Toy Poodle (Kaniş) Özellikleri

Toy Poodle Kaniş

Toy Poodle (Kaniş) Özellikleri

Bu yazı 11.10.2023 tarihinde güncellenmiştir.

Genel Ağırlıkları: Standart, Minyatür ve Oyuncak olmak üzere 3 çeşit olmasından dolayı cinsine göre değişkenlik göstermekte olup 1,8 - 31,8 KG arasında değişir.

Boyutları: Standart, Minyatür ve Oyuncak olmak üzere 3 çeşit olmasından dolayı cinsine göre değişkenlik göstermekte olup, 25,4-61 CM arasında değişmektedir.

Anavatanı: Almaya olarak geçer. Ama Kaniş köpekler Fransa’da oldukça popülerdir.

Yaşam Ömürleri: 10 - 18 yıl arasında değişir.

Toy Poodle cinsi köpekleri ilk gördüğünüz zaman harika bir kürk yapısına ve rengine sahip olduğu fark edeceksiniz. Görünüş olarak son derece sevimli ve tatlı bir yapıya sahiplerdir. Kıvırcık tüy yapılarından dolayı adeta birer peluş oyuncak görüntüsüne sahiplerdir. Toy poodle cinsi köpeklerin tüylerine oldukça iyi bakım yapılması gerekir. Düzenli tüy bakımları ve taramaları sayesinde tüyler her zaman canlı bir görünüme sahip olur. Toy poodle cinsi köpekler harika kürk yapılarının yanı sıra son derece üstün bir zekaya sahip köpek ırkları arasında bulunmaktadır. Toy poodle cinsi köpekler sosyal olarak aktif olan köpekler arasında bulunur. Poodle cinsleri arasında en küçük üyüleri Toy Poodle cinsidir. Küçük olmalarına rağmen uzun bacak yapıları sayesinde atletik bir görünümleri vardır. Bugün sizlere bu sevimlilik abidesi olan ve zekalarıyla çoğu kişiyi büyüleyen Toy Poodle cinsi köpekleri anlatacağız. Hazırsanız bu köpek cinsini yakından tanımaya başlayalım.

 

Kaniş köpek ırkının farklı boyutları ve yapıları bulunmaktadır. Bunlara standart kaniş, minyatür kaniş ve oyuncak kaniş adları verilmiştir. Hepsinin boyları, yapısı ve kiloları farklılık gösterir.

Poodle (Kaniş) Boyları ve kiloları ise şu şekildedir;

Kaniş Köpek Irkları

Erkek Kaniş Köpekler

Dişi Kaniş Köpekler

Standart Kaniş Köpek

Boy: 45,7 - 61 CM arasında değişmektedir.

Kilo: 20,4 - 31,8 KG arasında değişir.

Boy: 45,7 - 61 CM arasında değişmektedir.

Kilo: 20,4 - 31,8 KG arasında değişir.

Minyatür Kaniş Köpek

Boy: Ortalama olarak 25,4 - 38,1 CM boyları vardır.

Kilo: 4.5 - 6,8 KG arasında değişen ağırlığa sahiplerdir.

Boy: Ortalama olarak 25,4 - 38,1 CM boyları vardır.

Kilo: 4.5 - 6,8 KG arasında değişen ağırlığa sahiplerdir.

Oyuncak Kaniş Köpek

Boy: 25,4 CM boyları vardır.

Kilo: 1.8 - 2.7 KG arasında ağırlıkları vardır.

Boy: 25,4 CM boyları vardır.

Kilo: 1.8 - 2.7 KG arasında ağırlıkları vardır.

Kaniş köpekler kıvırcık tüy yapılarıyla dikkat çekmektedir. Tüy yapıları kalın olarak sayılabilecek bir yapıya sahiptir. Kaniş köpeklerin tüy renkleri beyaz, siyah, mavi, gri, krem, kayısı rengi, gümüş rengi, kızıl, siyah/beyaz ve kahverengi olarak görülebilmektedir. Kanişler oval biçimli bir göz yapısın sahiplerdir. Göz renkleri genellikler koyu tonlarda görülmektedir. Nadirde olsa amber ya da koyu amber rengi görülebilmektedir. Ama çoğunlukla koyu göz rengi kaniş köpeklerde görülmektedir.

 

 

Kaniş Köpeklerin Mizacı Nasıldır?

