Süs Köpeği Olarak Bilinen Terrier Köpek Cinsleri

Süs Köpeği Olarak Bilinen Terrier Köpek Cinsleri Hangileridir?

Süs Köpeği Olarak Bilinen Terrier Köpek Cinsleri

Dünya genelinde süs köpeği olarak bilinen birçok köpek ırkı bulunmaktadır. Süs köpeği olarak adlandırılan köpek ırkları sevimli vücut yapılarıyla ve hayat dolu yapıları ile birçok insanı kendilerine hayran bırakmaktadırlar.  Süs köpeği olarak bilinen köpek ırklarından bir tanesi ise Terrier köpeklerdir. Terrier köpekler süs köpeği ırkları arasında hayat enerjisi en yüksek olan, sevimli ve enerjik ırkların başında gelmektedir. Terrier ırkı köpeklerin büyük bir çoğunluğu İngiltere’den başlayarak dünya geneline yayılmıştır. Terrier köpeklerin birçok farklı cinsi bulunmaktadır. Terrier ırkına mensup olan birçok köpek süs köpeği olarak bilinmektedir. Tabi bu gruba dahil olmayan cinsleri de bulunmaktadır. Ancak bugün sizlere Süs Köpeği Olarak Bilinen Terrier Köpek Cinslerinin hangileri olduğundan ve genel özelliklerinden bahsedeceğiz.

Süs Köpeği Olarak Bilinen Terrier Köpek Cinsleri Hangileridir?

Terrier köpek ırkları arasında büyük boyuta sahip olan ve süs köpeği olarak geçen farklı cinsleri bulunmaktadır. Süs köpeği olarak bilinen ve küçük boyutlara sahip olanları Border Terrier, Cairn Terrier, İskoç Terrier, Maltese Terrier, Minyatür Schnauzer ve Yorkshire Terrier olarak bilinmektedir. Süs köpeği olarak bilinen bu Terrier köpekleri yakından inceleyelim ve sizlere genel özelliklerinden bahsedelim.

Border Terrier 

Border Terrier köpekler küçük/orta boyutlara sahip olan bir Terrier ırkıdır. Border Terrier uzun bacakları sayesinde çevik ve hızlı yapıya sahiptir. Border Terrier yüzleri genellikle su samuruna benzetilmektedir. Border Terrier köpekler ılımlı, uyumlu, çevik, sevimli ve dost canlısı özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Küçük bedene sahip olan Border Terrier köpekler apartman hayatına kolaylıkla adapte olmaktadır. Sahiplerine sadık ve sevgi dolu yapıları ile bakımı kolay olan köpekler arasındadır.

Border Terrier

Border Terrier Köpeklerin Fiziksel Özellikleri Nasıldır?

Boyu(Uzunluğu): 25 - 28 cm arasında değişen uzunluğa sahiptir.

Kilosu(Ağırlığı): 5 - 8 kg arasında değişen ağırlığı vardır.

Border Terrier Köpeklerin Yaşam Süresi Nedir?

Border Terrier köpekler ortalama olarak 12 - 15 yıl arasında değişen yaşam süresine sahiptir. Border Terrier köpeklere iyi ve sevgi dolu bir yaşam sağlanması ile hem hayatlarını mutlu geçirirler hem de yaşam sürelerini uzatabilirsiniz.

Border Terrier Köpeklerin Kökeni Nereden Gelmektedir?

Border Terrier köpekler İngiltere’nin bilinen en eski Terrier ırklarından bir tanesidir. Border Terrier köpeklerin İngiltere ve İskoçya arasında bulunan ve sınır ülkesini oluşturan Cheviot Tepelerinin çevresinde ortaya çıkmıştır. Bu yüzden de Border Terrier köpeklerinin anavatanı İskoçya Sınırı ve İngiltere olarak kabul edilmektedir. Border Terrier köpeklerin anavatanı biliniyor olsa da bu köpeklerin atalarının net olarak hangi köpek ırkı olduğu bilinmemektedir.

Border Terrier Mizacı Nasıldır?

