Pekinez Özellikleri ve Bakımı

Pekinez Özellikleri ve Bakımı

Pekinez

Anavatanı: Çin

Türü: Oyuncak Köpek

Ömrü(Yaşam Süresi): 12 - 15 yıl arasında değişir.

Yüksekliği(Boyu): 15 - 23 cm arasındadır.

Ağırlığı(Kilosu): 6 - 7 kg arasındadır.

Pekinez Mizacı

Pekinez Mizacı

Sahibine Karşı Sevgisi

⭐⭐⭐⭐

Bekçilik Yetenekleri

⭐⭐⭐⭐

Sıcaklık Hassasiyeti

⭐⭐⭐⭐⭐

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐⭐⭐

Havlama

⭐⭐⭐

Enerji Düzeyi

⭐⭐

Köpeklerle Arası

⭐⭐⭐

Bakım İhtiyaçları

⭐⭐⭐⭐

Oyun Yeteneği

⭐⭐⭐

Egzersiz İhtiyacı

⭐⭐

Eğitilebilirlik Seviyesi

⭐⭐⭐

Yabancılarla Arası

⭐⭐⭐

Pekinez küçük köpek türleri arasında yer alan köpek ırkıdır. Pekinez köpekler küçük boyları ve alçak gövdeleri ile tanınmaktadır. Ülkemizde Pekinez adıyla bilinselerde dünya genelinde Pekingese, Peke, Sundog, Lion Dog ve Peking Palasthund adlarıyla tanınmaktadır. Pekinez köpeklerin gövde yapısı boylarından bir tık daha uzun yapıya sahiptir. Pekinez köpekler aslan yelesini andıran tüy yapısıyla zarif bir görüntüye sahiptir. Pekinezlerin tüyleri uzun ve düz yapıya sahiptir. Boyun kısımlarında olan tüyler yele şeklindedir. Pekinez köpekler aileyle iyi anlaşan, sevimli ve sevgi dolu yapıya sahiptir. Aileleri ile birlikte uyum içinde yaşarlar. Pekinez köpekler sevimli olsalar da bu yapılarına zıt olarak bağımsız ve inatçı yönleri de bulunmaktadır.

Pekinez Köpeklerin Karakter ve Kişilik Yapısı Nasıldır?

Pekinez sahibine ve ailesine bağlı karakter yapısına sahip köpektir. Pekinez köpekler sahibinden uzun süre ayrı kalmaktan nefret eder. Sahibi tarafından ilgi görmek ve onlarla vakit geçirmek isterler. Eğer sahibi Pekinez köpeğe yeteri kadar ilgi göstermez ise, bu köpek ırkı sahibinin dikkatini çekmek için daha çok havlama eğilimi gösterir ve biraz da agresif tavırlar sergilemektedir. Ailesine sadık bir yapısı olsa da Pekinez köpekler yabancı insanlara temkinli ve soğuk tavırlar sergilemektedir. Tabi Pekinez köpeğin diğer insanlara yaklaşırken takındığı tavır yetiştirilmesiyle ilgili olarak değişiklik gösterir. Pekinez köpekler yavruluk dönemlerinde daha dışa dönük ve diğer insanlarla sosyalleşebileceği ortamlarda yetiştirilirse, yabancılara karşı tavırlar daha ılımlı ve iyi olacaktır. Pekinez köpekler arası çocuklarla oldukça iyidir. Onlaral oyun oynamaya ve vakit geçirmeye bayılırlar. Ancak Pekinezler düşük toleransa sahip olduğundan dolayı, çocuklar oyun sırasında onlara sert davrandığında ya da kuyruklarını çektiklerinde agresif tavırlar sergilerler. Bu yüzden Pekinez köpekler çocuklar ile vakit geçirirken gözetim altında olması ve gözlemlenmesi tavsiye edilir. Pekinez köpeklerin küçük cüsselerine aldanmayın. Bu köpek ırkı küçük cüssesinin aksine fazlasıyla cesur ve kendine güveni yüksektir. Pekinez köpekler sahiplerini koruyucu yapıya sahiptir ve tanımadıkları biri yaklaştığı zaman şiddetli havlama ile sahiplerini uyarmaktadırlar. Pekinezler cesur yapıları ile kendilerinden büyük köpeklere bile kafa tutmaktadır. Ancak Pekinez köpekler hiçbirşey yokken kavga başlatmaz veya saldırmazlar. Karşı taraftan saldırgan davranışlar geldiği ve kendilerini tehdit altında hissettikleri zaman karşılık vermekten asla çekinmeyen yapıları vardır. Pekinez köpekler genel olarak eğlenceli, sahibine düşkün, sosyal, sevimli ve dışa dönük karakter yapısına sahiptir. Ancak inatçı ve bağımsız yapıları bazı durumlarda işleri zorlaştırabilmektedir. Pekinez köpeklerin ileriki yaşlarında iyi huylu, eğlenceli ve dost canlısı olabilmesi için yavruluk dönemlerinde verilen eğitimlere ek olarak diğer hayvanlar ve insanlar ile sosyal ortamlarda bulundurulmalıdır.

