Yavru Kediler Nasıl Beslenir?

yavru kediler nasıl beslenir

Yavru Kediler Nasıl Beslenir?

Bu yazı 05.07.2023 tarihinde güncellenmiştir.

Bir yavru kedi sahiplendiğiniz zaman onların bakımları hakkında gerekli ve temel bilgileri öğrenmeye ve araştırmaya başlamalısınız. Yavruluk dönemlerinden itibaren düzenli, dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenmeleri önemlidir. Yaşamının ilk 4-5 haftasında yavru, hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu her şeyi anneden alır. Yavru kediler genellikle 7 haftalıkken sütten kesilir.  Annesi tarafından terk edilmiş yavru kedilerin beslenme bakımı daha farklıdır. Sahiplenmeden önce yavru kedinin terk edilmiş ve tek başına olduğundan emin olun. Yavru kedinin bakımı için kaç günlük veya haftalık olduğunu bilmeniz gerekir.

Yavru kedilerin beslenmesi ve bakımı yavrunun kaç haftalık olduğuna göre değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı da yavru kedi bakımı yapmadan önce, beslenmeleri ve düzenleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmanız önemlidir. Can dostumuz olan yavru kedilerin beslenmesi ve bakımlarında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Yavru kedilerin beslenmeleri önemli olduğu kadar bakımları da aynı derecede önemlidir. Yavru kedilerin beslenmesi nasıl yapılır?, yavru kedilerin beslenmesinde nelere dikkat edilir? ve yavru kediler ne yer? gibi sorular yavru kedi bakımı yapacak olan insanlar tarafından merak edilmektedir. Bugün sizler için bütün sorularınızı detaylı bi şekilde cevaplandıracağız. 

 

 

Yavru Kedinin Kaç Haftalık Olduğunun Tespiti Nasıl Yapılır?

Yavru kedilerin doğru bir şekilde beslenmesi için, yavrunun kaç haftalık olduğunu bilmeniz gerekir. Bunun için ise birkaç farklı yöntem kullanabilirsiniz.

Yavru kedinin kaç haftalık olduğunu anlamak için şunları kontrol etmeniz gerekmektedir:

 

  1. •    Yavru kedinin yeni doğup doğmadığını kordonunun olup olmamasından anlayabilirsiniz.
  2. •    Yavru kedinin 2 haftalıktan büyük ya da küçük olduğunu anlamak için gözlerinin açık olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  3. •    3 haftalıktan büyük olduğunu anlamak için ise dişlerine bakmanız yeterlidir. Çünkü 3 haftadan sonra yavru kedide dişler belirmeye başlar.
  4. Yavru kedinin kaç haftalık olduğunu ise en net şekilde veteriner hekime başvurarak öğrenirsiniz.

İlk 4 ay kedinin bebeklik dönemi olarak geçmektedir. Yavru kediler 4 ayın ilk yarısını anne sütü içerek bitirirler. Yavru kediler için ilk 4 ay anne sütüyle beslenmesi oldukça önemlidir. Çünkü anne sütünde bulunan antikorlar sayesinde yavru kedilerin bağışıklık sistemi hem güçlenir hem de gelişir. Bu sayede yavru kediler sağlıklı bir şekilde büyümeye devam etmektedir.  Ama annesi olmayan ya da annesini kaybeden yavru kedilerin beslenmesi ise daha farklıdır. Annesi olmayan yavru kediler için süt anne bulunabilir. Yavru kedinin anne sütü içebileceği başka bir anne kedi yok ise yavru kedi, yavru kedi süt tozu ile beslenmelidir. Tabi yavru kedileri kedi süt tozu ile beslerken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bunların neler olduklarını sizlere açıklayalım.

 

 

Yavru Kedileri Yavru Kedi Süt Tozu İle Beslerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Annesi olmayan yavru kedilerin beslenmesi diğer kedilerden farklıdır. Çünkü sütleri direk olan anneden alamazlar. Bu yavru kedilerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için anne sütüne ihtiyacı vardır. Bu durumlarda ise yavru kedilerin beslenmesi onlara özel olarak üretilen, yavru kedi süt tozları ile yapılmaktadır. Yavru kedilerin süt tozu ile beslenmesinde dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır.

