Labradoodle Özellikleri ve Bakımı

Labradoodle Köpek Irkı

Labradoodle Köpek Irkı

Yaşam Ömrü: 10 - 16 yıl yaşam ömrüne sahiplerdir.
Anavatanı: Avustralya olarak bilinir.
Kiloları: 10 - 35 kg arasında değişen ağırlıkları vardır. Labradoodle köpeklerin erkek olanları dişilere göre daha ağırdır.
Boyları: 33 - 36 cm arasında değişen boyları vardır.

Kendine özgü kürk yapıları, farklı kişilikleri ve zarif karakter yapıları ile Labradoodle Köpek ırkı gönlümüzü kazanmıştır. Labradoodle köpekler Poodle ve Labrador Retriever köpek ırklarının çiftleşmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Melez bir ırk olduğunu söyleyebiliriz. Labradoodle köpekler hem Poodle hem de Labrador Retriever köpeklerden bazı özellikler almıştır. Özellikle Labradoodle köpeklerin tüy yapıları Poodle köpeklerin tüylerine benzetilmektedir. Özel bir tüy yapısına sahip olan Labradoodle köpekler, yapısal olarak hiç tüy dökmeyen ve az tüy döken köpekler arasında bulunmaktadır. Ayrıca az tüy dökmelerinin yanı sıra tüyleri antialerjik yapıdadır. Tüyleri yapısal olarak dalgalı ve düz yapıda görülür. Ayrıca Labradoodle köpeklerin tüyleri suya dayanıklı yapıya sahiptir. Labradoodle köpekler tüy yapılarıyla olduğu kadar zeki kişilikleri, sevgi dolu yapıları, zarif görünümleri ve atik yapıları ile de dikkat çekmektedir. Labradoodle köpekler sevecen yapıları ve uysal tavırları ile, ilk kez köpek bacak olan kişiler ve aileler için en uygun köpekler arasında bulunmaktadır. Kendine has tüy yapısı ve zarafeti ile gönülleri fetheden Labradoodle köpek ırkını hep birlikte yakından tanıyalım.

Labradoodle Köpek Irkının Mizacı Nasıldır?

Sahibine Karşı Sevgisi

💯

Bekçilik

⭐⭐⭐

Yabancılarla Arası

⭐⭐⭐⭐

Köpeklerle Arası

⭐⭐⭐⭐

Oyun

💯

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐⭐⭐

Eğitilebilirlik Düzeyleri

💯

Bakım İhtiyaçları

💯

Enerjileri

⭐⭐⭐⭐

 

