En Sevimli Kedi Türleri

En Sevimli Kedi Türleri

En Sevimli Kedi Cinsleri

Kediler belki de en çok sahiplenilen ve evde bakılan canlıların başında gelmektedir. Ev içerisinde bize neşe kaynağı olurlar ve yaşamımız boyunca bize eşlik eden sadık dostlardır. Kediler çoğu insan tarafından en sevilen hayvanlardan bir tanesidir. Kedilerin diğer hayvanlara göre evde bakımları daha kolaydır. Kediler cinsi ve ırkı fark etmeksizin hepsinin ayrı bir güzelliği ve aurası vardır. Bu sevimli dostlarımız bizleri hem görünüşleriyle hem de kendilerine özgü karakter yapılarıyla büyülemektedir. Hayatımızda bizimle birlikte olan bu sevimli minik dostlarımız görünüşleriyle bizleri kendilerine hayran bırakmaktadır. Bugün sizlere adeta sevimlilik abideleri olan ve bizleri kendilerine hayran bırakan kedi cinslerinden kısaca bahsedeceğiz.

 

British Shorthair Kedi Irkı

British shorthair kediler İngiltere kökenli bir kedi türüdür. British Shorthair kediler oldukça uysal ve sevecen bir yapıya sahiptir. Sahipleriyle çok iyi anlaşırlar. Ev içerisinde sizle oynamaktan ya da sizle beraber uyumaktan büyük keyif alırlar. Oldukça zeki olan bu kedi diğer diğer hayvanlarla ve yabancı insanlarla da herhangi bir sorun yaşamaz. British shorthair kediler yumuşacık tüy yapılarıyla, göz renkleriyle ve sıkılası tombul yanaklarıyla sizi büyüler. Ev içerisinde bakımı ve beslemesi kolay bir kedi ırkıdır. British Shorthair kedileri hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Maine Coon Kedi Irkı

Büyük kedi sevenler için Maine Coon kedi ırkıyla çok iyi anlaşacaktır. Maine Coon kedi ırkı büyük ve tüylü kedi ırkları arasındadır. Büyük yapısına rağmen oldukça sessiz ve utangaç bir yapıya sahiptir. Sahiplerine sadıktır ve onlarla vakit geçirmekten keyif alırlar. Maine Coon kediler ağaçlara tırmanmaya ve doğa da dolaşmaktan çok hoşlanırlar. Eğer kamp yapmak gibi planlarınız varsa Maine Coon kediler size seve seve eşlik edecektir. Bu kedilerin tüyler çok fazla ve kabarık olduğundan dolayı tüyleri konusunda onlara yardım etmelisiniz. Tüylerini düzenli olarak taramaları ve bakım yapmalısınız.

 

Bombay Kedi Irkı

Bombay kedi ırkı melez bir kedi ırkıdır. American Shorthair ve Burmese kedi cinslerinin çiftleştirilmesi sonucu Bombay kedi ırkı ortaya çıkmıştır. Ama biz onları bilinen Siyah Panter adlarıyla tanıyoruz. Bu adı ise simsiyah, parlak ve adeta saten gibi tüylerinden gelmektedir. Bombay kediler eve ilk geldikleri zaman utangaç ve çekingen bir yapıda olacaklardır. Ama zamanla alıştıklarında sevgi dolu, meraklı ve sevecen bir yapıda olacaklardır. Bulundukları ortama adapte olurlar. Aile bireyleri dışında çocuklarla da araları iyidir. Yalnız kalmaktan hoşlanmayan bu kedi ırkını uzun süre tek başına bırakmamalısınız.

 

Birman Kedi Irkı

Evinizde Kutsal olarak anılan bir kedi beslemek isterseniz bu kedi bir Birman kedisi olacaktır. Birman kedileri bizleri hem haklarında efsanelerle hem de fiziksel özellikleriyle büyülemeyi başarmıştır. Birman kedilerinin ölen Budist rahiplerin ruhlarını taşıdıklarına inanılmaktadır. Bu sebeple de kutsal kedi ya da tapınak kedileri olarak bilinirler. Birman kedileri sevmeniz için bile sadece safir mavisi gözlerini görmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca tüyleri de bir pamuk gibi yumuşacıktır. Oldukça duygusal bir yapıya sahip olan Birman kedi sahiplerine çok bağlıdır. Ev içerisinde bakımları kolaydır. Dikkat etmeniz gereken durum ise tüy bakımıdır. Uzun tüyleri düzenli olarak taranmalı ve bakımı yapılmalıdır. Bu muhteşem kedilerin bakımı ve efsane hakkında merak ettiklerinize buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bengal Kedi Irkı

