Cane Corso Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Cane Corso Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Cane Corso (Italiano) Köpek

Cane Corso asil duruşları ve heybetli vücut yapıları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir köpek ırkıdır. Cane Corso köpekler dünyanın birçok yerinde tanınan bir köpek ırkı olduğundan, farklı isimler ile de bilinmektedir. Cane Corso köpekler Italian Mastiff, Cane di Macellaio ve Sicilian Branchiere adları ile de tanınmaktadır. Cane Corso köpeklerde genllikle Mastiff ırkı olan köpeklere benzetilmektedir. Yapısal olarak benzeselerde Cane Corso köpekler yapısal olarak Mastiff ırkına göre biraz daha küçüktür. Büyük yapıya sahip olan Cane Corso köpekler sahiplerine ve ailesine hem sevgiyle bağlıdır hem de onlar için oldukça iyi bekçi köpekleridir. Cane Corso köpekler dışarıdan bakıldığı zaman son derece asil bir duruşa ve kendilerine has bir cazibeye sahiplerdir. Bazen boyutlarından ve görünüşünden dolayı insanlar onlardan çekilsede, verilen doğru eğitimler ile uysal ve saygılı olan köpeklerdir. Cane Corso köpekler ayrıca dayanıklı, güçlü, sevdiklerini koruyan ve cesur yapıya sahip olan köpeklerdir. Eğer sizde bir Cane Corso köpek sahiplenmek istiyorsanız, önce onlar hakkında bilgi sahibi olmanız hem sizin için hem de köpek için daha doğru olacaktır. Bugünkü yazımızda sizlere Cane Corso köpeklerin nasıl bakıldığından, tarihlerinde, karakter özelliklerinden ve sağlıkları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Hazırsanız asillikleri ile bilinen Cane Corso köpeklerin yakından tanımaya başlayalım.

 

Cane Corso Genel Özellikleri

Bekçiliği

⭐⭐⭐⭐

Enerji Seviyeleri

⭐⭐⭐⭐⭐

Havlaması (Ses)

⭐⭐⭐⭐

Sahibine Karşı Şefkati

⭐⭐⭐⭐⭐

Eğitilebilirliği

⭐⭐⭐

Yabancılarla Arası

⭐⭐⭐

Egzersiz İhtiyaçları

⭐⭐⭐⭐

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐⭐

Oyun

⭐⭐⭐⭐

 

Cane Corso Köpeklerin Tarihi

Cane Corso köpeklerin tarihinin Roma İmparatorluğuna kadar dayandığı bilinir. Cane Corso köpekler İtalya’da geliştirilen 2 Mastiff tıpı köpek ırkı arasında yer almaktadır. Yapısal olarak Mastiff köpek ırklarından biraz daha küçüklerdir. Cane Corso köpeklerin tarihinin eskiye dayandığı bilinen bir gerçektir. Cane Corso köpeklerin eski Yunan halkları tarafından, Romalılar tarafından onların savaş köpeklerinin soyundan türetildiğine inanılmaktadır. Cane Corso köpekler eski dönemlerde çok yönlü ve birçok işte yardımcı olabilmesi için eğitilmiştir. Cane Corso genellikle çiftlik köpeği olarak, avların yakalanmasında ve getirilmesi için yetiştirilmiştir. Cane Corso Roma döneminde insanlara birçok işte yardım etmesi sayesinde oldukça bilinen bir köpektir. Ama zamanla Cane Corsolara olan ilgi azalmaya başlamıştı. Sonraki dönemlerde ise 1. ve 2. Dünya Savaşlarının yaşanmasından sonra İtalya’da Cane Corso köpeklerin popülasyonunda gözle görülür bir azalma meydana gelir. Olumsuz durumların meydana gelmesinden dolayı Cane Corso köpeklerin soyları tükenme noktasına gelmiştir. Cane Corso (Italiano) köpeğe meraklı olan insanlar tarafından, bu köpek ırkının soyunun tükenmesini engellemek adına çalışmalar başlatılmıştır.  Yaklaşık olarak 1973 yılında az kalan Cane Corso köpekler, bu cinsi sevenler tarafından bulunur ve yetiştirilme çalışmaları başlatılır. Bu çalışmalardan yaklaşık olarak 10 yıl sonra Cane Corso cinsi için bir kulüp kurulmuştur. Cane Corso köpekler için Society Amatori Cane Corso kulübü 1983 yılında kurulmuştur. Cane Corso severler sayesinde bu köpek ırkının soyu tükenmekten kurtarılmıştır. Bu sayede Cane Corso köpekler eski zamanlardan günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Hatta şu anda dünya genelinde Cane Corso köpekler olukça bilinir ve popüler olan köpek ırkı haline gelmiştir.

