Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği

Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği

Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği

Köpekler eski zamanlarda günümüze kadar hayatımız boyunca bizlere eşlik eden yol arkadaşlarımız ve sadık dostlarımız olmuşlardır. Köpekler koruma içgüdüleri, fiziki özellikleri, zekaları ve sahiplerine sadık yapıları ile birçok işi başarmıştır. Uzun yıllar boyunca köpekler koruma alanlarında,bekçilik durumlarında,  avcılık işlerinde ve arama-kurtarma durumlarında yardımcı olmakta ve zor görevleri üstlenmektedir. Dünya üzerinden birçok farklı köpek türü ve cinsi bulunmaktadır. Köpek cinsleri fiziksel özellik, mizaç, görünüş, yapı ve güç olarak birbirlerinden oldukça farklıdır. Bu kadar farklı köpek cinsi olmasından dolayı birçok insan tarafından “Dünyanın En Güçlü Köpekleri” merak edilmektedir. Güç kavramı soyut ve somut bir yapıda olmasından dolayı, en güçlü köpekler listesinin net bir şekilde oluşturulması çok olası değildir. Bugün sizler için hem fiziksel hem de çene gücü olarak güçlü olan Dünyanın En Güçlü 15 Köpeğinin hangileri olduğundan bahsedeceğiz. Hazırsanız güçleri ile herkesi mest etmiş köpeklerinde hangi ırklar olduğuna bakalım.

Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği Hangileridir?

Akita Inu Köpek

Akita köpekler spritz türünde yer alan köpek ırkıdır. Akita en büyük ve cüsseli Japon bekçi köpeği olarak bilinmektedir. Akita atletik ve çevik vücut yapısıyla ön plana çıkmaktadır. Ayrıca Akita köpekler oldukça cesur ve korkusuz bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri ise onları 1. sınıf bekçi köpeği yapmaktadır. Akita köpekler ağır kemik yapılarına ve heybetli bir vücut yapısına sahiplerdir. Çevik olmaları, atletik yapıları ve yüksek zekaları sayesinde Akita köpekler kendilerine verilen farklı görevleri kolaylıkla yerine getirebilen bir köpektir.

Akita Inu

American Bandogge Köpek

American Bandogge köpek ırkı Bandogge Mastiff olarak da bilinmektedir. Bandogge Mastiff köpekler iri ve güçlü vücut yapısına sahiplerdir. Gücünün ve kuvvetinin farkında olan Bandogge Mastiff köpekler kendilerinden emin ve güvenilir yürüyüşe sahiptir. Güçlü köpekler olmalarından dolayı yanlış verilen ve vahşi verilen eğitimler sonucunda Bandogge Mastiff agresif yapıda olur. Bandogge Mastiff köpeklere eğitimleri doğru ve uygun bir şekilde verildiği zaman uysal yapılara sahip olurlar. Bandogge Mastiff köpekler güçlü yapıları ve sağlam vücutları ile mükemmel koruma köpekleridir. American Bandogge köpekler sahiplerine aşırı bağlı köpeklerdir. Sahiplerine bağlı yapıları ile onları korumak için herşeyi yaparlar ve yeri gelirse kendilerini bile tehlikeye atabilirler.

American Bandogge

American Bulldog

American Bulldog köpekler kaslı vücut yapıları ve yüksek ısırma kuvvetleri ile dünyanın en güçlü köpekleri arasında bulunmaktadır. American Bulldog kalın kemikli yapıya, çevik vücuda ve yüksek dayanıklılığa sahip yapıları vardır. American Bulldog köpeklerin özellikler çeneleri oldukça kuvvetlidir. American Bulldog 305 PSI ısırma gücüne sahiptir. Ayrıca American Bulldog 2 metre ve daha fazla yüksekliğe sıçrayabilecek güce sahiptir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise American Bulldog köpeklerin yavruluk dönemlerinde iyi bir eğitimden geçmesi ve ufak yaşlarda sosyalleştirilmesi gerekmektedir. Yavruluk dönemlerinde aldıkları eğitimler ve sosyal ortamlarda olmaları sayesinde American Bulldog köpekler aile üyelerine sadık ve sevecen yapıda olmaktadır. 