pekinez köpek karakteri

Pekinez Köpeklerin Tarihi Hakkında Bilgiler ve Bilinmeyen Yönleri

Pekinez Çin’de ortaya çıkan bir köpek ırkıdır. Pekinez köpekler ayrıca Budizme göre oldukça saygı duyulan ve sevilen bir ırktır. Buda inancına göre aslanlar yüce bir sembol olarak görülmektedir. Ve Pekinez köpeklerde aslan yelesi gibi tüylere sahip olduğundan dolayı saygıdeğer ve yüce oldukları kabul edilmektedir. Pekinez köpekler zaman içerisinde Çin’de Aslan Köpekleri olarak anılmaya başlandı. Pekinez köpekler MS 700 ve MS 1000 yıllarında Çin’de oldukça popüler olmuşlardır. Pekinez köpekler T’ang hanedanlığı döneminde o kadar popülerdiki bu köpekler kendi hizmetçilerine sahip olmuştu. Pekinez köpekler zaman içerisinde Çin’de imparatorluk dışında zengin ve soylu aileler tarafından da bakılmaya başlanmıştır. 1860’lı yıllara kadar Pekinez köpekler batı tarafından bilinen köpek ırkları arasında bulunmamaktadır. İngilizler imparatorluğu işgal etmeye gitti zaman, imparatorluk odasında saklanan 5 Pekinez köpeği bulmuştur. İngilizler geriye dönerken Pekinez köpekleri yanlarına almışlardı ve daha sonrasında bu Pekinez köpeklerden 1 tanesi dönemin kraliçesi olan Kraliçe Victoria’ya verilmiştir. Diğer Pekinez köpekleri ise onlara hayvan olanlar tarafından bakım için sahiplenilmiştir. Pekinez köpekler zaman içerisinde İngiltere’de sevilmeye başlandıktan sonra Çin’den daha çok getirilmeye başlanmıştır. Daha sonrasında ise İngiltere’de popülerliği gitgide artmıştır. 1890’lı yılların sonlarına doğru ise Pekinez köpekler Amerika’ya getirilmeye başlanmıştır. Amerika’da tanınmaya başlamasının ardından ise Pekinez köpekler resmi olarak 1906 yılında AKC kuruluşu tarafından tanınmıştır. Bu tarihten sonra ise Pekinez köpekler dünya genelinde popülerliğini ve tanınırlığını arttırmaya devam etmiştir.

Pekinez Köpeklerin Vücut Yapısı ve Fiziksel Özellikleri Nasıldır?

Pekinez Vücut Yapısı ve Görünüşü Nasıldır?

