En Sevimli Köpek Türleri

En Sevimli Köpek Türleri

En Sevimli Köpek Cinsleri

Köpekler bizlere olan sadakatleriyle ve sevgileriyle oldukça özel canlılardır. Hayatımız boyunca bizleri karşılıksız severler ve sadakatle bağlıdırlar. Köpekler sahipleriyle geçirdikleri zamandan sonra onlarla arasında özel bir bağ oluşur. Bu bağ hayat boyu devam eder. Köpekler insan duygularını iyi anlayabilir ve analiz edebilir. Mutsuz olduğumuz zamanlarda yanımızdan ayrılmazlar ve bizi neşelendirmek için ellerinden geleni yaparlar. Bu sebeple de köpekler bizler için oldukça özel canlılardır. Köpekler sadece varlıklarıyla bile bizleri mutlu getirmektedir. Köpekler bize sadakatleri ve sevgilerinin yanı sıra da tatlı yüzleri ve sevimli görünüşleriyle de bizlerin kalbini kazanmıştır. Bugün sizlere sevimlilikleriyle insanları kendilerine hayran bırakan köpek ırklarının bazılarından bahsedeceğiz.

 

Shih Tzu Köpek Irkı

Shih Tzu köpek ırkı küçük köpek ırkları arasında en popüler olanlarından bir tanesidir. Shih Tzu köpekler süs köpeği ırklarına mensuptur. Küçük boyutları ve sevimli yüzleriyle görenleri kendine hayran bırakır. Shih Tzu köpekler sahiplerinin her daim yanında olmak ister. Bu köpek ırkı küçük çocuklarla da oldukça iyi anlaştığından dolayı çocuklu aileler tarafından bakımı daha iyi olacaktır. Sahiplerinin kucağından olmayı bayıldıklarından dolayı onların bir kucak köpeği olduğunu söyleyebiliriz. Oyuncu, zeki ve inatçı bir yapısı vardır. Eğitimleri sırasında sabırlı ve kararlı olmalısınız. Diğer köpek cinsleriyle genellikle iyi anlaşırlar. Küçük yapısından dolayı fazla beslenmesi durumda kilo almaya meyillidir. Bu sebeple de düzenli olarak spor ve aktivite yaptırılması gerekir. Shih Tzu köpeklerin gözlerinin çevresi ve kulak giriş kısımları düzenli aralıklarla temizlenmeli ve temiz tutulmalıdır. Ortalama yaşam ömürleri 11 – 15 yıl arasında değişiklik gösterir.

 

Toy Poodle Köpek Irkı

Toy Poodle köpekler en zeki köpek ırkları arasında yerinin almıştır. Toy Poodle köpek ırkı fiziksel özelliklerinden dolayı 3 gruba ayrılmıştır. Normal poodle, minyatür poodle ve oyuncak poodle olarak bilinir. Toy poodle cinsi ise oyuncak köpek grubunda yer almaktadır. Poodle cinsi köpekler eski dönemlerde ördek avlarında, çoban köpeği olarak ve sirk köpeği olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise evde bakım için en uygun köpek türlerinden bir tanesidir. Sevgi dolu, dost canlısı ve enerjik bir yapıya sahiplerdir. Toy poodle köpekler sahipleriyle, diğer insanlarla, çocuklarla ve diğer köpek ırklarıyla oldukça iyi geçinir. Toy Poodle köpekler sahiplerine sıkı sıkıya bağlıdır. Onlardan yeteri kadar ilgi göremezlerse bu durum onların depresyona girmesine sebep olur. Zeki bir ırk olduklarından dolayı eğitimlerini kısa sürede tamamlarlar. Toy poodle köpekler tüylerinin yapılarından dolayı adeta bir peluş oyuncağa benzemektedir. Yumuşak ve kıvırcık tüylere sahiplerdir. Yaşam süreleri ortalama olarak 13 – 15 yıl arasında değişiklik gösterir. Toy Poodle köpekler hakkında merak ettiğiniz bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Pug Köpek Irkı

