Sibirya Kedisi Özellikleri

Sibirya Kedisi Özellikleri

Sibirya (Orman) Kedisi

Sibirya Kedisi dünya genelinde popüler olan kedi ırklarından biridir. Sibirya Kedileri en güzel kedi türleri arasında yer almaktadır. Sibirya Kedisi ayrıca Sibirya Orman Kedisi olarak da bilinmektedir. Sibirya Kedileri kalın kürk yapıları ile hem soğuk havalara dayanıklı hem de muhteşem güzelliğe sahiplerdir. Ayrıca Sibirya Kedileri büyük cüsseleri ile de diğer kedi ırklarından kendilerini ayırır. Sibirya Kedileri yapısal olarak sağlam, soğuklara dirençli, kaslı ve güçlü olan kemik yapısına sahiplerdir. Sibirya Kedileri ayrıca oldukça eski bir kedi ırkı olarak bilinmektedir. Sibirya Kedilerinin kökenlerinin yaklaşık olarak 1000 yıl öncesine dayandığı bilinmektedir. Bu kedi ırkı büyük yapılara sahip olmasından dolayı insanlar biraz çekinmektedir. Aslında Sibirya Kedileri görünüşlerinin aksine sevecen, uysal, oldukça sosyal ve sahibini seven bir yapıya sahiptir. Görünüşleri ve tüyleri ile dikkatleri üzerine çeken Sibirya Orman Kedilerini gelin hep birlikte daha yakından tanıyalım.

 

Zeka Düzeyi

⭐⭐⭐⭐⭐

Oyun

⭐⭐⭐⭐

Sahibine Sevgisi

⭐⭐⭐⭐⭐

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐⭐⭐

Çocuklarla Arası

⭐⭐⭐⭐⭐

Uysallık

⭐⭐⭐

Agresiflik

⭐⭐⭐

Fiziksel Aktiviteleri

⭐⭐⭐

 

Sibirya (Orman) Kedisi Tarihi

Sibirya Kedilerinin kökenleri 1000 yıl öncesinde var olan bir kedi ırkından geldiği bilinir. Sibirya Kedileri yeni bilinmeye başlanmış olsa da aslında oldukça eski tarihe sahip olan kedi ırklarından bir tanesidir. Sibirya Kedileri köken olarak uzun tüylü Rus Kedilerinin bir cinsi olduğu düşünülmektedir. Ayrıca Sibirya Kedilerinin Sibirya bölgesine nasıl geldiği hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Sibirya Kedileri kökenleri ve tarihi eski bir kedi ırkı olsa da uzun bir süre boyunca Sibirya dışında pek fazla bilinen bir kedi ırkı değildi. Sibirya kedileri Sibirya dışında ilk olarak 1871 yılında Londra'da yapılan kedi gösterisinde görülmüştür. En çok popüler oldukları ve tanınmaya başlandıkları zaman ise dünya savaşları sonrasında olmuştur. Sibirya Kedileri doğal yollar ve üremeler ile ortaya çıkan kedi cinsidir. Diğer kedi ırklarından farklı olarak genetiklerinde herhangi bir müdahale veya karışıklık bulunmaz. Savaşların yaşandığı dönemlerde Sovyet Birlikleri tarafından evcil hayvan beslenmesi yasaklanmıştır. Bu durumdan birçok evcil hayvan ırkı kötü bir biçimde etkilenmiş olsa da, Sibirya Kedileri bu durumdan pek fazla etkilenmemiştir. 1987 yılına gelindiği zaman ise evcil hayvan besleme yasağı kaldırılmış ve birçok hayvan tekrardan insanlar tarafından bakılmaya başlanmıştır. Hayvan besleme yasaklarının kaldırılmasından sonra Sibirya Kedisi bir kedi gösterisine götürülmüştür. Bu kedi gösterisi Moskova’da yapılmış ve gösteri süresince Sibirya Kedi ırkı en çok dikkat çeken kedi türü olmuştur.  Dikkat çekici bir yapıya ve güzelliğe sahip olan Sibirya Kedisi Amerikalı yetiştiricilerin de dikkatini çekmesi sayesinde, Amerika’ya götürülmüştür. Amerikalı yetiştiricilerin Sibirya Kedisini Amerika’ya götürmesi sayesinde, Sibirya Kedi ırkı burada popüler hale gelmeye başlamış ve birçok insan tarafından evde beslenmeye başlanmıştır. Tarih 1966 yılını gösterdiği zaman TICA kuruluşu tarafından, 1999 yılında ACFA tarafından ve son olarak 2006 yılında CFA kuruluşu tarafından Sibirya Kedi ırkı resmi olarak kabul edilmiş ve kayıtlara geçmiştir. Sibirya Kedisi zaman içerisinde Amerika'da büyük bir üne ve popülerliğe kavuşmuştur. Yaklaşık olarak 2002 yıllarında Sibirya Kedileri Avrupa’da bilinir bir hale gelmiştir. Sibirya Kedisi oldukça eski bir kedi ırkı olmasından dolayı birçok hikaye ve mitlerde yer almışlardır. Sibirya Kedileri doğaya müthiş bir şekilde uyum sağlayan ve birçok koşula kolay bir biçimde adapte olan bir kedi ırkıdır. Bu özelliklerini yanı sıra kabarık tüyleri, sevimli suratları ve uysal kişilikleri ile de birçok insan kalbini çalmayı başarmışlardır. 