Bu unsurlar ise şunlardır:

  • Yavru kedi süt tozu günlük ve taze olarak hazırlanmalıdır.
  • Yavru kedi süt tozu enjektör yardımıyla ya da küçük biberon yardımıyla kediye verilmelidir.
  • Yavru kediyi besleyeceğiniz biberonun uç kısmı dar ise, yavru kedinin daha rahat beslenmesi için küçük bir delik açmalısınız.
  • Biberonun ağız kısmına açılacak olan deliğin çok büyük olmamasına dikkat edin.
  • Yavru kedi süt tozuna birçok petshoptan kolaylıkla erişebilirsiniz.
  • Yavru kedi süt tozlarının hazırlanması markaya ve ürüne göre değişiklik gösterir. Bundan dolayı yavru süt tozunu hazırlarken, almış olduğunuz ürünün üstünde yazan talimatlara göre süt tozunu hazırlayın ve yavru kediyi besleyin.

Yavru kedilere süt tozu verilirken genel olarak yukarıda bahsettiğimiz unsurlara dikkat etmelisiniz. Yavru kedilerin süt tozu ile beslenmesi gün içerisinde belirli saat aralıkları ile tekrar yapmanız gerekmektedir. Günde kaç öğün vermeniz gerektiğinden emin olamıyor iseniz, bu konu için veteriner hekime danışın.

Yavru Kedilerin Biberonla Beslenmesi Nasıl Yapılır?

Yavru kedilerin biberonlar beslenmesi şu şekildedir;

  • Yavru kediyi biberonla beslerken başı yukarıda olacak şekilde sırt üstü elinize alın. 
  • Daha sonra diğer elinize aldığınız biberonu 45 derecelik açı ile tutup sıkmadan yavru kedinizi besleyebilirsiniz. 
  • Beslenme sonrasında ise oluşabilecek mide gazı için sırtına hafifçe vurarak bu gazı çıkarmayı deneyebilirsiniz. 
  • Yavru kedinin beslemesini yapmadan önce biberonun ağzının çok açık olmadığından emin olun.

Yavru kedilerin biberonla beslenmesi kolay ve pratik bir şekilde yapılmaktadır. Dikkat etmeniz gereken ise yavru kedi süt tozu miktarını ve kıvamını doğru ayarlamaktır. Çünkü bazı yavru kedi tozları daha sıvı olurken, bazıları daha katı kıvamda olmaktadır. Bunun içinde ürün kutusunun üzerinde yazılan talimatları uygulamanız yeterli olacaktır. 

Yavru Kedilerin Beslenmesi Nasıl Yapılmalıdır?

Yaklaşık bir kedi yavrusu her 100 gr'lık vücut ağırlığı için 30 ml süte gereksinim duyar. Yavru kedilerin beslenme sıklığı şu şekildedir;

  • 1 haftalık olana kadar yavrular her 2-3 saatte bir 
  • 2 haftalıklar için 4-6 saate bir
  • 3 haftalık ve sonraki yaştaki yavrular için 6-8 saate bir beslemelisiniz. 
  • Eğer yavru kedinin gelişimi yavaşsa ve öğünlerin yeterli olmadığını düşünüyorsanız ek öğün verebilirsiniz. Bunun haricinde daha fazla vermeye çalışmayın. 
  • 4-5 haftalıktan daha bu kediler de ise artık sütle beslenmeye ihtiyaç olmaz. Bu yüzden yavru kedilerimiz için 4. aydan sonra Junior dediğimiz yavru kedi mamalarına geçiş yapabilirsiniz.

 

 

1 Haftalık Olan Yavru Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

1 haftalık olan yavru kediler anne sütü ile beslenmektedir. Anne sütü ile beslenemeyen yavru kedilerin beslenmesi ise, özel olarak yapılmalıdır. Yavru kediler için geliştirilmiş olan yavru kedi süt tozu ile beslenmeleri gerekir. 1 haftalık olan yavru kedilerin süt tozu ile beslenmesinde saatleri yavruya uygun olacak şekilde ayarlamalısınız. 1 haftalık yavru kediler 2 - 3 saatte bir olacak şekilde beslenmelidir. Böylece sağlıklı ve dengeli bir şekilde büyümelerini gerçekleştirirler.

