Exotic Shorthair Özellikleri

Exotic Shorthair Özellikleri

Exotic Shorthair Kedi Irkı

Yaşam Ömrü: 10 - 15 yıl arası.
Kilosu: 3 - 7 kg arasında kiloya sahiplerdir.
Boyu: Bu kedi ırkı ortalama olarak 25 cm kadar boya sahiptir.
Kökeni: Amerika

Exotic Shorthair Renkleri: Leylak, çikolata, krem, mavi, beyaz ve gümüş renk tonlarına sahiplerdir. Ek olarak da dumanlı ve tekir gibi tonları vardır.

Exotic Shorthair Mizacı: Sakin, uysal, sevecen, oyuncu ve meraklı mizaç yapısına sahiplerdir.

Exotic Shorthair Tüylerinin Desenleri: Tekir, dumanlı, 2 renk tonlu ve 3 renk tonlu şeklinde farklı kürk yapılarına sahiplerdir.

Exotic Shorthair kedi ırkı dünya genelinde oldukça popüler olan ve bilinen bir kedi ırkıdır. Exotic Shorthair kedi ırkı hafif basık bir surat yapısına sahiptir. Exotic Shorthair kediler surat yapısından dolayı İran Kedileri ile karıştırılmaktadır. Exotic Shorthair kedi ırkı yapısal olarak uysal ve sakin kedilerdir. Ev ortamlarında kolayca bakılabilir ve ev içerisine kolayca adapte olurlar. Exotic Shorthair kediler vücut yapısı, karakterleri ve sevimli surat yapıları ile gören herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Gelin herkesin hayran olduğu  Exotic Shorthair kedilere yakından bakalım… 

Zekası


🌟🌟🌟🌟

Çocuklarla İletişimi


🌟🌟🌟🌟🌟

Hareket Seviyesi


🌟🌟🌟

Sahibine Sevgisi


🌟🌟🌟🌟

Bakım İhtiyaçları


🌟🌟🌟

Eğitim Seviyesi


🌟🌟🌟

Sosyallik

🌟🌟🌟🌟🌟

Enerji

🌟🌟🌟

Sağlık

🌟🌟🌟

 

 

Exotic Shorthair Kedilerin Kökenleri ve Tarihi Hakkında Bilgiler

Exotic Shorthair kedi ırkı farklı 2 cins kedinin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkmış olan melez kedi ırkı olarak bilinmektedir. Exotic Shorthair kedilerin ortaya çıkışı ise 1950’lerin sonu 1960’ların başı olarak geçer. 1960’lı yıllarda İran kedileri oldukça popüler olan bir kedi ırkıydı. İran kedilerinin bu kadar popüler olmasından dolayı, Amerikalılar tarafından American Shorthair kedi ırkı ile çiftleştirilmiştir. Bu 2 kedi ırkının çiftleştirilmesinin sebebi ise göz renginin İran kedilerine benzemesi ve tüy renklerinin American Shorthair kedilere benzemesi için çiftleştirilmiştir. American Shorthair ve İran kedilerinin çiftleşmesi sonucunda melez kediler ortaya çıkmıştır. Ama ortaya çıkan melez kediler daha baskın olarak İran kedilerine benzemiştir. Melez kediler yapısal olarak yoğun tüy yapısına sahip, kemikleri diğer kedi cinslerine göre daha iri, yuvarlak ve basık bir surat yapısına sahip görünüşleri vardır. Ortaya çıkan melez kedilerden sonra ise American Shorthair yetiştiricisi olan gruplar artık İran kedilerinin ve American Shorthair kedilerinin çiftleşmesini engellemek ve melez kedilerin önüne geçmek istemişti. Zaman içerisinde ise ortaya çıkan melez kediler büyümeye başladıklarında tüy yapıları, desenleri, yüzleri ve sevimli mizaçları sayesinde insanlar tarafından tanınmaya ve sevilmeye başlamıştır. Melez kedilerin daha çok insan tarafından bilinmesi içinse kedi şovlarında gösterilmeye başlanmıştır. Melez kedileri kedi şovlarında gören insanlar hayran kalmış ve bu durumda sayesinde Amerikalı kedi yetiştiriciler grubundan melez kediler geçer not almıştır. 1966 - 1967 yıllarına gelindiğinde Jane Martinke adıyla bilinen American Shorthair yetiştiricisi tarafından, bu melez kedi ırkının tescillenmesi işlemleri için kedi derneği olan CFA’ya kayıt için gitmiştir. 1967 yılında bu melez kediler Exotic Shorthair kedi ırkı olarak CFA derneği tarafından kabul edilmiştir ve tescillenmiştir. Exotic Shorthair kediler kısa ve yoğun tüylü yapılarıyla, küçük vücutlarıyla, parlak tüy yapıları ve yuvarlak kafaları ile kendisini birçok insana sevdirmiştir. Exotic Shorthair kediler eskiden günümüze kadar popülerliğini korumuş ve birçok insan tarafından hayat arkadaşı olarak evlerde bakılmaktadır. 