 Cane Corso

Cane Corso Köpeklerin Mizacı Nasıldır?

Cane Corso sahibine ve ailesine bağlı bir mizaç yapısına sahiptir. Genel olarak gün içerisinde sahibi ve ailesi ile vakit geçirmekten keyif alırlar. Cane Corso köpekler sahibi ile iletişime geçmek istediği zaman, genellikle havlar ya da homurdanarak iletişim kurmaya çalışır. Cane Corso köpekler sahibine, ailesine ve çocuklara karşı uysal yapıya sahiptir ve genel olarak iyi anlaşırlar. Ama yabancı kişilere karşı soğuk ve temkinli yaklaşan mizaçları vardır. Kısacası Cane Corso köpeğiniz yeni biriyle tanıştığı zaman onu sevmesi ve yakınlık göstermesi zaman alacaktır. Çünkü dışarıdaki insanlara karşı sahibini ve ailesini korumak istediğinden dolayı, diğer insanlara temkinli yaklaşırlar. Cane Corso diğer insanlara karşı mesafeli olsalar da diğer hayvanlar ile iyi geçinmektedirler. Ama büyük yapılarından dolayı diğer hayvanlarla oynarken istemeden de olsa onları incitebilirler. Bundan dolayı sosyalleştiği ortamlarda mutlaka Cane Corso köpeğin yanında olmalısınız. Cane Corso köpeklerin orta büyüklükte boyutlarından ve görünüşünden dolayı onlardan korkan veya çekinen insanlar vardır. Cane Corso köpekle aynı evde yaşarken ondan korkar veya çekinirseniz, köpek bunu anlayacaktır. Bu durumda Cane Corso köpeklerin üzülmesine ve sevilmediğini hissetmesine neden olur. Cane Corso köpekler sevgi verildiği zaman, huzurlu bir ortamda yaşıyor ve yavruluk dönemlerinde gereken eğitimleri aldıysa sahibine ve çevresine karşı uysal ve sevecen tavırlı olurlar. Durduk yere saldırganlık belirtileri göstermezler. Heybetli bir yapıya sahip ve korkutucu görünseler de Cane Corso köpekler sevgi ve eğitim ile sevgi yumağına dönüşen köpeklerdir. 

 

Cane Corso Köpeklerin Karakter Özellikleri Nelerdir?

Büyük köpek seviyor ve onlardan korkmuyor iseniz Cane Corso köpekler ile aranızda özel bağlar kurabilirsiniz. Cane Corso köpekler korumacı, kendini ailesine adayan ve sahibine bağlı bir köpek ırkıdır. Cane Corso köpekler karakter olarak genellikle sessiz bir yapıya sahiplerdir. Ama Cane Corso köpekler dışarıdan bir tehdit hissettikleri zaman bütün sessizliklerini bozarlar ve direk olarak korumacı bir tavır sergilerler. Sahibine ve ailesine karşı korumacı bir tavrı olan Cane Corso köpekler, bu özelliklerinden dolayı fazlasıyla iyi bir bekçi köpeği olmaya adaydır. Cane Corso köpekler sahibine bağlı köpeklerdir. Ama eğer kalabalık bir ev ortamında büyüdüler ise diğer aile üyelerine de oldukça sadık ve bağlı olurlar. Cane Corso köpek ırkı zeki köpekler arasındadır. Bu sayede verilen komutları kısa sürede öğrenirler ve eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlarlar. Bu köpeklere günlük olarak egzersiz yaptırılması gerekir. Cane Corso köpekler orta-büyük boyutlara sahip olduğundan eğer apartmanda yaşayacaklar ise, gerekli egzersizleri aksatılmadan yapılmalı ve onlara özel bir alan ayrılmalıdır. Böylece Cane Corso köpekler apartman hayatına daha kolay adapte olur.