2 - 3 Haftalık Olan Yavru Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

2 - 3 haftalık olan yavru kedilerin beslenmesi, 1 haftalık olan kediler ile genel olarak aynıdır. 2 - 3 haftalık olan ve annesi olmayan yavru kedilerin beslenmesi kedi süt tozları ile yapılır. Kedi süt tozlarının hazırlanması kutu üzerinde bulunan talimatlara göre yapılmalıdır. Annesi olan yavru kediler ise beslenmelerini anneleri sayesinde yaparlar. Ama yavru kedi anne kediden yeterli miktarda süt tüketemiyor ise, destekleyici olarak kedi süt tozu kullanabilirsiniz. Yavru kediler 3 haftalık olduklarından sonra ise yavaş yavaş hareketlenmeye ve sosyal olma dönemlerine geçiş yapmaktadırlar. 

4 - 5 Haftalık Olan Yavru Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

4 - 5 haftalık olan yavru kediler diğer haftalara oranla daha büyük olduğu ve gelişimlerine devam ettiklerinden dolayı, öğünlerinin arttırılması gerekmektedir. Yavru kedi 5 haftalık olduğu zaman günlük verilecek mama miktarı 3 öğün olarak verilir. Bu 3 öğünde ise yavru kedi süt tozu karışımı verilmektedir. Yavru kediler 5. haftanın sonuna yaklaştığında ise artık yavaş yavaş mamaya geçiş başlanmalıdır. Yavru kedilerin mama yemeğe alışmaları için genellikle yumuşatılmış olan kedi mamaları ve yavru kedileri uygun olan konserve mamalar verilmektedir. Mamaya geçiş sürecinde ise veteriner hekiminize danışmanız daha sağlıklı olacaktır. 

7 - 8 Haftalık Olan Yavru Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Yavru kediler 7 - 8 haftalık oldukları dönemde, artık kuru mama ile rahat bir şekilde beslenirler. 7 - 8 yavru kedinize gün içerisinde 3 öğün olacak şekilde yavru kedi maması verebilirsiniz. Gelişimini desteklemek için de ek olarak süt tozu verebilirsiniz. 7 - 8 haftalık olan yavru kediniz büyümeye başladığı zaman vücuduna, gelişimine ve yapısına uygun olan kedi mamasını seçmelisiniz.

 

 

2 – 6 Ay Arası Olan Yavru Kedilerin Beslenmesinde Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Yavru kediler büyüyüp geliştikleri bu süreçte diğer kedilerden farklı olacak bir şekilde beslenmelidir. Yavru kediler gelişme çağlarında daha fazla enerji sarf ederler, oldukça enerjiklerdir ve kas gelişimleri devam eder. Bu süre içerisinde ise hem proteinin hem de yüksek enerji içeren mamalardan beslenmeleri onlar için önemlidir. Ek olarak da bağışıklık sistemlerinin güçlü olması içinde mamalarında sağlıklı olan yağlardan, minerallerden ve gerekli olan vitaminlerden bulunması gerekir.

Küçük olan yavru kedilerin beslenme düzenlerinin önemli bir parçası ise konserve olan mamalardır. Dişleri daha küçük olan yavru kedilerin yaş ve konserve mamaları tüketmesi kuru mamalara göre daha kolaydır. Yavru kedinizi günlük olarak hem kuru hem de konserve besinlerle besliyorsanız günde 2 kere vermeniz iyi olacaktır. Ama yavru olan kedinizi sadece konserve mamalarla besliyor ise gelişimi için günde 4 kez vermeniz iyi olacaktır. 

Yavru Kedilere Hangi Besinler Verilmemelidir?