 Sibirya Orman Kedisi

Sibirya (Orman) Kedisi Karakteri Nasıldır?

Sibirya Kedileri sert bir görünüm yapısına sahip olarak görünse de aslında oldukça sevecen,n insanlar ile arası iyi ve uysal karaktere sahip olan kedilerdir. Sibirya Kedisi sahibine aşırı seven kedilerdir. Tabi bu sevginin karşılıklı olması onlar için oldukça önemlidir. Çünkü Sibirya Kedileri sahiplerini hem çok sever hem de onlara karşı korumacı bir karakter yapısına sahiplerdir. Sibirya Kedileri doğal ve vahşi ortamlarda yaşamaya alışkın olsa da ev hayatına harika bir şekilde uyum sağlar ve bu sayede tam bir ev kedisi olarak bilinir. Sibirya Kedisi ev içerisinde sahibine yakın olmak ve onun tarafından sevilmek ister. Bu özelliğine ek olarak Sibirya Kedileri fazlasıyla konuşkan olan kedi ırkıdır. Sibirya Kedileri sahibinin dikkatini çekmek istediği zaman, bir şey anlatmak istediğinde veya siz eve geldiğiniz zaman miyavlayarak sizinle iletişime geçer. Sahipleri ile konuşmaya çalışan Sibirya Kedileri bu davranışı diğer insanlara da göstermektedir. Kısa sürede içerisinde sevdiği aile üyesi veya başka biri olduğu zaman onlar ile de iletişime geçmeye çalışırlar. Sıcakkanlı ve sevecen yapıya sahip olan Sibirya Kedileri ev içerisinde peşinizden gelir, iş yaparken yanınızda olur ve sizi her yere kadar takip eder. Bunun sebebi hem sizi çok seviyor olmaları hem de sahiplerine bağlı olmalarından kaynaklanır. Sibirya Kedileri sosyal olduğu kadar oyun oynamayı seven bir karaktere de sahiptir. Gün içerisinde sahibiyle oynadığı oyunlar kadar kendi kendine oynadığı ve yarattığı oyunlarla da vaktini geçirmektedir. Sibirya Kedileri oyuncağın atıp getirilmesi, hareketli şeylerin yakalanması ve yakalanma oyunu gibi oyunlar onlar için geçen zevkli vakitler demektir. Sibirya Kedileri oyun oynamayı seven ve aktif kediler olmasından dolayı, ev içerisinde enerjilerini attıktan sonra sahibi ile yatıp uzanmaktan keyif alarak günü noktalarlar. Sibirya Kedileri oyun oynamayı sevdiğinden dolayı ev içerisinde bulduğu herhangi bir eşya ile oynar. Bundan dolayı da ev içerisinde cam, sivri olan veya kırılabilecek olan eşyaları dışarı bırakmamanız çok önemlidir. Sibirya Kedileri insanlar ile uyumlu, sevecen ve sıcak yapısı ile sahiplerine hayat boyu can dostu olarak eşlik ederler. 