Bengal kediler orta büyüklükteki kedi sınıfına dahildir. Egzotik bit tür olarak bilinirler. Bengal kedi ırkının atası ise Asya Leopar kedileridir. Bengal kedilerinin vücutlarında kendilerine has benekler bulunmaktadır. Bengal kedileri zekâ seviyesi yüksek, maceracı, araştırmacı ve farklı bir yapıya sahiptir. Ormanda dolaşmaktan veya sizinle yeni maceralara atılmaktan hiç çekinmeyecek bir yapısı vardır. Tasmasını takarak onunla keşif yapmaya çıkabilirsiniz. Bengal kedileri sahiplerine aşık olarak bilinir. Bu sebeple de eğer yoğun bir tempoda çalışıyorsanız ve evde çok durmuyorsanız Bengal kedisi sizin için uygun değildir. Çünkü onu uzun süre yalnız ve ilgisiz bırakırsanız depresyona girerler. Ama gezmeyi seven ve kedinize vakit ayırabilecek biriyseniz Bengal kedisiyle harika maceralara atılırsınız.

 

Chinchilla Kedi Irkı

Chinchilla kediler tüylü kediler grubuna dahil bir kedi ırkıdır. Oldukça sessiz ve uysal bir yapıya sahiplerdir. Chinchilla kediler size olan sevgilerini göstermekten çekinmeyen ve sahiplerine bağlı kedilerdir. Persian ırkı kedilerin içerisinde ayrı bir sınıf olarak değerlendirilir bu kedi cinsi. Ama temelde Persian kedilerinin temel özelliklerini taşırlar. Sesleri yumuşak ve adeta melodik bir tondadır. Çocuklarla ve diğer canlılarla iyi anlaşırlar. Oldukça nazik bir yapıya sahiplerdir. Tüyleri ipeksi bir yumuşaklığa sahiptir. Tüyleri uzun olduğundan düzenli olarak taranmalı ve bakımı yapılmalıdır. Chinchilla kediler hakkında merak ettiğiniz bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Munchkin Kedi Irkı

Munchkin kediler kısa bacak yapılarıyla diğer kedi ırkları arasında kendini belli etmektedir. Kısa bacak yapıları genetik bir mutasyon sonucu oluşmuştur. Kısa bacaklarına rağmen kabarık kürküyle, sevimli suratlarıyla ve enerjik yapılarıyla gören herkesi büyülerler. Munchkin kediler diğer kediler gibi zıplayabilir ve bir yerlere tırmanabilirler. Sadece diğer kediler gibi fazla yükseğe zıplayamazlar. Oldukça enerjik ve sevecen bir mizahları vardır. Munchkin kediler ayrıca sevgi dolu kedilerdir. Ev halkıyla vakit geçirmeyi, onlarla oyun oynamayı ve onlarla uyumaya bayılırlar. Bu sevimli kediler hem görüntüleriyle hem de karakterleriyle kedi severlesin ilgisini üzerine çekmektedir.

 

İran Kedisi Irkı

İran kedileri evde beslemek için en çok tercih edilen kedi ırklarının başında gelmektedir. İran kedileri hem dostane bir yapıdadır hem de aileye oldukça bağlı bir yapıya sahiptir. Sevimli yüz hatları ve tüyleriyle kalbimizi kazanmıştır. Zeki kedi ırkları arasında bulunur. İran kedilerinin bakımları genel olarak zor değildir. Dikkat etmeniz gereken yer tüy bakımlarıdır. Fazla ve kabarık tüyleri olduğundan düzenli olarak fırçalanmalıdır. Bu güzel ve sevecen İran kedileri hakkında daha fazla bilgeye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Scottish Fold Kedi Irkı

Scottish Fold kediler dünya çapında olduğu gibi ülkemizde de en çok sevilen ve beslenilen kediler arasındadır. Scottish Fold kediler bulundukları ortama kolay uyum sağlayabilen ve uysal bir yapıda olan kedilerdir. Aileler tarafından evde rahatlıkla beslenebilecek bir kedi ırkıdır. Ev içerisinde sizin kucağınızda yatmaktan ve aileyle zaman geçirmekten keyif alırlar. Evde tek kaldıkları zamanda eğer oyalanacağı yeterli oyuncak ve alan varsa kendilerini meşgul ederler. Ama siz evde olduğunuzda sizinle vakit geçirirler. Evde beslenmesi kolay olan kedi ırklarından bir tanesidir.