 Cane Corso

Cane Corso Köpeklerin Fiziksel Görünüşleri Nasıldır?

Vücut Yapıları

Cane Corso köpekler orta büyüklükte sayılan köpek ırklarının arasında yer almaktadır. Cane Corso asil, zarif, güçlü ve kaslı vücut yapıları ile dışarıdan bakıldığında oldukça dikkat çekmektedir. Cane Corso köpekler genel olarak bakıldığı zaman heybetli bir yapıya sahip oldukları görülür. Orantılı bir vücuda sahiplerdir. Yapısal olarak ise dayanıklı, sağlam ve güçlü vücutları vardır.

 

Kafa Kısımları 

Cane Corso köpeklerin kafa yapısı büyük ve ağırdır. Ama kafa yapıları vücutları ile oldukça orantılıdır. Yüz yapıları kare ve düz bir şekle sahiptir. Cane Corso köpeklerin genellikle yanak kısımları sarkık olur. Bundan dolayı da diğer köpeklere oranla daha fazla salya üretirler. Cane Corso köpeklerin ağızları ise geniş ve derin bir yapıya sahiptir. Ayrıca oldukça kuvvetlidir. Burunları düz ve küt yapılıdır. Cane Corso köpekler oldukça iyi koku alma özelliğine sahiptir.

 

Tüy Yapıları

Cane Corso köpeklerin tüyleri parlak, canlı ve kısa bir yapıya sahiptir. Tüyler her ne kadar kısa olsa da çift katmanlı tüy yapıları bulunmaktadır. Ayrıca Cane Corso köpekler kalın bir deri yapısına sahiptir. Çift katmanlı olan tüylerinin yapısı birbirinden farklıdır. Üst katmanda bulunan tüyleri sert ve kısa yapıya sahiptir. Alt katmanda olan tüyler ise yumuşacık ve yoğun bir yapıdadır. Cane Corso köpeklerin tüyleri kış aylarında daha kalın bir katmana sahip olur. Dışarıdan bakıldığı zaman Cane Corso köpeklerin tüyleri göz alıcı bir parlaklığa ve canlılığa sahip olduğu görülür.

 

Göz Yapıları ve Renkleri

Cane Corso köpeklerin gözleri kafası ile orantılıdır. Göz yapıları badem şeklinde olur. Cane Corso köpeklerin göz renkleri ise genellikle koyu tonlarda görülür. Ağırlıklı olarak kahverengi ve siyah göz rengine sahiplerdir. Bu da Cane Corso köpekler asil ve karakteristik bir hava vermektedir. 

 

Kürk Renkleri

Cane Corso farklı kürke renklerine sahiptir. Ağırlıklı olarak siyah ve kahverengi tonlarında görülse de başka kürk renklerinde de görülür. Genel olarak kurşuni gri, açık kahverengi tonları, kızıl kahve ton, siyah, açık gri ve koyu kahverengi tonları da görülmektedir. Bazı Cane Corso köpeklerin ayak uç kısımlarında, göğüs bölgesinde ve burun kısımların beyaz renk tüyler görülmektedir. Bu yama şeklinde olan beyazlıklar Cane Corso ırkının standartlarına uygun olarak kabul edilmektedir. 