🐾Exotic Shorthair Kedilerin Mizacı Nasıldır?🐾

Exotic Shorthair kedilerin mizacını oluşturan özellikler, bazı yönlerde İran kedilerine ve American Shorthair kedilerin mizacına benzemektedir. Exotic Shorthair kediler hareketli, eğlenceli yapıya ve yapılan fiziksel aktivitelerden keyif alan bir mizaca sahiptir. Hareketi sevmesi ve hareketli bir kedi olması da American Shorthair kedilerin mizacı etkin olmuştur. Çünkü İran kediler genel olarak pek hareket etmeyi sevmeyen ve sakin yapıda kedilerdir. Exotic Shorthair kediler ise tam aksi bir mizaç yapısına sahiptir. Exotic Shorthair kediler mizaç yapısı olarak İran kedileri ile daha fazla benzerlik göstermektedir. Genel olarak Exotic Shorthair kediler uysal, sevecen, rahat yapılı, sahiplerine fazlasıyla sadık ve hareketi seven mizaçları vardır. Exotic Shorthair kediler ev içerisinde sahiplerinin peşlerinden gitmeyi ve iş yaparken onları izlemeyi hobi haline getirmiştir. Exotic Shorthair kediler ev içerisinde nereye giderseniz gidin peşinizden gelecektir. Ayrıca Exotic Shorthair kediler sahipleri tarafından sevilmekten ve kucağa alınmaktan da büyük keyif alır. Exotic Shorthair kediler görünüş olarak İran kedilerine oldukça benzemektedir. İran kedilerinin tüy yapısı ise, Exotic Shorthair kedileri göre daha uzun ve kabarıktır. Exotic Shorthair kedilerin tüyleri sık olsa da kısa yapıya sahiptir. Böylece tüy bakımları, İran kedilerine oranla daha kolay yapılır. Exotic Shorthair kediler ev içerisinde hem uyumlu kedilerdir hem de sahiplerine sadık ve onları seven mizaca sahiplerdir. 


🐾Exotic Shorthair Kediler Hakkında Az Bilinenler🐾

  • Exotic Shorthair kediler sahipleriyle miyavlamaktan, mırlayarak iletişim kurarlar. Exotic Shorthair kediler yapısal olarak  mırlamaya daha yatkındır. 
  • Exotic Shorthair kediler oldukça uzun ömürlü yaşayabilmektedir. Exotic Shorthair kediler sağlıklı oldukları sürece 15 yıl ve daha uzun süreler yaşamlarını sürdürür.
  • Exotic Shorthair kediler oldukça rahat bir yapıya sahip olması ile bilinen bir kedi ırkıdır.
  • Yapısal olarak farklı tüy renklerine ve desenlerine sahiplerdir. Bu da Exotic Shorthair kedilerin dış görünüşlerine farklı bir hava katar.
  • Sahiplerine oldukça bağlı kedilerdir ve sahiplerinden ilgili beklerler. Bundan dolayı yoğun iş temposuna sahipseniz ve evde fazla vakit geçirmiyor iseniz, Exotic Shorthair kedi ırkı bakmanızı tavsiye etmiyoruz.
 

Exotic Shorthair Kedilerin Fiziksel Görünüşleri Nasıldır?

Vücutları

Exotic Shorthair kediler yapısal olarak tıknaz vücuda sahiptir. Yuvarlak kafa yapıları, kısa bacak boyları, geniş yapıda göğüs bölgeleri ve yuvarlak göz yapısına sahiplerdir. Dış görünüş ve vücut yapısı olarak İran kedileri ile oldukça benzerlik gösterirler. Exotic Shorthair kediler kaslı olan ve güçlü bir yapıda vücuda sahiptir.