Pekinez köpeklerin vücut yapısında ilk dikkat çeken şey kürküdür. Pekinez köpeklerin kürkü omuz ve boyun kısımlarında daha yoğundur. Bu tüy yoğunluğundan dolayı aslan yelesine benzetilmektedir. Pekinez köpekler tıknaz ve küçük vücut yapısına sahiptir. Gövdeleri boyunlarından biraz daha uzun yapıdadır. Pekinez dayanıklı gövdeye ve kaslı olan vücuda sahiptir. Bu yüzden de kendinden emin duruşları vardır. Pekinez köpekler genel olarak orantılı bir vücuda sahiptir. Ayrıca tüylü yapıları da bulunmaktadır.

Pekinez Köpeklerin Tüy Renkleri Nasıldır?

Pekinez farklı tüy renklerine sahip olan köpek ırkıdır. Pekinez köpeklerde en çok açık kahverengi, taba, bronz, siyah, gri, kırmızı brindle, krem ve beyaz kürk renkleri görülmektedir. Pekinez köpeklerde tek kürk rengi olduğu gibi 2 farklı kürk renkleri de görülebilmektedir. Beyaz/kırmızı, beyaz/altın, altın/siyah ve gümüş/beyaz gibi 2 farklı renk kombinasyonları da görülmektedir. 

pekinez tüy renkleri

Pekinez Tüy Yapısı Nasıldır?

Pekinez çift katmanlı tüy yapısına sahip köpektir. Çift katmanlı tüyleri kabarık, uzun ve düz yapıda görülür. Pekinez köpeğin tüylerinin dış yapısı hem uzun hem de kaba yapıdadır. Tüylerinin alt katları ise kalın olmasına rağmen oldukça yumuşaktır. Pekinez köpekler genel olarak oldukça tüylü yapıya sahiptir. Ama boyun kısımlarda yele gibi olan tüyleri ayırt edici özelliğe sahiptir. Ayrıca Pekinez köpekler kulak kısımlarında ve kuyruklarında olan tüyler püskül yapıdadır.

Pekinez Göz Rengi ve Göz Yapısı Nasıldır?

Pekinez köpeklerin gözleri birbirine orantılı uzaklığa sahiptir. Pekinezlerin gözleri dışarı doğru çıkık görünümdedir. Gözleri oldukça belirgin ve iri yapıdadır. Pekinez köpeklerin göz renkleri genellikle koyu tonlarda görülmektedir. Göz çevrelerinde ise siyah geçiş tonlarına sahiplerdir. 

Pekinez Kulak Yapısı Nasıldır?

Pekinez köpeklerin kulak yapısı dik değildir. Aksine Pekinezlerin kulakları kafalarının yan kısımlarında ve yassı yapıda olur. Tüylü yapıya sahip olan Pekinez köpeklerin kulakları da fazlasıyla tüylüdür. Ayrıca kulak yapıları kafalarına oranla daha büyük yapıdadır.