  Cane Corso

Cane Corso Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tüylerinin Bakımları

Cane Corso köpekler genel olarak çok fazla tüy dökümü yapmaz. Çift katmanlı tüy yapıları olsa da tüyleri yapısal olarak kısa ve sert yapılıdır. Cane Corso köpekler de mevsim geçişleri zamanlarında normalden daha fazla tüy döker. Yoğun olarak tüy döktükleri dönemlerde, günlük olarak taranmaları sayesinde tüy dökümleri en aza iner. Cane Corso köpeklerin normal zamanlarda haftalık olarak 1 - 3 kere tarananız yeterli olacaktır. Köpeğin tüylerini taramak için köpek fıçlarından ya da tarama işlemleri için uygun köpek eldivenlerinden kullanabilirisiniz. Cane Corso köpeklerin düzenli olarak taranması sayesinde hem ölü derilerinden kurtulmuş olurlar hem de tüyleri ilk günkü parlaklığını korur.

 

Tırnak Kesimleri ve Banyo Yaptırılması

Cane Corso köpeklere banyo yaptırılması düzenli aralıklarla olmalıdır. ayda 1 kere olacak şekilde düzenli olarak yıkanabilirler. Ama Cane Corso köpekler hakkında bilmeniz gereken şey, pek fazla banyo yaptmaktan hoşlanmazlar. Bu yüzden daha yavruluk dönmelerinde onları yıkanmaya alıştırmalısınız. Yavruluk dönemlerinde alıştırıldığı zaman yetişkinlik dönemlerinde Cane Corso köpekleri yıkamak daha kolay olur. Tırnak kesimleri ise uzamasına bağlı olarak yapılmalıdır. Genelde köpeklerin tırnakları aylık olarak 1 ya da 2 kere kesilmektedir. Cane Corso köpeklerin tırnaklarını da uzamaya başladığı zaman kesmelisiniz. Cane Corso köpeklerin bakımları düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Ayrıca düzenli olarak da veteriner hekim kontrolüne götürülmelidir.

 

Cane Corso Köpeklerin Sağlığı Nasıldır?

Cane Corso köpekler hayatlarını genel olarak sağlıklı geçiren bir köpek ırkıdır. Ama bazı durumlarda genetik sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Cane Corso köpeklerde genetik olarak görülen sağlık sorunları şu şekildedir;

  • İdiyopatik Epilepsi.
  • Kalça displazisi.
  • Göz kapağında meydana gelen sağlık sorunları.
  • Gastrik Torsiyon.

Yukarıda sıraladığımız sağlık sorunları Cane Corso köpeklerde genetik olarak görülmektedir. Bu gibi sağlık sorunlarının köpekte olup olmadığının tespiti için kesinlikle veteriner hekim kontrolüne gidilmelidir. Bu sağlık sorunlarına ek olarak da Cane Corso köpek ırkı arasında sıklıkla sindirim sorunları ve mide rahatsızlıkları da görülmektedir. Bu durum yemek düzenleri ve yedikleri mamalardan kaynaklı olabilmektedir. Mide ve sindirim problemlerin köpekte şişlik oluşumuna neden olur ve bundan dolayı da sağlığı olumsuz bir biçimde etkilenir. Bu durumun engellemek için köpeğe verilen mama miktarıan, gün içerisinde yeteri kadar egzersiz yapmasına ve tüketilen su miktarlarına dikkat edilmesi gerekir.

 

Cane Corso Beslenmesi Nasıldır?