 

Tüylerini Yapısı ve Renkleri

Exotic Shorthair kedilerin tüyleri kısa, ince ve sık bir yapıya sahiptir. Kısa tüylerinin olması sayesinde ev içerisinde fazla tüy dökmezler. Ölü derilerden arınması ve fazla tüy dökmemeleri için haftada 1 - 2 kere taranmaları gerekir. Exotic Shorthair kedilerin kendilerine has özelliklerinden biri de farklı tüy renkleri ve desenlere sahip olmalarıdır. Exotic Shorthair kedilerde kahverengi, çikolata rengi, bej tonları, beyaz renk, gri/mavi karışık ton, gümüş renk, tarçın tonları, lavanta ve leylak renk tonlarında kürk yapıları vardır. Bu renk tonları ise Exotic Shorthair kedilerde farklı desenler şeklinde görülür.

 

Göz Kısımları

Exotic Shorthair kedilerin göz yapısı büyük şekildedir. Büyük yapıda olan gözleri sayesinde oldukça sevimli bir surata ve bakışlara sahiplerdir. Gözleri büyük olmasının yanı sıra canlı ve parlak renk tonlarına sahiptir. Exotic Shorthair kedilerin göz renkleri bakır tonlarında, mavi ve yeşil/mavi tonlarında görülür.

 

Kafa Yapıları

Exotic Shorthair kediler kafa yapısı olarak İran kedilere benzemektedir. Exotic Shorthair kediler büyük ve yuvarlak bir kafa yapısına sahiptir. Kafası yapısal olarak yuvarlak, gözleri büyük, küçük bir burun ve basık yüz hatları ile bir bütün oluşturmaktadır. 

 

Kuyruk Yapıları

Exotic Shorthair kedilerin kuyrukları vücutları ile orantılı bir uzunluk yapısına sahiptir. Vücut bölümlerinde görülen desen ve renkler kuyruk kısımlarında da görülmektedir. 

 

Bacak Yapıları 

Exotic Shorthair kediler tıknaz vücutlarının aksine, oldukça güçlü ve sağlam bacak yapısına sahiptir. Güçlü kuvvetli bacakları vücutlarını kolay bir şekilde taşımaktadır. Patileri ise vücutlarıyla uyumlu bir şekilde yuvarlak yapıda ve oldukça sağlamdır.

 

Exotic Shorthair Kedilerin Bakımları Nasıldır?

Exotic Shorthair Kedilerin Tüylerinin Bakımları

Exotic Shorthair kedilerin tüyleri ince dokulu ve kısa yapıya sahiptir. Tüy yumaklarının oluşumuna ve tüy dökümünün engellenmesi için haftalık olarak düzenli şekilde taranmalıdır. Exotic Shorthair kedilerin tüyleri farklı renklerde ve desenlerde görülmektedir. Bu sevimli kedi türünün kürkleri ise parlak renklerinin yanı sıra oldukça canlı ve yumuşak bir yapıdadır. Exotic Shorthair kedilerin tüylerinin parlaklığı ve canlılığının korunabilmesi için de haftalık olarak taranmalı ve tüylerinin bakımları yapılmalıdır. Ayrıca Exotic Shorthair kedilerin göz çevresi de düzenli olarak silinmelidir. Exotic Shorthair kedilerin gözlerinden yaş aktığı zaman ıslak olan bir pamuk yardımı ile bakımı yapılmalıdır.

 

Exotic Shorthair Kedilerin Sağlıkları Nasıldır?

Exotic Shorthair kedi ırkı diğer kedi ırkları gibi sağlıklı bir yaşam sürmektedir. Ama melez bir kedi ırkı olduğundan, genlerden kaynaklı olan bazı sağlık sorunları Exotic Shorthair kedilerde görülür. Bu sağlık sorunları ise İran kedi ırklarından görülen sağlık sorunları olarak bilinir. Exotic Shorthair kedilerde genetik olarak görülen sağlık sorunları şu şekildedir;

  • Kalp hastalıkları sağlık sorunları.
  • Polistik böbrek hastalıkları.
  • Brakisefali solunum sendromu hastalığı. (genel olarak basık yüz yapısına sahip kedi ırklarında görülür.)
  • Aşırı kilo alınmasından kaynaklı sağlık sorunları.
  • Göz ve çevresinde oluşan sağlık sorunları.

kedilerde genel olarak yukarıda bahsettiğimiz sağlık sorunları görülmektedir. Özellikle basık burun yapısına sahip olduklarından dolayı nefes alıp vermede sıkıntı yaşarlar. Bu gibi sağlık sorunlarının önüne geçilmesi ve erkenden müdahale edilebilmesi adına kedinin düzenli olarak veteriner hekim kontrolünde olması gerekir. Ayrıca beslenmeleri doğru bir biçimde yapılmalı ve aşı takvimlerine uygun şekilde aşıları yaptırılmalıdır. Exotic Shorthair kediler ve diğer kedi cinslerine yapılacak aşılar hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için aşağıdaki yazımıza göz atabilirsiniz.

