Veteriner Malzeme Blog

  • Aralık 03, 2021 Pet

    Dachshund köpek ırkları kısa bacak boyları ve uzun gövdeleriyle tanınan ve av köpeği grubu olarak bilinen tazı grubunun içerisinde yer almaktadır. Dachshund köpeklerin en bilindik adları ise Sosis Köpek’tir. Koku duyuları oldukça gelişmiş olan av köpekleri olarak bilinmektedir.

    Sosis Köpek (Dachshund) Özellikleri
  • Aralık 03, 2021 Pet

    Sarman kediler dünya genelinde en çok görülen türlerinden bir tanesidir. Aslında sarman kediler bir kedi cinsi değillerdir. Tüylerinin yapılarından ve renklerinden dolayı Sarman adıyla anılmaya başlanmıştır. Sarman kediler aslında Tekir kedi ırkı olarak ya da Tekir kedi ırkının alt türü olarak geçmektedir.

    Sarman Kedilerin Özellikleri
  • Aralık 02, 2021 Pet

    Dogo Argentiono köpek ırkı dünya genelinde ve bizim ülkemizde de yanlış tanıtılmış ve yanlış anlaşılmış olan bir köpek ırkıdır. Köpek dövüşlerinde kullanılmasından ve saldırgan olmaları için verilen eğitimlerden dolayı Dogo Argentino köpekler saldırgan bir ırk olarak bilinmektedir. Aslında doğru bir eğitim ve köpeğinize vereceğiniz sevgiyle Dogo Argentino köpekler dost canlısı olan hayvanlardır.

    Dogo Argentino Özellikleri
  • Aralık 01, 2021 Pet

    İran kedileri dünyaca bilinen ve sevilen bir kedi ırkıdır. Chinchilla kediler de bir İran kedilerinin bir türü olarak bilinmektedir. Chinchilla kediler güzellikleri, büyük göz yapıları ve adeta ipeksi olan tüyleriyle gören herkesi kendilerine hayran bırakan kedilerdir. İran kedileri gibi yüzleri basık bir yapıda değildir bu kedi ırkının.

    Chinchilla Kedi Türü Özellikleri
  • Kasım 30, 2021 Pet

    Can dostumuz olan köpekler de tıpkı bizler gibi zaman zaman kusma problemleri yaşamaktadır. Kusma köpekler için doğal olan bir şeydir. Bazı durumlarda köpeklerin kusmasında endişe verici bir durum bulunmamaktadır. Mesela fazla hızlı yemek yedikleri için ya da yememesi gereken şeyler yediklerinde kusabilmektedirler.

    Köpekler Neden Kusar?
  • Kasım 30, 2021 Pet

    British Shorthair kedi ırkı dünyaca bilinen ve evde en çok beslenen kedi ırklarından bir tanesidir. Bu kedi ırkını bu kadar popüler yapan ve kendine hayran bırakan bazı özellikleri vardır. Yapısal olarak oldukça uysal, sessiz ve tek başına kalabiliyor olması sayesinde fazla sık evde olmasanız da British Shorthair kediler kendi başlarına kalabilmektedir. 

    British Shorthair Özellikleri
  • Kasım 26, 2021 Pet

    Dalmaçyalı köpek ırkı tüm dünyada bilinen ve en sevilen köpek ırkları arasında yerini almıştır. Dalmaçyalı köpeklerin vücutlarında bulunan benekler onların kendilerine has olan özelliklerinden biridir. Dalmaçyalı köpekler hem tüylerindeki benekler sayesinde hem de sevimlilikleri sayesinde filmlerde ve animasyonlarda karşımıza çıkmaktadır.

    Dalmaçya Köpeği Özellikleri
  • Kasım 25, 2021 Pet Balıklar

    Ev içinde akvaryumda beslenen canlılar denilince akla ilk gelen isim Japon Balığıdır. Japon balıkları evde akvaryumda balık beslemek isteyen insanların en çok tercih ettiği canlıdır. Japon balıkları görünüşleri ve renkleriyle dikkat çekmektedir.

    Japon Balığı Bakımı ve Özellikleri
  • Kasım 25, 2021 Pet

    Kediler neredeyse hepimizin sevdiği sevimli canlılardır. Kediler hakkında merak ettiğimiz ve kafamızı kurcalayan cevabını merak ettiğimiz sorular olabilmektedir. Bu sorulardan biri de kedilerin etrafımızdaki dünyayı nasıl bir gözle gördüğü sorusudur.

    Kediler Nasıl Görür?
  • Kasım 19, 2021 Pet

    Su kaplumbağalarının ideal yaşam ortamı Teraryum’dur. Su kaplumbağalarını kesinlikle plastik kap ya da cam fanusların içinde beslememelisiniz. O şekilde yaşamaları pek mümkün olmayacaktır.

    Su Kaplumbağası Bakımı
  • Kasım 18, 2021 Pet

    İran kedileri dünya genelinde bilinen ve en çok evde beslenen kedi ırklarının arasında yerini almaktadır. En eski kedi ırklarından bir tanesidir. İran kedileri kendilerine özgü olan yüzleriyle, tüy yapılarıyla, sahiplerine olan bağlılıkları ile ve zekalarıyla bilinen bir kedi ırkıdır.

