Jack Russell Terrier Özellikleri ve Bakımı

Jack Russell Terrier Özellikleri ve Bakımı

Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier inanılmaz enerjisi, korkusuz ve cesur yapıları ile ön plana çıkan terrier ırklarından biridir. Jack Russell Terrier enerjik yapılarına ek olarak da oldukça çalışkan ve sahibine yardımcı olmayı seven karakter yapısına sahiptir. Jack Russell Terrier köpekler sevgi dolu ve sıcakkanlı olmaları ile ailenizin en sevilen ve gözde üyesi olacaktır. Jack Russell Terrier yapısal olarak küçük boyutlarda olsa da kendisinden beklenmeyecek kadar cesur ve gözü kara köpeklerdir. Sahiplerine sadık ve bağlılardır. Jack Russell Terrier zorlayıcı hava koşullarına karşı birçok köpek ırkından daha dayanıklı yapıya sahiptir.Jack Russell Terrier köpekler eski dönemlerde Av Terrier köpeği olarak kullanılmıştır. Bu işte öyle başarılıydılar ki av yetenekleri ile ünlenmişlerdir. Jack Russell Terrier çevik, atik, sevgi, dolu ve sahiplerini seven bir yapıya sahip köpek ırkıdır. Ayrıca oyun oynamaktan ve aktif bir hayat yaşamak onlar için en mutluluk verici şeydir. Eğer sizde aktif ve sosyal bir yaşantıyı seviyor iseniz Jack Russell Terrier köpeğinizle inanılmaz hatıralar biriktirirsiniz. Bu sevecen ve enerji canavarı olan Jack Russell Terrier köpekleri hep birlikte yakından tanıyalım.

1. Jack Russell Terrier Genel Özellikleri

Sahibine Karşı Şefkati

💯

Diğer Hayvanlarla Arası

⭐⭐⭐

Egzersiz İhtiyaçları

💯

Yabancılarla Arası

⭐⭐⭐

Oyun İstekleri

💯

Eğitim Seviyesi

⭐⭐⭐⭐

Köpeklerle Arası

⭐⭐⭐⭐

Enerji Seviyeleri

💯

Havlaması (Ses)

⭐⭐⭐⭐

 

2. Jack Russell Terrier Tarihi ve Bilinmeyen Yönleri

Jack Russell Terrier köpeklerin tarihi İngiltere’ye kadar dayanmaktadır. Jack Russell Terrier eski dönemlerde tilki avcısı olarak yetiştirilmiştir. Hatta bu işi ilk olarak 1800’lü yıllarda Rahip olarak bilinen John Russell tarafından yapılmıştır. Rahip John Russell tarafından Jack Russell Terrier köpekler yer üstünde ve altında olmak üzere tilki avcısı olmaları için yetiştirilmiş köpeklerdir. Jack Russell Terrier köpekler zeki, akıllı ve çalışkan yapıda olmasından dolayı bu iş onlar için zorlayıcı olmamıştır. Rahip John Russell tarafından daha sonra Jack Russell Terrier köpeklerin daha bağımsız bir yapıya sahip olmasını amaçlamıştır. Çalışmaları sayesinde Jack Russell Terrier problem çözücü bir köpek olmasının yanı sıra kendinden emin, zekası yüksek ve cesur bir köpek olarak karşımıza çıkmaya başlamıştır. Jack Russell Terrier köpekler zaman içerisinde İngiltere’de tanınmaya başlamış ve daha sonrasında oldukça popüler olan köpek ırkları arasında yerini almaya başlamıştır. İngiltere’den sonra Jack Russell Terrier köpekler Avustralya'ya götürülmüş ve bu köpek ırkının gelişimi devam etmiştir. Daha sonra üse dünya geneline yayılarak bilinen köpek ırkları arasında yerlerini almışlardır. Jack Russell Terrier köpeklerin 1997 yılında American Kennel Club ve 2001 yılında United Kennel Club kuruluşları tarafından resmi bir olarak tanınmış ve kayıtlara geçmiştir.