Cane Corso köpeklerin beslenmesi ekstra dikkat edilmesi gereken durumlardan biridir. Çünkü Cane Corso köpekler mamalarını çok hızlı tüketmektedir. Hassas sindirim sistemi ve mideye sahip olmalarından kaynaklı olarak, hızlı ve çok fazla mama-su tüketimleri durumunda midede şişkinlik meydana gelir ve mide krampı gibi durumlar yaşanır. Bu durumların yaşanmaması için Cane Corso köpe gün içerisinde verilecek mama miktarı ölçülü olmalı ve aşırı miktarda su verilmemesine dikkat edilmelidir. Cane Corso köpeklerin beslenmesi için kuru mama 4 - 5 ölçek arasında olmalıdır. Ve bu ölçek 1 günde 2’ye bölünecek şekilde verilmelidir. Tabi ayarlanacak olan ölçek miktarı köpeğinizin yaşına, boyuna, kilosuna ve egzersiz seviyesine göre doğru biçimde belirlenmelidir. Cane Corso köpeklere fazla mama verilmesi durumlarında hem düzensiz bir şekilde kilo alırlar hem de sağlıkları kötü şekilde etkilenir. Bundan dolayı köpeğinize uygun ölçekte mama miktarını belirlemeli ve 2 öğün şeklinde verilmesi daha doğru olacaktır. Cane Corso köpeğinize ne kadar ölçek mama vermeniz gerektiğinden emin değilseniz, bu konu için veteriner hekiminizden yardım isteyin. Son olarak da Cane Corso köpeklere alınacak olan kuru mamalar içerik olarak zengin olmalı, kaliteli bir marka ve köpeğiniz tercih ettiği içerikte olması önemlidir. 

 Cane Corso

Cane Corso Köpeklerin Egzersizleri Nasıl Yaptırılmalıdır?

Cane Corso köpekler gün içerisinde tempolu, yüksek enerjili ve yoğun aktivite ve egzersiz yapılmasına ihtiyaç duyan bir köpek ırkıdır. Çünkü yapısal olarak oldukça enerjik, aktif ve sosyal köpeklerdir. Bu enerjilerini atmaları için de günlük olarak egzersizleri mutlaka yaptırılmalıdır. Cane Corso köpeklerin egzersiz yapması oldukça önemlidir. Çünkü günlük olarak yapacakları egzersizler hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak onlara iyi gelmektedir. Cane Corso ile gün içerisinde 2 - 3 kilometrelik uzun yürüyüşler ya da 1 saat kadar sürecek olan eğlenceli aktiviteler yapılmaktadır. Yapılacak bu aktivitelerde Cane Corso köpeğinize eşlik etmeniz ve onlarla birlikte olmanız, köpeğinizi ekstra mutlu edecektir. Cane Corso köpeklere yaptırılacak olan egzersizlerin dışında ise, günlük olarak sabah ve akşam olmak üzere 2 kere dışarı dolaştırmaya çıkartılmalıdır. Yapılacak olan aktivite ve egzersizlere ek olarak da Cane Corso ile top yakalama, yüzme, koşu, bisikletle gezme ve doğa yürüyüşleri gibi farklı aktiviteleri de keyifli bir şekilde yapabilirsiniz. Cane Corso apartman hayatı için pek uygun bir köpek ırkı değildir. Eğer apartmanda bakılacaklar ise onlara ait alanları olmalı, ev içinde aktivite yapılmalı ve günlük egzersizleri karşılanmalıdır. Çünkü gün içerisinde aktivite yapamazlar ya da dışarı çıkmazlar ise agresif ve sinirli bir yapıda olacaklardır.

 

