American Bully Özellikleri ve Bilinmeyen Yönleri

American Bully Köpek Irkı Özellikleri

American Bully

American Bully köpekler kendilerine has olan mizaçları ve asil görünüşleri ile dikkat çeken köpek ırkıdır. American Bully yapısal olarak kaslı, güçlü ve kuvvetli olmasından dolayı, insanlar genellikle onlara yaklaşırken çekinmekte veya korkmaktadır. American Bully sert mizaçlı olarak görülse de aslında oldukça iyi aile köpekleridir. Bully Pitbull, Bully ve American Bully Pit olarak da bilinirler. Sahibine ve ailesine karşı büyük sevgi ve saygı duyarlar. Ayrıca American Bully köpekler çocukların yanından hem uysal yapıdalardır hem de onlarla oyun oynarken oldukça hassas davranırlar. Sahibine ve ailesine olan düşkünlüklerinden dolayı her daim ailesini korumaya ve kollamaya hazırlardır. American Bully köpekler sahiplerine karşı itaatkar yapıları, sevecen kişilikleri ve son derece dışa dönük olan yapıları ile ön plana çıkan köpek ırkıdır. Gelin hep birlikte heybetli görünüme sahip ama sevecen yapılarda olan American Bully köpekleri yakından tanıyalım.

American Bully Tarihi ve Bilinmeyenleri

American Bully ABD’de (Amerika Birleşik Devletleri) ortaya çıkmış köpek ırkıdır. American Bully köpeklerin birçok atası bulunmaktadır. Bu köpek ırkının atalarının başı American Pitbull Terrier ve American Staffordshire Terrier olarak bilinmektedir. Ayrıca Bulldog, American Bulldog ve English Bulldog köpek ırklarının kombinasyonlarından da American Bully köpekler oluşturulmuştur. American Bully köpekler 1980 - 1990 yıllarında köpek ırkları arasında yerini almıştır. American Bully köpekler hem Bully köpek ırkları gibi sadık, koruyucu ve güçlü olması istenmiş hem de aileye karşı koruyucu ve sadık bir köpek ırkı yaratılması üzerine ortaya çıkmıştır. Bundan dolayı da American Bully köpekler melezlendiği köpek ırklarına göre farklı yapılarda ve karakter özelliklerine sahiptir. American Bully köpek ırkı temelde Bull köpek severler tarafından ortaya çıkarılmıştır. American Bully köpek ırkı ise resmi olarak 2013 yılında UKC derneği tarafından kabul edilen köpek ırkı olmuştur. AKC ,se henüz American Bully köpekleri resmi ırk olarak kabul etmemiştir. American Bully köpek ırkı UKC kuruluşu tarafından kabul edildikten sonra, dış görünüş, kilo ve yapısal olarak 4 farklı kategoriye ayrılacak şekilde kayıtlara geçirilmiştir. American Bully köpeklerin macerası ilk olarak Amerika’da başlamıştır. Daha sonra ise ünü hem Avrupa’ya hem de Asya’ya yayılmıştır. American Bully ve Bully köpek ırkı sevimli ve sahiplerine karşı sadık olsalar da malesef ki Zorba Irk olarak adlandırılan grupta yer almaktadırlar. Zorba tipi köpek ırkları grubunda yer alan grupta yer alan köpekler için BSL - Irklara Özel Mevzuat adı altında uygulanan yasada katı kurallar ve şartlar bulunmaktadır. Bu yasada köpeklerin saldırmasına, ısırmasına ve tehlikeli tavırlarının azaltılmasına imkan sağlaması amaçlanmıştır. Çünkü kökeni ve ırk geçmişi karışık olan köpek gruplarında bu uygulama doğru değildir ve oldukça zor olmaktadır. Bu yasaya ise birçok kesim ve kurum karşı çıkmaktadır. Özellikle AVMA (Amerikan Veteriner Hekimler Birliği) olarak bilinen kuruluş BSL yasalarına karşı çıkmaktadır. Çünkü temel olarak herhangi bir hayvanın içgüdüsel olarak ısırması ve kendini korumaya çalışması mümkündür. American Bully köpekler de bu grupta yer almaktadır. American Bully köpekler dış görünüş olarak insanları ürtükse de iyi birer eğitim, yavruluk dönemlerinde sosyalleşme ve sahibinin vereceği sevgiyle birlikte son derece sadık ve sevgi dolu köpekler olmaktadır. American Bully köpeklerin geçmişten günümüze kadar tarihi bu şekildedir. American Bully olarak bilinen köpek ırkı günümüzde popülerliğini korumaya ve aileler tarafından beslenmeye devam etmektedir.