Border Terrier Köpeklerin Mizacı

Bekçilik

⭐⭐⭐

Enerji Düzeyleri

⭐⭐⭐

Yabancılarla Arası

⭐⭐⭐

Oyun Yeteneği

⭐⭐⭐⭐

Eğitilebilirlik Durumları

⭐⭐⭐⭐

Sahibine Sevgisi

⭐⭐⭐⭐⭐

Egzersiz İhtiyaçları

⭐⭐⭐

Köpeklerle Arası

⭐⭐⭐

Bakım İhtiyaçları

⭐⭐⭐

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐

Havlama (Ses)

⭐⭐⭐⭐

Sıcağa Karşı Hassaslığı

⭐⭐⭐

Cairn Terrier

Cairn Terrier hayat dolu yapısı ve aktif kişiliği ile tanınan Terrier ırklarından bir tanesidir. Cairn Terrier köpekler küçük boya ve kısa bacak yapısına sahiptir. Kısa bacağa sahip olsalar da gövdeleri uzundur. Cairn Terrier köpeklerin tüyleri yumuşak yapıdadır. Bu köpek ırkının tüyleri sıkı astar yapıya sahiptir. Ayrıca sert ve bol dış kaplama tüyleri vardır. Cairn Terrier köpeklerin bu tüy yapısı sayesinde farklı hava koşullarını dayanıklı yapıdadır ve uyum sağlarlar. Cairn Terrier köpekler küçük olmasına rağmen sağlam ve güçlü çene yapısına sahiptir. Genel olarak bakıldığı zaman Cairn Terrier sadık, zeki, aktif, heyecanlı, meraklı, dost canlısı ve sevimli özelliklere sahip Terrier ırkıdır.

Cairn Terrier Köpeklerin Boyu ve Kilosu Nasıldır?

Boyları(Uzunluğu): 22 - 25 cm arasında değişen boyları vardır.

Kiloları(Ağırlıkları): 5 - 7 kg arasında değişen kiloya sahiplerdir.

Cairn Terrier

Cairn Terrier Köpeklerin Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Cairn Terrier köpekler ortalama olarak 12 - 15 yıl arasında değişen bir yaşam ömrüne sahiptir. 

Cairn Terrier Köpeklerin Anavatanı Neresidir? 

Cairn Terrier köpeklerin anavatanı İskoçya olarak bilinmektedir. Cairn Terrier köpekler İskoçya’da bulunan Skye Adasında yaklaşık olarak 200 yıl önce geliştirilmiş olan bir Terrier köpek cinsidir. Cairn Terrier köpeklerin tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. Cairn Terrier köpekler 15. yüzyıldan beri var olduğu düşünülmektedir. Bu köpek ırkı 15. yüzyılda su samuru, porsuk ve tilki gibi hayvanların avlanması için eğitilip kullanılmaktaydı. Cairn Terrier köpeklerin dünya genelinde tanınması ise Oz Büyücüsü filminde rol alan Toto isimli köpeğin Cairn Terrier köpeği olmasından kaynaklıdır. Cairn Terrier ırkı ilk olarak 1913 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde tanınan AKC kuruluşu tarafından ayrı bir sınıf köpek ırkı olarak tanınmıştır. Daha sonra ise Cairn Terrier ırkı yavaş yavaş ünlenmeya başladığından ve tarihler 1959 yılını gösterdiğinde United Kennel Club tarafından tanınan bir köpek ırkı olmuştur. 

Cairn Terrier Mizacı Nasıldır?

Cairn Terrier Mizacı

Bekçilik

⭐⭐⭐⭐

Enerji Düzeyleri

⭐⭐⭐⭐

Yabancılarla Arası

⭐⭐

Oyun Yeteneği

⭐⭐⭐⭐

Eğitilebilirlik Durumları

⭐⭐⭐⭐⭐

Sahibine Sevgisi

⭐⭐⭐⭐

Egzersiz İhtiyaçları

⭐⭐⭐

Köpeklerle Arası

⭐⭐⭐

Bakım İhtiyaçları

⭐⭐⭐

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐

Havlama (Ses)