 

Sibirya Kedisi Özellikleri Nelerdir?

  • Sibirya Kedileri büyük boyutlara sahip olan bir kedi ırkıdır. Yapısal olarak diğer kedi cinslerinden daha büyüktür.
  • Anavatanı Sibirya olarak bilinir.
  • Sibirya Kedileri doğal olan bir kedi ırkıdır. Bu kedi ırkının genetiği ile oynanmamış ve üretilmemişlerdir. 
  • Sağlam bünyeye ve vücuda sahip olan Sibirya Kedilerinde herhangi bir kalıtsal hastalık bulunmamaktadır.
  • Genel olarak 15 yıl kadar bir yaşam süresinde sahiplerdir. 
  • Sosyal ve sevecen kedilerdir.
  • Oyun oynamak en büyük zevkleridir. 
  • Sibirya Kedileri diğer kedilere göre daha iyi tırmanmaktadır. Bundan dolayı yüksek yerlere çıkmak ve tırmanmakta fazlasıyla başarılıdırlar.
  • Sahibi dışında diğer insanlar ile de araları iyidir.
  • Sibirya Kedileri geç olgunlaşan yapıya sahiptir.
  • Sakin ve uyumlu mizaçları vardır.
  • Sibirya Kedileri sağlam, dayanıklı, kaslı ve güçlü bir vücut yapısına sahiptir.
  • Sibirya Kedileri soğuk hava ve iklimlere karşı dayanıklı yapıya sahiptir.
 

Sibirya Kedilerinin Boyu ve Kilosu Ne Kadardır?

Sibirya Kedilerinin kilosu erkek ve dişisi arasında farklılık göstermektedir. Erkek olan Sibirya Kedileri daha ağır yapıya sahiptir.

Erkek Sibirya Kedisi Kilosu: 5 - 9 kg arasında ağırlıkları vardır.

Dişi Sibirya Kedisi Kilosu: 3,5 - 6 kg arasında ağırlıkları vardır.

Erkek Sibirya Kedisi Boyu: Ortalama olarak 30cm yükseklikleri vardır.

Dişi Sibirya Kedisi Boyu: Ortalama olarak 30cm yükseklikleri vardır.

 

Sibirya Kedileri Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler

  • Sibirya Kedilerinin kökenleri ve tarihi neredeyse 1000 yıl öncesine kadar dayanmaktadır.
  • Bu da donları en eski kedi ırklarından biri yapmaktadır.
  • Sibirya Kedileri kendilerini diğer kedilerden ayıran bir özelliğe sahiptir. Sibirya Kedileri suyu seven yapıya sahiptir. Su içerisinde keyifli vakit geçirirler.
  • Oyun tutkusu ile ön plana çıkarlar. Sibirya Kedileri hem kendi başlarına hem de sahipleri ile oyun oynamaktan oldukça keyif alır.
  • Soğuk havalara ve soğuk şartlara diğer kedi ırklarından daha fazla dirençli yapıları vardır. Fazla katmanlı tüy yapıları sayesinde soğuklara dirençlidirler.
  • Sibirya Kedileri tüy yapısı olarak Hipoalerjenik olarak tanımlanmaktadır. Bu özellikleri sayesinde alerjisi olan insanlar bile oldukça az seviyelerde reaksiyon göstermektedir. 
  • Sibirya Kedileri sudan korkmazlar aksine suyla oynamaktan keyif alırlar. Ayrıca Sibirya Kedileri yüzme konusunda sahibini oldukça şaşırtan özelliklere sahiptir.

Sibirya Orman Kedisi

 

Sibirya (Orman) Kedilerinin Vücut Yapıları Nasıldır?

Vücut Yapıları

Sibirya Kediler orta-büyük sayılan kedi ırkları arasında yer almaktadır. Sibirya Kedileri güçlü, sağlam ve kaslı olan kemik yapısına sahiptir. Bu sayede birçok ortama kolay bir şekilde adapte olabilir ve yaşayabilirler. Ayrıca kalın ve katmanlı tüy yapıları sayesinde soğuk hava şartlarına karşı vücutları dayanıklıdır. Atik ve çevik vücutları vardır. Erkek Sibirya Kedileri dişi Sibirya Kedilerine oranla daha ağır ve biraz daha büyük boyuta sahiptir. 