american bully dog

American Bully Genel Değerlendirme

Sahibine Karşı Şefkati

💯

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐⭐

Bekçilik İçgüdüleri

💯

Köpeklerle Arası

⭐⭐⭐

Oyun

💯

Enerji Seviyeleri

⭐⭐⭐⭐

Egzersiz İhtiyaçları

⭐⭐⭐⭐

Yabancılarla Arası

⭐⭐⭐

Eğitim

⭐⭐⭐⭐

American Bully Köpeklerin Karakteri ve Mizacı Nasıldır?

American Bully köpekler dış görünüş olarak birçok insana tehditkar ve korkutucu gelmektedir. Aslında American Bully köpekler insan canlısı, sevecen, sosyal ve uysal bir mizaca sahiplerdir. Bu köpek ırkını yakından tanıdıkça ne kadar mutlu ve sadık bir köpek olduğunu anlarsınız. American Bully sahibine ve ailesine karşı sadık, koruyucu, sevecen ve şefkatli bir yapıya sahiptir. Genel olarak ailesini ve sahibini korumak isterler. Ailesine yüksek sadakat ile bağlıdır. American Bully köpeklerin boyları küçük olsa da ailesi için yapamayacakları şey yoktur ve konu onları korumaya geldiği zaman, hiçbir şeyden korkmazlar. American Bully köpekler ailesiyle vakit geçirmekten keyif alır. Yüksek enerjilere sahip olan American Bully köpekler, mutsuz olduğunuz zaman enerjileri ile sizi de yükseltir. Ayrıca oldukça akıllı köpeklerdir. American Bully köpekler sahiplerine oldukları kadarı, diğer insanlara ve hayvanlara karşı da nazik ve seven yapıda yaklaşmaktadır. Tabi yine de yavruluk dönemlerinde hem eğitimlerden geçmeli hem de sosyal ortamlarda olmalıdırlar. American Bully köpekler Bull ırkı olarak bilinen köpek cinsleri arasında en sosyal ve arkadaş canlısı olan köpek ırkıdır. Yavruuk dönemlerinde sosyal ortamlarda olmasının etkisi ile de American Bully köpekler diğer hayvanlarla iyi anlaşmaktadır. American Bully köpeklerin egzersiz ihtiyaçları karşılandığı ve enerjilerini attıkları sürece, apartman hayatında mutlu bir şekilde yaşarlar. American Bully köpekler enerjisi ile, sevgi dolu yapısıyla ve sahibine olan sadakati ile ömür boyu size yol arkadaşlığı edecek bir köpek ırkıdır.

American Bully Köpeklerin Kaç Türü Vardır?

American Bully köpek ırkı dış görünüş, kilo ve boylarına göre 4 farklı kategoriye ayrılmıştır. American Bully köpekler Cep versiyon, Standart American Bully, Klasik American Bully ve XL American Bully olarak ayrılmaktadır.

Cep Versiyon American Bully

Cep versiyon kategorisinde bulunan American Bully köpeklerin boyları dişilerde 35cm, erkeklerde ise 43 cm kadar olmaktadır. Dişi cep versiyon American Bully köpekler erkeklerinden daha kısa boya sahiplerdir. Kas yapıları ve vücutları benzer yapıdadır.

