Veteriner Malzeme Blog

  • Aralık 15, 2022 Pet

    Sfenk kedileri kişilik yapısı olarak hem sadık hem de uyumlu yapıya sahiptir. Sfenks kedisi dış görünüş olarak ve karakteristik yapı olarak, diğer kedi ırklarından farklıdır. Sfenks kedileri sahiplerine sevgi dolu oldukları kadar, aile üyelerine ve eve gelen misafirlere karşı da aynı yakınlıkla yaklaşır.

    Sfenks Kedisi
  • Aralık 13, 2022 Pet

    Doberman köpekler atletik, kaslı, dayanıklı ve güçlü yapıları ile bilinen bir köpek ırkıdır. Doberman köpekler ayrıca Dobie adı ile de bilinmektedir. Doberman köpek ırkı Doberman Pinscher olarak da anılır. Bu köpek ırkı orta büyüklüğe sahip olan köpek ırklarının arasında bulunur.

    Doberman Özellikleri ve Bakımı
  • Aralık 09, 2022 Pet

    Presa Canario köpek ırkı ayrıca Perro de Presa Canario adıyla da bilinmektedir. Presa Canario büyük bir cüsseye, sağlam ve güçlü bir vücut yapısına sahip köpek ırkıdır. Presa Canario köpek ırkı heybetli bir dış görünüş yapısına sahiptir

    Presa Canario (Kanarya Mastiff) Özellikleri
  • Aralık 07, 2022 Pet

    Norveç Orman Kedisi hem soğuk iklimlere dayanıklı olmasıyla hem de ihtişamlı görünüşleri ile dikkat çeken kedi türleri arasındadır. Norveç Orman Kedileri dış görünüş olarak sert ve korkutucu görülebilmektedir. Görünüşlerinin aksi olarak hem insanlar ile hem de diğer hayvanlarla arası oldukça iyidir.

    Norveç Orman Kedisi Bakımı, Özellikleri ve Karakteri Nasıldır?
  • Kasım 23, 2022 Klinik Malzemeleri

    Sağlık alanında kullanılan birden fazla çeşit hasta örtüsü, cerrahi serviyet örtüler, sermeli bez ve yatak koruyucu örtüler bulunmaktadır.

    underpad, sermeli bez
  • Ekim 31, 2022 Veteriner Klinikleri

    Veteriner kliniklerini hem çiftlik hayvanlarının hem de evcil hayvanların gerekli tedavilerinin, muayenelerinin, işlemlerinin ve buna benzer daha birçok işlemin yapıldığı yerlerdir. Veteriner klinikleri veteriner hekimler tarafından açılmakta ve yürütülmektedir. Veteriner kliniklerinin açılabilmesi için uyulması gereken prosedürler ve toplanması gereken evraklar bulunmaktadır. Bugünkü blog yazımızda veteriner kliniği açılmasının şartlarından sizlere bahsedeceğiz.

    veteriner klinik açma şartları nelerdir
  • Ekim 19, 2022 Genel Bilgiler

    Friesian at ırkı kaynaklarda ve dünya genelinde hem oldukça yetenekli olduğundan hem de güçlü bir yapısı olduğundan bahsedilmektedir. Bugünkü blog yazımızda sizlere bu güzel, güçlü, karizmatik ve zeki olan Friesian Atı ırkından bahsedeceğiz. Hazırsanız bu büyüleyici at ırkına bir yakından göz atalım.

    friesian atı
  • Ekim 14, 2022 Pet

    Kendinden yapışkanlı bandajlar veteriner kliniklerinde hayvanlar için, hastanelerde ve spor alanlarında insanlar için kullanımı yapılmaktadır. Kendinden yapışkanlı bandajlar farklı alanlarda kullanılsa da temel olarak sağlık ve tedavi amaçları doğrultusunda kullanılmaktadır.

    kendinden yapışkanlı bandaj
  • Eylül 20, 2022 Pet

    Dünya geneline bakıldığı zaman kediler en çok beslenen hayvanlar sıralamasında ilk 3’te yer almaktadır. Kediler ev ortamında beslemesi en kolay canlılardan bir tanesidir. Ayrıca hem görünüş olarak hem de kişilik bakımından birçoğumuzun kalbini çalmışlardır. Kedi sahipleri hayatları boyunca kedilerine sağlıklı birer yaşam sunmaya çalışmaktadır.