Labradoodle Köpek Irkının Tarihi ve Bilinmeyenleri

Labradoodle köpek ırkı melez bir ırk olarak karşımıza çıkmaktadır. Labradoodle adıyla bilinen köpek ırkı Wally Conron tarafından Avustralya’da ortaya çıkarılan bir köpek ırkıdır. Labradoodle köpekler Labrador Retriever ve Poodle (Minyatür, Standart ve Toy) köpeklerin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Labradoodle köpekler ilk zamanlar fazla popüler ve bilinen bir köpek ırkı değildi. Bu köpek ırkının ortaya çıkışı da diğer köpek ırklarından biraz daha farklıdır. Labradoodle köpek ırkının yaratıcısı olan Wally Conron RGDA(Avustralya Kraliyet Rehber Köpek kulübü adıyla bilinir.) adlı kuruluşta çalışmaktaydı. Labradoodle köpek ortaya çıkış hikayesi, Wally Conron’un RGDA’da çalıştığı zamanlarda kuruluşla iletişime geçen kör olan bir kadının, köpek tüyüne alerjisi olan kocası için tüy dökmeyen bir rehber köpeği yetiştirilip yetiştirilemeyeciğini sorması ile başladığı tahmin edilmektedir. RGDA’ya yapılan bu istek üzerinde Wally Conron çalışmalarına başlamıştır. Wally Conron çalışmalarına ilk olarak Kaniş (Standart) köpek ırkı özelliklerine başlamıştır. Ama denemeler sonucunda kaniş köpek ırkından istenilen özellikler sağlanamamıştır. Olumsuz olan sonuçlar doğrultusunda Wally Conron Labrador Retriever ve Standart Kaniş köpeklerin melezlenmesine odaklanmıştır. Bu 2 farklı ırkın melezlenmesi sonucunda, ortaya çıkan köpek ırkı istenilen tüy özelliklerine ve yapısına sahip olmuştur. Bu sayede kör kadın tarafından istenilen rehber köpeği ortaya çıkmış ve Labradoodle köpek ırkı adını almıştır. Labradoodle köpek ırkı Avustralya’da ortaya çıktığı için, Avustralya Labradoodle ile karıştırılmaktadır. Labradoodle köpek ırkı ve  Avustralya Labradoodle köpek ırkını birbiri ile karıştırmayınız.Labradoodle köpeklerin görünüşleri kendi içerisinde farklılık göstermektedir. Çünkü kendi cinsiyle, poodle köpekler ve labrador retriever ile çiftleştirildiklerinde dolayı, farklı görünüşlere sahip olurlar. Labradoodle köpekler bir cins olarak değil, melez olarak geçmektedir. Melez bir ırk olan Labradoodle köpekler American Kennel kulübü tarafından ırk olarak kabul edilmemiş ve tescil edilmemiş köpeklerdir. American Kennel kulübü Labradoodle köpekleri tanımamış olsa da Amerikan Kanin Hibrit kulübü tarafından, tanınmış ve tescil altına alınmışlardır. Labradoodle köpekler AKC kuruluşu tarafından tanınmamış olsa da dünya çapında bilinen bir köpek ırkı haline gelmiştir. Labradoodle köpekler birçok ünlü tarafından sahiplenilen ve beslenilen bir köpek ırkı olmuştur. Labradoodle köpekler zaman içerisinde o kadar popüler bir hale gelmiştir ki Oxford Cambridge sözlüğüne Labradoodle kelimesi eklenmiştir. Ayrıca Labradoodle köpekler çeşitli oyunlarda ve oyuncaklarda da yer verilmiştir. Günümüze bakıldığı zaman Labradoodle köpekler uyumlu yapıları, sevimli karakterleri ve kendilerine özgü tüy yapıları ile, birçok aile tarafından bakılmaktadır. Labradoodle köpekler dünya genelinde en popüler olan ve sahiplenilen köpek ırkları arasında üst sıralarda bulunmaktadır.

Labradoodle köpek

Labradoodle Karakteri Nasıldır?

Labradoodle köpekler hareketli, sahibine düşkün, hayat dolu, eğlenceli, sevecen, arkadaş canlısı ve hayat enerjileri yüksek olan karakter yapısına sahiplerdir. Labradoodle köpekler sahipleri ve ailesi ile vakit geçirmeyi sever. Sahibine düşkün olduklarından ve onlardan ilgi beklediklerinden dolayı, Labradoodle köpekler yalnız kalmaktan hiç hoşlanmaz. Uzun süre yalnız ve sevgisiz bırakıldıkları zaman aşırı mutsuz bir ruh haline bürünürler. Aile üyeleri dışında, çocuklarla da gayet iyi anlaşırlar ve güzel vakit geçirirler. Labradoodle köpekler sahiplerinin kucaklarında sevilmeye ve uyumaya oldukça düşkündür. İlginin ve sevginin üstlerinde olması onları mutlu eder. Labradoodle köpekler genel olarak diğer insanlara ve hayvanlara karşı ılımlı yaklaşan karaktere sahiptir. Tabi yavruluk dönemlerinde eğitim almaları ve sosyal ortamlara sokulmaları sayesinde, daha da iyi anlaşacaklardır. Labradoodle tam bir aile köpeği olması ile nam salmıştır.

Labradoodle Köpeklerin Genel Özellikleri Nelerdir?

  • Orta büyüklüklere sahiplerdir.
  • Labradoodle köpeklerin eğitilmeye yatkın yapıları vardır.
  • Keskin zekaya sahiplerdir.
  • Genel olarak enerjik, çevik ve hareketli yapılıdırlar.
  • Az tüy dökerler.
  • Labradoodle köpekler sosyal hayvanlardır. Diğer köpekler ve hayvanlarla iyi geçinirler.
  • Sahibi ve aile üyeleriyle vakit geçirmek onları aşırı mutlu eder.
  • Apartman hayatında yaşarlar.
  • Labradoodle yalnız başına bırakılmaktan hoşlanmaz.
  • Melez köpek ırkıdır.

Labradoodle Köpeklerin Vücut Yapıları Nasıldır?