 

3. Jack Russell Terrier Köpeklerin Mizacı Nasıldır?

Jack Russell Terrier arkadaş canlısı, enerjik, cesur ve zeki mizaç yapısına sahip olan köpek ırkıdır. Jack Russell Terrier köpekler gün içerisinde sahibine yakın olmaktan ve ona yardım etmekten keyif alır. Toprak kazmayı çok seven Jack Russell Terrier köpekler, eğer bahçe ile uğraşıyorsanız favori yardımcınız olacaklardır. Ancak kazma eğilimler yüksek olduğundan ve bunu çok sevdiklerinden dolayı uygun olmayan bölgeleri kazabilmektedirler. Bunun önüne geçmek için ise Jack Russell Terrier köpeğe eğitim ve komut verilmesi gerekir.Jack Russell Terrier köpeklerin en çok sevdikleri şeylerden biri sahibi ve ailesi ile vakit geçirmektedir. Ev içerisinde sizinle vakit geçirmekten ve oyun oynamaktan büyük keyif alırlar. Bunu da sallanan kuyruklarından ve sevimli yüz ifadelerinden rahatlıkla anlarsınız. Sahibine ve ailesine düşkün olan Jack Russell Terrier köpekler ev içerisinde peşinizden ayrılmazlar. Eğer gün içerisinde modunuz düşükse ya da bir şeye üzüldüyseniz Jack Russell Terrier köpekler sizi neşelendirmek için elinden geleni yapacaktır. Jack Russell Terrier köpekler sadece sahipleri ile değil, diğer insanlarla da iyi anlaşabilen yapıya sahiptir. Jack Russell Terrier köpekler sevimli ve tatlı yapıya sahip olsalar da yavruluk dönemlerinde eğitimden geçmelidirler. Eğimlerinde ek olarak da sosyal ortamlarda olmaları gerekir. Böylece hem diğer insanlarla hem de diğer hayvanlarla daha iyi anlaşırlar. Jack Russell Terrier köpekler küçük boyutlara sahip olsalarda bedenlerinden büyük sevgiye, kalbe ve karaktere sahip olan köpeklerdir. Hayatınızın neşeli, bol aktiviteli ve sevgi dolu bir köpekle geçmesini istiyorsanız Jack Russell Terrier köpek ırkı doğru seçim olacaktır. Ayrıca Jack Russell Terrier köpekler sahiplerine büyük sevgi ve saygı ile bağlıdır. Sadık dostunuz olacak Jack Russell Terrier köpekler ile hayatınıza birçok mutlu anı biriktirecek şekilde yaşayabilirsiniz.

4. Jack Russell Terrier Köpekler Hakkında Bilinmeyenler

  • Jack Russell köpekler küçük boyutlara sahip olsalar da eski dönemlerde av köpeği olarak yetiştirilmiştir. Hızlı ve çevik vücut yapıları sayesinde av köpeği olarak harika işler çıkarmışlardır.
  • Sahibi ile iletişim kurmak isteyen Jack Russell Terrier köpekler havlayarak sahiplerini dikkatini çeker. Yani Jack Russell Terrier köpeklerin oldukça konuşkan bir yapısı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
  • İngiltere’de keşfedilmiş olan köpek ırkıdır. Kökenleri 18. yüzyıla kadar dayanır.
  • Jack Russell Terrier hızlı koşan bir yapıya, atletik ve çevik vücut yapısına sahiptir. Bu özellikleri sayesinde eski dönemlerde at binicilerin dikkatini çekmiştir.
  • Jack Russell Terrier köpeğe baktığınız zaman onu daha önce bir yerde gördüğünüzü ve hatta tanıdığınızı düşünürsünüz. Bu hissiniz ise oldukça doğrudur. Çünkü Jack Russell Terrier ırkından olan bir köpek, 1994 yılında yayınlanan Maske (The Mask) yapımlı filmde yer almıştır. Jim Carrey ile birlikte filmde yer alan Jack Russell Terrier köpeği filmde Milo adıyla akıllarda kalmıştır.

Jack Russell

 

5. Jack Russell Terrier Köpeklerin Karakteri Nasıldır?

Zeki

Atletik

İnatçı

Korkusuz

Enerjik

Oyuncu

6. Jack Russell Terrier Köpeklerin Boy ve Kilosu Nasıldır?

Jack Russell Terrier köpeklerin boyları ortalama olarak 26 - 35 cm aralığında değişmektedir. Kiloları ise 5 - 8 kg arasında olmaktadır. Jack Russell Terrier köpeklerin boy ve kiloları dişi-erkek arasında çok az değişmektedir.