    Kedi Kısırlaştırma Ücretleri 2024
  • Eylül 20, 2022 Pet

    Kedi sahipleri kedilerinin hamilelik dönemleri hakkında birçok şeyi merak etmektedir. Kedi sahipleri en çok kedilerinin çiftleştikten sonra hamile kalıp kalmadığını merak etmektedir. Kedilerin hamile olup olmadığını anlamanın bazı yöntemleri, hamilelik belirtileri ve elle muayene gibi yöntemleri bulunmaktadır. Tabi en net bir şekilde hamile olup olmadığını sizlere veteriner hekiminiz söyleyecektir.

    Hamile Kedi Elle Muayene? Kedilerde Hamilelik Nasıl Anlaşılır?
  • Eylül 14, 2022 Pet

    Sevimli tüylü dostlarımız kediler günlük hayatlarında oldukça tüy dökümü yapmaktadır. Bazen bu durumlar kedi sahiplerinin endişelenmesine yol açmaktadır. Kedilerin tüy dökmesi fazlasıyla normal olan ve kedi sahiplerinin sık karşılaştığı bir durumdur. Kediler özellikle belli aylar ve durumlarda daha yoğun tüy dökümü yapabilmektedir. Kedilerde tüy dökümleri aza indirilebilen bir durumdur.

    Kediler Neden Tüy Döker?
  • Eylül 12, 2022 Pet

    Kediler arasında kepeklenme sorunu görünen ve yaşanan bir durumdur. Kepeklenme sorunu ve problemlerin, bizlerin sandığı kadar az görünen bir durum değildir. Kedilerde görülen kepeklenme sorunları genellikle kaşıntı hali ve kuru bir cilt yapısı olarak kendini göstermektedir. Bu durumda bir süre sonra kedinizde rahatsızlık hali yaratmaya başlayacaktır.

    Kedilerde Kepeklenme
  • Eylül 13, 2022 Pet

    Kabızlık kediler arasında görülen sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kedilerde görülen kabız problemleri diğer hayvanlarda da yaygın olarak görülmektedir. Kabızlık problemleri kedilerde bazen kolay bir şekilde tespit edilememektedir. Kabızlık problemlerinin fark edilebilmesi için hem kedinizi hem de oluşan semptomları iyi incelemelisiniz.

    Kedilerde Kabızlık
  • Eylül 12, 2022 Pet

    Kedilerin yapısal olarak birer tüy yumağı olduğunu söyleyebiliriz. Kedilerin tüyleri yumuşacık ve sevilesi bir yapısı vardır. Tüyleri genellikle parlak ve canlı bir görünüme sahiptir. Ama maalesef ki bazı durumlarda kedilerin tüylerini bu parlak ve canlı görüntüsü bozulabilmektedir. Kediler mevsim geçişlerinde ve normal zamanlarda tüy dökmeye elverişli bir yapıya sahiptir.

    Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi
  • Soğutucu sprey mutlaka hepimizin duymuş olduğu ve belki de bir kerede olsa kullanış olduğu bir sağlık malzemesidir. Soğutucu sprey sağlık alanlarında ve günlük hayatta bazı durumlarda kurtarıcı bir ürün olarak devreye girmektedir. Soğuyucu sprey sağlık alanlarında farklı bölgelerde ve işlemlerde kullanımı yapılmaktadır.