Standart American Bully

Standart American Bully köpekler cep versiyon olarak bilinen gruba göre hem daha uzun boya sahip hem de kilo olarak daha ağırdır. Standart olarak adlandırılan bu grup ise American Bully köpeklerin standardını oluşturmaktadır. Standart American Bully köpeklerin görünüşleri, cep versiyon grubunda yer alan köpekler ile aynı olmaktadır.

Klasik American Bully

Klasik American Bully köpekler, cep versiyon ve standart American Bully köpeklere göre yapısal olarak daha uzundur. Uzun boylara sahip olan Klasik American Bully köpeklerde ise kas kütlesi diğer gruplara göre daha azdır. Klasik American Bully köpekler genel olarak atletik yapılara sahiplerdir. Klasik American Bully köpekler dış görünüş olarak Pitbull Terrier (American) köpeklere benzetilmektedir.

XL American Bully

XL American Bully kategorisinde yer alan köpekler, diğer gruplara göre hem daha uzun hem de en ağrı kilolara sahip olan gruptur. American Bully köpeklerin en büyüğü olarak XL American Bully köpekler gösterilmektedir.

 

American Bully köpek ırkı temelde 4 kategoriye ayrılmaktadır. Bu köpek ırkını çok seven kişiler tarafından Micro ve XXL grupları da yapılmaktadır. Ama American Bully köpekler için ekstra yapılmış olan bu 2 grubun, resmi olarak kayıtlarda yeri bulunmamaktadır. American Bully köpekler yapısal ve boyutsal olarak gruplara ayrılmış olsa da özellik ve mizaç olarak aralarında herhangi bir yoktur.

American Bully Köpeklerin Fiziksel Görünüşleri Nasıldır?

Vücutları

American Bully köpekler genellikle orta uzunlukta olan vücut yapıları vardır. Vücutlarına bakıldığı zaman kaslı ve kuvvetli yapıda oldukları görülür. Ayrıca geniş omuz yapılarına sahiplerdir. American Bully köpekler heybetli ve sağlam vücuda sahiptir. Vücut derilerinde ise herhangi bir kırışıklık bulunmaz. Göğüs kısımları ise geniş ve derin yapılıdır.

american bully görünüşü

Tüy Yapıları

American Bully köpekler parlak ve canlı tüylere sahiptir. Tüyleri yapısal olarak sert, pürüzsüz ve kısa olmaktadır. Kısa ve sert yapıları sayesinde ise fazla tüy dökümleri olmaz. Ama kısa tüylü olmalarından dolayı, soğuk havalara karşı pek dirençli değillerdir. 

Kafa Yapıları

American Bully köpeklerin kafa yapıları hem güçlü hem de sağlamdır. Genel olarak orta uzunlukta bir kafa yapıları vardır. Kafaları geniş ve derin yapılara sahiptir. Ayrıca American Bully köpeklerin yanak kısımları kaslı yapıya sahiptir. Çeneleri ise fazlasıyla güçlü yapıda olmaktadır.

Göz Yapıları

American Bully köpeklerin gözleri kafaları ile uyumlu şekildedir. Sadece kafalarının bir tık aşağı kısımlarında yer almaktadır. Gözlerinin birbirine mesafesi ise orantılıdır. Gözlerinin şekli ise oval ve yuvarlak yapıdadır. American Bully köpeklerin göz renkleri birçok farklı tonda olmaktadır. En sık görülenler ise kehribar, kahverengi ve ela renk tonlarıdır. American Bully köpeklerin göz renklerinde albinizm görülmez.

 

Tüy Renkleri

American Bully köpek ırkı geniş kürk renklerine ve birçok farklı desen yapısına sahiptir. Genellikle American Bully köpeklerin kürkleri siyah, beyaz, krem, açık kahverengi, gümüş, kahverengi, gri ve sable renk tonlarında görülmektedir. American Bully köpeklerin bu renkleri dışında ise albino ve merle renk tonu bu köpek ırkında kabul edilmemektedir. American Bully köpeklerde benek görünümlü şekiller olmaktadır. Kısa ve pürüzsüz tüy yapıları sayesinde tüylerinin renkleri oldukça canlı ve parlak yapıya sahiptir.

american bully renkleri

 

American Bully Genel Özellikleri Nelerdir?