American Bulldog

Basenji Köpek Irkı

Basenji köpek ırkının kökenleri oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Basenji köpeklerin kökenlerinin Antik Mısır!a kadar dayandığı bilinir. Basenji köpeklerin figürleri ve resimleri Antik Mısırlılara ait olan mezarlarda bulunmuştur. Basenji minik-orta boyutlara sahip olsa da oldukça atik ve çevik vücut yapısına sahiptir. Eski zamanlarda Basenji köpekler bu çeviklikleri sayesinde av köpeği olarak kullanılmıştır. Basenji köpeklerin ataları ise Tazı köpekleridir. 

Basenji Köpek Irkı

Boerboel Köpek

Boerboel köpeklerin kökenleri Güney Afrika’ya dayanmaktadır. Boerboel köpeklerin isimleri zamanında çiftçilerin arazilerini ve topraklarını koruduklarından gelmektedir. Boerboel Çiftçinin Köpeği anlamına gelen bir sözcüktür. Bu köpek ırkının ismi de bu şekilde ortaya çıkmıştır. Boerboel köpekler Mastiff cinsidir. Diğer mastiff köpek ırkları gibi kuvvetli, agresif ve güçlü yapılara sahiplerdir. Boerboel köpekler heybetli bir duruşa sahiptir. Ortalama olarak 12 yıl yaşam süresine sahiplerdir. Erkek Boerboel köpekler 65 - 70 cm arasında boy yüksekliğine sahiptir. Kiloları ise 65 - 90 kg arasında değişmektedir. Dişi Boerboel köpeklerin yüksekliği 60 - 65 cm arasında değişir. Kiloları ise 50 - 65 kg arasında olmaktadır. Boerboel iri uzun boyları ve heybetli vücutları ile iri köpek ırkları arasında bulunmaktadır. Kusursuz koruma ve bekçi köpeği olurlar. Zeka seviyesi yüksek olan köpek ırkıdır. Kendinden emin ve cesur yapıları vardır. Boerboel köpekler hem fiziki hem de genel özellikleri ile Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği arasında bulunmaktadır. 

Boerboel Köpek

Bull Terrier 

Bull Terrier kaslı yapısı ve sert görünüşü ile dikkat çeken köpek ırkıdır. Kaslı yapıları ve sağlam vücutları sayesinde Bull Terrier köpekler en güçlü köpekler arasında yer almaktadır. Ayrıca Bull Terrier köpekler kaslı ve güçlü çene yapısına sahiptir. Çeneleri yaklaşık olarak 106 kg kadar bir kuvvete sahiptir. Bull Terrier köpeklerin çenesi keskin, kısa ve güçlü yapıya sahiptir. Bull Terrier köpekler yavruluk dönemlerinde aldıkları iyi eğitimler ile dost canlısı yapılara sahip olmaktadır. Yavruluk dönemlerinde olan Bull Terrier köpekleri diğer hayvanlar ve insanlar ile sosyalleştirilmelidir. 

Bull Terrier 

Cane Corso Köpek Irkı

Cane Corso heybetli vücudu, asil duruşu ve simsiyah parlak tüyleri ile görenleri kendine hayran bırakan köpek ırkıdır. Cane Corso İtaliano, İtalian Mastiff, Cane di Macellaio ve İtalyan Mastiff olarak da bilinmektedir. Bu köpek ırkı mastiff benzeri bir yapıya sahiptir. Cane Corso iri kemikli yapıya, sağlam ve dayanıklı vücuda, kaslı yapıya ve atletik vücut özelliklerine sahip köpektir. Cane Corso köpekler 59 - 70 cm arasında değişen boya sahiptir. Kiloları ise 40 - 58 kg arasında değişir. Cane Corso köpeklerin erkekleri dişilerine göre daha ağır ve uzun yapıya sahiptir. Cane Corso köpek ırkı 9 - 12 yıl arasında yaşam süresine sahiptir. Cane Corso orta-büyük boy grubuna dahil olan köpek ırkıdır. Kuvvetli, sağlam, dirençli ve dayanıklı yapıları ile Cane Corso köpekler dünyanın en güçlü köpekleri arasında yerini almaktadır. 