7. Jack Russell Terrier Genel Özellikleri Nelerdir?

  • Küçük ırkı olarak bilinen köpekler arasındalardır.
  • İngiltere kökenli olan bir köpek ırkıdır.
  • Tüylerinin yarısından fazlası beyaz renk tonuna sahiptir. Beyaz renklerinin üstünde ise genellikle kahverengi benek veya lekeler olur.
  • Tüyleri kısa yapılıdır.
  • Jack Russell Terrier köpeklerin derileri ince yapılıdır.
  • Kürkleri ise suya dayanıklı özelliğe sahiptir.
  • Jack Russell Terrier köpekler oldukça enerjik ve oyun oynamayı seven köpeklerdir.
  • Zeka seviyeleri yüksektir.
  • Avcılık içgüdüleri ve özellikleri yüksek köpeklerdir.
  • Sahiplerine bağlıdırlar ve onlarla derin bağlar kurabilirler.
  • Oldukça meraklı ve keşifçi özellikleri vardır.  

8. Jack Russell Terrier Fiziksel Görünüşü

Vücut Yapısı

Jack Russell Terrier küçük boyutlara sahip olan köpeklerdir. Ama küçük boyları sizleri yanıltmasın. Jack Russell Terrier dirençli, güçlü, dayanıklı ve sağlam vücut yapısına sahip köpek ırkıdır. Vücudu genel olarak bakıldığı zaman orantılı bir yapıda olduğu görülür. Jack Russell Terrier kaslı boyun yapısına, düz bir sırt yapısına ve eğimli olan omuz yapısına sahip vücudu vardır. Vücudu dışarıdan bakıldığı zaman son derece atletik görünümde görülmektedir. Ayrıca Jack Russell Terrier atletik olmasının yanı sıra çevik köpek ırklarından birisidir. 

Jack Russell

Tüyleri

Jack Russell Terrier köpekler 2 farklı tüy yapılarına sahiptir. Bu 2 tüy yapısı saçaklı ve düz olarak karşımıza çıkar. Farklı tüy yapıları olsa da ortak olarak çift katmanlı yapıda, pürüzsüz ve kaba yapılara sahiplerdir. Jack Russell Terrier köpeklerin tüyleri yapısal olarak hem suya dayanıklı hem de zorlu hava koşullarına karşı dirençlidir. Ama tüy yapıları kaba olmasının yanı sıra yumuşak yapıya sahiptir. Jack Russell Terrier köpeklerin tüyleri dalgalı ve kıvırcık olarak görülmez. Düz tüy yapılarına sahiplerdir. Saçaklı tüy yapısına sahip olan Jack Russell Terrier köpeklerde çene ve kaş kısımlarında bulunan tüyler uzundur. Dışarıdan bakıldığı zaman adeta sakalımsı bir görüntüye sahiptir. 

 

Renkleri

Jack Russell Terrier köpeklerin vücutlarında olan tüylerin yarısından (en az %51 oranında olmalı) fazlasının beyaz renk tonunda olması gerekmektedir. Beyaz tüylerinin üzerinde ise kahverengi, siyah, sarımsı tonlar ve ten rengine sahip olan desen ve leke şekilleri görülmektedir. Jack Russell Terrier köpeklerin avlarda rahatlıkla kullanılmasının sebebi ise tüy renklerinden kaynaklanır. Yoğun olarak beyaz tüy rengine sahip olan Jack Russell Terrier köpekleri av sırasında avcılar rahatça görebilmektedir. 

 

Kafa Yapıları

Jack Russell Terrier köpeklerin kafa yapıları vücutları ile orantılı görüntüye sahiptir. Kafa bölgesinde olan gözleri uyumlu ve badem yapısına sahip şekildedir. Jack Russell Terrier köpekler keskin diş yapısına ve güçlü çeneye sahiplerdir. Ayrıca kaslı yapıları da vardır. 