Pug cinsi köpekler basık yüz yapısıyla ve sahiplerine olan düşkünlükleriyle tanınmıştır. Pug cinsi köpekler sahiplerine bağlı ve ondan fazlasıyla ilgi bekleyen bir köpek türüdür. Eğer bu köpeklere yeteri kadar ilgi ve sevgi göstermezseniz anında size küseceklerdir. Bu sebeple de eğer evde çok fazla vakit geçirmiyorsanız Pug cinsi köpekler sizin için uygun değildir. Pug cinsi köpekler zeki ırklar arasında bulunur. Ama tembelliğe yatkınlıklarından dolayı eğitimleri sizi biraz zorlayabilir. Tembelliğe meyilli olmalarından dolayı kilo almaya da yatkınlardır. Bu yüzden onları düzenli aralıklarla yürüyüşe çıkarmalı ve oyun oynayarak kilo alımına engel olmalısınız. Kısa tüy yapılarında dolayı tüy bakımları oldukça kolaydır. Sadece mevsimsel geçişlerde olduğundan daha fazla tüy dökerler. Bu süreçte de düzenli taramayla bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Pug cinsi köpekler sahipleri dışında, diğer köpeklere ve çocuklara karşıda şefkatli ve oldukça sevgi dolu bir yapıya sahiptir. Pug cinsi köpekler hakkında merak ettiklerineze buradan ulaşabilirsiniz.

 

Chihuahua Köpek Irkı

Chihuahua cinsi köpekler küçük boyutlarıyla dikkatleri üzerine çekerler. Bu köpek ırkı dünya üzerinde en küçük boyutlu köpek ırkları arasındadır. Chihuahua köpek ırkının kökenleri oldukça eskilere dayadığı bilinmektedir. Bu köpek ırkları sahiplerine karşı sevgi dolu ve sevecendir. Ama yabancı insanlara karşı mesafeli ve temkinli davranırlar. Bazen de sahiplerine yaklaşan insanlara agresif tavırlar sergileyebilirler. Bu davranışları da sahiplerine olan sevgi ve bağlılıklarından dolayıdır. Chihuahua köpek ırkları öne çıkan özelliği ise hayatları boyunca bir kişiyi hem çok benimserler hem de ona sonsuz bir şekilde güven duyarlar ve bağlanırlar. Chihuahua köpekler elma büyüklüğünde kafa yapıları ve sevimli bir surat hattına sahiplerdir. Chihuahua köpeklerin boyları 13 -25cm arasında değişiklik gösterir. İyi bir bakım ve sevgiyle yaklaşık 20 yıl kadar yaşayabilirler.

 

Pomeranian Köpek Irkı

Pomeranian köpekler oldukça küçük boyutları ve sevimli surat hatlarıyla dikkat çekmektedir. Pomeranian köpekler hayat dolu ve enerjik canlılardır. Küçük yapılarına rağmen inatçı ve oldukça cesur bir yapıya sahiplerdir. Sahiplerine karşı sevgi dolu ve bağlı olsalar da diğer insanlara ve hayvanlara karşı mesafeli tavırları vardır. Bu sebeple de yavruluk dönemlerinde eğitimde geçmeli ve diğer canlılarla sosyalleştirilmelidir. Yavruluk dönemlerinde diğer aile üyeleriyle ya da evde başka evcil hayvanınız varsa onlarla büyütülmelidir. Yabancılara karşı mesafeli tavırlarında dolayı havlama eğiliminde bulunacaklardır. Ev yaşamında herhangi bir sorun yaşamazlar. Pomeranian köpekler küçük boyutlarda olmasına rağmen oldukça kabarık bir tüy yapısına sahipler. Çifte kürk yapıları vardır. Tüyleri düzenli olarak taranmalı ve bakımları yapılmalıdır. Surat yapıları olarak tilkiyi andırdıkları söylenir. Ağrılıkları 1 – 3kg arasında değişiklik gösterir. Pomeranian köpekler hakkında merak ettiğiniz bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Dachshund Köpek Irkı