Cane Corso Köpek Irkı

Dogo Argentino Köpek Irkı

Dogo Argentino kaslı yapısı, atletik görünümlü ve çevik hareketleri ile bilinen köpek ırkıdır. Dogo Argentino yapısal olarak orta büyüklükte olan bir köpek ırkıdır. Son derece güçlü ve kuvvetli yapıları vardır. Dogo Argentino köpekler iyi bir av ve bekçi köpeği olabilmesi adına yetiştirilmiştir. Dogo Argentino köpeğin geliştirilmesinde 1’den fazla köpek ırkı kullanılmıştır. Dogo Argentino köpekleri geliştirmek için Great Dane, Spanish Mastif, Boxer, Bull Terrier, Bulldog, Irsih Wolfhound, Douge de Bordeaux, Great Pyrenees ve Pointer ırkı köpeklerden yararlanılmıştır. Dogo Argentino köpekler büyük kafa yapısına sahiptir. Çeneleri ise güçlü, kuvvetli ve uzundur. Dogo Argentino köpekler oldukça dominant yapıya sahiptir. Ayrıca etkin avcı karakterlerine sahip olurlar. Bu özellikleri de onları harika bir bekçi köpeği yapmaktadır. Dogo Argentino köpeklerin erkekleri 60 - 68 cm arasında değişen boya sahiptir. Kiloları ise 40 - 45 kg arasında olur. Dişi Dogo Argentino köpeklerin boyu 60 - 65 cm arasında olur. Kiloları ise 35 - 40 kg arasında değişir. Güçlü ve kuvvetli olan Dogo Argentino köpeklerin 10 - 15 yıl arasında olan yaşam ömürleri vardır. 

Dogo Argentino Köpek Irkı

Fila Brasileiro Köpek Irkı

Fila Brasileiro sığır çobanı köpeği olarak bilinmektedir. Fila Brasileiro heybetli ve güçlü gövdesi ile köpekler arasında nam salması ile ünlüdür. Fila Brasileiro köpekler ülkemizde Brezilya Mastiff adıyla bilinmektedir. Bu köpek ırkı Brezilya’da geliştirilmiş ve yetiştirilmiştir. Fila Brasileiro büyük işçi köpek ırkı sınıfında yer almaktadır. Fila Brasileiro köpekler harika av köpekleridir. Zekaları yüksek olan Fila Brasileiro avlarını yakalamak yerine, tuzağa düşmesini sağlar ve avcının gelmesine yardımcı olur. Fila Brasileiro köpekler yüksek izleme yeteneğine sahiptir. Fila Brasileiro köpekler cesur, sadık, aceleci, uysal yapılı ve itaatkar mizacı ile bilinmektedir. Fila Brasileiro köpekler büyük, güçlü ve iri cüsseye sahip köpek ırkıdır. Güçlü ve iri cüsseleri sayesinde Fila Brasileiro köpekler uzun yıllar boyunca sürüleri koruma ve gütme işlemlerinde kullanılmıştır. Sahiplerini koruma içgüdüleri de yüksektir. Güçlü olması ve koruma içgüdülerinin yüksek olmasından dolayı bazı insanlar tarafından agresif, kötü ve yanlış eğitimler verilerek Fila Brasileiro köpekler agresif hale getirilmektedir. Bu durum yüzünden bazı ülkelerde Fila Brasileiro köpeklerin beslenmesi yasaklanmıştır. Ama doğru bir eğitim, sevgi ve yavruluk dönemlerinde sosyalleşmesi ile Fila Brasileiro uysal ve son derece sadık olmaktadır. Erkek Fila Brasileiro köpekler 65 - 75 cm arasında olan  boya sahiptir. Dişi Fila Brasileiro köpekler ise 60 -  70 cm arasında uzunluktadır. İyi bir bakım ile Fila Brasileiro 9 - 11 yıl arasında yaşam süresine sahiptir. Dünyanın en güçlü köpekleri arasında heybetli duruşları ile yerlerini almışlardır. 