Cane Corso Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Cane Corso köpekler heybetli ve güçlü yapıya sahip köpeklerdir. Bundan dolayı da eğitimleri ve sosyalleşmesi gereken ortamlara daha yavruluk dönemlerinde sokulmalıdır. Yapısal olarak mesafeli oldukları ve sahibine karşı yüksek koruyucu bir yapıya sahip olmasından dolayı, iyi bir eğitim verilmeli ve sosyal ortamlara sokulmalıdır. Bu sayede Cane Corso daha ılımlı, uyumlu ve iyi davranışlar sergileyen bir köpek olur. Yavruluk dönemlerinde erken sosyalleştirilmesi oldukça önemlidir. Bu sayede diğer insanlara, çocuklara ve evcil hayvanlara karşı olan mesafeli tavırları kırılır ve kurdukları iletişimler daha iyi olur. Cane Corso zeki ve sahibini memnun etmek isteyen yapıları sayesinde, eğitimleri hem başarı ile hem de kısa sürede tamamlarlar. Cane Corso köpeklere itaat eğitimi, tuvalet eğitimi, alan koruma ve bekçilik eğitimleri verilmektedir. İlk olarak ise itaat ve komut eğitimleri verilmelidir. İtaat eğitimleri sırasında Cane Corso lider olmaya çalışamktadır. Bunu engellemek adına kendi kurallarınızı, sınırlarınızı ve ev içinde dinlemesi gereken kuralları sakin ve sabırlı bir şekilde öğretmelisiniz. Taviz vermeden eğitimlerine devam etmeli, eğitimleri sırasında ise övgü dolu sözcükler ve yeri geldiğinde verilecek küçük ödüller sayesinde kısa sürede eğitimlerini tamamlarlar. Cane Corso köpeklerin koruma içgüdüsünün yüksek olduğundan sizlere bahsetmiştik. Bu durumları eğitim ile kontrol edilmelidir. Çünkü sahibine karşı aşırı korumacı olmasından dolayı tehlike durumlarında ya da herhangi bir ses yükselmesi durumlarında direk olarak sahibini korumak adına, agresif tavırlar sergiler ve korumak için hazırlanır. Bu gibi durumların yaşanmaması adına komut eğitimleri ve sizden alacağı itaat eğitimleri doğru ve düzgün bir şekilde verilmelidir. 



 

Cane Corso Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler

  • Cane Corso İtalya’nın güney kesiminde oldukça ünlü, popüler olan ve sevilen köpek ırkıdır.
  • 1980 yıllarında Cane Corso köpeklerin nesli tükenmek üzereydi. Bu ırkı seven kişiler tarafından çalışmalar başlatıldı ve daha sonra Society Amatori Cane Corso kulübü kurularak Cane Corso ırkının soyunun tükenmesi engellendi.
  • Koyu göz renk yapısına sahip olsalar da bazı Cane Corso köpeklerde mavi göz rengi görülmektedir. Mavi göz rengine sahip olanlara ise Cane Corso Blue denmektedir.
  • Sahibine ve aile üyelerine karşı fazlasıyla sadık bir köpektir.
  • Bundan dolayı da oldukça iyi bekçi köpekliği yaparlar.
  • Cane Corso köpeklerin tarihi Roma İmparatorluğu dönemlerine kadar dayanmaktadır. Bu da onları eski bir köpek ırkı yapar.
 

Cane Corso Köpekler İçin En İyi Yaşam Ortamı Neresidir?

Cane Corso köpekler yapısal olarak heybetli ve orta büyüklüğe sahip olmasından dolayı, yaşam alanları da rahat edebilecekleri bir genişlikte olmalıdır. Genellikle bahçeli evlerde Cane Corso köpekler daha rahat bir şekilde yaşar. Cane Corso apartman yaşamı için çokta uygun köpekler değildir. Ama apartman yaşama ayak uydurabilmeleri için kendi alanlarına ihtiyaçları vardır. Ayrıca günlük olarak egzersizlerinin ve yürüyüşlerinin kesinlikle yaptırılması gerekir. Böylece apartman yaşamına daha kolay bir şekilde adapte olurlar.

 

Cane Corso Hakkında Merak Edilen Sorular

Cane Corso Saldırır Mı?