Dachshund köpekler dünya genelinde Sosis köpek olarak tanınmaktadır. Bunun sebebi ise görünüşlerinden dolayıdır. Uzun gövdeleri ve kısa bir bacakları boyları vardır. Dachshund köpekler görünüşleriyle dünya genelinde hayranlık uyandıran bir köpek ırkıdır. Dachshund köpeklerin tüyleri fazla dökülmez. Kısa, sert ve sık bir tüy yapısına sahiplerdir. Dachshund köpekler kaslı ve güçlü bir gövdeye sahiptir. Kulak yapıları ise sarkık ve büyük bir biçimdedir. Bu köpek ırkları zekidir ama bir o kadarda inatçı bir kişiliğe sahiplerdir. Bu yüzden eğitimlerine yavruluk dönemlerinde başlanmalı ve eğitim sırasında sabırlı olunmalıdır. Sahiplerine sıkı sıkıya bağlı olan bu köpekler diğer insanlara karşı agresif tavırlar sergileyebilmektedir. Yavruluk dönemlerinde sosyalleştirilmesi gerekir. Dachshund köpeklerin en belirgin ve öne çıkan özelliği ise araştırmaya yapmaya ve kazmaya olan düşkünlükleridir. Dachshund köpekler hakkında merak ettiğiniz bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Golden Retriever Köpek Irkı

Golden Retriever ırkı köpekler dünya genelinde en sıcakkanlı ve sevgi dolu köpekler olarak nam salmıştır. Saldırgan tavırları olmayan aksine herkese dostane bir şekilde yaklaşan bir yapıya sahiplerdir. Golden Retrieverv köpekler gülen köpek olarak da bilinmektedir. Bu isimle ne kadar sevecen bir yapıda olduklarına tahmin edebiliriz. Golden Retriever köpekler sevecen kişiliklerinin yanı sıra sadık ve zeki köpeklerdir. Zeki ve uysal yapılarından dolayı eğitimleri kolay geçer. Aile üyeleri ve çocuklarla harika bir iletişimi olduğunu söylememize bile gerek yoktur. Aile üyeleri ve sahipleriyle oyun oynamaktan aşırı keyif alırlar ve mutlu olurlar. Golden Retriever köpekler rehber köpekleri görevi, terapi köpekleri ve görmeyen insanlar için rehber köpeklik yapabilmektedir. Ev ve aile yaşamına mükemmel uyumlu köpeklerdir. Sahiplerine karşı sonsuz bir sevgileri vardır. Gülen suratları ve sevimli karakteriyle kalplerimizi çoktan kazanmışlardır.

 

Labrador Retriever Köpek Irkı

Labrador Retriever köpekler dünya genelinde bilinen ve popüler olan köpek ırkları arasındadır. Golden köpeklerden sonra en çok cana yakın, sevimli ve dostane yapıya sahip olan köpeklerdir. Aile üyeleriyle arası çok iyidir. Zeki köpek ırkları arasındadır. Labrador Retriever köpekler ailelerine sevgi dolu ve aşırı sadık olan köpeklerdir. Labrador Retriever köpekler enerjik bir yapıya sahiptir. Sahipleriyle oyun oynamaya ve özellikle suda oyunlar oynamaktan büyük keyif alırlar. Çocuklarla araları oldukça iyidir. Her köpek gibi Labrador Retriever köpeklerde yavruluk dönemlerinde eğitimden geçmeli ve sosyalleştirilmelidir. Labrador Retriever köpekler rehber köpek olarak, arama kurtarma köpeği olarak ve kör insanlar için rehber köpeklik yapmada oldukça iyidir. Ev ortamında yeterli alan sağlandığında ev bakımı için uygundur. Ancak enerjilerini atmak için her gün düzenli olarak dışarı çıkartılmalıdır.

 

Maltese Terrier Köpek Irkı

Maltese Terrier köpekleri süs köpekler grubunda yer almaktadır. Bilinen diğer adı ise Matla köpeğidir. Bembeyaz yumuşacık tüyleri ve tatlı mı tatlı bir surat yapısına sahiplerdir. Pamuksu tüylerinin yanı sıra boncuk gibi gözleriyle de sizleri kendisine hayran bırakır. Sahiplerine bağlı ve aile bireylerine düşkün bir yapıları vardır. Bu sebeple de diğer insanlara ya da hayvanlara karşı kıskanç bir yapıda olabilirler. Bu kıskanç yapısını azaltmak için yavruluk dönemlerinde diğer insanlar ve hayvanlarla sosyalleştirilmelidir. Zekâ seviyeleri oldukça yüksektir ve bu sayede de eğitimlerinde pek bir sorun yaşanmaz. Sahipleriyle oyun oynamaktan, yürüyüşe çıkmaktan ve vakit geçirmekten keyif alırlar. Malta köpekleri ev yaşıma uygun ve uyum sağlayabilen köpeklerdir. Tek sorun bazen fazla havlama eğiliminde bulunduklarından dolayı gürültü yapabilirler. Maltese Terrier köpekler hakkında merak ettiğiniz bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Labradoodle Köpek Irkı