    Soğutucu Sprey Nedir? Soğutucu Sprey Ne İşe Yarar?
  • Eylül 09, 2022 Pet

    Kediler arasında ishal durumu yaygın olarak görülebilmektedir. Birçok kedi sahibi ishal sebeplerinden dolayı veteriner kliniklerini ziyaret etmektedir. Kedinizin tuvaletini sulu ve devamlı yapmaya başladıysa ishal olduğunun net bir belirtisidir. Kediler arasında görülen ishal durumu oldukça kolay bir şekilde fark edilebilmektedir.

    Kediler Neden İshal Olur? Kedilerde İshal Nasıl Önlenir?
  • Eylül 09, 2022 Pet

    Can dostumuz olan köpeklerimizde kene durumu belirli zamanlarda oldukça sık görülen bir durum olabilmektedir. Keneler hem köpekler için hem de diğer hayvanların sağlığı için tehlike arz eden bir dış parazit türü olarak bilinmektedir. Köpeğinize kene bulaşması durumlarında dikkatli olmanız gerekmektedir ve duruma kısa süre içerisinde müdahale edilmesi gerekmektedir.

    Köpeklerde Kene Durumlarında Yapılması Gerekenler
  • Ağustos 31, 2022 Klinik Malzemeleri

    Batikon adı ile bilinen antiseptik ürün sağlık alanlarında sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Hatta evlerimizde dahi bulunan bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Batikon medikal alanı içerisinde kullanılan ve açık yaraların tedavisinin yapılabilmesi amacı ile kullanımı yapılan malzemedir.

    Batikon Sprey Fiyatları Ne Kadardır?
  • Ağustos 31, 2022 Klinik Malzemeleri

    Zefiran çözeltisi hem antiseptik olarak hem de dezenfektan olarak kullanımı sağlanabilen bir üründür. Bundan dolayıdır ki sağlık alanlarında kullanımı aktif olarak yapılmaktadır. Zefiranın sağlık alanlarında tercih edilmesi ise, farklı işlemlerde kolayca kullanılabilecek özelliğe sahip olmasından dolayıdır.

    Zefiran Kullanımı Nasıldır?
  • Ağustos 31, 2022 Klinik Malzemeleri

    Topikal ilaç ve solüsyonların kullanımı günümüzce artış göstermektedir. Topikal ilaçlar vücut üstüne ve belirli bölgelere uygulanabilen ilaçlardır. Topikal ilaçların farklı çeşitleri ve halleri mevcuttur. Genel olarak topikal ilaçlar tedavi amaçlı, yaralar için, mukoza veya cilt yüzeylerinin temizlenmesi adına kullanımı yapılan ilaçlardır. Topikal ilaç olan bilinen bir ise Batikon ilacıdır.

    Batikon İlaç Ne İşe Yarar?
  • Ağustos 31, 2022 Klinik Malzemeleri

    Dezenfektan ve çeşitleri medikal alanlarda ve sağlık çevresinde en sık kullanılan ürünlerden bir tanesidir. Dezenfektan ürünler genel olarak cerrahi/tıbbi ekipmanların temizlenmesinde, uygun yüzey zeminlerinde ve topikal olan cilt yüzeylerinde kullanıma sahip ürünlerdir. Sağlık alanında birçok yerde ve işlemde kullanılmaktadırlar.

    Zefiran Dezenfektan Çeşitleri
  • Ağustos 31, 2022 Klinik Malzemeleri

    Batikon çeşitli sağlık alanlarında kullanımı yapılan topikal solüsyondur. Topikal solüsyonlar cilt yüzeylerinde oluşan yaralar ve kesiklerin tedavisi amacı ile kullanılabilmektedir. Cilt yüzeylerimizde meydana gelen kesik, yara ve sıyrık gibi durumlarda evimizde bile batikon kullanımı yapmaktayız. Hem kolay kullanılabilir yapısı olmasından hem de yaralarda oluşan mikropları öldürmesinden dolayı tercih edilmektedir.