Vücutlarının Görünüşü

Labradoodle orta büyüklükte olan bir vücuda sahiptir. Labradoodle köpekler görünüş olarak ebeveynleri Labrador Retriever ve Toy Poodle köpeklere benzer. Vücutları yapısal olarak çevik, atletik, yapılı ve kaslı olmaktadır. Labradoodle köpeklerin vücutları orantılı yapıya sahiptir.  

 

Göz Yapıları ve Göz Renkleri

Labradoodle köpeklerin gözleri oval yapıda ve badem şekline sahiptir. Gözlerinin birbirine uzaklığı ise orantılı yapıdadır. Labradoodle köpeklerin gözlerinin kenarlarında sürmeyi andıran renkler görülmektedir. Sürme renkleri kürklerine bağlı olarak değişir. Kürk rengi siyah ve sarı olan Labradoodle köpeklerde siyah sürme, kürk rengi çikolata tonlarında olanlarda ise kahverengi tonlarında sürmeler görünür. Labradoodle köpeklerin göz renkleri genellikle kehribar ve kahverengi tonlarında olmaktadır. Göz renkleri de kürk renklerine göre değişiklik gösterir.

 

Tüyleri ve Yapıları

2 farklı köpek ırkının melezlenmesi sonucu ortaya çıkan Labradoodle köpekler farklı tüy yapılarına sahip olmaktadır. Labradoodle köpeklerde 3 farklı tüy yapısı gözlemlenir. Dalgalı, kıvırcık ve düz olan tüy yapıları vardır. 3 farklı tüy yapıları olsa da genel olarak tüyleri pamuk gibi yumuşacık yapıya sahiptir. Ayrıca tüyleri oldukça yoğun yapıda olan köpek ırkıdır. Labradoodle köpeklerin tüyleri diğer köpeklerden farklıdır. Çünkü yoğun tüyleri olsa da az döküm yaparlar ve tüyleri anti alerjik yapıya sahiptir. Labradoodle köpeklerin farklı ataları olması sayesinde, kürk ve yün renkleri farklı tonlarda olmaktadır. 

 

Kafa Yapıları

Labradoodle köpeklerin kafa yapıları vücutları ile orantılı boyuta sahiptir. Boyun kısımları ise vücutlarına göre biraz daha kısa yapıya sahiptir. Güçlü diş yapısına sahiplerdir. Ayrıca çeneleri güçlü olmasının yanı sıra geniş ve uzun yapılıdır.

 

Kürk Yapıları ve Renkleri

Labradoodle köpeklerin kürk rengi birçok farklı tonda görülmektedir. Labradoodle köpeklerde en çok beyaz, krem, çikolata, altın, gümüş, siyah, kahverengi, mavi/gri, parşömen lavanta renk tonları görülmektedir. 

 Labradoodle renkleri

Labradoodle Köpeklerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Labradoodle Köpeklerin Tüylerinin Bakımları Nasıldır?

Labradoodle köpeklerin tüylerinin bakımlarına özen gösterilmelidir. Ayrıca bakımları düzenli aralıklarla tekrar edilmesi gereken, köpek ırklarından bir tanesidir. Labradoodle köpekler orta seviye tüy dökümüne sahiptir. Labradoodle köpek ırkının tüylerinin fırçalanması haftalık olarak en az 2 - 4 kere yapılmalıdır. Bu işlem sayesinde hem köpeğin tüyleri daha sağlıklı kalır hem de tüylerin dolaşması engellenmiş olunur. Labradoodle köpeklerin farklı tüy yapıları olduğundan dolayı, tarama işlemi sıklığı tüy yapısına uygun şekilde olmalıdır. Düz ve dalgalı olan yapıya sahip olan Labradoodle köpeklerin tüylerinin karışması daha zordur. Ama kıvırcık kürk yapısına sahip olan Labradoodle köpeklerin taranma işlemleri daha sık yapılmalı ve tüylerin düğüm olmamasına dikkat edilmelidir. Tarama işlemi ve bakımlar Labradoodle köpeğinizin hoşuna gidiyorsa, bu işlemi hergün de yapabilirsiniz.

