsa temizlenmesi içindir. Cavalier King Charles Spaniel dışarıda hareketli ve enerjik yapıdadır. Bu yüzden de kendilerini ve tüylerini kirletirler. Cavalier King Charles Spaniel köpeklere haftalık olarak 1 kere ya da kirlenme durumlarına göre banyo yaptırabilirsiniz. Köpeklerin banyo işlemlerinde onlara uygun ve özel olarak üretilmiş olan şampuanlardan kullanmalısınız. Köpeğinizi yıkadıktan sonra ise tüylerini iyice kurulamayı unutmayın.

Cavalier King Charles Spaniel bakımı

Cavalier King Charles Spaniel Köpeklere Eğitim Nasıl Verilir? Eğitimleri Sırasında Nelerden Uzak Durulmalıdır?

Cavalier King Charles Spaniel zeki ve eğitime açık köpeklerdir. Bu köpek ırkının eğitimlerine yavruluk dönemlerin başlanmalıdır. Cavalier King Charles Spaniel köpeklere mutlaka eğitim verilmelidir. Çünkü bu köpek ırkı herhangi bir kural olmadan ve aşırı korumacı şekilde büyütülürse kendi başına buyruk ve şımarık yapıda olacaktır. Bu durumun önüne geçilmesi için Cavalier King Charles Spaniel yaklaşık 8 haftalık olduğu zaman eğitimlerine başlanır. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin eğitimleri sırasında pekiştirme, ödül yöntemi kullanılması ve sevgi dolu sözcükler ile motive edilmesi sayesinde gösterilen şeyleri kısa sürede öğrenirler. Zeki bir ırk olsalar da sabırsız bir yanları da vardır. Cavalier King Charles Spaniel eğitimleri sırasında sıkılabilir ya da ilgilerini kaybedebilir. Eğitimlere olan ilgilerini arttırmak için eğitimleri hareketli, canlı ve ilgi çekici tutmalısınız. Cavalier King Charles Spaniel köpekler ataları gibi av köpeği olarak da yetiştirilebilmektedir. Çünkü bu köpek ırkının koku alması ve görme yeteneği oldukça yüksektir. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin ısırma gibi eğilimleri yoktur. Bu sayede de eğitimleri sorunsu ilerler. Cavalier King Charles Spaniel köpeklere verilen eğitimlere ek olarak yavruluk dönemlerin sosyalleştirilmesi de gerekir. Yavruluk dönemlerinde diğer hayvanlar ve insanlar ile sosyalleşmesi sayesinde ortamlara daha kolay adapte olur. Zaten Cavalier King Charles Spaniel köpekler yapısal olarak dost canlısıdır. Ayrıca bu köpek ırkı çocuklar ile de çok iyi anlaşmaktadır.

**Cavalier King Charles Spaniel Köpeklerin Eğitimlerinde Nelerden Uzak Durulmalıdır**

Cavalier King Charles Spaniel köpekler asil ve nazik hayvanlardır. Eğitimleri sırasında kesinlikle aşağılayıcı şekilde konuşmamalı ve herhangi bir fiziksel müdahalede bulunmamalısınız. Bu durum hem köpeğin eğitimini yavaşlatır hem de zihinsel olarak zarar vermektedir. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin eğitimleri sıkıcı olduğu zamanlarda ilgisini kaybeder. Eğitimlerini oyun şeklinde veya onların ilgisini çekecek şekilde tasarlamanız önemlidir. 

Cavalier King Charles Spaniel Sağlıklı Mıdır?

Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin genel sağlığına bakıldığı zaman, bazı hastalıklara eğilimli olduğu görülmektedir. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerde en çok kalça displazisi, göz problemleri, orta kulak enfeksiyonu, patella lüksü, mitral kapak kalp hastalığı ve işitme sorunları gibi sağlık problemleri görülmektedir. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin eğilimli olduğu bu sağlık sorunları dışında ise beslenmesine de dikkat edilmelidir. Çünkü küçük boy ırkı olduğundan dolayı fazla kilo olması ve hareketsiz olmasından kaynaklı olarak sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden dengeli ve doğru beslenmesine ek olarak düzenli egzersiz yapmaları da sağlıkları için önemlidir. Cavalier King Charles Spaniel yavrusu sahiplenmeden önce yetişticisinden ebeveylerinin ve atalarının sağlık bilgilerini öğrenmeyi unutmayın. Bu sayede köpeğinizde herhangi bir kalıtsal hastalık olup olmadığını anlayabilirsiniz. Cavalier King Charles Spaniel köpekler genel olarak sağlıklı hayvanlar olsalar da hera hayvan gibi yaşamını sağlıklı sürdürebilmesi için, düzenli olarak veteriner hekim kontrolünde olması ve gerekli aşılarının yapılması gerekmektedir. Cavalier King Charles Spaniel köpeğinizin aşıları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek için aşağıdaki yazımıza bakabilirsiniz.

Cavalier King Charles Spaniel Köpeklerin Beslenmesi Nasıl Olur?

Cavalier King Charles Spaniel köpekler yüksek kaliteye sahip ve küçük ırklara uygun olarak üretilmiş köpek mamalarından yemelidir. Cavalier King Charles Spaniel köpeklere kuru mama haricinde yaş mama ve ödül maması da verilmektedir. Ancak verilecek mamaların miktarının çok olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Cavalier King Charles Spaniel köpeklere ev yemeği vermek istiyorsanız önce köpeğinizin neleri yiyip yiyemediğinden emin olmalısınız. Ayrıca bu konu hakkında veteriner hekiminize danışmanız ve daha sonrasında köpeğinize ev yemeği vermeniz daha uygun olacaktır.

**Cavalier King Charles Spaniel Köpeklere Ne Kadar Mama Verilmelidir?**

Cavalier King Charles Spaniel köpeklere günlük olarak ½ - 1 ölçek olacak şekilde mama verilir. Bu mama ölçeği ise günde 2 öğüne bölünerek verilmelidir. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin beslenmesi için sizlere belirtmiş olduğumuz oran ortalamadır. Cavalier King Charles Spaniel köpeğe vereceğiniz mama ölçeği onun gün içerisinde hareketine, kilosuna, yaşına ve egzersiz seviyesine uygun oranlarda olmalıdır. Küçük ırk olan Cavalier King Charles Spaniel köpekler kilo almaya meyilli olduklarından dolayı mamaları doğru ölçekte ve fazla olmadan verilmelidir. Ne kadar mama vereceğinize karar veremiyor iseniz direk olarak veteriner hekiminize danışmanız daha sağlıklı olacaktır. 

Cavalier King Charles Spaniel beslenmesi

Cavalier King Charles Spaniel Köpeklere Nasıl Egzersiz Yaptırılmalıdır?

Cavalier King Charles Spaniel köpekler genel olarak ev içerisinde yatmayı veya sahipleriyle birlikte haylazlık yapmayı sevse de dışarıda da vakit geçirmekten oldukça keyif almaktadırlar. Cavalier King Charles Spaniel köpeğinizle beraber orta tempoda olan yürüyüşler, oyunlar ve dışarıda gezerek onlara hem aktivite yaptırabilir hem de birlikte güzel zaman geçirebilirsiniz. Cavalier King Charles Spaniel köpekler için günlük olarak 30 - 40 dakikalık aktiviteler ya da 1 - 1.5 kilometrelik yürüyüşler yaptırılması onların egzersiz ihtiyacını karşılamaktadır. Oyun oynamayı seven yapıları sayesinde hem evde hem de dışarıda keyifli vakit geçirirsiniz.

**Cavalier King Charles Spaniel Köpeklerin Egzersizlerinde Nelere Dikkat Edilmelidir?**

  • Cavalier King Charles Spaniel köpekler kısa burun yapısına sahiptir. Bu yüzden de sıcak havalarda bu köpek ırkı nefes sorunlarıyla karşılaşır. Cavalier King Charles Spaniel köpeğinizi dışarı çıkaracağınız zamanda, dışarıda havanın çok sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. Daha serin havalar köpeğiniz için daha uygun olacaktır.
  • Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin avlama ve koku alma özellikleri gelişmiştir. Bu yüzden dışarıda Cavalier King Charles Spaniel köpeğini dolaştırırken tasmalı olması daha iyi olacaktır. Çünkü bir anda aldığı herhangi bir kokuyu takip edebilme potansiyeline sahiptir.
 