Cane Corso köpekler fiziksel olarak oldukça güçlü ve heybetli olan bir köpek ırkıdır. Koruyucu ve sahiplenici bir yapıya sahip olan Cane Corso tehlikeli bir durum sezdiklerinde, saldırgan durumlar olduğunda ve hedef olarak gördükleri bir şey olduğu zaman saldırı durumuna geçerler. Bu durumların önüne geçilmesi için yavruluk dönemlerinde itaat ve komut eğitimlerinden geçirilmesi gerekir. Ayrıca eğitimlerine ek olarak da sosyalleşeceği ortamlarda olmalıdırlar.

Cane Corso Eğitimleri Kolay Mı?

Cane Corso köpeklerin eğitimleri pek fazla zorlu olmamaktadır. Eğitimleri yavruluk dönemlerinde verilmelidir. Eğitimleri sırasın dikkat edilmesi gereken nokta ise, lider konumunun onlara bırakılmaması gerektiğidir. Liderlik vasfı sizde olmalı ve komutları öğrendiğinden emin olmalısınız. Cane Corso köpekler zeki ve sahibini memnun etmek isteyen yapıda olduklarından dolayı eğitimlerini kısa sürede bitirirler.

 

Cane Corso Apartmanda Beslenir Mi?

Cane Corso köpekler apartmanda bakılmakta ve beslenmektedir. Orta büyüklükte yapıya sahip olan Cane Corso köpeklerin rahat edebilmesi adına dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. İlk olarak her gün düzenli olarak dışarı çıkarılması gerekir. Böylece egzersiz ihtiyaçları karşılanmış olur. İkinci olarak ise ev içerisinde rahat edebileceği ve sizinle vakit geçireceği alanlar olmalıdır. Bu sayede apartman hayatına daha kolay adapte olur ve yaşarlar.

 

Cane Corso Türkiye’de Yasak Mı?

Cane Corso köpekler Türkiye’de beslenmesi yasak ve tehlike arz eden köpek ırkları arasında değildir. 

 

Cane Corso Cinsi Üşür Mü?

Cane Corso köpekler genellikle sağlam ve dayanıklı yapılara sahiplerdir. Ama soğuk havalarda onların da daha rahat etmesi adına, dışarı çıkarken köpek giysisi giydirilmesi daha sağlıklı olacaktır.

 

Cane Corso Blue

Cane Corso köpeklerde nadirde olsa mavi göz rengi görülmektedir. Mavi göz rengine sahip olanlara ise Cane Corso Blue denir.

 

Cane Corso Renkleri Nelerdir?

Cane Corso köpekler genellikle siyah renk tonlarında görülmektedir. Ama birçok farklı renk tonlarına da sahiplerdir. Cane Corso açık kahverengi, kurşuni gri, açık gri, kızıl kahve tonlarında ve siyah renk tonlarında kürk yapısına sahiplerdir.

 

Cane Corso Yaşam Süresi Nedir?

Cane Corso köpekler ortalama olarak 9 - 12 yıl aralığında bir yaşam süresine sahiptir.

 

Cane Corso Nasıl Bir Köpektir?

Cane Corso sahibine sadık, aile üyelerinde karşı sevgi dolu ve genel olarak sessiz yapıya sahip köpektir. Sahibine ve ailesine karşı korumacı bir tavırları vardır. Dışarıdan herhangi bir tehlike hissettikleri zaman, direk olarak koruma moduna geçerler. Cane Corso köpeklerin sizin sözünüzü dinlemesi için, yavruluk dönemlerinde itaat ve komut eğitimlerinden geçmelidirler.

 

Cane Corso Köpek Kaç Yavru Doğurmaktadır?

Dişi Cane Corso köpek genel olarak bir doğumunda 4 - 6 arasında yavru doğurmaktadır. Tabi kaç yavru doğuracağı yaşına, sağlık durumuna ve kaçıncı doğumu olduğuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Cane Corso köpeğinizin kaç yavru doğuracağını veteriner hekim kontrolünden sonra net olarak öğrenirsiniz.

Cane Corso Yavru

Bir köpek sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca köpeğinizi ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin. 

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: Cane Corso Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı
Şubat 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.