Pekinez Köpeklerin Bakımı Nasıldır? Bakımları Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pekinez köpeklerin tüyleri kalın, uzun ve çift katmanlı yapıda olduğundan dolayı iyi bir bakım yapılması gerekir. Pekinezlerin tüylerinin bakımları diğer cinslere göre biraz daha zordur ve zaman ayrılması gerekir. Pekinez köpeklerin tüy bakımlarında ilk önce tüylerinin hafif bir şekilde ıslatılması gerekir. Bu sayede tüylerin kırılmasını engellemiş olursunuz. Pekinez köpeklerin taranması ve bakımları ortalama olarak 1 saat sürmelidir. Pekinezlerin tüylerinin tarama işlemi haftalık olarak en az 2 ya da 3 kere tekrarlanmalıdır. Pekinezlerin tüylerinin taranması sayesinde yıpranmış tüylerden arınırlar, tüylerin matlaşması engellenir ve tüylerin dolaşması ortadan kaldırılır. Pekinezler genel olarak tüylü yapıdadır ve orta seviye tüy dökümü yapar. Mevsim geçişlerinde diğer hayvanlar gibi daha yoğun tüy dökümüne sahip olurlar. Boyun kısımlarında aslan yelesi gibi tüylere sahiplerdir. Pekinezlerin boyun kısımlarında olan aslan yelesi tüyleri onların doğal görünümünü bozmayacak şekilde kesilmelidir. Ayrıca göz kısımlarında bulunan tüyler uzadığı zaman köpeğin rahat görebilmesi adına kısaltılmalıdır. Pekinez köpeklerin banyo işlemlerinin aylık olarak 1 ya da 2 kere yapılması yeterli olacaktır. Pekinezlerin banyo işlemleri sırasında onlara uygun şampuanlar ve köpek ürünlerinin kullanılması gerekir. Küçük vücuda sahip olan Pekinezlerin banyodan sonra tüylerinin çok iyi bir şekilde kurulması gerekmektedir. Köpeğinizi kuruttuktan sonra tüylerini tarama işlemlerini yapabilirsiniz. Pekinezlerin son bakımları ise tırnaklarıdır. Tırnaklarının kesilmesi uzamasına bağlı olarak yapılmalıdır. Pekinez köpeklerin tırnak kesimleri genel olarak ayda 1 ya da 2 kez yapılmaktadır. Köpeğin yürürken rahat edebilmesi için tırnak kesimi önemlidir.

** Pekinezlerin Bakımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler**

  • Pekinez köpeklerin tüy bakımları sırasında bıyık, bacak, kuyruk ve kulak arkası bölümlerine ekstra dikkat edilmelidir. Çünkü o bölgelerinde bulunan tüyleri dolaşmaya daha elverişlidir. Tüylerinin birbirine dolanmaması için bıyık, bacak, kuyruk ve kulak arkası bölümlerinin günlük olarak kontrol edilmesi gerekir. 
  • Pekinez köpeklerin yüz bölgesinde uzun tüylerinin yanı sıra kırışık olan bölgeleri de bulunmaktadır. Yüzlerinde bulunan kırışık hatları günlük olarak kontrol edilmeli ve hafif nemli ve yumuşak bir bez yardımıyla bu bölgeler temizlenmelidir. Temizleme işleminden sonra düzgün bir biçimde kurutulmalıdır.
  • Pekinez köpekler yemeklerini yedikten sonra yüz kısımları kontrol edilmelidir. Kırışık bölgelerinde mama ya da yemek kırıntısı kalmış ise temizlenmelidir. Aksi halde kalan mama ve yemek kırıntılarından dolayı bölgede bakteriyel enfeksiyon oluşumu olabilmektedir.
  • Pekinez köpekler küçük ve fazla tüylü yapılarından dolayı sıcak havalara ve mevsimlere karşı dayanıklı değildir. Aşırı sıcak havalarda daha çabuk yorulurlar. Bu yüzden Pekinez köpeğinizi yazın dışarı çıkarırken akşam serin havaları tercih etmeniz köpek için daha doğrudur. Ayrıca ev içerisi çok sıcak olduğu zaman da Pekinez köpekler rahat edemez. Bunun içinde Pekinez köpeğin bulunduğu ortamı serin hale getirmelisiniz.

Pekinez Köpek Eğitimi Nasıldır?