Sahiplerine Karşı Sevgi ve Şefkatleri

⭐⭐⭐⭐⭐

Havlama (Ses)

⭐⭐⭐⭐

Oyun Oynama

⭐⭐⭐⭐⭐

Yabancılar İle Arası

⭐⭐⭐⭐

Bekçilik Yetenekleri

⭐⭐⭐

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐⭐

Enerjileri

⭐⭐⭐⭐⭐

Egzersiz İhtiyaçları

⭐⭐⭐

 

 

Toy Poodle Köpeklerin Karakter Yapıları Nasıldır?

Toy Poodle köpek ırkı sosyal bir karakter yapısına sahiptir. Diğer köpeklerle iyi anlaşırlar. Ancak yavruluk dönemlerinde her köpekte olduğu gibi bu köpek ırkının da belirli eğitimlerden geçmesi gerekir. Zekâ seviyesi yükse olan Toy Poodle köpekler eğitimlerini kısa sürede tamamlamaktadır. Gerekli eğitimleri verildiği zaman girdikleri ortamda son derece uyumlu bir şekilde davranırlar. Toy Poodle köpekler diğer köpek ırklarıyla anlaştıkları gibi insanlarla da kolaylıkla anlaşabilen bir ırktır. Sahipleriyle zaman geçirmeyi çok severler. Küçük boyutlarına rağmen oldukça hareketli bir yapıya sahiplerdir. Onlarla oyun oynamanız, yürüyüşe ya da koşuya çıkmanız onları hem mutlu edecektir hem de enerjilerini atmasına yardımcı olacaktır. Toy Poodle köpeklerin davranışlarında dikkat etmeniz gereken tek şey ise karşı cinsten bir köpek onun mamasını, oyuncağını almaya çalışırsa ya da rahatsız edilirse agresif bir yapıya bürünürler. Karşı cinste köpeklerden bu gibi yaklaşımlar almadıkları sürece oldukça dost canlısı ve tanışmaya istekli köpeklerdir. Hareketli yapılarından dolayı onların günlük egzersizlerini yaptırmayı ve yürüyüşlere çıkartarak enerjisini atmasına yardımcı olmayı ihmal etmeyin.

Toy Poodle Köpeklerin Ömürleri Ne Kadardır?

Toy poodle cinsi köpeklerin ömürleri ortalama olarak 13 -15 yıl arasında değişiklik gösterir. Yaşam süreleri onlara nasıl baktığınıza göre, yaşam yerlerine ya da beslenmelerine göre değişiklik gösterir.

Toy Poodle Köpeklerin Fiziksel Görünüşleri Nasıldır?

Toy Poodle cinsi köpekler kürklerinin yapısıyla dikkat çeken bir fiziksel görüntüye sahiplerdir. Tüy yapıları dolayısıyla görüntü olarak peluş oyuncakları andırmaktadırlar. Tüylerine iyi bir şekilde bakım yapılmalıdır. Bu köpek ırkı diğer süs köpeklerine göre daha atletik bir yapıya ve uzun bacaklara sahiptir. Toy Poodle köpeklerin boyları 28 – 38 cm arasında değişiklik gösterir. Kiloları ise 7 – 8 kg arasında değişiri. Toy Poodle köpeklerin bilinen 3 farklı boyutu bulunmaktadır. Bunlar minyatür, standart ve Toy adlarıyla bilinmektedir. Özellik ve karakter bakımında bu üç türde birbirine yakındır. Fiziksel olarak aralarında bazı değişiklikler (boy ve kilo gibi) görülür.

Toy Poodle Köpeklerin Renkleri Nasıldır?

Toy Poodle köpeklerin kürklerinin renkleri her birinde farklı görülebilir. Bu cins köpeklerde görülen tüy renkleri ise şunlardır;

  • Kahverengi
  • Siyah
  • Krem
  • Beyaz
  • Beyaz/Siyah
  • Gri
  • Gümüş
  • Mavi (metalimsi tonlarda olabilir)
  • Koyu renk turuncu tonlarında

Toy Poodle köpek ırklarında renk seçeneği ve tonları oldukça fazladır. Sıraladığımız renkler bu köpek ırkları arasında daha sık görülür. En nadir görülen renk tonlarında biri ise kahverengi ve koyu turuncu tonlarının karşımı olan renk tonudur.

Toy Poodle Köpekler Tüy Döker Mi?