 

Bacak ve Ayak Yapıları

Jack Russell Terrier ırkının bacak ve ayak yapıları hem düz hem de sağlam yapıya sahiptir. Ön bacakları düz kemikli yapıdadır. Ön bacakları kuvvetli olsa da esas arka bacak yapıları daha güçlü ve sağlam olmaktadır. Ayrıca Jack Russell Terrier köpeklerin arka bacakları kaslı yapıda olur. Vücut yapısının çevik ve atik olmasına olanak sağlayan bölgeleri, kaslı ve güçlü olan bacak ve ayak yapılarıdır.

9. Jack Russell Terrier Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Jack Russell Terrier Tüy Bakımları Nasıl Yapılır?

Jack Russell Terrier köpeklerinin tüy bakımlarını yapısına göre farklılık gösterir. Bu köpek ırkı kaba ve pürüzsüz olmak üzere 2 değişik kürk yapısına sahiptir. Temel olarak bu 2 farklı kürk yapısının düzenli bir şekilde taranması ve bakımlarının yapılması gerekir. Jack Russell Terrier köpeklerin tüylerinin haftalık olarak 2 - 3 kere taramanız yeterli olacaktır. Zaten Jack Russell Terrier köpekler çok fazla tüy dökme sorunları olmadığından, düzenli tarama sayesinde tüy dökümleri en aza inecektir. Jack Russell Terrier köpeklerin tüylerinin tarama işlemlerini köpek tarama eldivenleri veya köpek tarama fırçaları ile yapabilirsiniz. Düzenli tarama sayesinde Jack Russell Terrier tüylerinin birbirine dolanması ve karışması engellenmiş olunur. Saçaklı tüy yapısına sahip olan Jack Russell Terrier köpeklerin ise saçak kısımlarının uzadıkları zaman kesilmesi gerekir. Çünkü uzun saçakları Jack Russell Terrier görmesini ve yemesini engelleyebilir.

Jack Russell

 

Banyo Ne Sıklıkla Yaptırılmalıdır?

Jack Russell Terrier köpekler genellikle temiz hayvanlardır. Bundan dolayı da çok fazla yıkanmasına gerek yoktur. Aylık olarak 1 kere yıkanması Jack Russell Terrier köpekler için yeterli olacaktır. Ama tabi köpeğiniz dışarıda çamurla oynadığında, kumlarda yuvarlandığı ve aşırı kirlendiği zaman muhakkak yıkamalısınız. Jack Russell Terrier köpeği yıkamak için köpekler için üretilen yıkama şampuanlarından kullanın

 

Tırnak Kesimleri ve Diğer Bakımları Nasıldır?

Jack Russell Terrier köpeklerin tırnak kesimleri uzamasına bağlı olarak yapılması gereken işlemdir. Genellikle 1 ay içerisinde 1 ya da 2 kez tırnaklarının kesilmesi yeterli olacaktır. Ağız ve diş sağlıkları için ise haftalık olarak dişlerinin 2 - 3 kere fırçalanması yeterli olur. Bir diğer bakım yapılması gereken yer ise ise kulak kısımlarıdır. Kulakları aşağıya sarkık yapıda olduğu için, haftalık olarak kir kontrolü yapılmalı ve temizlenmesi gerekir.

10. Jack Russell Terrier Köpekler Sağlıklı Mıdır?

Jack Russell Terrier ırkı sağlıklı köpekler arasında bulunmaktadır. Ama bazı köpeklerde genetik yatkınlıklara bağlı olarak sağlık sorunları meydana çıkar. Mesela doğuştan sağırlık, gevşek diz kapağı, göz bozuklukları ve glokom gibi sağlık sorunları meydana gelir. Yavruluk dönemlerinde sahiplendiğiniz Jack Russell Terrier köpeğin mutlaka aile geçmişinden ve anne-babasında herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığından emin olmalısınız. Jack Russell Terrier köpeğinizin hayatını sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirebilmesi için de veteriner hekim kontrolünde olması gerekmektedir. Düzenli veteriner hekim kontrolü, aşılarının tam yaptırılması, sevildiği ve mutlu olduğu bir evde Jack Russell Terrier köpekler hayatlatları sahipleri ile mutlu bir şekilde geçirir. Jack Russell Terrier köpeğin ve diğer can dostlarımız olan bütün köpeklerin muhakkak aşılarının yaptırılması gerekmektedir. Köpeklerin aşıları hakkında ve aşı fiyatları hakkında detaylı bilgiler için aşağıdaki yazımıza bakabilirsiniz.