Yavru kedilerin beslenmesi dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Ayrıca verilecek olan besinler ve mamalarda seçiçi davranılması gerekmektedir. Çünkü gelişme çağında olduklarından dolayı, vücutlarının gelişmesi için ihtiyaçları olan besinleri yemeleri onlar için önemlidir. Yavru kedilere ek olarak verilen yaş mama ve ödül mamalarının miktarlarına dikkat edilmelidir. Her gün vermediğiniz ve az miktarda ödül maması verdiğiniz sürece kedinize herhangi bir zararı olmaz. Kedinize kendi yediğiniz ev yemeklerinden ya da fazla kalan yemeklerinizden yedirmeniz tavsiye edilmez. Bazı yiyecekler kedilerde reaksiyona ya da olumsuz sağlık durumlarına yol açmaktadır. Yavru kedinize vermemeniz gereken yiyecekleri ise şu şekildedir;

Çiğ Balıklar: Kedinizin çiğ balık yemesi ondan iştah kaybına yol açar. Fazla tüketimi ya da yenmesi halinde nöbet geçirmesine de sebep olur.

Çiğ Et ve Et Ürünleri: Kediniz çiğ et ve türlerini yediği zaman zararlı olan bakterilerden ve parazit türlerinden etkilenecektir.

Süt Verilmesi: Yeni sütten kesilmiş bir kediye direk olarak süt verilmesi onda karın ağrılarına ve tuvaletini ishal şeklinde yapmasına sebep olacaktır. Süt ya da süt tozu verileceği zaman mutlaka sulandırılması gerekir. Ayrıca yavru kediye süt verdikten sonra karnını ovmanız rahatlamasına yardımcı olacaktır. 

Çiğ Yumurtalar: Kediniz çiğ yumurta yediği takdirde salmonella bakterisine maruz kalacaktır. Bu durumda sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden yavru kedinizi ve yetişkin kedileri çiğ yumurtadan uzak tutun.

Yavru kedinizi kesinlikle hiçbir şekilde pişmemiş ya da herhangi bir çiğ bir yiyecek vermemeniz gerekir. Sıralamış olduklarımıza ek olarak ise çikolata tüketimi, soğan, üzüm/kuru üzüm, sarımsak, kahve ve çay gibi ürünlerden de kesinlikle uzak tutmalısınız. Bu tür besinler hem yavru hem de yetişkin kediler için son derece tehlikelidir. Yavru ve yetişkin kedilerinize ekstra yiyecek vermeden veya başka bir mama vermeden önce, bu konu için veteriner hekiminize danışınız. 

Yavru Kedilerin Beslenme İhtiyaçları Nelerdir?

Yavru kediler ilk haftalarından sonra hızlı bir büyüme gösterirler. Bu yüzdende enerjileri ve enerji harcama seviyeleri büyük kedilere oranla daha fazladır. Yavru kediler daha hareketli, enerjik, meraklı ve oyuncu yapıya sahiplerdir. Bu sebeple de enerjilerini koruyabilmeleri için genellikle günlük olarak 2 öğünden fazla yemeleri gerekir. Yavru kedilerin enerjilerinin karşılanması için tükettikleri mamalardan yaklaşık olarak %30 oranında proteini yüksek olanları tüketmesi gerekir. Ayrıca yavru kedilerin belirli vitaminlere, proteinlere, minerallere ve amino asitlere ihtiyaçları vardır. Yavru kedilerin bu ihtiyaçları ise büyük kedilere oranla daha fazladır. Çünkü hem gelişme çağında oldukları için hem de enerjilerinin karşılanabilmesi için yukarıda bahsettiğimiz içeriklere sahip olan mamalar tercih edilmelidir. Yavru kedinizi 1 yaşına kadar onun ihtiyaçlarını yeterli şekilde karşılayacak olan özel hazırlanmış ve özel içerikleri olan mamalardan tercih etmelisiniz. Beslenmelerinin yanında ise günlük olarak sularını tazelemeyi ve kaplarını temiz tutmayı ihmal etmeyin. Yavru kedilerin beslenmesi önemli olduğu kadar sağlıkları da önemlidir. Sağlıklı ve mutlu bir yaşamları olması için lütfen kedinizi düzenli aralıklar ile veteriner hekim kontrolüne götürün.

 

Yavru Kedilerin Beslenmesi Ne Sıklıkla Olmalıdır?