Labradoodle köpekler melez bir köpek ırkıdır. Poodle ve Labrador Retriever ırklarını çiftleşmesi sonucu ortaya çıkmışlardır. Labradoodle köpeklerin kendine özgü bir mizacı ve görünüşü vardır. Bu köpekler nazik, sevecen, samimi ve şefkat dolu bir karaktere sahiptir. Yumuşak ve kabarık bir tüy yapısına sahiplerdir. Dışa dönük ve sosyal bir karakteri vardır. Labradoodle köpekler çocuklarla oldukça iyi geçinmesinden dolayı genellikle çocuklu aileler tarafından beslenir. Zekâ seviyeleri yüksek, enerjik ve oyun oynamayı seven bir yapıları vardır. Apartmanda hayatına uyum sağlayabilen bir köpek ırkıdır. Günlük egzersizleri ve dolaştırılması enerjisini atabilmesi için mutlaka yapılmalıdır.

 

Morkie Köpek Irkı

Morkie köpekler bir melez ırktır. Boyutları küçük olan köpekler arasındadır. Sevimli bir surat yapı ve mizaçları vardır. Morkie köpekler nazik, sıcakkanlı ve sadık köpeklerdir. Ev ortamına ve aile bireyleriyle uyum içerisinde yaşarlar. Çocuklarla ve diğer canlılarla arası iyidir. Tüylerinin yumuşak kalması için günlük olarak taranmaları gerekir.

 

Cavalier King Charles Köpek Irkı

Cavalier King Charles köpekler Toy Spaniel olan bir köpek ırkıdır. Bu köpek ırkının tüyleri ipeksi bir yumuşaklığa ve parlaklığa sahiptir. Tüyleri hafif dalgalıdır ve uzun bir yapıya sahiptir. Tüylerinin canlı ve parlak kalması için düzenli olarak taranmalı ve bakımı yapılmalıdır. Asil bir duruşları ve görüntüleri vardır. Cavalier King Charles köpeklerin enerjik ve coşkulu bir yapısı vardır. Sosyal ve oldukça sportif köpeklerdir. Sosyal olmasından dolayı diğer ırklarla da arası iyidir. Cavalier King Charles köpeklerin görme kabiliyetleri ve koku duyusu oldukça kuvvetli bir yapıya sahiptir. Karakter yapısı olarak uyumlu, neşeli ve uysal olduğunu söyleyebiliriz.

 

Dalmaçyalı Köpek Irkı

Dalmaçyalı köpekler vücutlarındaki benekleriyle kendilerine has bir görünüşlere ve duruşa sahiptir. Dalmaçyalı köpekler bütün dünya genelinde bilinen ve hayranlık duyulan köpekler arasındadır. Hatta öyle ki birçok animasyon filmlerinde Dalmaçyalı köpekleri görmüşüzdür. Bu köpek ırkının tarihi ve kökenleri eskilere dayanmaktadır. Görünüş olarak heyecan ve hayranlık uyandıran bir yapıya sahiplerdir. Karakter olarak ise hayat dolu, neşeli, hareketli ve oyuncu bir yapıda olduklarını söyleyebiliriz. Sahiplerine sadıktırlar ve bir an bile olsun yanlarından ayrılmak istemezler. Aileye karşı sadık ve koruyucu bir tavır içerisinde olacaklardır. Yavruluk dönemlerinde sosyalleştirilmesi gereken bir köpektir. Boyları büyük olduğundan dolayı küçük bir apartman dairesinde beslenmeye pek uygun değillerdir. Dalmaçyalı köpekler hakkında merak ettiğiniz bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Bir köpek sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca köpeğinizi ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin.

 * Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: En Sevimli Köpek Türleri
Mayıs 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.