 

Labradoodle Köpeklerin Kürk Bakımı

Labradoodle köpeklerin kürklerinin taranmasına ek olarak da belirli aralıklarla tıraş edilmesine ihtiyacı vardır. Labradoodle köpeğin kürkünün tıraş edilmesindeki amaç, hem kürkün sağlıklı kalmasını sağlamak hem de uzayan tüylerin kesilerek köpeğin yaşamını kolaylaştırmasını sağlamaktadır. Labradoodle köpeklerin kürk kesimleri düz, kıvırcık ve dalgalı yapısına uygun kesilmelidir. Kesim işlemleri için veteriner kliniklerine ya da profesyonel pet kuaförlerine gidebilirsiniz. 

 

Labradoodle Köpeklerin Yıkanması Ne Zaman Yapılmalıdır?

Labradoodle köpeklerin sık bir şekilde yıkanmasına gerek yoktur. Genel olarak temiz köpeklerdir. Labradoodle köpeğiniz kendini kirlettiği zaman veya kötü kokmaya başladığı zamanlarda yıkamanız daha uygun olacaktır. Labradoodle köpeğinizi yıkarken köpeklere uygun ve kürk yapısına uygun şampuan almalısınız. 

 

Labradoodle Köpeklerin Tüyleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Labradoodle köpekler yapısal olarak fazla tüye sahiptir. Buna rağmen diğer köpek ırklarına göre tüy dökümleri oldukça azdır. Az tüy dökümleri sayesinde Labradoodle köpekler en az tüy döken köpekler arasında bulunur. Hatta Labradoodle köpek besleyen insanlar neredeyse hiç tüy dökmediklerini söylemektedir. Az tüy dökmeleri sayesinde Labradoodle köpekler, köpek tüyüne karşı hassas olan insanlar için hayat arkadaşı olacak en uygun köpeklerden biridir. Özel tüy yapısı ve alerji yapmayan yapıları sayesinde, birçok insan tarafından sevimli dostlarımız olan Labradoodle köpekler beslenmektedir.

Labradoodle Köpeklerin Genel Sağlığı Nasıldır?

Labradoodle köpekler melez ırk olduğundan dolayı Toy Poodle ve Labrador Retriever köpeklerden kalıtsal hastalıklar geçebilmektedir. Labradoodle köpeklerde göz hastalıkları, addison hastalığı, eklem displazisi ve dirsek displazisi gibi kalıtsal hastalıklar görülmektedir. Labradoodle köpeklerde kalıtsal sağlık sorununun olup olmadığını anlamak için, köpeğin anne ve babasının sağlık geçmişlerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Ayrıca sahiplendiğiniz Labradoodle köpeğin ve diğer dostlarımızın sağlığı için veteriner hekim kontrolünden geçmeleri gerekir. Labradoodle köpekler genel olarak bakıldığı zaman yaşamlarını sağlıklı geçiren köpeklerdir. Köpeğinizin yaşamını sağlıklı ve mutlu geçirebilmesi için, düzenli aralıklarla veteriner hekim kontrolünde olması önemlidir.

Labradoodle Köpeklerin Beslenmesi Nasıl Yapılmalıdır?

Labradoodle köpeğin beslenmesinde ve alınacak olan mamalarında dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. İlk olarak Labradoodle köpeğe alınacak olan mamanın köpeğin kilosuna, yaşına, cinsine, egzersiz yapma durumlarına ve alerjilerine dikkat edilerek seçilmesi gerekir. Labradoodle köpeklere alınacak olan kuru mamaların ayrıca içeriği protein açısından zengin olmalı, kaliteli bir mama ve doyurucu içeriğe sahip olması da önemlidir. Labradoodle köpekler kuru mamanın yanı sıra ev yemekleri de yiyebilmektedir. Ama ev yemekleri genel olarak hayvanların sindirmesi zor olan ve bazı durumlarda alerjik sorunların yaşanmasına neden olan yemekler bulunmaktadır. Labradoodle köpeğe verilecek olan ev yemeklerinin ona uygun olduğundan ve zarar vermeyeceğinden emin olmalısınız. Köpeğin sağlık sorunu yaşamaması adına ev yiyeceklerinden verilmemesi önerilir. Labradoodle köpeklere beslenmesi için verilecek olan kuru ve yaş mamalar hem dengeli hem de ölçülü olarak verilmelidir. Kuru mama ölçüsü belirlenirken köpeğin boyu, kilosu, yaşı ve egzersiz miktarı göz önünde bulundurulmalıdır. Labradoodle köpeklerin fazla mama tüketmesi halinde obezite sorunu ve şeker hastalığı gibi durumlar meydana gelir. Labradoodle köpeğin düzenli beslenmesi sağlık yaşaması için önemli faktörlerden biridir. Kilosu ve genel sağlık takipleri için, veteriner hekimiz ile iletişim halinde olmalısınız. İyi, düzenli beslenmeye sahip olan ve sağlıklı olan Labradoodle köpekler, uzun yıllar boyunca sizlere hayat arkadaşınız ve en yakın dostunuz olarak eşlik edecektir.