  • American Bully köpekler ortalama olarak 10 - 12 yıl yaşam ömrüne sahiptir.
  • 31 - 54 kg ağırlıklarına ve 33 - 54 cm boyutlarına sahiplerdir. Bu boy ve kilo bulundukları kategoriye göre değişir.
  • American Bully köpekler doğal ırklar arasında değildir. Farklı köpeklerin melezlenmesi sonucunda oluşmuşlardır.
  • Kısa yapılı tüy özelliklerine sahiplerdir.
  • Sıcakkanlı yapıları vardır.
  • Apartman yaşantısına uyum sağlayan özellikleri vardır.
  • Sahiplerine sadık ve aile üyelerine karşı koruyucu özellikleri vardır.
  • American Bully köpekler ABD’de ortaya çıkmıştır.
  • American Bully köpekler diğer köpek ırklarına göre temiz ve titiz özelliklere sahiplerdir. Bundan dolayı da yaşadıkları alanın temiz olmasını isterler.
  • Tüyleri farklı tonlarda olmaktadır. Genellikle maviye yakın olan gri tonlarına sahiplerdir.
  • American Bully köpek ırkı kaslı, atletik ve güçlü özelliklere sahiptir.

American Bully Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

American Bully köpeklerin bakımlarını yaparken farklı sınıflara ayırmalısınız. Tüylerinin bakımları, tırnak bakımları ve genel bakımları olarak ayrılmalıdır. American Bully köpeklerin bakımları ise düzenli aralıklar ile yapılmalıdır. İlk olarak tüylerinin bakımlarının nasıl olması gerektiğini sizlere açıklayarak başlayalım.

 

Tüylerinin Bakımları

American Bully köpeklerin tüyleri kısa yapılı ve pürüzsüz olması sayesinde, diğer köpek ırklarına göre daha kolay tüy bakımları yapılmaktadır. American Bully köpekler fazla tüy dökmediğinden dolayı haftalık olarak 1 - 2 kere fırçılanması yeterli olacaktır. Kısa tüy yapıları sayesinde çok fazla taranmalarına gerek yoktur.

 

Banyo İhtiyaçları

American Bully köpek ırkı temiz ve titiz bir köpek olarak bilinir. Bundan dolayı da genel olarak vücutlarını temiz tutmaya çalışırlar. Temiz köpekler olmaları sayesinde fazla yıkanmalarına gerek yoktur. Ancak dışarıda kendilerini çamura batırdıkları zaman, kötü kokular gelmeye başladığında veya kendilerini çok kirlettikleri zaman mutlaka yıkanmaları gerekir. American Bully köpeklerin banyosunu düzenli aralıklar belirleyip yaptırabilirsiniz. Köpeğin yıkanması sırasında köpek şampuanlarının kullanımı yapılmalıdır.

 

Tırnak Bakımları

American Bully köpeklerin tırnakları genel olarak ayda 1 - 2 kere kesilmesi gerekmektedir. Tırnaklarının kesilmesi uzunluklarına bağlı olarak yapılmalıdır. Eğer American Bully köpeğinizin tırnakları uzun ise, uçlarından olacak şekilde kesilmelidir. Fazla dipten kesmemeye dikkat edin.

 

Diş Bakımları

American Bully köpeklerin diğer bakımlarının yanı sıra, diş bakımlarına da dikkat edilmelidir. Ağızların hem güzel kokması hem de dişlerinin sağlığı için, haftalık olarak 2 - 3 kere dişlerinin fırçalanması gerekir. Bu işlemleri için köpeklere uygun olan diş fırçası ve köpek diş macunu kullanılmalıdır.

American Bully Köpeklere Egzersiz Nasıl Yaptırılmalıdır?