⭐⭐⭐⭐

Sıcağa Karşı Hassaslığı

⭐⭐⭐

İskoç Terrier

İskoç Terrier tüylerinin uzunluğu ve yapısı ile tanınan Terrier ırkıdır. İskoç Terrier köpeklerin tüyleri o kadar uzundur ki bacaklarını çok net bir şekilde göremeyebilirsiniz. İskoç Terrier köpekler genel olarak kısa bir boya ve bacak yapısına sahiptir. Ancak kısa boyu ve bacakları sizi yanıltmasın, İskoç Terrier köpekler güçlü bir yapıya sahiptir. İskoç Terrier köpeklerin tüyleri uzun olmasının yanı sıra sert ve sık bir yapıya sahiptir. Bu köpek ırkının tüyleri en çok siyah renkte görülmektedir. Siyah tüylerine ek olarak ise sarı renk tonları da görülebilmektedir. İskoç Terrier köpekleri Scottie adıyla dünya genelinde tanınmaktadır. Scottie (İskoç Terrier) köpek ırkı İskoç kökenli olan diğer Terrier türlerinden bir tanesidir. İskoç Terrier köpekler bağımsız, kendinden emin, hızlı, atik ve oyuncu kişilik yapısına sahiptir.

İskoç Terrier

İskoç Terrier Köpeklerin Boyu ve Kilosu Nasıldır?

Erkek İskoç Terrier Boyu: 25 - 28 cm arasında değişir.

Erkek İskoç Terrier Kilosu: 8,5 - 10 kg arasında değişir.

Dişi İskoç Terrier Boyu: 25 - 28 cm arasında değişir.

Dişi İskoç Terrier Kilosu: 8 - 9 kg arasında değişir.

İskoç Terrier Köpekler Ne Kadar Yaşam Ömrüne Sahiptir?

İskoç Terrier köpeklerin yaşam süresi ortalama olarak 11 - 15 yıl arasında değişiklik gösterir. İskoç Terrier köpeğinizin ne kadar yaşayacağı yaşam standartlarına, sağlığına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişmektedir.

İskoç Terrier Köpeklerin Anavatanı Neresidir?

Scottie olarak bilinen İskoç Terrier köpeklerin anavatanı İskoçya’dır. İskoç Terrier köpekler yaklaşık olarak 1800’lü yıllarda İskoçya’da geliştirilmeye ve yetiştirilmeye başlanmıştır. İskoç Terrier köpekleri İskoçya bölgesinde Aberdeen Terrier olarak bilinir. Çünkü bu Terrier ırkı İskoçya’da bulunan Aberdeen kasabasında yetiştirilmiştir. 

İskoç Terrier Köpeklerin Genel Özellikleri Nelerdir?

  • İskoç Terrier köpekleri bağımsız, zeki ve canlı karakter yapısına sahiptir.
  • Kısa bacaklı yapıları vardır. Ancak oldukça dayanıklı ve zeki hayvanlardır.
  • İskoç Terrier köpeklerin düzenli egzersize ve yürüyüşe ihtiyacı vardır. Bu sayede daha sağlıklı olurlar.
  • İskoç Terrier köpekler hem sahibine hem de aile üyelerine bağlı özelliğe sahiptir. 
  • Tüyleri genellikle siyah ya da beyaz tonlarından olur.
  • Ev bekçiliği yapma konusunda başarılı özellikleri vardır.
  • İskoç Terrier köpekler küçük hayvanlar olsalar da tehlike anlarında cesur tavırlar sergilerler.

İskoç Terrier Köpeklerin Bilinen Diğer Adları Nelerdir?

Ülkemizde İskoç Terrier adıyla bilinen köpek ırkı, dünyada farklı adlar ile tanınmaktadır. İskoç Teriyeri dünyada en çok Aberdeen Terrier ve Scottish Terrier olarak bilinmektedir. 

Maltese Terrier

Maltese Terrier Terrier ırkları arasında en çok bilinen köpektir. Maltese Terrier ipeksi beyaz tüyleri ve eğlenceliği kişiliği ile tanınmaktadır. Maltese köpeklerin tüyleri ipeksi ve düz bir yapıya sahiptir. Maltese Terrier köpekleri Malta Köpeği olarak da anılır. Maltese köpekler sevimli yüz ifadesi, kusursuz tüyleri, neşeli tavırları, hayat dolu enerjisi ve oynamayı seven karakter yapısıyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır.

Maltese Terrier Boy ve Kilosu Nasıldır?

Erkek Maltese Terrier Boyu: 21 - 25 cm arasında değişen boyları vardır.

