Köpeklerde İdrar Kaçırma Sorunu ve Çözümleri

köpeklerde idrar kaçırma

 

Köpeklerde İdrar Kaçırma Neden Olur?

Evcil Hayvan Lekelerini Çıkarma ve İdrar kaçırma gibi konuların ele alınacağı bu kılavuzu dikkatlice okuyup uygulayalım. Bu kılavuzda açıklanan ev eğitimi yönteminin en önemli yönü aidrar kaçırmaları ÖNLEMEye yardımcı olmaktır. Bu iş ciddi bir disiplin ve zaman isteyen bir durumdur. İlk kural sabırlı olmaktır. Unutmayın ki pes ederseniz ve bir daha denemek isterseniz kaldığınız yerden değil başladığınız yerden devam etmek zorunda kalacaksınız.

Çok genç köpek yavrularının vücutları üzerinde çok az kontrolü vardır. Bazen bunun olacağını bile bilmeden anında işerler. Bu onların suçu değil.

Çok az köpeğin gerçekten evde eğitildiği ve 6 aylık veya daha büyük olana kadar güvenilir olduğu bir gerçektir. Yani yine bu yaşa kadar bu tuhaf idrar kaçırmaları beklemelisiniz.

Bu kazalarla nasıl başa çıktığınız, evde eğitimdeki başarınız üzerinde dramatik bir etkiye sahip olabilir. Çünkü yavru köpekler, tekrarlanan performanslar için daha önceki idrar kaçırmaların kokusuna çekilir.

Etkili ve derinlemesine temizlik, ev eğitim süreci için çok önemlidir. Öyleyse kaçınılmaz idrar kaçırmalarla nasıl başa çıkmanız gerektiğini ve evcil hayvan lekelerini ve kokularını nasıl düzgün bir şekilde çıkaracağınızı işleyelim.

İdrar Kaçırma Neden Olur?  4 Genel Nedeni Vardır..

Pek çok insan merak eder, köpekler neden evde idrar ya da dışkılama yapıyor?

Yavru köpeğinizin vücutları üzerinde, bir miktar kontrole sahip olmak için yeterince büyüdüğünü ve iyi bir ev eğitimi programını izlediğinizi varsayarsak, hatalarının açık ve çözülebilir bir nedeni olabilir.

Akılda tutulması gereken şey, köpeğinizin bunu size kin gütmek için yapmadığı ve temiz olmak ve sizi memnun etmek istemeleridir. Ancak bazen başka içgüdüler veya dış etkiler araya girer.

Tekrarlanan idrar kaçırmaları görüyorsanız en olası 4 neden şunlardır:

  1. Yavru köpeğinizi yeterli sıklıkta tuvalet yerine götürmediniz. Çünkü tuvaletlerini uzun süre tutamazlar.
  2. Diyette bir değişiklik.
  3. Rutinde bir değişiklik.
  4. Bir sağlık sorunu.

İlk Etapta İdrar Kaçırmaları Nasıl Önleyebilirsiniz? - 6 Genel Nedeni Çözme

Önceki bölüme istinaden:

  1. Sorunu çözmek için, ev eğitim programınız üzerinde çalışmanız ve daha dikkatli olmanız gerekir.
  2. Sorunu çözmek için, yavru köpeğinizi aynı mama ile beslemeniz gerekir. Yavru köpeğin beslenmesindeki herhangi bir ani değişiklik, neredeyse kesin olarak mide bulantısı ve birkaç günlük ishale neden olacaktır. Ayrıca, çok fazla ödül yemekleri daha sık ve öngörülemeyen bağırsak hareketlerine neden olabilir. Bu nedenle ödül yemeklerine bir sınır koyun.
  3. Sorunu çözmek için, yavru köpeğinizin yaptığı her şeyi katı bir rutin ve programla tutmaya çalışmanız gerekir. Eğer köpeğinizin rutin bir zaman düzeni yoksa, dışkı zamanı, mama zamanı, gezme zamanı vb gibi, daha fazla hata yapmaya müsait olur.
  4. Sorunu çözmek için, uygun önlemi alarak önceki açıkladığımız nedenleri dışladıysanız, geriye kalan tek şey tıbbi bir sorundur. Ve köpeğinizi bir veteriner hekime götürmelisiniz.

Üriner inkontinans ve bakteriyel mesane enfeksiyonu gibi sağlık sorunları yavru köpeklerde yaygındır. Diyabet ise yaşlı köpeklerde yaygın bir inkontinans nedenidir.