Labradoodle beslenmesi

Labradoodle Köpeklere Eğitimleri Nasıl Verilir?

Labradoodle zeki olması sayesinde, eğitilmeye fazlasıyla açık köpek ırkıdır. Labradoodle yapısal olarak sahibini memnun etmek ister. Bu durumda da eğitimlerini biraz daha kolay bir hale getirmektedir. Labradoodle köpeklerin eğitimleri için en uygun zaman yavruluk dönemleridir. Labradoodle köpeklere temel itaat eğitimi, sosyalleşme, tuvalet eğitimi ve koruma eğitimleri (kişiyi korumak gibi) verilmektedir. Labradoodle köpeklere verilecek bu eğitimler için köpeğin 8. haftasını doldurduktan sonra başlanması idealdir. Labradoodle köpekler pratik ve hızlı bir şekilde verilen komutları öğrenmektedir. Ama eğitimleri sırasında kendi kararlarını almak için atakta bulunurlar. Bu yüzden Labradoodle köpeklere verilecek eğitimlerin başında itaat eğitimlerine öncelik verilmelidir. Labradoodle köpeklerin eğitimleri sırasında onlara övgü dolu ve destekleyici sözler söylenmesi, ödül mamaları verilmesi ve eğitimlerin oyuna dönüştürülmesi sayesinde, kolay şekilde eğitimlerini öğrenirler. Labradoodle köpeklere yavruluk döneminde verilen eğitimler ve girdiği sosyal ortamlar sayesinde hem daha iyi huylu olurlar hem de ortamlara kolay bir şekilde adapte olurlar. Labradoodle köpeklere verilen eğitimler sayesinde, yardım ve hizmet köpeği olarak da bizlere yardımcı olmaktadırlar.

Labradoodle Köpeklerin Eğitimleri Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sevimli dostlarımız olan Labradoodle köpekler uysal ve hassas yapılara sahiptir. Bundan dolayı da eğitimleri süresince onlara karşı sert tavırlar ve sert sözler kesinlikle söylenmemelidir. Ayrıca ceza sisteminin de uygulanmaması gerekir. Labradoodle köpeklere eğitimleri sırasında sert sözler söylenmesi ve sert davranılması sonucunda, köpeklerin eğitimlerine olan ilgisi azaları ve sizden duydukları kötü sözlerden dolayı depresyona girmelerine neden olacak kadar üzülürler. Sert davranışlar göstermeden, Labradoodle köpeğe eğitimleri sırasında övgü dolu sözler söylenmesi ve desteklenmesi sayesinde eğitimleri kolay ve hızlı şekilde bitirirler. 

Labradoodle Köpeklere Egzersizleri Nasıl Yaptırılmalıdır?

Enerjik ve hareketli yapılara sahip olan Labradoodle köpeklerin düzenli olarak yapılacak egzersizlere ve fiziki aktivitelere ihtiyaçları vardır. Çünkü hem enerjilerini atmaları gerekir hem de fiziksel gelişiminin doğru olabilmesi adına ihtiyaçları vardır. Labradoodle köpeklerin en sevdikleri aktivitelerden birisi oyun oynamaktadır. Labradoodle köpekler için ayrıca uzun yürüyüşler yapmak, yüzmek, topla yakala-getir oynamak ve suda geçirilen vakitler onların en sevdiği aktiviteler arasındadır. Labradoodle köpeğiniz ile yapacağını bu aktiviteler onlar için hem fazlasıyla eğlenceli olacak hem de bu sayede egzersizlerini yapmış olacaklardır. Labradoodle köpekler gün içinde egzersizlerini yaptıkları ve dışarı çıkarıldıkları zaman, apartman hayatına kolayca adapte olurlar. Dışarı çıkamadıkları zamanlarda ise mutlaka ev içerisinde egzersizlerini yaptırmalısınız. Ev içinde en az 30 - 40 dakika kadar egzersiz yapmaları gerekir. Labradoodle köpeğiniz ile ev içerisinde oyuncakları ile oynayabilir ya da aktif olmasını sağlayacak oyunlar üreterek, egzersiz yapmalarını sağlayabilirsiniz. gün içinde egzersiz yapamayan ve enerjisini atamayan Labradoodle köpekler oldukça huysuz ve mutsuz bir yapıya bürünür.