Fila Brasileiro Köpek Irkı

Great Dane Köpekler

Great Dane büyük cüsseli olmasının yanı sıra zarafeti ve asil duruşlarıyla gören herkesi büyüleyen bir yapıya sahip köpek ırkıdır. Great Dane köpek ırklarının Apollon'u olarak anılmaktadır. Heybetli vücutları ile Great Dane büyük köpek ırkları arasında bulunmaktadır. Great Dane köpekler yaklaşık olarak 400 yıl önce Almanya’da yetiştirilmiştir. Eski zamanlarda domuz avlarında sıklıkla avcılara eşlik ederlerdi. Great Dane ayrıca Gentle Giant, Dane, Danua, Alman Mastiff ve İri Danimarkalı olarak da bilinmektedir. Great Dane uzun ve sağlam bacak yapısına sahiptir. Vücut ve direnç olarak sağlam yapıları vardır. Great Dane nazik, sahibine bağlı, kendinden emin, dost canlısı ve nazik mizaç yapısına sahip köpeklerdir. Great Dane köpekler ortalama olarak 8 - 10 yıl arasında yaşam süresine sahiptir. Erkek Great Dane köpeklerin boyu 76 - 90 cm arasında değişir. Dişi Great Dane köpekler ise 71 - 84 cm boyunda olmaktadır. Oldukça büyük ve uzun vücut yapısına sahip olan köpek ırkıdır. Great Dane namı değer Gentle Giant köpekler büyük cüsseleri, heybetli ve asil duruşları ile Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği arasında bulunmaktadır.

Great Dane

Gull Dong Köpek Irkı

Gull Dong köpekler diğer köpek ırklarına oranla dünya genelinde pek tanınan ve popüler olan köpek ırkı değildir. Ama Gull Dong kendi anavatanın (Pakistan) da bilinen ve en çok beslenen köpeklerin başında gelmektedir. Gull Dong sahibine olan aşırı bağlılığı ve sevgisi ile bilinmektedir. Sahiplerine olan bağlılıkları ve sevgisi için, onları kötü ve tehlikeli durumlara karşı kendi canını hiçe sayarak korumaktadır. Gull Dong zekası yüksek bir köpek ırkıdır. Bu sayede eğitimlerinde gösterilen hareketleri ve söylenen komutları kısa süre içerisinde öğrenmektedir. Gull Dong köpekler genel olarak 40 - 56 cm arasında değişen boya sahiptir. Kiloları ise 20 - 39 kg arasında değişiklik gösterir. Gull Dong köpeklerin iyi huylu olması ve diğer hayvanlarla geçinmesi için, yavruluk dönemlerinde hem iyi eğitimden geçmeli hem de sosyal ortamlarda bulunmalıdırlar. Gull Dong köpekler Bully Dog ve Gull Terrier köpek ırklarının melezlenmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Gull Dong köpek ırkının net tarihi ve gelişimi hakkında pek belge bulunmamaktadır. Ayrıca Gull Dong köpekler dünya genelinde köpek kulüpleri tarafından da tanımlanmamaktadır. Gull Dong yapısal olarak güçlü, kuvvetli ve dayanıklı bir köpek ırkıdır. Bu özellikleri sayesinde avcılara eşlik etmek ve bekçi köpeği olarak yardımcı olmaktadır. Maalesef Gull Dong güçlü yapılarından dolayı köpek dövüşlerinde de kullanılmaktadır. Pek çok ülkede köpek dövüşleri yasadışı olsa ve cezaları olsa da kendi anavatanı olan Pakistan'da Gull Dong köpekler hala köpek dövüşlerinde kullanılmaktadır. 

Gull Dong Köpek Irkı

Perro de Presa Canario 

Perro de Presa Canario büyük ve sağlam gövde yapıları ile dikkatleri üzerine çeken köpek ırkıdır. Perro de Presa Canario yapısal olarak sahibi dışındaki insanlara ve hayvanlara karşı şüpheci ve temkinli bir şekilde yaklaşmaktadır. Daha ılımlı ve uysal olması için yavruluk dönemlerinde eğitimlerini alırken, diğer insanlar ve hayvanlar ile sosyal ortamda olmalıdırlar. Perro de Presa Canario köpeklerinin anavatanı Kanarya Adaları kabul edilmektedir. Perro de Presa Canario köpeklerin boyları 55 - 68 cm arasında değişkenlik gösterir. Kiloları ise 35 - 50 kg arasında değişir. Perro de Presa Canario köpeklerin erkekleri dişilerine göre daha ağır ve heybetli bir yapıya sahiptir. Perro de Presa Canario çevik, güçlü ve dayanıklı vücut yapısına sahiptir. Ayrıca Perro de Presa Canario heybetli ve kendinden emin duruşları ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Perro de Presa Canario köpekler ortalama olarak 9 - 11 yıl arasında değişen yaşam süresine sahiptir.