Tüm bu koşullar ve daha fazlası, köpeğinizin kendilerini kontrol edememesinin bir nedeni olabilir. Bu sorun ile baş edemiyorsanız bir veteriner hekimden destek alabilirsiniz.

İdrar Kaçırmalarına Karşı Nasıl Tepki Vermelisiniz?

Ne Yapmalısınız?

Onları iş üstündeyken yakalarsanız, ellerinizi çırpın ve sertçe (bağırmayın!) "HAYIR!" deyin, eğer dururlarsa, onları tuvalet yerine götürebilirsiniz. Ancak duramazlarsa, onları uzaklaştırmadan ve alanı temizlemeden önce oldukları yerde bitirmelerine izin verin.

Bu, onları her zaman tuvalet yerine götürmeyi söyleyen başkalarının tavsiyelerine bir şekilde aykırıdır. Ancak durmazlarsa, pisliklerini bulundukları yerden tuvalet yerlerine kadar püskürteceksiniz ve bu temizliği çok daha düzenli hale getirmeniz gerekecektir.

Olaydan çok sonra bir karmaşayla karşılaşırsanız, esasen hiçbir şey yapmamalısınız. Verebileceğiniz herhangi bir düzeltme veya yönlendirme yok. Çok geç kaldın. Bu yüzden sadece köpeği uzaklaştırın ve pisliği temizleyin.

Her iki durumda da, bu makalede biraz daha sonra tartışılan nedenlerle karışıklığı kesinlikle derinlemesine temizlemelisiniz.

Ne Yapmamalısın

Bağırmayın, sinirlenmeyin, bunun ne sizin ne de köpeğiniz üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Strese girersiniz ve korkarlar, hepsi bu.

Onları hiçbir şekilde fiziksel olarak cezalandırmayın. ,Sırtlarına vurmak, burunlarını sallamak ya da burnunu ovuşturmak kesinlikle yok.

Bir karmaşa bulur ve köpeğinizi ona doğru sürüklerseniz ve onu bu şekilde cezalandırırsanız, içeride ortadan kalktıkları için kızdığınızı bilmezler. Sadece çiş veya kaka gördüğünüzde gerçekten sinirlendiğinizi düşünürler. Önünüzde ortadan kaldırmaktan korkmayı öğrenecekler.

Bu çok kötü bir şey çünkü onları dışarı çıkardığınızda, istediğiniz şeyin bu olduğunu düşünerek mümkün olduğu kadar uzun süre tutmaya çalışacaklar.

Daha sonra gitmelerine gerek olmadığını düşünebilir, onları tekrar içeri götürürler ve arkanızı döndüğünüzde gizli bir yer bulurlar ve bulamayacağınızı düşündükleri yeri ortadan kaldırırlar.

Son olarak, köpeğiniz kulübenin içini kirletiyorlarsa, kulübeye koymayın. Bu, onların yuvasını temiz tutma içgüdüsünü yok edecek ve bu, korumanız gereken bir içgüdüdür.

Ev Eğitim Becerilerinizi Geliştirmeyi İdrar Kaçıran Köpeklerden Öğrenin

Her ev eğitimi hatalar olduğunda aslında yeni şeyler öğrenmeniz için bir fırsattır.

Durumu değerlendirin, hatanın olmasına nasıl izin verildiğini anlayın ve bir daha olmamasını sağlamak için değişiklikleri yapın.

Ya onları tuvalete yeterince sık götürmediniz, onları yeterince denetlemediniz ya da yavru köpeğinizin tuvaletini yapmak üzere olduğunu gösteren sinyalleri ve davranışları kaçırdınız.

Bu nedenle, onları ya daha sık tuvalete götürün, daha yakından denetleyin ya da tuvaletlerini yapacaklarını gösteren davranışları öğrenmek ve onları yerine götürmek için yavru köpeğinizi daha yakından inceleyin.

Unutmayın, olabilecek her bir hata sizindir. Yavru köpeğiniz, sizden nerede tuvaletlerini yapmasını istediğinizi öğrenmesi gerekiyor ve onlara sadece siz öğretebilirsiniz.

Evcil Hayvan Lekelerini DERİNCE Çıkarma Neden Hayati Derecede Önemlidir?

Köpekler idrar ve dışkı kokusuna kuvvetli bir şekilde çekilir. Bunu fark edebildikleri yerde tekrar tuvalete gitmeye heveslidirler.