Pekinez köpeklerin eğitimleri uzun süre alabilir ve bu süreçte zorla geçebilmektedir. Çünkü Penikeniz köpeklerin bağımsız, inatçı, bağımsız ve cesur yapısı vardır. Bu özelliklerinden dolayı eğitimleri sırasında liderlik konumu almak isterler. Pekinez köpeklerin eğitimleri sırasında bağımsız davranmaması ve lider olmaması için, onlara ilk olarak itaat eğitiminin verilmesi gerekir. Diğer hayvanların eğitimlerinde olduğu gibi Pekinez köpeklerin eğitimleri sırasında da kötü sözler söylenmesinden ve sert müdahalelerden uzak durulmalıdır. Köpeğe eğitimleri sırasında kötü sözler söylemek, onların eğitiminde gerilemesine yol açar ve paniğe sokar. Bunun yerine Pekinez köpeklerin ve diğer hayvanların eğitimleri sırasında pekiştirici sistem kullanarak, ödül sistemi kullanarak ve pozitif pekiştirme yaparak köpeğin eğitimi desteklenmelidir. Pekinez köpeklere iyi bir liderle ve doğru teknikler ile eğitim verildiği zaman kısa sürede öğretilenleri öğrenirler. Ayrıca Pekinez köpekler sahiplerini koruyucu yapıları ve temkinli yaklaşımları ile iyi birer bekçi köpeği olabilirler. Pekinez köpeklerin küçük vücutları sizleri aldatmasın, aksine vücutlarından büyük cesarete ve iyi işler başarabilecek zekaya sahiplerdir. Son olarak ise Pekinez köpeklerin eğitimlerine ek olarak yavruluk dönemlerinde diğer hayvanlar ve insanlar ile sosyalleştirilmesi gerekir. Diğer insanların ve hayvanların yanında bulunmaları sayesinde Pekinez köpekler daha ılıman bir yapıya bürünür.

pekinez köpek eğitimi nasıldır

Pekinez Köpeklerin Beslenmesi Nasıl Yapılmalıdır? Beslenmeleri Sırasında Nelere Dikkat Edilir?

Pekinez köpekler doğru beslenme ve günlük tüketmesi gereken besin ihtiyaçlarının hepsini, yüksek kaliteye sahip kuru mamalardan karşılamaktadır. Pekinez köpekler günlük olarak ½ - 1 ölçek arasında kuru mama yemesi gerekir. Bu ölçeğide günlük olarak 2 öğüne bölüp verebilirsiniz. Tabi Pekinez köpekler için belirttiğimiz bu ölçü ortalamadır. Köpeğinizin yiyeceği mama ölçeğini kilosuna, boyuna, yaşına ve aktivite seviyesine uygun bir şekilde belirlemelisiniz.

** Pekinez Köpeklerin Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler**

  • Pekinezler küçük köpeklerdir. Bu yüzden de verilecek mama miktarına dikkat edilmesi gerekir. Çünkü Pekinez köpeklere verilen fazladan öğünlerden ve mama artışından dolayı kolayca kilo almaya meyilldirler.
  • Fazla mamadan kilo almalarından dolayı sağlık problemleri meydana gelir. Pekinez köpeğinin sağlıklı kalması için verilecek mama miktarı doğru ve ölçülü olmalıdır. Ne kadar mama vereceğinize karar veremiyor iseniz veteriner hekiminize danışabilirsiniz.
  • Pekinez köpeğe uygun ve onun sevdiği içerikte mama tercih edilmelidir.
  • Pekinez köpeğine ev yemeği vermeden önce veteriner hekiminize danışmalı ve bir sorun olmayacağından emin olmalısınız. Ayrıca ev yemeği ve ödül mamaları aşırıya kaçmadan verilmelidir.

Pekinez Köpeklerin Sağlığı Nasıldır? Sağlıklı Bir Irkı Mıdır?

Pekinez köpekler genel olarak sağlıklı olsalar da genetik olarak bazı hastalıkları görülebilmektedir. Pekinezlerde genetik olarak yarık damak, hidrosefali, katarakt, patella luksasyonu, disk hastalığı, mitral kapak hastalıkları ve brakisefali sendromu gibi hastalıklar görülebilmektedir. Pekinez köpeklerde genetik hastalıkların olup olmadığı veteriner hekimlerin yapacağı muayene ve testlerden sonra anlaşılmaktadır. Bir Pekinez köpek sahiplenmeden önce köpeğin yetiştiricisinden sağlık durumu ve köpeğin ailesi hakkında bilgi almalısınız. Pekinez köpeklerde genetik hastalıkların dışında ise görülebilecek bazı sağlık durumları vardır. Pekinezler küçük köpek ırkları olduğundan dolayı sağlıklarını etkileyen bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bu sorunlar ise şunlardır;