Exotic Shorthair Kedilerin Beslenmesi

Exotic Shorthair kedilere verilecek olan mamalar kaliteli ve doyurucu bir içeriğe sahip olmalıdır. Exotic Shorthair kediler kilo almaya yatkın bir yapıdadır. Bundan dolayı da verilecek kuru mama 2 - 3 öğün bölünerek verilmelidir. Exotic Shorthair kediler mama konusunda seçici olduğundan, içerik bakımından zengin ve kedinize uygun olan kuru mama tercih edilmelidir. Exotic Shorthair kedinize ne kadar ölçek mama vereceğinize karar veremiyorsanız, bu konuda veteriner hekiminize danışmanız daha sağlıklı olacaktır.


 

Exotic Shorthair Kedilerin Temizlikleri Nasıl Yapılır?

Exotic Shorthair kediler  kirlendikleri zaman veya vücutlarında kötü kokular geldiği zaman yıkanması gerekmektedir. Tüylerinin sağlığı ve temizliği açısından Exotic Shorthair kedilere çok sık olmasa da düzenli olarak banyo yaptırılmalıdır. Exotic Shorthair kediler için uygun olan kedi şampuanlarından seçilmelidir. Kedi yıkandıktan sonra ise iyi bir şekilde kurutulmalı ve tüyleri taranarak ölü derilerden arındırılmalıdır. Bu sayede Exotic Shorthair kedilerin tüyleri parlaklığını ve canlılığını korur.

 

Exotic Shorthair Kedilerin Bakımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Exotic Shorthair kediler yapısal olarak narin bir kedi ırkıdır. Bundan dolayı da bakımlarında dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Mesela Exotic Shorthair kediler için kedi maması seçimi oldukça önemlidir. Exotic Shorthair kedi için seçilecek olan kedi maması onun sevdiği tatta, içerik bakımından zengin ve kaliteli bir kedi maması olmalıdır. Aksi halde Exotic Shorthair kediler seçici olduğundan dolayı mamayı yemeyecektir. Exotic Shorthair kedilerde çiftleştirme ve kısırlaştırma konularında da dikkatli olmalısınız. Özellikle kedilerde kısırlaştırma işlemleri sonra hayvan hem rahat ettirilmeli hem de düzgün bir şekilde bakılmalıdır. Kedilerde kısırlaştırma sonrası için merak ettikleriniz aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

 

👪Exotic Shorthair Kedilerin Arası Aileler ile İyi Midir?🐱

Exotic Shorthair kedi ırkı aileler ile mükemmel uyum içerisinde yaşayan bir kedi ırkıdır. Exotic Shorthair kediler mizaç olarak sakin, uyumlu ve sadık olması sayesinde aile bireyleri ile kolay bir şekilde bağ kurmaktadır. Exotic Shorthair kediler ayrıca apartman hayatı içinde bakımı kolay kediler arasındadır. Ev içerisinde Exotic Shorthair kediyle vakit geçirildiği, sevgi verildiği ve aile üyeleriyle aynı ortamdan oldukları zaman, onlardan mutlusu olmayacaktır. Exotic Shorthair kediler şefkatli ve sevecen yapılarıyla herkesin kalbini çalmaya hazırdır.


 

🐾Exotic Shorthair Kedilerin Diğer Hayvanlarla İyi Anlaşır Mı?

Exotic Shorthair kediler uyumlu yapıları sayesinde, diğer evcil hayvanlar ile iyi anlaşırlar. Diğer hayvanlara göre Exotic Shorthair kedilerin arası diğer hayvanlarla daha iyidir ve daha uyumlu bir şekilde ortama adapte olurlar. Exotic Shorthair kedinizi başka bir hayvanla tanıştırmak ve kolayca kaynaştırmak için yavruluk dönemlerinde sosyalleştiği ortamlarda bulunması önemlidir. Böylece başka hayvanlar ile tanışırken gergin veya korku dolu hissetmesine gerek kalmaz. Exotic Shorthair kedileri sadece kendisinden küçük olan hayvanlar ile pek yalnız bırakmamalısınız. Çünkü sakin ve uysal yapıda olsalar da kendisinden küçük hayvanları av olarak görebilir ve yakalamaya çalışırlar. Bundan dolayı da Exotic Shorthair kedinizi ondan küçük bir hayvan ile tanıştırırken mutlaka yanından ayrılmayın.