Koku duyuları da neredeyse inanılmaz derecede hassastır. Dolayısıyla, eğer yavru köpeğiniz evinizde olmadık yerlere tuvaletini yaparsa ve pisliği iyice temizlemezseniz, yavru köpeğiniz oraya tekrar tuvaletlerini yapmak için o noktaya geri gelecektir. Onlara yönelik dürtü karşı konulamaz derecede güçlü olacaktır.

Bir köpeğin koku alma duyusu o kadar keskin olduğu için, en ufak bir idrar ipucunu bile algılayamayacak kadar derinlemesine bir noktayı temizlemek yapılacak en kolay şey değildir.

Bu yüzden çok önemlidir ve kazaları en başta önlerseniz ev eğitim sürecini çok daha kolay hale getirir.

Ve bir kaza olduğunda, temizliğinizde titiz davranmanız gerekir. Aksi takdirde, o yer yavru köpeğiniz için artık bir tuvalet hissi verecektir. Çünkü orası hala tuvalet gibi kokuyor. Lütfen unutmayın, köpeklerin burnu çok hassastır ve hiç bir koku kalıntısı bırakmayın!

Neden Bazı Temizleyicilerden Kaçınılması Gerekiyor?

Temizleme fikri, her bir koku izini oradan kaldırmaktır. Böylece yavru köpeğiniz onu algılayamaz ve orada tekrar tuvaletini yapamaz.

Ama belki şaşırtıcı bir şekilde, bazı temizleyiciler tam tersi etkiye sahip olabilir. Bunun yerine yavru köpeğinizi çekebilir.

İdrar kokusunun başlıca nedeni amonyaktır. Ve pek çok ortalama ev temizleyicisinde içerik olarak amonyak bulunur, bu yüzden idrar gibi kokarlar.

Yani eğer böyle bir temizleyici kullanırsanız, temelde yavru köpeğinizden o noktaya gelmesini ve onu tuvalet olarak kullanmasını istersiniz.

Yani…

Amonyak içeren tüm temizleyicilerden kaçının!

Ayrıca, temel ev temizlikçilerinin çoğunun tüm kokulardan bir noktadan kurtulmakta çok kötü bir iş çıkardığını da belirtmek gerekir. Dolayısıyla evcil hayvan endüstrisi bu iş için birçok özel temizleyici yarattı.

Ticari Olarak Bulunan Temizleyiciler Kullanmak İçin

Ev eğitimi sırasında, elinizdeki iş için özel olarak formüle edilmiş olarak etiketlenmiş temizlik ürünlerini satın almanız ve kullanmanız gerekir;Evcil hayvan kokularını temizleme ve etkisizleştirme kokularıi

Bu ürünler, proteinleri oluşturan tüm kokuları parçalayan ve yok eden özel enzimler içerir. Böylelikle yavru köpeğinizi tekrar tuvalete çekmek için geride hiçbir şey bırakmayan kapsamlı bir temizlik sağlar.

Bir evcil hayvan koku temizleyicisinde aradığınız şeyler:

  • Kokuya neden olan proteinleri parçalayan enzimatik bir temizleyici.
  • Koku giderici. Kokuyu örtmek yetersiz, kaldırılması gerekiyor.
  • Amonyak içermeyen. Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı, amonyak içeren tüm temizleyicilerden kaçınmanız yeterlidir.

Evcil hayvan sahibi için çok etkili ve farklı formatlarda gelen çok sayıda temizleyici var.

Gizli Noktaları Bulmak: Dedektiflik Çalışmaları İçin UV Siyah Işık Kullanın

Bir bölgeden TÜM idrar izlerini gerçekten temizleyip temizlemediğinizi nasıl anlarsınız? Çünkü yavru köpeğiniz çişini yaptığında çoğu kez ona adım atar ve odanın içinde gezer.

Ya da idrar kokusu alabiliyorsanız ama kuruysa ve kokunun tam olarak nereden geldiğinden emin değilseniz? Bunu nasıl buluyorsun?

Başka türlü bulamadığınız en küçük idrar noktalarını bile ortaya çıkarmak için çok kullanışlı bir araç var. Ve bu araç "siyah" veya "UV ışığı" dır.

İdrar, UV ışığı altında sarı-yeşil renkte parlayan fosfor içerir. Ayrıca ışık altında parlayan parçalanmış proteinler içerir.

Bu nedenle, elde tutulan bir UV feneri edinin, normalde göremeyeceğiniz idrar lekelerini bulmak için faydalı bir fikirdir.

Eğitim sürecindeki en sorunsuz süreç için, yavru köpeğinizin vakit geçirdiği alanları bir UV ışığıyla tarayabilir ve bulduğunuz küçük noktaları tamamen temizleyebilirsiniz.