 

Ankara Kedisi Irkı

Ankara kedileri tüm dünyada bilinen ve kökeni Türkiye olan bir kedi ırkıdır. Ülkemizde Ankara kedisi olarak bilinirken, dünya çapında Angora adıyla bilinir. Bu kedi ırkı üzün tüylü olan kedilerin atası olarak bilinmektedir. Ankara kedileri uzun tüy yapılarıyla, kaslı ve atletik olan yapılarıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Ankara kedileri sahiplerinin yanından ayrılmaz ve onlara büyük bir sevgiyle bağlanırlar. Ev içerisinde peşinizden gelirler. Aileyle ve çocuklarla oyun oynamaktan keyif alırlar. Ankara kedileri çocuklarla ve aile üyeleriyle iyi anlaşmasının yanı sıra köpeklerle de iyi geçinebilmektedir. Ayrıca Ankara kedileri insan davranışlarını taklit etmeye yatkın bir kedidir. Bu tatlılık abidesi kediler hakkında merak ettiğiniz diğer bilgilere ve özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Snowshoe Kedi Irkı

Snowshoe kedilerinin köklerini Siyam kedi ırkına dayanmaktadır. Snowshoe kedileri diğer kedilerden ayıran en belirgin özelliği sahiplerini fazla benimsemeleridir. Yani eve içerisinde siz nerede olursanız olun sizi takip eder. Gün içerisinde sürekli yanınızda olmak isterler. Bağlılıkları sayesinde uzun yıllar hayat arkadaşı olarak size eşlik ederler. Hareketli, becerikli bir yapıya ve yüksek bir zekaya sahiplerdir. Sahiplerine mırıldanarak bir şeyler anlatmaya çalışırlar. Ev içerisinde diğer aile bireyleriyle de oldukça iyi anlaşırlar. Sosyal kedilerdir. Snowshoe kediler kısa tüy yapışana sahip olduklarından çok fazla tüy dökmezler. Ama yine de düzenli olarak taranması ve bakımlarının yapılması gerekir.

American Curl Kedi Irkı

American Curl kediler keskin zekalarıyla ve kolay öğrenebilme yetenekleriyle ön plana çıkmaktadır. Kendilerine verilen adları kulaklarının içe doğru kıvrılmış olmasından gelmektedir. Kedilerin işitme yeteneklerinin iyi olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Ama American Curl kediler en ufacık sesleri bile duyabilmektedir. Bu sayede de diğer kedilerden ayrılırlar. Asil bir duruşa sahiplerdir. American Curl kediler öğrenmeye ve eğitilmeye açık kedilerdir. Sahipleriyle vakit geçirmeye ve oyun oynamaya bayılırlar. American Curl kediler sahiplerine çok düşkündür. Bu yüzden bütün ilgi ve alakanızı ona yöneltmenizi beklerler. Eğer yeteri kadar ilgi veremeyecekseniz bu kediyi sahiplenmeniz uygun olmayacaktır.

 

Habeş Kedi Irkı

Habeş kedileri kızıl tonlarında tüy yapılarıyla dikkatleri üzerlerine çekerler. Oldukça sıcakkanlı yapılarının yanı sıra inatçı bir karakter yapısına sahiplerdir. Küçük kedi türleri grubuna dahillerdir. Oyun oynamaktan keyif alırlar.

 

Kediler bizlere yaşamlarımız boyunca yol arkadaşlığı eder. Kediler bizleri hem dış görünüşleriyle hem de karakter yapılarıyla her zaman büyülemektedir. Eğer bir kedi sahiplendiyse ve ne isim koyacağınızdan emin değilseniz aşağıda olan yazımıza bir göz atabilirsiniz.

 

Bir kedi sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca baktığınız canlıyı, sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin. 

 * Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: En Sevimli Kedi Türleri
Mayıs 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.