Erkek Maltese Terrier Kilosu: 3 - 4 kg arasında değişen kiloya sahiplerdir.

Dişi Maltese Terrier Boyu: 20 - 23 cm arasında değişen boyları vardır.

Dişi Maltese Terrier Kilosu: 3 - 4 kg arasında değişen kiloya sahiplerdir.

Maltese Terrier

Maltese Terrier Köpekler Ne Kadar Yaşar?

Maltese Terrier köpekler genel olarak bakıldığı zaman sağlıklı köpeklerdir. Maltese Terrier ortalama olarak 12 - 15 yıl arasında yaşam ömrüne sahiptir. Tabi yaşam süreleri ne kadar iyi bakıldıklarına, sağlık durumuna ve yaşam standartlarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Maltese Terrier köpeğinizin ve diğer hayvanlarınızın uzun ömürlü yaşayabilmesi için düzenli veteriner hekim kontrolünde olması önemlidir.

Maltese Terrier Köpeklerin Anavatanı Neresidir?

Maltese Terrier hem Terrier ırkının hem de Oyuncak Köpek ırklarının en eski köpek ırklarının arasında olduğu bilinir. Maltese köpeklerin tarihi yaklaşık olarak 2000 yıl kadar öncesine dayanmaktadır. Maltese Terrier köpekleri İngilizler tarafından geliştirilmiştir. Ancak bu köpek ırkı Malta’da bakılıp dünyaya buradan ihraç edildiği için anavatanları Malta’dır. Maltese Terrier ırkı 14. yüzyılın başlarında İngiltere’ye getirilmiştir. İngiltere’ye getirilen Maltese Terrier köpekleri üst sınıfın ve özellikle de soylu insanlar tarafından fazlasıyla sevilmiştir. 1888 yılında ise Maltese Terrier köpekler AKC kuruluşu tarafından tanınmış bir köpek ırkı olarak kabul edilmiştir. Eski zamanlardan günümüze kadar popülerliğini korumuş olan Maltese Terrier köpekler hayat dolu enerjileri ve cana yakın kişilikleri ile birçok insan tarafından sahiplenilmektedir.

Maltese Terrier Nasıl Bir Mizaca Sahiptir?

Maltese Terrier Mizacı

Bekçilik

⭐⭐⭐⭐⭐

Enerji Düzeyleri

⭐⭐⭐⭐

Yabancılarla Arası

Oyun Yeteneği

⭐⭐⭐⭐

Eğitilebilirlik Durumları

⭐⭐⭐

Sahibine Sevgisi

⭐⭐⭐⭐

Egzersiz İhtiyaçları

Köpeklerle Arası

⭐⭐⭐

Bakım İhtiyaçları

⭐⭐⭐

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐⭐

Havlama (Ses)

⭐⭐⭐⭐⭐

Sıcağa Karşı Hassaslığı

⭐⭐⭐⭐

Minyatür Schnauzer

Minyatür Schnauzer enerjik halleri, küçük yapısı ve gür şekilde olan sakalları ile dikkatleri üzerine çeken köpek ırkıdır. Minyatür Schnauzer sevimli ve farklı görünümünün yanı sıra aile dostu bir köpektir. Ailesiyle ve sahibiyle arası çok iyi olduğundan onlarla vakit geçirmek ve aktiviteler yapmak Minyatür Schnauzer köpekler için paha biçilemezdir. Minyatür Schnauzer köpekler zeki, uyumlu ve sosyal kişilik yapıları ile de öne çıkmaktadır. Diğer Terrier köpeklerinin aksine Minyatür Schnauzer köpekler daha ılımlı ve arkadaş canlısı yapıya sahiptir. Minyatür Schnauzer köpeklerin ilk dikkat çeken özellikleri yüzündeki uzun sakalları ve sert bakışlarıdır. Bu köpeğin attığı sert bakışlar sizleri yanıltmasın çünkü Minyatür Schnauzer köpekler temas bağımlısı ve sevdiklerine düşkünlüğü ile bilinmektedir. Kısacası Minyatür Schnauzer köpekler tam bir aile köpeği diyebiliriz.

Minyatür Schnauzer

Minyatür Schnauzer Köpeklerin Boyu ve Kilosu Nasıldır?

Erkek Minyatür Schnauzer Boyu: 30 - 36 cm arasında değişir.