Sibirya Kedisi Görünümü

Tüy Yapıları 

Sibirya Kedilerinin tüylerinin 2 ayırt edici özelliği vardır. İlk özelliği 3 katmanlı, uzun ve kalın olan tüy yapılarıdır. Bu sayede soğuk ve zorlayıcı hava şartlarına karşı, birçok kedi ırkından daha fazla dirençlidir. İkinci ayırt edici özellik olarak Sibirya Kedilerinin tüyleri su itici özelliğe sahiptir. Bu kedi ırkının tüyleri düz şekilde ve orta-uzun olacak bot yapısına sahip olarak görülmektedir. Nadirde olsa Sibirya Kedilerinde kıvırcık tüy yapıları da görülmektedir.

Kafa Yapıları

Sibirya Kedilerinin kafa yapıları vücutları ile orantılı ve düzgün bir yapıya sahiptir. Bu kedi ırkının alın kısımları biraz geniş ve yuvarlak olan bir yapıya sahiptir. Sibirya Kedilerinin çeneleri küçük ve yuvarlak yapıdadır. Sibirya Kedilerinin yüz yapısı genel olarak karakteristik olan bir görünüme sahiptir. Boyun ve alın kısımları genel olarak uzun tüylerle kaplıdır. 

Göz Yapısı ve Renkleri

Sibirya Kedilerinin göz yapıları için kusursuz olarak adlandırmak doğru olacaktır. Çünkü kafası ile orantılı yapıya ve büyüklüğe sahip bir şekildedir. Ayrıca gözlerinin birbirine uzaklığı da orantılı bir şekildedir. Sibirya Kedilerinin göz renkleri farklı tonlarda görülmektedir. Genel olarak bakır, mavi, altın ve yeşil renk tonlarında görülür. Ama beyaz kürk rengine sahip olan Sibirya Kedilerinin göz renkleri mavi ve tonlarında görülmektedir. 

Ayak ve Bacak Yapıları

Sibirya Kedilerinin bacakları güçlü, kuvvetli ve çevik yapıya sahiptir. Bacak kısımlarının kemikli yapısı olsa da tüyleri kalın ve uzun olduğundan dolayı dışarıdan bakıldığında görülmez. Sibirya Kedilerinin pati kısımlarında püskül halinde tüy yapıları yer almaktadır. Ayrıca Sibirya Kedilerinin patileri karlı ve soğuk ortamlarda yürüyebilecekleri şekilde büyük ve yuvarlak yapıya sahiptir. 

Tüy Renkleri

Sibirya Kedileri farklı tüy renklerine sahip olarak görülür. Tek bir renk tonlarında ve farklı desenlerde görülen Sibirya Kedileri de görülmektedir. Sibirya Kedilerinde genellikle krem, siyah, gri, beyaz ve mavi renk tonları görülmektedir. Ayrıca bu renk tonlarının üstünde çene kısımlarında, mide bölgesinde ve göğüs kısımlarında leke şeklinde beyaz desenler görülmektedir. Bu desen ve renkler sayesinde geniş renk tüylerine sahiplerdir. 

Sibirya (Orman) Kedisinin Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

  • Sibirya Kedilerinin kafası ve vücudu birbiri ile oldukça orantılı bir görüntüye sahiptir.
  • Sibirya Kedilerinin erkekleri dişilerine göre daha ağır yapıya sahiptir.
  • Orta-büyük sınıfında yer alan kedi ırkı arasındadırlar.
  • Sibirya kedilerinin olgunluğa ulaşması 5 yılı bulmaktadır.
  • 3 katmanlı kürk yapısına sahiplerdir. Bu sayede tüyleri hem su itici özelliğe sahiptir hem de soğuklara karşı dayanıklıdırlar.
  • Gözleri büyük ve yuvarlak yapıya sahiplerdir.
  • Kulakları ise büyük ve yuvarlak şekillerde görülür.
 

Sibirya Kedilerinin Bakımları Nasıl Olmalıdır?