Yavru kedinizi besleme sıklığınız onun yaşına, cinsine, yeme alışkanlığına ve enerji düzeyine göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak yavru kedi beslenmesi şu şekildedir;

  1. 1 haftalık yavru kedi: 2/3 saatte bir beslenebilir.
  2. 2 haftalık olan yavru kedi: 3/4 saatte bir beslenebilir.
  3. 3 haftalık olan yavru kedi:4/6 saatte bir beslenebilir.
  4. 6 haftalık olan yavru kedi: Gün içerisinde belirli aralıklarla 3 ya da fazla olabilecek şekilde yaş ya da kuru mamayla beslenebilir.
  5. 12 haftalık olan yavru kedi: Gün içerisinde belirli aralıklarla yaş ya da kuru mamayla beslenebilir.

Yavru kedinizin beslenme düzeninde ona ne kadar ve ne sıklıkla mama vereceğinizden emin olamıyorsanız veteriner hekiminizden yardım istemeniz daha iyi olacaktır. Yavruluk dönemlerinde veteriner hekim kontrolüne götürmeyi de ihmal etmeyin.

Özel İçerikli ve Kaliteli Yavru Kedi Mamaları Nasıl Olur?

Yavru kedileriniz için mama alabileceğiniz birden fazla marka bulunmaktadır. Bu markalardan hangilerinin iyi olduğu konusunda genel bir kararsızlık yaşayabilirsiniz. Bu konuda yardım alabileceğiniz kişiler veteriner hekimlerdir. Veteriner hekimlerin önerecekleri yavru kedi mamalarını almanız kediniz için daha sağlıklı olacaktır. Yavru kedi mamalarının güvenli ve kaliteli bir içeriğe sahip olduğunu pakette bulunan etiket kısmına bakarak anlayabilirsiniz. Alacağınız yavru kedi mamasında “AAFCO tarafından yavru kedi ve kedileri beslenmelerini karşılayacak şekilde oluşturulmuştur.” ibaresi bulunuyorsa mamayı güvenerek alabilirsiniz. AAFCO kuruluşu evcil hayvanların mamalarını düzenleyen federal ya da eyalet yetkilisidir. Yavru kedinize mamasının dışında takviye besin de verilmektedir. Ama takviye besinleri verirken dozunu fazla kaçırmamaya ya da bunu düzenli hale getirmemeye dikkat edin. Fazla takviye besinler yavru kedinizin sağlığını olumsuz bir şekilde etkiler. Eğer kediniz sağlıklı, dengeli, doğru ve yeterli besleniyorsa tüyleri ve tüylerinin yapısı parlak olacaktır. Tüylerinin görüntüsü parlak ya da canlı değilse kedinizi veteriner hekimin kontrolüne götürmeniz iyi olacaktır.

Yavru Kedilerde Mama Değişimi Nasıl Yapılmalıdır?

Yavru kediler artık 7 haftalık olduklarından sonra kuru mamaya geçiş yapmaktadır. Tabi bu süreç içerisinde mama seçimleri oldukça önemlidir. Yavruluk dönemlerinde onlara verdiğiniz yavru mamalarından sonra, yetişkinliğine uygun olacak mamaya geçerken dikkat etmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken unsur ise herhangi bir yeni yiyeceği yavru kedinize oldukça yavaş ve her seferinde az miktarda vermelisiniz. Çünkü ani değişimler bir yavru kedinin duyarlı olan hazım sistemini rahatsız edebilir. Kediniz yeni aldığınız mamayı severek yiyor ise, sindirim sistemlerini bozmadan aynı mamayı vermeye devam edebilirsiniz. Mamalarına ek olarak ise takviye mamalar ve ödül mamaları da bulunmaktadır. Ödül mamaları ve takviye mamalar yavru kedilere özel, genç ve yetişkin kedilere özel olarak üretilmektedir. Kedinizin yaşına ve bünyesine uygun olan mama içeriğini seçip, beslenme düzenini kediye uygun ayarlamalısınız.

Yavru Kedi Mamasından Yetişkin Kedi Mamasına Geçiş Nasıl Yapılmalıdır?