Labradoodle egzersiz

Labradoodle Köpeklere Egzersiz İçin Neler Yaptırılır?

  • Labradoodle köpeğinizle gün içinde uzun yürüyüşler.
  • Labradoodle köpeğinizin diğer köpekler ile vakit geçirmesi için, köpek parklarına gidilmesi.
  • Topla oynanacak oyunlar.
  • 2 - 3 kilometrelik yürüyüşler.
  • Suda vakit geçirmeleri.

Labradoodle köpeğinizle birden fazla aktivite yapabilirsiniz. Egzersizlerini yerine getirmelerinin yanı sıra, sizle geçireceği vakitler de onları aşırı mutlu edecektir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise, yavruluk dönemlerinde olan Labradoodle köpeklerin sert zeminlerde oynamaması gerekir. Yavruluk dönemlerin kemik ve eklem gelişimleri devam ettiğinden dolayı sert zeminlerde oynaması, bedenlerine olumsuz olarak etki eder. Yavruluk dönemleri olan Labradoodle köpekler daha yumuşak (çimler gibi) zeminlerde vakit geçirmelidir.

Labradoodle Köpeklerin Diğer Köpeklerle Arası Nasıldır?

Labradoodle köpekler diğer köpekler ve evcil hayvanlar ile oldukça iyi anlaşmaktadır. Uysal ve sevecen yapıları ile, girdikleri ortamlara uyum sağlarlar. Labradoodle köpeğinizle köpek parkına gittiğiniz zaman diğer köpekler ile kısa sürede iletişim kuracaktır. Köpeğin daha iyi huylu olması için de yavruluk dönemlerinde sosyalleştirilmesi önemlidir. Çünkü Labradoodle köpekler orta büyüklükte olduğundan dolayı, kendisinden küçük olan hayvanları kovalayabilmektedir. Bu gibi durumların önüne geçmek için yavruluk dönemlerinden itibaren, diğer hayvanlar ile iletişim için olmalı ve vakit geçirmelidirler.

Labradoodle Köpekler Aileler İçin Uygun Mudur?

Labradoodle enerjik yapıları, sevimli mizacı ve uysal yapıları ile tam bir aile köpeğidir. Her zaman enerjisi yüksek olan Labradoodle köpekler, aileleri ile eğlenceli aktiviteler yapmaktan keyif alır. Kıvırcık tüy yapıları ve adeta oyuncak köpekleri andırmaları ile de çocukların en sevdiği köpeklerden biridir. Ayrıca Labradoodle köpeklerin arası çocuklar ile de oldukça iyidir. Labradoodle köpekler aileleri ile dışarıda olmaktan, oyun oynamaktan, yatıp tembellik yapmaktan ve yeni maceralar yaşamaktan keyif alır. Sadece dikkat edilmesi gereken durum, Labradoodle köpeklerin yavruluk zamanlarında hem eğitim verilmesi hem de sosyalleştiği ortamlara sokulması gerektiğidir. Böylece diğer hayvanlarla ve insanlar ile daha iyi ve güzel şekilde iletişim kurarlar.

Labradoodle Hakkında Az Bilinenler

  • Labradoodle köpeklerin oldukça zeki köpekler olduğu bilindik bir gerçektir. Keskin zekaları sayesinde Labradoodle köpekler refakatçi ve hizmet köpeği olarak eğitilmektedir. Bu eğitimleri sayesinde yardıma ihtiyacı olan insanlara, hayatları boyu eşlik ederler. 
  • Labradoodle köpekler özel tüy yapılarına sahiptir. Labradoodle hipoalerjenik olarak bilinen tüy yapısına sahiptir ve oldukça az tüy dökerler. Tüye karşı hassasiyeti olan insanlar için Labradoodle köpekler en uygun seçimdir.
  • Labradoodle köpekler dünya genelinde en popüler köpekler arasında en üst sıralarda yer almaktadır.
  • Melez bir ırktır. Ataları Labrador Retriever ve Poodle köpeklerdir.