Sibirya Kedilerinin bakımları parçalı ve düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Tüylerinin, tırnaklarının ve dişlerinin bakım rutinleri birbirlerinden farklıdır. Bakımlarının yanı sıra sağlıklarına da dikkat edilmelidir. Sibirya Kedilerinin genel bakımlarının nasıl olması gerektiğini sizlere açıklayalım.

 

Tüylerinin Bakımları

Sibirya Kedilerinin tüyleri uzun ve orta uzunluğa sahip olan bir kedi ırkıdır. Tüylerinin en önemli özelliği ise 3 katmanlı yapıda olmasıdır. Tüyleri yapısal olarak ise uzun ve kalındır. Tüylerinin canlı, bakımlı ve parlak kalabilmesi için düzenli olarak taranması gerekir. Fazla tüylü olmasından dolayı Sibirya Kedileri diğer kedilere göre daha fazla tüy dökmektedir. Bu tüy dökümünün azaltılması adına haftalık olarak 2 - 4 kere taranması gerekir.

Tırnaklarının Bakımları

Sibirya Kedilerinin tırnakları düzenli olarak kesilmelidir. Çünkü fazla uzayan tırnakları Sibirya Kedilerini yürürken rahatsız edebilir ve ev içerisinde koltuk gibi yerlere takılmaktadır. Bundan dolayı uzadıkları zaman dipten değil, uç kısımlarından tırnaklar kesilerek kısaltılmalıdır. Sibirya Kedinizin tırnaklarını kendiniz kesmiyorsanız lütfen veteriner hekiminize götürün.

Sibirya Kedilerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Sibirya Kedisinin beslenmesi için onlara en uygun mamalardan seçilmesi önemlidir. Çünkü Sibirya Kedisi obezite olmaya yatkın bir bünyeye sahiptir. Bundan dolayı da yiyecekleri kuru mamanın kalitesi, uygunluğu ve ölçeği son derece önemlidir. Sibirya Kedisi hareketli bir yapıya sahip olduğundan dolayı, gün içerisinde yemeklerinden sonra aktivite yapmaya teşvik edilmelidir. Sibirya Kedilerine verilecek kuru mama gün içerisinde bölünerek 2 - 3 öğün olacak şekilde verilmelidir. Verilecek olan kuru mama miktarının fazla olmamasına dikkat edin. Ayrıca Sibirya Kedisi için alınacak olan kuru mama kaliteli ve besleyici içeriğe sahip olmalıdır. Bu sayede hem daha sağlıklı beslenir hem de tüy sağlığı korunmuş olur. Gün içerisinde mamasını yiyen Sibirya Kedisinin yeteri kadar su içmesi de önemlidir. Bundan dolayı gün içerisinde su kaplarında bulunan su tazelemelidir. Eğer kedinizi nasıl beslemeniz gerektiği konusunda emin değilseniz, doğru ve iyi bir beslenme düzeni olması için veteriner hekiminize danışın.

Sibirya Kedilerinin Sağlığı Nasıldır?

Sibirya Kedileri oldukça sağlıklı bir kedi ırkı olarak bilinir. Genelde Sibirya Kedilerinde genetik hastalıklar görülmemektedir. Yaşamlarını geçirdikleri ortamlar ve şartlarına bakıldığı zaman, Sibirya Kedilerinin vücutlarının bu şartlara mükemmel uyum sağladığı görülür. Sibirya Kedileri soğuk hava koşullarına ve sert şartlara karşı dayanıklı bünyeye sahiptir. Ama Sibirya Kedileri ne kadar dayanıklı olursa olsun, diğer hayvanlar gibi onlarda hasta olabilmektedir. Hastalıklara erken teşhis ve müdahale yapılabilmesi için Sibirya Kedisinin ve diğer can dostlarımızın düzenli veteriner hekim kontrolünde olması gerekir.

Sibirya Orman Kedisi

Sibirya Kedileri Eğitilebilir Mi?