Erkek Minyatür Schnauzer Kilosu: 5,4 - 9,1 kg arasında değişir.

Dişi Minyatür Schnauzer Boyu: 30 - 36 cm arasında değişir.

Dişi Minyatür Schnauzer Kilosu: 5 - 9 kg arasında değişir.

Minyatür Schnauzer Köpeklerin Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Minyatür Schnauzer köpekler genel olarak sağlıklı hayvanlardır ve hayat enerjileri yüksektir. Minyatür Schnauzer ortalama olarak 12 - 14 yıl arasında değişen yaşam ömrüne sahiptir. Minyatür Schnauzer köpeğinizin yaşamanı sağlıklı, mutlu, huzurlu ve uzun geçirebilmesi için, düzenli aralıklar veteriner kontrolünde olması gerekir.

Minyatür Schnauzer Köpeklerin Anavatanı Neresidir?

Minyatür Schnauzer köpeklerin anavatanı Almanya olarak bilinir. Minyatür Schnauzer köpekler, standart schanzuer cinsi olan ve Alman çiftçileri tarafından minyatür boylara indirildikten sonra geliştirilmeye başlanmıştır. Minyatür boya indirilerin ve daha sonra adı Minyatür Schnauzer olarak adlandırılan köpek ırkı bekçi köpeği ve haşere avcısı olarak Almanya’da yetiştirilmeye devam edilmiştir. Minyatür Schnauzer köpekler ilk olarak 1800’lü yılların sonlarında Almanya’da bekçi köpeği ve haşere avcısı olarak ortaya çıkmıştır. Minyatür Schnauzer köpekler Terrier ırkından kaynaklanmayan ama tek Terrier cinsi sayılan köpektir. Terrier köpek ırklarının arasında yer alan Minyatür Schnauzer köpekler genel olarak bakıldığı zaman, kişilik ve karakter özellikleri olarak pek Terrier ırklarına benzemediği görülür. Minyatür Schnauzer köpek cinsini ortaya çıkarılmasında Standart Schnauzer, Minyatür Pinscher, Toy Poodle, Affenpinscher ve Terrier ırklarının melezlenmesinin katkısı olduğu düşünülmektedir. Minyatür Schnauzer köpeğin ortaya çıkarılmasında birçok köpek ırkının kullanıldığı düşünülmektedir. Minyatür Schnauzer köpekler diğer Terrier ırkları gibi Britanya Adalarında yetiştirilmediğinden dolayı AKC Terrier köpekleri arasında farklı bir yerde bulunur. 3 farklı Schnauzer ırkı bulunsa da içerisinde en popüler olanı Minyatür Schnauzer köpeklerdir. Eski zamanlardan beri beslenen Minyatür Schnauzer günümüzde en iyi aile köpekleri arasında yer almaya devam etmektedir. 

Minyatür Schnauzer Mizacı Nasıldır?

Minyatür Schnauzer Mizacı

Bekçilik Yeteneği

⭐⭐⭐⭐

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐⭐

Sahibine Sevgisi

⭐⭐⭐⭐⭐

Köpeklerle Arası

⭐⭐⭐

Oyun Yeteneği

⭐⭐⭐⭐

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐⭐

Enerji Düzeyi

⭐⭐⭐

Aile Hayatına Uyumu

⭐⭐⭐⭐

Egzersiz İhtiyacı

⭐⭐⭐

Havlama (Ses)

⭐⭐⭐⭐⭐

Eğitilebilirlik Seviyesi

⭐⭐⭐

Sıcağa Dayanıklılığı

⭐⭐⭐

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier yerle kadar değen ipeksi tüyleri ve keskin zekası ile tanınan küçük köpek ırklarından biridir. Yorkshire Terrier genel olarak Yorkie takma adıyla tanınmaktadır. Bu köpek ırkının tarihi 19. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Yorkshire Terrier köpekler en çok bilinen süs köpeklerinin başında gelmektedir. Yorkie köpeklerin süs köpeği olarak bu kadar ünlenmesinde ipeksi uzun tüyleri, zekası, gösterişli kürkü ve eğlenceli hallerinin katkısı bulunmaktadır. Yorkshire Terrier görünüşü, sempatik tavırları ve hareketleri ile görenlerine kendine hayran bırakan bir tavra sahiptir. 