11. Jack Russell Terrier Köpeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Jack Russell Terrier köpeklere verilecek olan kuru mamalar köpeğe uygun içerikte, yüksek kaliteye sahip ve besin değeri yüksek olan mamalardan olmalıdır. Kuru mama seçimlerinde köpeğinizin sevdiği mama içeriğini almanız onları yemek yemeğe teşvik edecektir. Jack Russell Terrier köpeğinizi gün içerisinde beslerken mamasını 2 öğün şeklinde vermelisiniz. Genellikle 1.5 - 2.5 ölçek arasında belirlenen mama Jack Russell Terrier köpeğe 2 öğün halinde verilmektedir. Tabi sizlere verdiğimiz mama ölçeği ve miktarı ortalama olaraktır. Jack Russell Terrier köpeğinize vereceğiniz mama miktarını belirlerken

  • yaşını
  • egzersiz durumunu
  • gün içerisinde harcadığı enerjiye
  • boy ve kilosuna

dikkat ederek mama ölçeğini belirlemelisiniz. Eğer bu konuda karar veremiyor iseniz veteriner hekiminizden yardım almanız sağlıklı olacaktır.

12. Jack Russell Terrier Köpeklerin Beslenmesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Jack Russell Terrier köpeğini beslerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Köpeğin beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;

  • Kilo almaya yatkınlığı olan köpeklerdir. Bu yüzden verilecek mamanın ölçeğine ve miktarına dikkat edilmesi gerekir.
  • Alınacak olan kuru mamaların içeriğinin zengin içeriğe ve besin değerinin yüksek olup olmadığına bakılmalıdır.
  • Jack Russell Terrier köpeklere ev yemeği verilirken dikkatli olunmalıdır. Çünkü ev yemekleri yedikleri zaman sindirim sorunu yaşama olasılıkları vardır.
  • Eğer köpeğinize ev yemeği veya hazır mama vermek istiyor iseniz, önce veteriner hekiminize danışın ve onay alın.
  • Köpeğe mamasını verirken yaşını, boyunu ve kilosunu mutlaka göz önünde bulundurarak mama miktarını ayarlayın.

13. Jack Russell Terrier Köpeklere Egzersiz Nasıl Yaptırılır?

Jack Russell Terrier görebileceğiniz en enerjik ve oyuncu köpek ırklarından bir tanesidir. Enerjilerinin yüksek olmasından dolayı günlük olarak yapılacak egzersizler onlar için oldukça önemlidir. Yapacakları egzersizler ve sizle geçirdiği vakitler onların hayatını mutlu yaşamasına imkan sağlar. Jack Russell Terrier köpekler ile yapılabilecek egzersizler şu şekildedir;

  • Jack Russell Terrier köpeklerin egzersizleri hakkında bilmeniz gereken ilk şey kısa yürüyüşler onlar için yeterli değildir. Bu köpek ırkı yüksek enerjiye sahiptir ve oyun oynamaktan keyif alırlar.
  • Sahibi ile birlikte yapacakları uzun ve tempolu yürüyüşler onlara keyif verir.
  • Çimlik alanlarda ve dışarıda özgür bir şekilde koşmak onların en büyük tutkusudur. Bu sayede enerjilerini de kolayca atarlar.
  • Jack Russell Terrier köpekler dışarıda sahibi ile birlikte dolaşmasının yanı sıra, köpek oyuncakları ve topları ile de oyun oynamaktan keyif almaktadır.

Jack Russell

Jack Russell Terrier köpeğiniz ile bu aktiviteleri en keyifli şekilde yaparsınız. Böylece köpeğin günlük olarak egzersiz ihtiyaçları karşılanmış olur. Enerjilerini atmalarının yanı sıra sizler vakit geçirmeleri hem ruh sağlığını olumlu etkiler hem de mutlu köpekler olarak hayatlarına devam ederler.