    Batikon Krem
  • Ağustos 31, 2022

    Sağlık kuruluşlarında ve alanlarında çeşitli ürün, solüsyon ve malzeme kullanımı yapıldığı bilinen bir gerçektir. Kullanılan her malzeme sağlık ve hijyen açısından önem teşkil etmektedir. Sağlık alanlarında ve veteriner kliniklerinde kullanılan malzemeler, kullanılacağı yerlere ve işlemlere göre değişiklik göstermektedir.

    Zefiran Hangi Alanlarda Kullanılır?
  • Ağustos 31, 2022 Klinik Malzemeleri

    Batikon solüsyon kullanımı veteriner kliniklerinde oldukça yaygındır. Hayvanların veya biz insanların vücutlarında zaman zaman kazarlar sonucu kesikler oluşmaktadır. Bu kesiklerde bakteriler ve enfeksiyon oluşumları oluşabilmektedir. Çünkü bakteriler ve türleri birbirinden farklı olan yüzeylerde yaşamlarını devam ettirebilme özelliğine sahiptir.

    Hayvanlarda Batikon Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
  • Ağustos 31, 2022 Klinik Malzemeleri

    Antiseptik maddeler sağlık amaçlı kullanımı yapılan ürünlerdir. Antiseptik ürün çeşidi ise oldukça fazla bulunmaktadır. Çünkü sağlık alanlarında ve çevresinde en çok kullanılan çözeltilerdir. Antiseptik çözeltilerin kullanımı günümüzde daha yaygın hale gelmiştir.

    Batikon Antiseptik 1 Litre Çözelti
  • Ağustos 29, 2022

    Batikon – Batticon – Batiqon Karşılaştırması

    batticon
  • Ağustos 24, 2022 Pet

    Kedilerimize yapılan aşı işlemlerinden sonra dikkat etmemiz gereken belli hususlar vardır. Siz kedi sahipleri ve kedi sahiplenmek isteyen hayvan severler için bugünkü blog yazımızda kedilere yapılan aşılardan sonra nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında bildiklerimizi sizler ile paylaşacağız. Hazırsanız içeriğimize başlıyoruz…

    kedilerde aşı sonrası
  • Batikon sahip olduğu antiseptik özellikleri sayesinde medikal alanların neredeyse her yerinde kullanılan üründür. En kısa tanımıyla bir deri antiseptiği olarak geçen solüsyondur. İçerik bakımında oldukça zengin ve fayda sağlayan malzemedir. Batikon sağlık alanlarının dışında olarak da evlerimizde de mevcut olan üründür. Kullanımı oldukça basit ve pratiktir. Sıvı bir yapıya sahiptir.

    batikon
  • Haziran 27, 2022 Klinik Malzemeleri

    Genel olarak her sağlık kuruluşunda ve veteriner kliniklerinde bulundurulması gereken malzeme çeşitleri bulunmaktadır.

    Veteriner Laboratuvar Malzemeleri
  • Mayıs 27, 2022 Pet

    Büyümeyen köpek cinsleri sevimli görüntüleri ve boyutlarıyla aileler tarafından tercih edilen köpek ırklarıdır. Küçük köpek ırklarının bakımları büyük köpek ırklarına oranla daha kolaydır. Küçük köpekler ırklarının daha az tüy döktüğü bilinmektedir. Bu sebeple de ev içerisinde çok fazla tüy olmasından hoşlanmıyorsanız küçük köpek ırklarının bakımı sizler için daha iyi olacaktır.

    Büyümeyen Küçük Köpek Cinsleri
  • Mayıs 24, 2022 Pet

    Sevimli dostlarımız kediler hastalıklara karşı dirençli ve güçlü bir bünyeye sahip hayvanlardır. Ama vücutlarında hastalıklara karşı biraz daha zayıf ve narin olan bölgeleri vardır. Kedilerde bu bölgeler mideleri ve gözleridir. Kedilerin midelerinde problem oluşmaması için yedikleri mamalar ve beslenme düzenlerine dikkat edilmelidir. 

    Kedilerde Göz Akıntısı, Sulanması ve Çapaklanması
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.