Yorkshire Terrier Köpeklerin Boyu ve Kilosu Nasıldır?

Yorkshire Terrier Kilosu(Ağırlığı): 3 - 4 kg arasında değişir.

Yorkshire Terrier Boyu(Uzunluğu): 17 - 23 cm arasında uzunlukları vardır.

Dişi ve erkek Yorkshire Terrier köpeklerin kilosu ve boyları arasında çok bir fark yoktur.

Yorkshire Terrier Kaç Yıl Yaşamaktadır?

Yorkshire Terrier köpekler diğer Terrier süs köpeklerine oranla daha uzun yaşam ömrüne sahiptir. Yorkshire Terrier ortalama olarak 13 - 16 yıl arasında değişen yaşam ömrüne sahiptir. Yorkshire Terrier köpeğinizin yaşamanı sağlıklı, mutlu, huzurlu ve uzun geçirebilmesi için, düzenli aralıklar veteriner kontrolünde olması gerekir.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier Köpeklerin Anavatanı Neresidir?

Yorkshire Terrier köpeklerin anavatanı ve menşeisi İngiltere olarak bilinir. Yorkshire Terrier ırkı kuzey İngiliz ilçeleri olarak bilinen Lancashire ve Yorkshire bölgelerinde geliştirilmiştir. Yorkshire Terrier köpekler ilk olarak kemirgenleri kovalaması için işçi sınıfı tarafından bakılmıştır. Maden işçileri tarafından Yorkshire Terrier köpekler madenlerde bulunan fareleri avlaması için eğitilmiştir. Viktorya döneminin sonlarına doğru Yorkshire Terrier köpekler üst sınıf insanların ilgisini çekmeye başlamıştır. Üst sınıfın ilgisini çeken Yorkshire Terrier köpekler zaman içerisinde İngiliz kadınları için hem kucak köpeği olmuştur hem de zamanın moda parçası haline gelmişlerdir. İngiltere’de zaman içerisinde popüler olan Yorkshire Terrier köpekler 1870 - 1880 yılları arasında Amerika’ya getirilmiştir. Amerika’da da popüler olmaya başlayan bu köpek ırkı orjinal adını yani Yorkshire Terrier ismini 1870 yılında almıştır. Yorkshire adı ise yetiştirildiği Yorkshire şehrinden gelmektedir. Yorkshire Terrier köpekler AKC tarafından resmi olarak 1885 yılında tanınmış ve kayıt altına alınmış bir köpek ırkı haline gelmiştir. Resmi olarak tanınmasının ardından Yorkshire Terrier köpekler günümüze kadar en çok beslenen süs köpekleri arasında yerini almıştır.

Yorkshire Terrier Köpeklerin Mizacı Nasıldır?

Yorkshire Terrier Mizacı

Havlama(Ses)

⭐⭐⭐⭐⭐

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐

Sıcağa Karşı Hassasiyeti

⭐⭐⭐⭐

Bekçilik Yetenekleri

⭐⭐⭐⭐

Sahibine Sevgisi

⭐⭐⭐⭐⭐

Köpeklerle Arası

⭐⭐

Yabancılarla Arası

⭐⭐⭐

Egzersiz İhtiyacı

⭐⭐

Eğitilebilirlik Seviyesi

⭐⭐⭐

Bakım İhtiyaçları

⭐⭐⭐⭐

Enerji Düzeyi

⭐⭐⭐⭐

Zeka Seviyesi

⭐⭐⭐⭐

Terrier Köpeklerin Genel Özellikleri Nelerdir?

  • Terrier köpekler genel olarak uysal ve enerjik özelliklere sahiptir.
  • Süs terrier köpeklerin boyutları fazla büyük değildir.
  • Küçük boyutlarda olan Terrier köpekler büyük Terrier cinslerine göre daha uzun yaşamaktadır.
  • Zeki ırklar arasında bulunurlar.
  • Küçük Terrier köpeklerin bakımları kolaydır.
  • Apartman hayatına uyum sağlayabilen yapıları vardır.
  • Terrier köpekleri aileleri ile birlikte vakit geçirmeyi ve oyun oynamayı sever.

Süs Köpeği Olarak Bilinen Terrier Köpekler Nasıl Beslenir?