 

14. Jack Russell Terrier Köpeklere Egzersiz Yaptırılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Düz ve temposuz yürüyüşler Jack Russell Terrier köpekler için uygun değildir. Çünkü sadece yürüyüş yapmak hem egzersiz ihtiyaçlarını karşılamaz hem de enerjilerini atamazlar.
  • Dışarıda dolaşırken Jack Russell Terrier köpeğinize tasma takmanız daha uygun olacaktır. Çünkü kendilerini heyecanlandıran herhangi bir şey gördükleri zaman peşinden gitmek isterler.
  • Ayrıca dışarıda avlanma dürtülerini tetikleyen bir şey gördükleri zaman yakalamaya çalışırlar. Bundan dolayı tasma ile dolaştırılması daha iyi olacaktır. 
  • Apartman hayatına kolay adapte olabilmesi için günlük egzersizleri düzenli olarak yaptırılmalı ve enerjilerinin atılması sağlanmalıdır.

15. Jack Russell Terrier Eğitimi Nasıldır?

Jack Russell Terrier köpekler zeki hayvanlar olduklarından dolayı verilen eğitimleri ve komutları kısa sürede öğrenirler. Ama eğitimleri sırasında dikkat etmeniz gereken noktalar vardır ve bazı durumlarda zorlayıcı olmaktadır. Jack Russell Terrier köpek ırkına eğitim süreçleri boyunca sabırlı, nazik, tutarlı olmalı ve onlara sert bir ton yerine yumuşak ses tonu ile komut vermelisiniz. Çünkü Jack Russell Terrier köpekler inatçı ve bağımsız yapıda olduklarından dolayı bağırmanız ve ters bir hareket yapmanızdan kaynaklı olarak eğitimlerine devam etmek istemezler. Jack Russell Terrier köpeklerin eğitimine karşı olan ilgisinin dağılmaması için, eğitimleri eğlenceli hale getirmelisiniz. Bu sayede eğitimlerini kısa süre içinde ve dikkatleri dağılmadan tamamlarlar. Jack Russell Terrier köpeklerin bağımsız ve kendi başlarına hareket edebileceklerini sizlere söylemiştik. Tam da bu yüzden eğitimlerine ilk olarak itaat eğitiminden başlanması gerekir. İtaat eğitimleri sırasında sizin sözününü dinlemeyi ve verdiğiniz komutları uygulamayı öğrenirler. İtaat eğitimlerini tamamladıktan sonra ise alanı koruma eğitimi, tuvalet eğitimi verilmeli ve sosyalleşeceği ortamlara sokulmalıdırlar. Jack Russell Terrier köpekler için sosyalleşmek eğitimleri kadar da önemli bir durumdur. Yavruluk dönemlerinden itibaren sahibinden başka tanışacağı insanlarla ve diğer hayvanlarla etkileşime gireceği ortamlarda olmalıdırlar. Diğer köpekler ile tanışacağı en uygun yer köpek parkları ve açık alanlardır. Jack Russell Terrier köpeğinizi diğer hayvalar ve insanlar ile tanıştırırken ilk etapta tasmalı olmaları önemlidir. Yavruluk dönemlerinde verilen eğitimler ve sosyal ortamlarda olması ile, Jack Russell Terrier köpeğiniz uyumlu, sakin ve sevecen davranışlar sergileyen yapıya sahip olur.

 

16. Jack Russell Terrier Köpeklerin Eğitimlerinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Eğitimleri sırasında kesinlikle köpeğe sert davranışlarda veya aşağılama bulunmamalısınız. Bu durumlarda köpeğin hem özgüveni kırılır hem de eğitimlerinde gerileme meydana gelir.
  • Bağımsız olan ve inatçı yapıları sahiplerdir. Eğitimi sırasında komut almamakta inat etmeye başlarlarsa bu durumda sabırlı olmalısınız. Büyük tepkiler vermeniz ve kızmanız durumunda eğitime devam etmek istemezler.
  • Eğitimlerinin yanı sıra sosyalleşmeleri de önemlidir. Yavruluk durumlarında diğer hayvanlarda ve insanlarda uzak tutulurlar ise ileriki yaşlarda agresiflik gösterme olasılıkları yüksektir.

Eğitimleri süresi boyunca Jack Russell Terrier köpeğinizi teşvik etmek adına olumlu sözler söylemek, teşvik edici davranışlarda bulunmak ve ödül maması vermek eğitimlerini kısa sürede tamamlamalarına yardımcı olur. Ayrıca eğitim süreçleri boyunca sabırlı olmaya ve sevgi göstermeye de özen göstermelisiniz.