Perro de Presa Canario 

Rhodesian Ridgeback Köpek Irkı

Rhodesian Ridgeback uzun vücutları ve muhteşem hızları ile dikkat çeken köpek ırkıdır. Rhodesian Ridgeback atletik vücut yapısına sahiptir. Bu köpek ırkı kendinden emin bir şekilde yürür ve uzun adımları ile görenleri kendine hayran bırakır. Rhodesian Ridgeback köpeklerin vücutları genel olarak sağlam sırt yapısı, güçlü ve dayanıklı bir vücuda sahiptir. Rhodesian Ridgeback koruyucu, ağırbaşlı, zeki, cesur, iradeli, iddialı ve sadık olan mizaç özelliklerine sahiptir. Rhodesian Ridgeback köpeklerin anavatanı Güney Afrika olarak kabul edilmektedir. Erkek Rhodesian Ridgeback 63 - 69 cm arasında değişen boya sahiptir. Dişi Rhodesian Ridgeback ise 61 - 66 cm arasında uzunlukta olur. Çevik yapıları ve uzun vücutları sayesinde Rhodesian Ridgeback çiftlik köpeği, tazı köpeği ve av köpeği olarak kullanılmaktadır.

Rhodesian Ridgeback Köpek Irkı

Saint Bernard Köpek Irkı

Saint Bernard Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği arasında en büyük ve cüsseli olanlardan bir tanesidir. Saint Bernard köpekler görenleri heybeti ve büyüklüğü ile tedirgin etse de aslında oldukça dost canlısı ve nazik yapıları vardır. Saint Bernard köpeklerin ağırlığı diğer köpeklere oranla daha fazladır. Ağır köpekler olsalar da vücutları bu ağırlıkları ile oldukça orantılıdır. Saint Bernard köpeklerin başları büyük ve son derece güçlü yapıya sahiptir. Saint Bernard köpeklerin ayak kısımları da kafaları kadar güçlü ve kuvvetlidir. Saint Bernard köpeklerin ayakları buz gibi zeminlere sağlam basabilmesi için güçlü yapıdadır. Ayrıca Saint Bernard ırkı koku alma işinde de diğer köpek ırklarından daha iyidir. Saint Bernard yapısal olarak adeleli köpek ırkıdır. Saint Bernard İsviçre kökenli köpek ırkıdır. Bu köpeklerin boyları erkeklerde 70 - 90 cm arasında değişir. Dişileri ise 65 - 80 cm arasında uzunluğa sahiptir. Saint Bernard köpekler dünya çapında bilinen ve tanınan köpek ırklarından biridir. Çünkü Saint Bernard “Beethoven” adı ile bilinen filmde yer almıştır. Bu film sayesinde hem dünyanın birçok yerinde tanınmış hem de herkesin sevgisini kazanmıştır. Büyük yapılı Saint Bernard hayat dolu, zeki, dost canlısı, sakin, uyumlu ve nazik mizaç yapısına sahiptir. Saint Bernard 8 - 10 yıl arasında değişen yaşam süresine sahiptir.

Saint Bernard Köpek Irkı

 

 