🐾Yavru Exotic Shorthair Kedi

Yavru Exotic Shorthair kediler oldukça sevimli surata ve duruşa sahiplerdir. Diğer yavru kedi ırklarına oran, yavru Exotic Shorthair kediler daha uslu ve sakin yapılıdırlar. Yavruluk dönemlerinde genel olarak annelerinin peşlerinde gezme eğilimindedirler. Yavru Exotic Shorthair kedilerin vücut yapıları ise yaklaşık olarak 1 aylık olduktan sonra daha net bir şekilde belli olacaktır. Yavruluk dönemlerin oldukça tatlı ve sevilesi bir yapısı olan Exotic Shorthair kediler büyüdükleri zaman da sizleri güzellikleri ile kendine hayran bırakmaya devam eder.

 

Exotic Shorthair Kediler Hakkında Herşey

  • Exotic Shorthair kedi cinsi İran kedisi ve American Shorthair kedilerin çifleştirilmesi sonucu ortaya çıkan melez bir kedi ırkıdır. Exotic Shorthair kediler İran kedilerine olan benzerliğinden dolayı ilk başlarda İran kedisi grubuna daihil edilmesi istenmiştir. Ama daha sonra Exotic Shorthair kediler görünüş, tüy yapısı ve karakter özelliklerinin farklı olmasından dolayı farklı bir kedi ırkı olarak tanınmıştır. 
  • Exotic Shorthair kediler yapısal olarak oldukça rahat bir kedi ırkıdır. Ev içerisinde sahibiyle vakit geçirmeyi, yatmayı ve arada sırada tembellik yapmaktan keyif alan bir kedidir. 
  • Exotic Shorthair kediler diğer hayvanlar ve çocuklar ile kolay bir şekilde anlaşmaktadır. Bu da onları mükemmel birer ev kedisi yapar.
  • Exotic Shorthair kediler sahiplerine sevgi dolu olmasıyla bilinirler. Ev içinde onlara gösterdiğiniz sevgi sonrasında gelip kucağınıza yatacak ve oradan inmeyeceklerdir. 
  • Exotic Shorthair kediler basık burunları ve büyük kafaları ile fazlasıyla sevimli yapıları vardır. Sıcakkanlı olması sayesinde ise evdeki bireyler ve diğer hayvanlarla kolayca anlaşırlar. 
  • Exotic Shorthair kediler sahiplerinden ilgi ve sevgi beklerler. Eğer evde fazla vakit geçirmiyor ya da yoğun tempolu bir işiniz var ise Exotic Shorthair kedi bakımı hem sizin için hem de kedi için doğru bir seçim olmayacaktır.
 

Exotic Shorthair Kedilerde Dişi ve Erkek Özellikleri Nasıldır?

Exotic Shorthair kedilerin dişi ve erkeklerinde fazla bir karakteristik fark yoktur. Tabi bu durum kediden kediye ve sahibi ile iletişimine göre değişiklik gösterir. Erkek Exotic Shorthair kediler dişilere göre biraz daha tembel olma eğilimindedir. Bu tembelliklerini ise sevimli ve tatlı mizaçlarıyla kapatırlar. Dişi Exotic Shorthair kediler ise sahiplerine biraz daha bağlı ve onların yanında olmayı ister. Erkek Exotic Shorthair kediler genel olarak daha oyuncu ve hareketli yapıdadır. Dış görünüş olarak bakıldığı zaman ise erkek Exotic Shorthair kediler dişi Exotic Shorthair kedilere oranla biraz daha büyük yapıdadır. Dişi Exotic Shorthair kediler daha kısa boya sahip olmaktadır.

 

Exotic Shorthair Kedi Sahiplenme Nasıldır?

Exotic Shorthair kedi sahiplenmesi genel olarak internet üzerinde olan web sitelerinden yapılmaktadır. Ama cins bir kedi olan Exotic Shorthair kediler ücret karşılığında satılmaktadır. Ücret karşılığında bir hayvan almak doğru olmadığından bu yolu sizlere tavsiye etmiyoruz. Onun yerine barınakta ve sokakta yaşamak zorunda kalan sevgili dostlarımızdan bir tanesine ömürlük bir yuva olabilirsiniz. 