Sibirya Kedileri zeka seviyeleri yüksek kedilerden biridir. Ama kedi ırkları genel olarak köpekler gibi eğitilememektedir. Sibirya Kedilerine diğer kedi ırklarında olduğu gibi tuvalet eğitimi verilir. Kediler tuvalet eğitimlerini yavruluk dönemlerinde kumun içine konulduktan sonra kolay bir şekilde öğrenmektedir. Sibirya Kedisine yavruluk dönemlerinde sosyal eğitimler verilebilir. Yani Sibirya Kedileri yavruluk dönemlerinde diğer hayvanlar ve insanlar ile bir arada olabileceği ortamlarda bulunmalıdır. Böylece hem diğer hayvanlarla hem de diğer insanlarla daha kolay şekilde yaşarlar. 

Sibirya Kedileri Hakkında Merak Edilen Sorular

Sibirya Kedisi Sakin Midir?

Sibirya Kedileri sert görünüşünün aksine sakin, sevecen ve sıcakkanlı bir kedi ırkıdır. Sahibine olan sadakati ve sevgisi ile birlikte uzun süreler geçirirler. Ayrıca ortamlara kolay adapte olan yapısı sayesinde evde bakımları kolaydır.

Sibirya Kedisi Vahşi Midir?

Sibirya Kedisi yapısal olarak vahşi ya da hırçın bir yapıya sahip değildir. Sibirya Kedisi diğer insanlar ve hayvanlar ile sosyalleştirildiği zaman gayet uyumlu bir şekilde yaşamaktadır. 

Sibirya Kedisi Ne Sever?

Sibirya Kedileri aktivite seviyesi yüksek olan ve sosyal olan bir kedi ırkıdır. Bundan dolayı sahibi, ailesi ve diğer hayvanlar ile oyun oynamayı çok severler. Oynayacakları oyunlar Sibirya Kedileri için keyifli geçen vakit denemektir. 

Sibirya Kedisi Suyu Sever Mi?

Sibirya Kedileri diğer kedi ırklarından farklı olarak sudan korkmazlar. Aksine Sibirya Kedileri yüzme konusundaki başarı ve yetenekleri ile sahiplerini şaşırtmaktır. Sibirya Kedileri su geçirmeyen tüy yapıları sayesinde de ıslanmaktan çekinmez ve suyu severler.

Sibirya Kedileri Ne Kadar Yaşar?

Sibirya Kedileri dayanıklı, sağlam, güçlü ve sağlıklı bir bünyeye sahip kedilerden bir tanesidir. Bu sayede Sibirya Kedileri 11 - 20 yıl kadar bir yaşam süresine sahiptir. Sağlıklı olan, sevgiyle bakılan ve ihtiyaçları karşılanan Sibirya Kedileri sahipleri ile uzun yıllar yaşamaktadır.

Sibirya Kedi Kaç Yavru Doğurur?

Sağlıklı dişi Sibirya Kedisi bir doğumda yaklaşık olarak 3 - 4 arasında yavru doğurmaktadır. Tabi doğumlarında kedinin kaç yaşında olduğu, sağlık durumu ve kaçıncı doğumu olduğuna göre yavruların sayısında değişiklik meydana gelir. 

Sibirya Kedileri Çok Tüy Döküyor Mu?

Sibirya Kedileri diğer kedilere oranla daha fazla tüy dökmektedir. Çünkü tüyler 3 katmanlı, kalın ve uzun yapıdadır. Bundan dolayı da fazla tüy dökme eğiliminde olurlar. Sibirya Kedilerinin fazla tüy dökümlerinin engellenmesi için haftalık olarak 2 - 4 kere tüylerinin taranması gerekir. Bu sayede hem tüy dökümleri azaltılır hem de ölü tüylerden kurtulur ve ciltleri hava alır.

Sibirya Kedileri Maması Dışında Ne Yiyebilir?

Sibirya Kedilerinin kuru maması dışında yedikleri veya tüketecekleri yiyecekler pek sağlıklı değildir. Özellikle hayvanlar için fazla şekerli besinler ve karbonhidrat seviyesi yüksek yiyeceklerden uzak durmaları gerekmektedir. Sibirya Kedisine kendi kuru maması dışında çubuk ödül mamaları, yaş mama ve kedilere uygun takviye gıdalar verilmektedir. Tabi bu gıdaları vermeden önce veteriner hekiminize danışmanız daha doğru olacaktır.

Bir kedi sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca kedinize ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin.  

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: Sibirya Kedisi Özellikleri
Şubat 09, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.