Evcil Hayvan Lekeleri ve Kokuları Nasıl İyice Çıkarılır: Adım Adım Talimatlar

İşte, eksiksiz bir temizlik sağlamak ve tekrar eden kusurlardan kaçınmak için yavru köpeğiniz evinizin içinde her olmadık yerlere tuvaletini yaptığında kullanmanız gereken adım adım temizlik yöntemi.

Not: Yavru köpeğinizi dışkısından uzaklaştırmalı ve temiz olduğundan emin olana kadar uzak tutmalısınız. Bunun nedeni, tuvaletleri temizlenmeden önce tekrarlamak isteyebilirler; ancak aynı zamanda temizlik maddelerini oyuncak olarak kullanmayı deneyebilirler veya odanın her yerine pisliklerini götürebilirler.

1. Her zaman olabildiğince çabuk temizleyin.

Ne kadar uzun süre karmaşa kalırsa, çıkarmak o kadar zor olur. Hız çok önemli!

2. Temizlemeden önce mümkün olduğunca fazla idrar veya dışkıyı çıkarın.

Tüm katıları kağıt mendil veya plastik bir torba ile alın ve atın. Sert bir zemindeyseniz, sıvıları kağıt havlu veya mendillerle emdirin. Halı, kilim veya başka bir kumaş üzerindeyseniz, bölgeye emici bir toz serpin, alanı süpürmeden önce ıslanmasına ve sertleşmesine izin verin.

3. Şimdi bölgeyi özel olarak seçilmiş enzimatik evcil hayvan leke çıkarma solüsyonuyla iyice ıslatın.

4. Temizleyici ile alanı nazikçe ovarak / ovalayarak temizleyin.

Tuvalet yapılan tüm alanı güzelce temizlemek çok önemlidir.

5. Alanı defalarca su ile iyice durulayın.

O pisliği kullanılan tüm temizlik maddeleri ile iyice temizleyin.

6. Şimdi bölgeye tercihinize göre enzimatik, "koku giderici" bir temizlik spreyi püskürtün

Tüm alanı temizlediğinizden emin olmanız ve ayrıca tüm kokudan kurtulmak için halının derinliklerine, altlık boyunca ve altındaki zemine kadar ıslatmaya yetecek kadar kullandığınızdan emin olmalısınız.

7. Alanın tamamen kurumasına izin verin. Ardından alanı incelemek için bir UV ışığı kullanın. Gözden kaçırmış olabileceğiniz kalıntıları veya noktaları kontrol edin.

Koku kalmaması için her idrar izini kaldırmanız çok önemlidir. Herhangi bir leke bulursanız, alanı tekrar temizleyin.

8. UV ışığınız yoksa, bölgenin başarıyla temizlenip temizlenmediğini test etmek için yavru köpeğinizi kullanabilirsiniz.

Seçtiğiniz temizleyici kokuluysa, yeni bir koku olduğu için önce bölgeyi koklamak zorundadırlar. Bu nedenle ilk incelemelerini dikkate almayın. Ancak, bölgeyi defalarca koklarlarsa, daha önceki karışıklıklarını fark etme şansları yüksektir ve bölgeyi tekrar temizlemelisiniz.

Sonuç

 

Kelimenin tam anlamıyla 'kirli bir iş' olsa da … birinin bunu yapması gerekiyor! Ve köpeğinize evde eğitim verirken derinlemesine temizlik çok önemli bir iş olduğundan, bunun doğru şekilde yapılması gerekir!

Köpekler ve köpek yavrularının çok güçlü bir içgüdüleri vardır. 

Yani evde bir köpeğin idrar kaçırmaları kontrol altına alınırsa, dağınıklığın her bir molekülünü iyice temizlemelisiniz ve bu koku ya da tekrar aynı noktaya gitmek onlar için her zaman en kolayıdır.

Her idrar kaçırma durumundan sonra titizlikle temizlik yaparak ve zaman zaman gözden kaçırmış olabileceğiniz herhangi bir noktayı siyah ışıkla arayarak, yavru köpeğinizin gelecekte idrarını kaçırma riskini önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Unutmayın, denetim ve önleme en iyi eylemdir, ancak idrar kaçırmalar yine de olacaktır. Artık evcil hayvan lekelerini ve kokularını nasıl tamamen çıkaracağınızı ve bunun neden bu kadar önemli olduğunu biliyorsunuz.

Kolaylıklar dileriz..

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

 

Etiketler: köpeklerde idrar kaçırma
Temmuz 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.