  • Pekinez köpekler düz yüz yapısına ve birazda çıkık gözlere sahiplerdir. Yüz yapılarında kaynaklı olarak gözleri tahriş edici unsurlara karşı korumasızdır. Bu yüzden de gözleri tahriş olabilir.
  • Küçük boyutlarda olan Pekinezler ayrıca düz ve kısa yüz yapısına sahiptir. Düz yapılı olan yüzlerinden dolayı burun deliklerinin açık olması ve rahat nefes alabilmeleri önemlidir. Burun deliklerinin tıkanması durumunda güçlükle nefes alırlar ve sağlıkları olumsuz yönde etkilenir.
  • Pekinez köpekler sıcak ve nemli hava yapılarından kolay etkilenirler. Küçük köpek ırkları olduklarından dolayı hava değişimleri onları olumsuz etkilemektedir. Ancak Pekinez köpekler soğuk havaları sever. Soğuk havalarda Pekinez köpeğini dışarı çıkartırken mutlaka köpek kıyafeti giydirmeli ve eve dönünce iyi bir şekilde kurulamanız gerekir.

Pekinez köpekler genetik olarak görülebilecek veya onların sağlık sorunu yaşamasına sebep olabilecek olayların önüne geçebilmek için, köpeği düzenli aralıklarla veteriner hekim kontrolüne götürmelisiniz. Veteriner hekim kontrollerinin dışında ise Pekinez köpeğinizin aşılarını da aksatmadan yaptırmalısınız.

Pekinez Köpeğin Egzersiz İhtiyacı Nasıldır? Egzersizleri İçin Neler Yaptırılır?

Pekinez köpeklerin egzersiz ihtiyacı oldukça düşük seviyelerdedir. Pekinezlerin günlük egzersiz ihtiyaçları sahibiyle birlikte yapacağı düşük tempolu yürüyüşler ile veya maksimum 20 dakika kadar yapılacak aktiviteler ile karşılanmaktadır. Küçük boyutlarda olan Pekinez köpeklere fazla tempolu ve yorucu egzersizler yaptırılmamasına dikkat edilmelidir. Pekinez köpeklerin pek fazla aktif yapısı olmasa da diğer hayvanlar ile yapılacak etkinliklerde yer almaktan keyif alırlar. Düşük egzersiz ihtiyacı olan Pekinez köpekler ev ve apartman hayatına kolay şekilde adapte olmaktadır. Pekinez köpekler egzersiz yapmaktansa sahibiyle vakit geçirmekten, diğer insanlarla sosyalleşmekten ve vakit geçirmekten keyif alır. Pekinez köpeklerin kilo almaması ve miskin bir hale bürünmemesi için günlük egzersizleri yaptırılmalıdır. Ayrıca Pekinezler dışarıda sahipleriyle vakit geçirdikleri zaman ekstra mutlu olmaktadır.

pekinez köpek egzersiz

Pekinez Köpekler Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Pekinez Tüy Döker Mi?

Pekinez köpekler orta derece tüy dökümüne sahiptir. Pekinez köpeklerin tüy dökümünü azaltmak ve sağlıklı tüy yapısına sahip olması için, haftalık olarak 2 ya da 3 kere tüylerinin taranması gerekir. Tüyleri uzun yapılıdır.

Pekinez Köpek Üşür Mü?

Pekinez köpekler soğuk havaları sever. Ancak küçük boyutlarından dolayı soğuk havalara pek fazla dayanıklı değillerdir. Soğuk havalarda dışarı çıkarırken köpek giysisi giydirmediğiniz zaman üşüme ihtimalleri yüksektir.