 

Yavru kediniz artık yetişkinlik dönemine geçmeye başladığında, mamasının değişme vakti gelmiş demektir. Yavru kedi mamalarından yetişkin kedi mamalarına geçiş direk yapılmamalıdır. Yetişkin kedi mamasına kedinizi alıştırmak için 1 hafta boyunca öğünlerine yavaş yavaş yetişkin kedi mamasını eklemelisiniz. Yetişkin kedi mamasına yavaş bir şekilde geçiş yapılması sayesinde, kedinizin midesinde herhangi bir rahatsızlık meydana gelmez. Kedinize yeni mamasını sevdirmek için ona ayrı bir kapta yeni mamasını ve diğer kapta eski mamasını koymalısınız. Bir süre sonra ise eski mamanın bulunduğu kaptaki yemek miktarını azaltın ve sonrasında ise kabı kaldırın, Yeni mama miktarını ise yavaş bir şekilde arttırarak kedinizin yetişkin mamasına alışmasına olanak sağlarsınız.

 

Yavru Kedilerin Beslenmesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Annesi Olmayan Yavru Kedi Nasıl Beslenmelidir?

Annesi olmayan yavru kedilerin beslenmesi doğru ve özenli bir şekilde yapılmalıdır. Yavru kediler küçük olduğundan dolayı beslenebilmeleri için küçük bir biberon gerekir. Biberonun içerisinde ise yavru kediler için süt tozu veya anne kedinin sütünün yerine geçebilecek bir ürün kullanmanız gerekmektedir. Biberonun içerisinde bulunan sıvının ne çok sıcak ne de çok soğuk olmaması gerekir. Yavru kediler kendini besleyecebilecek duruma gelene kadar biberon ile beslenmeli ve bakımının yapılması gerekir.


Yavru Kedi İlk Ne Yer?

Yeni dünyaya gelen yavru kediler ilk olarak anne sütü ile beslenmektedir. Ama yavru kedinin annesi yok ise anne kedinin sütü yerine geçen yavru kedi süt tozları ile beslenmelidir. Yavru kediler yaklaşık olarak ilk 3 hafta boyunca anne sütü ile beslenir. Bu süreç boyunca kuru mama, yaş mama ya da herhangi bir besin verilmesi tavsiye edilmez.


3 Haftalık Yavru Kediler Ne Yer?

Yavru kediler doğdukları andan itibaren anne sütü ile beslenmektedir. 3 haftalık olan yavru kediler de anne sütü ile beslenerek gelişimlerini ve büyümelerini destekler. Eğer yeni doğan ve 3 haftalık olan yavru kedinin annesi yok ise, beslenmeleri biberon ve yavru kedi süt tozları ile yapılmalıdır. Yavru kedi süt tozu ile beslenecek olan 3 haftalık yavru kediler için biberonla mama gün içerisinde 4 - 5 kere verilmelidir. Bu sayede yavru kedi sağlıkla büyüyebilir.


Gözleri Açılmamış Yavru Kedi Nasıl Beslenir?

Yeni doğan yavru kediler gözleri kapalı olarak dünyaya gelir. Yavru kedilerin gözleri ise doğumlarından sonra yaklaşık olarak 10 - 15 gün içerisinde açılmaktadır. Gözleri açılmamış olan yavru kediler anne sütü ile beslenmektedir. Yavru kedilerin sağlıklı büyüyebilmesi için anne sütü ile beslenmesi gerekir.


Sokakta Yaşayan Yavru Kediler Nasıl Beslenir?

Sokakta yaşayan yavru kedilerin beslenmesi, yavrulara uygun olacak şekilde yapılmalıdır. Sokakta yaşamak zorunda kalan yavru kedilerin beslenmesi için en doğru tercih, yavru kedi mamalarıdır. Sokakta yaşayan yavru kedilere çiğ et ya da çiğ tavuk gibi pişmemiş olan gıdaların kesinlikle verilmemesi gerekir. 


2 Aylık Yavru Kediler Ne Yer?

Yavru kediler doğdukları ilk andan itibaren 4 - 5 haftalık olana kadar anne sütü ile beslenmektedir. Yavru kediler genel olarak 7 haftalık oldukları zaman anne sütü ile beslenmeyi bırakır. Yavru kediler 7 haftalık olmaya yaklaştığı zaman yavru kedilere uygun olan kuru mama ile beslenmelidir. Aynı şekilde 2 aylık olan yavru kedilerin beslenmesi için de yavru kedi maması tercih edilmelidir. 


 

Bir kedi sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca baktığınız canlıyı, sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin. 

 * Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: Yavru Kedi, Beslenme, Yeni Doğan
Haziran 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.