American Bully köpekler küçük boyutlarına göre enerji dolu dostlarımız olarak bilinirler. Bu enerjik köpeklerin ise egzersiz ihtiyacı yüksek seviyelerdedir. Bundan dolayı da American Bully köpeklerin hem enerjisini atabilmesi hem de sağlıklı yaşam sürmeleri için mutlaka günlük egzersizlerinin yaptırılması gerekir. American Bully köpeklerin egzersizleri günlük olarak yaptırılmalıdır. Gün içerisinde sahibiyle birlikte yapacağı uzun yürüyüşler, koşular ve küçük oyunlar onların egzersiz ihtiyacını karşıladığı gibi, sizle keyifli vakit geçirmeleri de psikolojik olarak onları mutlu eder. American Bully köpeklerin egzersiz ihtiyaçları için gün içerisinde 1 saat kadar aktivite ve oyun oynanması ya da 3 kilometre kadar uzun yürüyüşler onlar için yeterli olacaktır. 

american bully dog egzersiz

American Bully Köpeklerin Egzersizleri Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Kısa bacaklara ve boya sahip olduklarından dolayı, diğer köpek ırklarına oranla egzersizler sırasında daha hızlı yorulurlar.
  • Egzersizleri sırasında ve dışarıda aktivite yaparken, American Bully köpeğiniz için yanınızda mutlaka su bulundurmalısınız.
  • Sıcak havalarda yüksek tempolu egzersiz ve yürüyüşler American Bully köpekler için zorlayıcı olmaktadır. Bundan dolayı yaz aylarında havaların biraz daha serin olduğu zaman egzersizleri yaptırılmalıdır.
  • Kısa tüy yapılarından dolayı soğuk havalara karşı çok dirençli değillerdir. American Bully köpeklerin üşümesini engellemek için, dışarı çıkarırken köpek kıyafeti giydirilmesi yardımcı olacaktır. Bu sayede American Bully köpeğiniz soğuktan korunur.
  • Dışarıda yapılacak yürüyüşler sırasında köpek tasması kullanımı yapılmalıdır.
  • American Bully köpeklerin egzersizleri düzenli olarak yaptırıldığı sürece, apartman yaşantısına uyum sağlayan köpeklerdir.

American Bully Köpeklerin Sağlığı Hakkında Bilgiler

American Bully köpeklerde diğer köpek ırklarında olduğu gibi, genetiğe bağlı olarak hastalıklar görülmektedir. American Bully köpeklerin yatkın olduğu hastalıklar şu şekildedir;

  • Katarakt.
  • Kalça displazisi.
  • Hipotiroidizm.
  • Dirsek displazisi

gibi hastalıklar bu köpek ırkında görülmektedir. Ayrıca diğer hayvanlarda olduğu gibi American Bully köpeklerde de uyuz sağlık sorunları görülmektedir. American Bully köpekler genel olarak sağlıklı köpekler olsalar da düzenli aralıklar ile, veteriner hekim kontrolünde olmalıdırlar. Böylece herhangi bir sağlık sorununda hastalık erken aşamada teşhis edilir ve kısa sürede tedaviye başlanır.

NOT: American Bully köpekleri yetiştiren bazı yetiştiriciler tarafından bu köpek ırkının daha kaslı bir görünüme sahip olması için, steroid yapılmaktadır. American Bully köpeklere vurulan steroid iğneleri sağlıklarını ve yaşamlarını kötü bir biçimde etkiler. Bu yüzden sahipleneceğiniz American Bully köpeğe yetiştiriciler tarafından ilaç verilmediğinden emin olun.

American Bully Beslenmesi Nasıl Yapılmalıdır?