Pekinez Koku Yapar Mı?

Pekinez köpekler genel olarak temiz hayvanlardır ve vücutları koku yapmaya meyilli değildir. Ancak kıvrımlı yüzleri olan Pekinezlerin deri kıvrımları dermatitine eğilimde olur. Deri kıvrımlarında biriken tozların ve pisliklerin temizlenmesi gerekir. Aksi halde kötü koku ve enfeksiyon oluşumları baş gösterir.

Pekinez Köpeklerin Bakımı Zor Mudur?

Pekinez köpeklerin bakımları diğer köpek ırklarına oranla daha kolaydır. Tüy bakımlarına ve kıvrımlı deri bölgelerine dikkat edilmelidir. Pekinez köpekler apartman hayatına kolaylıkla uyum sağlamaktadır.

Pekinez En Fazla Kaç Yıl Yaşamaktadır?

Pekinez ortalama olarak 12 - 15 yıl arasında değişen yaşam süresine sahiptir. Pekinez köpeklerin yaşam süresi sağlıklarına, bakımlarına ve yaşam şartlarına göre uzar veya kısalır.

Pekinez Sahibini Korur Mu?

Pekinez köpekler sahiplerine düşkün ve korumacı bir tavra sahiptir. Yabancı insanlar sahiplerine yaklaşmaya çalıştığı zaman havlayarak sahiplerini uyarmakta ve onları korumaktadır. Pekinez köpeklerin küçük vücutları sizleri yanıltmasın. Küçük yapılarının aksine oldukça cesur, koruyucu ve dik başlı tavırları vardır.

Pekinez Saldırır Mı?

Pekinez köpekler cesur yapıya sahip hayvanlardır. Ancak saldırmaya veya kavga başlatmaya meyilli değillerdir. Pekinez köpekler kendilerine saldırgan davranışlar sergilendiği ve tehdit oluşturan durumlar olduğu zamanlarda kendisini korumaya çalışacak ve kafa tutacaktır.

Pekinez Kaç Yavru Doğurabilir?

Sağlıklı dişi Pekinez köpekler 2 ve 4 arasında yavru doğurmaktadır. Tabi Pekinez köpeğin doğuracağı yavru sayısı sağlık durumuna, yaşına ve kaçıncı doğumu olduğuna göre değişiklik gösterir. Pekinez köpekler küçük boyutlarda olduğundan dolayı bazı durumlarda doğumu zorlu geçebilmektedir. Bu yüzden de doğumları sırasında mutlaka onları kontrol etmelisiniz ya da doğumları veteriner hekim kontrolünde olmalıdır.

Pekinez Köpekler Ne Kadar Büyür?

Pekinez köpeklerin boyu ortalama olarak 15 - 23 cm arasındadır. Pekinezlerin kiloları ise 6 - 7 kg arasında değişiklik gösterir. Pekinez köpeklerin dişi ve erkekleri arasında çok az boy ve kilo farkı bulunmaktadır.

Pekinez Çok Havlar Mı?

Pekinez köpekler diğer köpeklere oranla daha çok havlamaya meyilli köpeklerdir. Pekinez köpekler sahiplerine yabancı bir yaklaştığında ya da tehlike sezdiği zaman yüksek sesle havlamaya başlar.

 

Vücudu küçük ama kendinden büyük köpeklere kafa tutabilecek cesarete sahip olan Pekinez köpekler hakkında genel bilgiler ve özellikleri yukarıda sizlere bahsettiğimiz gibidir. Pekinez köpekler sahiplerine bağlı ve sevgi doludur. Ayrıca aslan yelesi gibi tüyleri ve sevimli yüzleri ile kalbinizi çalarlar. Pekinez köpeğin bakımı üstlenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca köpeğinizi ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin. 

 

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: Pekinez Özellikleri ve Bakımı
Kasım 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.