Süs köpeği olarak bilinen Terrier köpeklerin beslenmesi onlar için son derece önemlidir. Terrier köpeklerin küçük yapıları olsa da metabolizmaları hızlı çalışmaktadır ve enerji harcamayı seven köpeklerdir. Küçük Terrier köpeklerin beslenmesi için belirlenecek mama ölçeği köpeğin yaşına, kilosuna ve günlük yaptığı egzersize uygun olacak şekilde belirlenmelidir. Küçük Terrier köpekler için alınacak kuru mamalar onlar uygun olması ve yüksek kaliteye sahip olmalıdır. Süs Terrier köpeğiniz için hangi mamayı alacağınıza ya da ne kadar ölçek mama vereceğinize karar veremiyorsanız, bu konu hakkında veteriner hekiminize danışınız.

Süs Köpeği Olarak Bilinen Terrier Köpeklere Eğitimleri Nasıl Verilir?

Terrier cinsi köpekler genel olarak zeki hayvanlardır. Bundan dolayı eğitimleri hızlı bir şekilde kavrar ve verilen komutları öğrenir. Süs Terrier köpeklerin eğitimlerini doğru ve düzgün bir şekilde öğrenmesi için pekiştirme yöntemi ve eğitimleri oyun gibi gösterme teknikleri kullanılmaktadır. Eğitimleri daha eğlenceli hale geldiği zaman süs Terrier köpekleri daha hızlı kavramaktadır. Ayrıca eğitimleri sırasında iyi şeyler yaptıklarında onları ödül mamaları ile ödüllendirmeniz sayesinde daha çok teşvik olacaklardır. Bu durum da eğitim sürelerinin hızlı bir şekilde geçmesine olanak sağlar.

 

**Terrier köpeğin bakımı üstlenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca köpeğinizi ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin. **

Süs Köpeği Olarak Bilinen Terrier Köpekler Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Süs Köpeği Cinsleri Nelerdir?

Süs köpeği olarak bilinen birçok köpek ırkı bulunmaktadır. en çok bilinen süs köpekleri ise Yorkshire Terrier, Pug, Maltese Terrier(Malta Köpeği), Pomeranian, Toy Poodle ve daha birçok köpek ırkından oluşmaktadır.

Kaç Tane Terrier Cinsi Vardır?

Terrier köpek ırklarına bakıldığı zaman en çok köpek çeşidini içerisinde bulunduran ırk olduğu görülür. Tahmini olarak 60 kadar farklı Terrier cinsi köpek olduğu düşünülür.

Terrier Köpek Evde Bakılır Mı?

Terrier köpek ırkı genel olarak evde rahatlıkla bakılabilecek hayvanlardır. Özellikle süs köpeği olarak bilinen Terrier köpekleri apartman ortamlarına daha kolay adapte olur. Ayrıca Terrier köpekler ev içerisinde diğer hayvanlar ile daha kolay anlaşabilmektedir.

Terrier Cinsi Köpekler Tüy Döker Mi?

Terrier köpeklerin tüy dökümü cinsine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Mesela Maltese Terrier köpek neredeyse yok denecek kadar tüy dökümü yapmaktadır. Ancak diğer hayvanlarda olduğu gibi Terrier köpeklerde mevsim geçişlerinde tüy dökümü yapmaktadır. Mevsim geçişlerinde Terrier köpekleri düzenli tarayarak tüy dökümlerini azaltabilirsiniz.

Terrier Köpekler Akıllı Mı?

Terrier köpek cinsleri zeki köpekler arasında değerlendirilmektedir. Farklı Terrier cinslerinin zeka seviyeleri birbirinden farklı olmaktadır.

Terrier Köpekler Kaç Saat Uyur?

Terrier köpekler yetişkinlikte günlük ortalama olarak 8 - 10 saatlerini uyuyarak geçirmektedir. Uykuda kaldıkları süre onların yorgunluklarına ve gün içerisinde harcadıkları enerji miktarına göre değişir. Ayrıca yavruluk dönemlerinde Terrier köpekler yetişkinlere oranla daha fazla uyumaktadır.

 

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: Süs Köpeği Olarak Bilinen Terrier Köpek Cinsleri Hangileridir?
Aralık 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.