American Bully köpekler genellikle yüksek kaliteli kuru köpek mamaları ile beslenmektedir. American Bully köpek için seçilecek olan kuru mamalarda köpeğin yaşı, enerji seviyesi, kısırlaştırılmış olup olmadığı, alerji durumları ve sevdiği aromaya göre seçim yapılmalıdır. American Bully köpeklerin kuru mama ile beslenmesi ise 4 ölçek kurumu mama ve bu ölçek 2 öğüne bölünerek verilmelidir. Bu şekilde köpek hem dengeli hem de yeterli beslenmiş olur. American Bully köpekler için verdiğimiz ölçek ortalama bir mama ölçeğidir. Köpeğinize vereceğiniz mama ölçeğini yaşına, kilosuna, boyuna ve fiziksel aktivitesine bağlı olarak ayarlamalısınız. Kuru mamasına ek olarak ev yemeği vermek istersiniz dikkat etmeniz gereken ürünler vardır. American Bully köpeğe verilecek olan ev yemekleri onların yiyebileceği şekilde ve uygun olmalıdır. Özellikle fazla yağlı yiyeceklerden ve pişmiş kemik gibi yemekleri American Bully köpeğinizden uzak tutun. American Bully köpekler yapısal olarak küçük ama kaslı olduklarından dolayı yemek düzenlerine dikkat edilmelidir. Fazla yemek verilmesi durumunda American Bully köpeklerde obezite sorunu yaşanmaktadır. Bu durum da köpeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkiler ve yaşam kalitesini düşürür. Obezite sorununu engellemek için American Bully köpeklere yemeklerinin ölçülü bir şekilde ve bölünerek verilmesi gerekir.

american bully beslenmesi

American Bully Köpeklere Eğitim Nasıl Verilmelidir?

American Bully köpek ırkına verilecek eğitimler iyi ve doğru bir şekilde verilmelidir. Eğitimleri sırasında lider konumunda sizin olmanız gerekmektedir. Çünkü American Bully köpekler yapısal olarak lider ruhlu olmalarından dolayı, bu pozisyonu sizden olmak isteyecekleridir. Dolayısıyla eğitimleri sırasında liderin siz olduğunu ona hissettirmeli ve anlatmalısınız. Eğer liderlik konumuna American Bully köpek geçerse, kendi kararlarını kendileri almak isterler ve bu durum sonucu bağımsız olurlar. American Bully köpekler akıllı, zeki ve sahibini mutlu etmek isteyen yapıda olduklarından dolayı, iyi ve doğru bir eğitimle bu süreci kısa zamanda tamamlarlar. American Bully köpeklere

  • itaat eğitimi.
  • tuvalet eğitimi.
  • alan koruma eğitimi
  • diğer hayvanlar ve insanlar ile sosyalleştiği ortamlarda

olduğu eğitimler verilmektedir. Sosyalleşmesi American Bully köpekler için önemli bir unsurdur. Özellikle diğer hayvan ve insanlar ile sosyalleşmeleri yavruluk dönemlerinden itibaren olmalıdır. Bu sayede hem diğer hayvanlar ile hem de diğer insanlar ile olduğundan daha iyi geçinirler. Eğer ilk kez bir köpek sahibi olacak iseniz American Bully köpekler sizler için pek doğru bir tercih olmayacaktır. 

NOT: American Bully köpekler sanılanın aksine saldırgan olan köpekler değillerdir. Saldırgan ve vahşi olarak nam salmalarını sebebi kötü yetiştiriciler ve sahiplerinden kaynaklanır. American Bully köpekler yetiştirilirken ve eğitimleri sırasında kötü ve saldırgan bir şekilde yetiştirilmesinden dolayı, saldırgan ve tehlikeli olarak bilinmektedir. Kötü muamele ve davranış gören American Bully köpekler ve diğer bütün sadık dostlarımız, diğer insanlardan zarar geleceği düşüncesi ile kendilerini korumak adına agresif davranışlar sergiler. 

american bully eğitimleri

American Bully Köpekler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • American Bully köpekler zorba ya da saldırgan olarak bilinen köpeklerdir. Bu kötü düşüncenin aksine oldukça arkadaş canlısı ve sevecen yapıları vardır. Doğru eğitim ve sevgi ile American Bully köpekler sahiplerine sadık ve çevresi ile anlaşabilen köpek ırkıdır.
  • Sahiplerine ve aile üyelerine karşı oldukça korumacı tavırları vardır. Bu yüzden tehlike ve herhangi bir saldırı durumlarında, American Bully köpekler ailesini korumak için karşı saldırıya geçmekten asla çekinmez.
  • Kısa ve sert tüy yapıları sayesinde, oldukça az tüy dökerler.