 

Exotic Shorthair Kediler Hakkında Merak Edilen Sorular

Exotic Shorthair Kedilerin Bakımı Zor Mu?

Exotic Shorthair kedilerin bakımları bazı durumlarda bir tık zorlayıcı olabilmektedir. Genel olarak bakıldığı zaman yoğun ve kısa tüyleri vardır. Haftalık olarak düzenli tarama ile tüy dökümlerinde azalma olacaktır. Bakımlarında dikkat etmeniz gereken şey sağlıklarıdır. Düzenli olarak veteriner hekim kontrolünde olması Exotic Shorthair kedinin sağlığı ve bakımı için önemlidir.

 

Exotic Shorthair Kedi Sakin Mi?

Exotic Shorthair kediler sakin, uysal ve kibar yapılı kediler olarak bilinir. Sakin yapısını ise İran kedilerinden almıştır. Ama arada sıra ev içerisinde koşturmaktan, meraklı yapısıyla ve sahibiyle oynamaktan keyif alan yapısı da vardır. Ama genel olarak bakıldığı zaman Exotic Shorthair kedilerin 

 

Exotic Shorthair Kedi Çok Tüy Döker Mi?

Exotic Shorthair kediler kısa ve sık tüy yapısına sahiplerdir. Bundan dolayı da çok fazla tüy dökümleri olmaz. Çünkü yapısal olarak tüyleri kısadır. Exotic Shorthair kediler haftalık olarak düzenli tarama ve tüy bakımı ile tüylerinin dökümleri azaltılır. Diğer kedi cinsleri gibi mevsim geçişlerinde daha fazla tüy dökerler.

 

Exotic Shorthair Kaç Yıl Yaşar?

Sağlığı yerinde olan ve güzel bakımları yapılan Exotic Shorthair kediler 10 - 15 yıl kadar bir yaşam süresine sahiptir. Exotic Shorthair kedilerde görülebilen bazı genetik sağlık sorunları vardır. Bundan dolayı düzenli veteriner hekim kontrolünde olmalı ve yediklerine dikkat edilmelidir. İyi bakılan ve sevilen Exotic Shorthair kediler uzun süreler sağlıklı bir hayat sürdürür.

 

Exotic Shorthair Kedilerin Beslenmesi Nasıl Olur?

Exotic Shorthair kedilerin beslenmesi dengeli ve düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Çünkü bu kedi ırkı yapısal olarak kilo almaya meyillidir. Fazla kilolar ise Exotic Shorthair kedilerin sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bundan dolayı Exotic Shorthair kedilerin beslenmesi günde 2 - 3 öğün olacak şekilde ayarlanmalıdır. Ayrıca kediye mama seçilirken cinsine, yaşına ve ebatına dikkat edilerek kuru mama alınmalıdır. 

Exotic Shorthair Evde Yalnız Kalabilir Mi?

Exotic Shorthair kediler uysal ve sakin yapıda olmaları sayesinde ev ortamında yalnız kalabilirler. Sakin olmaları sayesinde ev içerisinde kendi başlarına takılıp zaman geçirirler. Ama Exotic Shorthair kedilerin tek başlarına bırakıldıkları süre uzatılmamalı ve sürekli tekrar edilmemesi gerekir.

 

Exotic Shorthair Hastalıkları Nedir?

Exotic Shorthair kediler genetik olarak bazı hastalıklara yatkınlık gösterir. Özellikle kalp hastalıkları ve polikistik böbrek hastalıklarına daha çok yatkınlıkları vardır. Exotic Shorthair kedilerde genetik hastalıkların olup olmadığının tespit edilmesi için, veteriner hekim kontrolüne gidilmesi gerekir. Ayrıca kedinin sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için düzenli aralıklarla veteriner hekim kontrolünde olmalıdır. 

 

Exotic Shorthair Kedi Kaç Yavru Doğurur?

Dişi Exotic Shorthair kediler ilk doğumlarında 4 yavru doğurmaktadır. İleriki hamileliklerinde ise doğurduğu yavru sayısı 8’e kadar çıkar. Dişi kedilerin çiftleştirilmesi için 1 yaşına gelmesinin beklenmesi daha doğrudur. Çünkü dişi Exotic Shorthair kediler tam olgunluğuna ve vücut gelişimine 1 yaşında ulaşır.


 

Bir kedi sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca kedinize ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin.  

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

 

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: Exotic Shorthair Özellikleri
Ocak 11, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.