Labradoodle dog

  Labradoodle köpekler karakter yapıları, enerjik kişilikler ve koyun gibi kürkleri ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Ayrıca Labradoodle sahiplerine oldukça bağlı ve onları memnun etmek isteyen köpeklerdir. Bu yapıları ile de Labradoodle köpeğiniz ile birlikte hayatınız boyunca harika anılar biriktirir ve birbirinize hayat arkadaşı olursunuz.

Labradoodle Hakkında Merak Edilen Sorular

Labradoodle Kaç Kg Olur?

Labradoodle köpeklerin kilosu ve boyu erkekleri ve dişileri olarak farklılık gösterir. Erkek Labradoodle köpekler 15 - 35 kg ağırlığına, dişi Labradoodle ise 10 - 25 kg ağırlığına sahiptir.

 

Labradoodle Ne Kadar Büyür?

Labradoodle orta boy köpek ırkıdır. Labradoodle köpekler 33 - 36 cm yüksekliğine sahiptir. Erkek Labradoodle köpekler, dişilerden 2 - 3 cm daha yüksektir.

 

Labradoodle Nasıl Bir Köpektir?

Labradoodle özel tüy yapıları ile göz alıcı köpeklerdir. Muhteşem tüylerinin yanı sıra zarif, sevgi dolu, enerjik, zeki ve hayat dolu yapıları da sahip olan köpeklerdir. Sahiplerine olan sevgileri ile sizlerle mutlu bir hayat sürerler.

 

Labradoodle İyi Huylu Mudur?

Labradoodle köpekler iyi huylu ve uysal yapıları ile bilinmektedir. Labradoodle sevimli ve iyi huylu olmasına ek olarak da oldukça enerjik ve hayat dolu yapıya sahiptir. 

 

Labradoodle Eğitilebilir Yapıda Mıdır?

Labradoodle zeki ve akıllı bir köpektir. Ayrıca sahibini memnun etmek isteyen yapıları vardır. Bu özellikleri sayesinde hem eğitilebilir yapıdadır hem de eğitilmeye açık yapıları vardır.

 

Labradoodle Bakımı Zor Mu?

Labradoodle köpeklerin bakım kolay ve apartman yaşamına kolay adapte olan köpeklerdir. Labradoodle köpeklerin eğitimleri de diğer köpeklere göre daha kolay verilmektedir. Labradoodle köpekler az tüy dökmeleri ile de bakımlarını kolaylaştırmaktadır. Ama Labradoodle köpeklerin yoğun kürk yapısı olduğundan tüylerin karışmaması için düzenli taranmalı ve belirli aralıklarla tıraş edilmelidir.

 

Labradoodle Kaç Yavru Doğurmaktadır?

Sağlıklı olan dişi Labradoodle köpekler bir doğumda 2 - 5 arasında yavru doğurmaktadır. Eğer 5’ten fazla yavru doğuracaklar ise genellikle sezaryen yapılmaktadır. Labradoodle köpeğinizin hamileliğinin sağlıklı geçmesi adına düzenli veteriner hekim kontrolünde olmalıdır.

 

Labradoodle Köpeklerin Yaşam Süresi Nedir?

Labradoodle köpekler 10 - 16 yıl arasında yaşam ömrüne sahiptir. Sağlık ve mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için, bakımlarının iyi olması, sahipleri tarafından sevilmesi ve düzenli veteriner hekim kontrolünde olması önemlidir.

 

Labradoodle Çok Havlar Mı?

Labradoodle köpeklerin fazla havlama eğilimi yoktur. Bundan dolayı da apartman ve daire yaşantısı için en uygun köpeklerden biridir.

 

Labradoodle Renkleri Nasıldır?

Labradoodle köpeklerin birçok farklı kürk rengi vardır. Labradoodle kahverengi, çikolata, krem, altın, gümüş, beyaz, siyah, kayısı, mavi/gri, parşömen ve lavanta renk tonlarına sahip kürkleri vardır.


Bir köpek sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca köpeğinizi ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin.

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER

İçerik Editörü

Etiketler: Labradoodle Köpek Irkı
Mart 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.