Toy Poodle köpeklerin tüylerinin yapısı adete bir saç gibi kalın ve oldukça sıkı bir yapıya sahiptir. Tüyleri hipoallerjenik bir yapıdadır. Bu sebeple de tüye karşı alerjisi olan insanlar tarafından Toy Poodle köpekler daha sık sahiplenilmektedir. Bu köpek ırkının tüyleri (özellikle boyun ve baş kısımları) düzenli aralıklarla tarandığı zaman tüy dökümleri yok denecek kadar aza iner. En az tüy döken köpek ırkları arasında bulunmaktadır. Tüylerinin canlı kalması ve az tüy dökmeleri için tüy bakımları ve taraması düzenli rutinlerle tekrarlanmalıdır.

Toy Poodle Köpekler Kaç Yavru Doğurur?

Toy Poodle köpeklerin hamilelik dönemleri 62 – 64 gün arası sürmektedir. Bu süreçte köpeğiniz farklı davranışlar gösterebilir. Hamilelik döneminde köpeğinizin yanında ve ona yardımcı olmalısınız. Toy Poodle köpekler yaklaşık olarak 4 yavru doğurmaktadır.

Toy Poodle Köpekler Çok Havlar Mı?

Bu köpek türü yapısal olarak uysal ve sevecen olsalar da zaman zaman havlama eğilimde bulunurlar. Bunun sebeplerinde bir tanesi ise sahiplerine ve geri kalan aile bireylerine karşı korumacı ve sadık bir tavrı olmasından dolayı bazı zamanlarda olduğundan fazla havlarlar.

Toy Poodle Köpeklerin Bakımı Zor Mudur?

Toy Poodle köpekler hareketli ve enerjik canlılardır. Onlara düzenli bir şekilde spor yaptırmalı ve dolaştırmaya çıkarmalısınız. Bulundukları ortamlara ayak uydurabilen ve sevecen yapısından dolayı ev içerisinde bakılmaya uygun bir köpek ırkıdır. Toy Poodle köpeklerin eğitimleri fazla zorlayıcı geçmez. Yüksek zekâ seviyeleri sayesinde eğitimleri kolaylıkla kavrayabilirler. Bu süreç içerisinde eğitimlerini eğlenceli bir hale getirmeniz ve ödül maması yöntemini kullanmanız eğitimlerini daha kısa sürede bitirmelerine katkı sağlar. Toy Poodle köpek ırkının bakımı diğer köpek ırklarına oranla daha kolaydır. Köpeğinizi düzenli aralıklarla veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin.

Toy Poodle Köpekler Ev İçerisinde Tek Kalabilir Mi?

Her köpek cinsinde olduğu gibi Toy Poodle köpekler de evde içerisinde uzun süre tek başlarına bırakılmaktan hoşlanmazlar. Bu durum köpeklerde terk edilmek ya da yalnız başına bırakılmak gibi stres unsurlarının tetiklenmesine yol açar. Bu sebeple de Toy Poodle köpeklerin ya da diğer ırkların eve içerisinde uzun süre tek başına bırakılması tavsiye edilmez. Köpeğinizi tek bırakmanız gereken durumlarda mama ve su kaplarının dolu olduğundan ve ev içerisinde oyuncakları olduğundan emin olmadan onu tek başına bırakmayın. Toy Poodle cinsi köpekler evde tek başlarına kalabilir ama bu süreler minimum düzeyde olmalıdır. Ayrıca evde tek başına bırakmadan önce köpeğinize ev içi tuvalet eğitimi vermeniz gerekmektedir.

Toy Poodle Köpekler Nasıl Beslenir?

Toy Poodle köpekler hareketli ve enerjik olduklarından dolayı mamaları onları doyuracak ve enerjilerini karşılayacak bir içeriğe sahip olmalıdır. Düzenli ya da yeterli beslenmezler yorgun düşerler ve istenmeyen sağlık sorunları ortaya çıkar. Bu köpek cinslerinde sık mama değiştirilmesi tavsiye edilmez. Sindirim sistemleri sık mama değiştirmelerden etkilenir. Eğer köpeğiniz için hangi mamayı alacağınıza ya da ne kadar vereceğinizden emin değilseniz veteriner hekiminize danışmanız daha sağlıklı olacaktır.

Bir köpek sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca köpeğinizi ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin.

 

 * Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: Toy Poodle
Nisan 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.