17. Jack Russell Terrier Hakkında Merak Edilen Bilgiler ve Sorular

Jack Russell Terrier Evde Bakılır Mı?

Jack Russell Terrier evde beslemek için uygun köpekler arasında bulunur. Ama dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Bu köpek ırkının düzenli olarak egzersizlerinin yapılmasına özen göstermelisiniz. Bu sayede ev içerisinde mutlu bir şekilde yaşarlar.

Jack Russell Eğitilebilir Mi?

Jack Russell Terrier eğitilebilir bir köpektir. Ayrıca zeka seviyeleri de yüksektir. Jack Russell Terrier köpeklerin eğitimlerine yavruluk dönemlerinde başlanması gerekir. Yavruluk dönemlerinde farklı olan birçok eğitim alabilirler.

Jack Russell Akıllı Mı?

Jack Russell Terrier köpek ırkları arasında en zeki köpeklerden bir tanesidir. Çabuk öğrenen yapıları ve yüksek zekaları sayesinde eğitimleri sırasında verilen komutları kolayca öğrenirler.

Jack Russell Ev Köpeği Mi?

Jack Russell Terrier köpekler evde bakılabilmektedir. Ama evde bakılmasının zorlayıcı yönleri vardır. Mesela Jack Russell Terrier köpekler evde pek fazla yalnız kalmak istemezler. Ayrıca egzersizleri yaptırılmaz ise ev içerisinde rahat edemezler. Kısacası yoğun iş temponuz yok ve günlük egzersizlerini yaptırdığınız sürece ev içerisinde bakılabilirler. Genellikle bahçeli evlerde bakılması tercih edilir.

Jack Russell Soğuğa Dayanıklı Mı?

Jack Russell Terrier köpeklerin tüyleri kısa yapıya sahiptir. Bundan dolayı uzun tüylü köpeklere oranla soğuk havalara karşı çok dirençli değillerdir. 

Jack Russell Terrier Ömrü Ne Kadar?

Jack Russell Terrier sağlıklı bakıldıkları ve yaşadığı ortamda mutlu oldukları zaman 12 - 15 yıl kadar yaşam süresine sahiplerdir. Jack Russell Terrier köpekler iyi bir bakım ve sevgi ile de daha uzun yaşamaktadır.

Jack Russell Kedilerle Anlaşır Mı?

Jack Russell Terrier köpek bir avcı köpeği olduğundan, kendinden küçük hayvanlar yani kedi gibi canlıları yakalamaya çalışır. Jack Russell Terrier köpeklerin kedilerle anlaşması zor olsa da imkansız değildir. Jack Russell Terrier köpeğin kedilere alışması için en iyi dönem yavruluk dönemleridir.

Jack Russell Yüzer Mi?

Jack Russell Terrier köpekler yüzmeyi sever ve keyif alırlar. Ayrıca yüzme fazla enerji gerektiren bir aktivite olduğundan dolayı, Jack Russell Terrier köpekler için mükemmel bir aktivitedir.

Jack Russell Terrier Çok Havlar Mı?

Jack Russell Terrier havlama eğilimi olan ve havlaması yüksek olan bir köpek ırkıdır. Bunun sebebi ise Jack Russell Terrier köpekler havlayarak sahipleri ile iletişime geçmek ister.

 

Jack Russell Terrier Kaç Yavru Doğurmaktadır?

Dişi olan Jack Russell Terrier köpek bir doğumda 3 - 8 arasında yavru doğurmaktadır. Tabi yavru sayısı dişi köpeğin yaşına, sağlığına, kaçıncı doğumu olduğuna ve kilosuna göre farklılık gösterir.

Jack Russell

 

Bir köpek sahiplenmeden önce ya da herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmeden önce buna hazır olduğunuzdan ve sorumluluk alacağınızdan lütfen emin olun. Çünkü bir canlının tüm sorumluluğunu almış olacaksınız. Ayrıca köpeğinizi ve baktığınız hayvanın sağlığı için düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmeyi ihmal etmeyin. 

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İrem KAPLANER
İçerik Editörü

Etiketler: Jack Russell Terrier Özellikleri ve Bakımı
Şubat 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.