**Cavalier King Charles Spaniel köpeğinin bakımı üstlenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca köpeğinizi ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin. **

Cavalier King Charles Spaniel Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Cavalier King Charles Spaniel Çocuklarla Anlaşır Mı?

Cavalier King Charles Spaniel köpekler çocuklar ile çok iyi anlaşır. Cavalier King Charles Spaniel uysal ve sevecen yapıda olması sayesinde diğer insanlarla, hayvanlarla ve çocuklarla iyi anlaşır.

Cavalier King Charles Spaniel Çok Havlar Mı?

Cavalier King Charles Spaniel köpekler havlamaya meyilli yapıya sahiptir. Ancak diğer köpek ırklarına göre Cavalier King Charles Spaniel köpekler çok fazla havlamazlar.

Cavalier King Charles Spaniel Köpeklerin Kaç Rengi Vardır?

Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin 4 farklı kürk rengi bulunmaktadır. Bunlar siyah/bronz, blenheim, üç renk ve ruby olarak bilinmektedir. Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin tüy renkler soylu aileler ile bağlantılıdır. Mesela siyah ve ten rengi olanlar King James olarak bilinir. Siyah, beyaz ve ten rengi (3 renk) olanlar ise Prince Charles olarak bilinmektedir.

Cavalier King Charles Spaniel Çok Tüy Döker Mi?

Cavalier King Charles Spaniel uzun tüylere sahip olsa da tüy dökümleri çok değildir. Ama mevsim geçişleri zamanında Cavalier King Charles Spaniel köpekler de diğer hayvanlar gibi daha yoğun tüy dökümü yaparlar.

Cavalier King Charles Spaniel Evde Bakılabilir Mi?

Cavalier King Charles Spaniel küçük köpek ırkıdır. Uyumlu, sakin yapılı ve küçük boyları ile Cavalier King Charles Spaniel köpekler apartman hayatı bakımı için uygundur.

Cavalier King Charles Spaniel Ne Kadar Yaşar?

Cavalier King Charles Spaniel köpekler ortalama olarak 9 - 15 yıl arasında değişen yaşam süresine sahiptir. Tabi bu süre iyi bir bakımla ve sevgiyle uzatılabilmektedir. 

Cavalier King Charles Spaniel Kaç Yavru Doğurabilir?

Sağlıklı dişi Cavalier King Charles Spaniel bir doğumunda 2 - 6 arasında yavru dünyaya getirmektedir. Tabi bu yavru sayısı dişinin yaşına, sağlığına ve kaçıncı doğumu olduğuna bağlı olarak değişmektedir. 

Cavalier King Charles Spaniel Köpek Isırır Mı?

Cavalier King Charles Spaniel köpeklerin ısırma huyu yoktur. Genel olarak Cavalier King Charles Spaniel köpekler aksi veya kötü davranışlar ile karşılaşmadığı sürece iyi huylu ve sevecendir.

Cavalier King Charles Spaniel Zeki Midir?

Cavalier King Charles Spaniel köpekler zeka seviyesi yüksektir. Zeki köpekler olarak değerlendirilirler. 

Cavalier King Charles Spaniel Köpeklerin Fiyatı Nedir?

Cavalier King Charles Spaniel köpekler ortalama olarak 5000 - 35000 TL arasında fiyatlardan satılmaktadır. Yaşına, sağlığına ve üreticisine göre farklılık gösterir.

NOT: Para vererek ve petshoplardan köpek ve kedi gibi evcil hayvan alınmasının doğru olduğunu düşünmüyoruz. Onun yerine barınaklarda ve sokaklarda yaşayan, kendilerine sıcak bir yuva arayan can dostlarımızdan birine ömürlük bir yuva sunmanız hem sizler için hem de hayvanlarımız için daha anlamlı olacaktır.

 

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: Cavalier King Charles Spaniel
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.