Tosa Inu Köpek

Tosa Inu Japon kökenli olan bir köpek ırkıdır. Tosa Inu korkusuz, inatçı, güçlü ve lider karakter yapıları ile bilinmektedir. Tosa Inu son derece yüksek zekaya sahiptir. Eğitimlerinin kolay olacağını düşünüyor iseniz oldukça yanılırsınız. Çünkü Tosa Inu inatçı karaktere sahiptir. Aam sahiplerine bağlı olmaları sayesinde eğitimleri zorlayıcı olsa da verilen komutları ve eğitimleri öğrenmektedir. Tosa Inu malesef ki birçok ülkede yasaklı olan köpek ırkları içerisinde bulunmaktadır. Bunun sebebi ise anavatanı olan Japonya’da birçok köpek dövüşünde kullanılmış olması ve saldırgan eğitimler verilmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Tosa Inu Japonya’da oldukça eski bir geçmişe sahiptir. Ama eski dönemlerden beri köpek dövüşlerinde kullanıldığı için kötü bir şöhreti vardır. Bu yüzden de Tosa Inu genel olarak Japon Dövüş Köpeği olarak anılırlar. Tosa Inu köpeklerin isimler Japonya’nın Tosa kentinden gelir. Tosa Inu büyük gövdeye ve vücuda sahip olan köpek ırkıdır. Bu yüzden den büyük köpek ırkları arasında bulunurlar. Erkek Tosa Inu 70 cm, dişi Tosa Inu ise 65 cm yüksekliğe ulaşır. Cesur, korkusuz, sahibine ve ailesine karşı son derece toleranslı ve sabırlı yapıları ile tanınırlar. Ek olarak da Tosa Inu sahiplerine sadıktır. Tosa Inu köpekler ortalama olarak 10 yıl kadar bir yaşam süresine sahiptir.

Tosa Inu Köpek

  NOT: Yukarıda listelemiş olduğumuz Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği alfabetik sıraya göre hazırlanmıştır
 

Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği yukarıda sizlere listelediğimiz köpek ırklarından oluşmaktadır. Bu liste içinde bulunan köpek ırkları güçlü ve korkutucu görünse de hepsi oldukça dost canlısı ve sevecen yapılara sahiptir. Köpeklerin eğitimleri şiddet içerikli ve saldırgan olması durumlarında, köpek eğitimlerinde ne görüyorsa ona göre davranacaktır. Bundan dolayı köpeklerin ve diğer hayvanların eğitimleri hayvanlara uygun bir şekilde verilmelidir. 

Diğer Güçlü Köpek Irkları Hangileridir?

Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği listesinde yer almayan ama son derece güçlü olan başka köpek ırkları da bulunmaktadır. Listede olmayan ama birçoğumuzun isimlerini duyduğu bu köpek ırklarının hangileri olduğunu sizlere söyleyelim.

  • Kangal
  • Alaskan Malumute
  • Amerikan Bulldog
  • English Mastiff
  • Alman Çoban Köpeği
  • Leonberger
  • Rottweiler
  • Bandogge Mastiff
  • Pitbull
  • Sibirya Kurdu
  • Boxer
  • Belçika Kurt Köpeği
  • American Bully

Bu köpek ırkları dünyanın en güçlü köpekleri listesinde olmasa da güçlü yapıları ve dayanıklı vücutları ile bilinmektedirler.

Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Türkiye’nin En Güçlü Köpeği Kimdir?

Türkiye’de ve dünya’da en güçlü çene yapılarından birine sahip olan köpek ırkı Kangal köpeğidir. Kangal köpekler kas ve çene gücü olarak çok güçlüdür. Bu yüzden de Türkiye’nin en güçlü köpeği olarak Kangal bilinmektedir.

Hangi Köpeğin Çenesi Güçlüdür?

En güçlü çene yapısı Kangal köpeğine aittir. Hatta Kangal köpek ırkı en iyi ısırık rekorunu elinde tutmaktadır. Kangal köpeklerin ısırma kuvveti 743 PSI olarak bilinir. Kuvvetli ve büyük yapılara sahiplerdir.

Dünyanın En Akıllı Köpeği Hangisidir?

Dünya’da birçok zeki köpek ırkı bulunmaktadır. Genel olarak en akıllı köpekler olarak Border Collie köpek ırkı bilinmektedir. En son yapılan araştırmalar sonucunda ve Scientific Reports dergisinde yayınlanan verilere göre en zeki köpek ırkı Belçika Malinois Kurdu olarak kayıtlara geçirilmiştir.

Dünyanın En Sadık Köpeği Hangisidir?

Dünya üzerinden en sadık köpek ırkı Akita köpeklerdir. Akita köpekler sahiplerine duydukları sevgi ve sadakat ile bilinir. Akita köpek ırkının sahibine olan sadakati Hachiko: A Dog’s Story filminde bütün dünyaya gösterilmiştir.

 

Bir köpek sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca köpeğinizi ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin. 

 

 

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: Dünyanın En Güçlü 15 Köpeği
Eylül 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.