American Bully Köpekler Hakkında Merak Edilen Sorular

American Bully Neyin Kırması?

American Bully melez bir köpek ırkıdır. American Bully köpekler Pitbull Terrier ve Bulldog köpeklerin çiftleştirilmesi ile ortaya çıkmış melez köpek ırkıdır.

 

American Bully Türkiye’de Yasak Mı?

American Bully köpekler Türkiye’de beslemesi yasak değildir. Ama yasa gereği “Tehlike Arz Eden Köpek Irkları” arasında yer almaktadır. Bu grupta yer alan American Bully köpeklerin dışarıda tasmalı dolaştırılması, mikroçip uygulamasının yaptırılması ve kısırlaştırma uygulamasının yaptırılması gerekmektedir. 

 

American Bully Yasaklı Irk Mıdır?

American Bully köpekler bazı ülkelerde (Singapur ve Danimarka gibi) yasaklı köpek ırkları arasında bulunmaktadır. Ülkemizde ise yasaklı köpek ırkları arasında değildir. Ama Tehlike Arz Eden Köpek Irkları” arasında bulunmaktadır.

 

American Bully Ağızlık Zorunlu Mudur?

Tehlikeli köpek ırkları arasında olmasında dolayı, American Bully köpeklere dışarıda iken ağızlık takılması zorunlu bir durumdur.

 

American Bully Ne İle Beslenmelidir?

American Bully köpekler yüksek kaliteli ve doyurucu içeriğe sahip kuru köpek mamaları ile beslenmelidir. American Bully köpeklere günlük olarak ortalama 4 ölçek kuru mama 2 öğüne bölünecek şekilde verilmektedir.

 

American Bully Ömrü Ne Kadardır?

American Bully köpekler 10 - 12 yıl arasında yaşam ömrüne sahiplerdir. İyi bir bakım, düzenli sağlık kontrolleri ve onlara verilecek sevgi ile hem mutlu bir ömür geçirirler hem de yaşam süreleri uzamaktadır.

 

American Bully Isırır Mı?

American Bully köpekler genel olarak saldırgan ve tehlikeli değildir. Bundan dolayı da ısırma eğilimleri pek yoktur. Sadık ve sevecen köpeklerdir. Ancak tehlikede oldukları zaman ve onlara karşı saldırı olduğu zaman, kendilerini korumaya çalışırlar.

 

American Bully Pitbull Mu?

American Bully köpekler Pitbull değil bir melez ırktır. Ataları ve daha eski kökenleri Pitbull köpeklerden gelmektedir. American Bully köpeklerin ortaya çıkması için Pitbull Terrier ve Bulldog köpekler çiftleştirildiğinde dolayı, Pitbull ile karıştırılmaktadır.

 

American Bully Kaç Yavru Doğurmaktadır?

Dişi American Bully köpekler sağlık oldukları zaman bir doğumda 4 - 10 arasında yavru doğurmaktadır. Tabi yavru sayısı köpeğin kaçıncı doğumu olduğuna, yaşına, kilosuna ve sağlık durumuna göre değişmektedir.

 

American Bully Köpekler Fazla Tüy Döker Mi?

American Bully köpekler az - orta seviyede tüy dökümlerine sahiptir. Kısa ve sert yapılı tüyleri haftalık olarak 1 - 2 kere tarandığı zaman, tüy dökümleri en az seviyeye iner.

 

Bir köpek sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca köpeğinizi ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin. 

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: American Bully Köpek Irkı Özellikleri
Mart 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.