    İran Kedisi Bakımı ve Özellikleri
  • Kasım 18, 2021 Pet

    Husky Sibirya kurdu köpekler dünya çapında bilinen ve en çok sahiplenilen köpek ırkları arasında yerini almaktadır. Diğer bilinen adı ise Husky’dir. Sibirya kurdu köpekler etkileyici göz renkleri, kürklerinin yapısı ve görünüşleriyle tüm dünyada ün salmış bir köpek ırkıdır.

    Sibirya Kurdu Bakımı ve Özellikleri
  • Kasım 16, 2021 Pet

    Yumuşacık tüyleri ve masmavi göz renkleriyle Ragdoll Kedileri bakanları kendilerine hayran bırakmaktadırlar. Ragdoll kedileri sadece dış görünüşleriyle değil zekâları ve sevecen tavırlarıyla da görenleri kendine hayran bırakmaktadır.

    Ragdoll Kedisi Özellikleri ve Bakımı
  • Kasım 12, 2021 Kanatlılar

    Muhabbet kuşları evde beslemesi kolay ve oldukça dost canlısı olan hayvanlardır. Evde beslemek için en çok tercih edilen ve sahiplenilen hayvanlar arasında yerini almaktadır.

    Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?
  • Kasım 12, 2021 Pet

    19. yüzyılda İngiltere’de üretilmiş olan İngiliz kökenli bir terrier ırkıdır. Bull Terrier pek çok ırkın bir araya gelmesinden üretilmiş olan bir türdür. Yapısı, fiziksel özellikleri ve cüssesiyle beraber en güçlü köpek ırkları arasında yerinin almıştır. Bull terrier ırkının kendilerine özgü olan görünüşleri vardır.

    Bull Terrier Özellikleri ve Bakımı
  • Kasım 10, 2021 Kanatlılar

    Hint Bülbülü Estrildidae famailyasına dahil olan ve ağaçlarda doğal ortamlarda yaşayabilen bir kuş türü olarak bilinmektedir. Bu kuş türünün ana vatanı Avusturalya’dır. Ülkemizde Hint Bülbülü adıyla bilinen bu kuş türünün bir diğer adı ise Zebra İspinozu olarak bilinir.

    Hint Bülbülü Bakımı ve Özellikleri
  • Kasım 09, 2021 Pet

    Köpeklerde hamilelik ve doğum süreci bizlerdeki gibi zorlu bir süreç olabilmektedir. Köpeğinizin hamilelik döneminde ona yardımcı olmalı, iyi beslendiğinden ve sağlığının yerinde olduğundan emin olmalısınız.

    Köpekler Kaç Ayda Doğurur?
  • Kasım 05, 2021 Kanatlılar

    Muhabbet kuşları evde beslemek için en çok tercih edilen evcil hayvanlar arasındadır. Uysal, konuşkan ve oldukça sevimli bir türdür muhabbet kuşları. Papağan türleri içerisinde yer almaktadırlar. Anavatanları ise Avusturalya olarak bilinmektedir.

    Muhabbet Kuşu Kaç Yıl Yaşar?
  • Kasım 04, 2021 Pet

    Kedi nanesinin kökenleri Akdeniz ve Kuzey Amerika’ya dayanmaktadır. Popüler olmasıyla birlikte Avrupa ve Kuzey Amerika’da da yetiştirilmeye başlanmıştır. Nane familyasına dahil olan ve mevsimlik yetiştirilen bir bitki olarak bilinmektedir.

    Kedi Nanesi Nedir?
  • Kasım 03, 2021 Pet

    Senegal papağanları Afrika’ya özgü bir türdür. Senegal papağanı papağangiller familyasına dahil olan bir papağan türüdür. Latince adı ise Poicephalus Senegalus olarak bilinmektedir.

    Senegal Papağanı Özellikleri
  • Kasım 03, 2021 Klinik Malzemeleri

    Cerrahi set birden fazla cerrahi aletin bir araya toplandığı setlere denmektedir. Cerrahi setler içerinde bulunan parçalara ve malzeme sayısına göre farklılık göstermektedir. Setler operasyonlarda, pansumanlarda ya da dikiş atma gibi işlemlerde kullanılacak şekilde içeriği ayarlanmaktadır.

    Cerrahi Set
  • Kasım 02, 2021 Pet

    Sevimli dostlarımız olan kedilerimizin hamilelik süreci birlikte gireceğiniz heyecanlı maceraya bir başlangıçtır. Kedinizin hamilelik sürecinde hem ona yardım etmelisiniz hem de bu sürece kendinizi hazırlamalısınız. Kedilerde hamilelik süreci önemli ve dikkat edilmesi gereken bir dönemdir.

    Kedinin Hamile Olduğu Nasıl Anlaşılır?
  • Kasım 02, 2021

    Halk arasında sallabaş hastalığı olarak bilinsede böyle bir hastalık yoktur. Bu yaşanılan kafa döndürme, kafa titretme durumu farklı bir hastalığın kanatlı üzerindeki kalan etkisidir. Kimi zaman kalıcı olsada, bazı kanatlılar bu hasarı aşabilmektedir. Bu durumun oluşmasına sebep olan hastalıklar arasında en çok PMV1 grubu virüsler etkilidir. Paratifo virüs olarakta adlandırılırlar. PMV1 dışında salmonella ve adenovirüs'de ne yazıkki bu tip travmalara yol açabiliyor.

    güvercinlerde sallabaş
  • Kasım 01, 2021 Klinik Malzemeleri

    Belli dönemlerde kedilerimiz ve köpeklerimiz oldukça fazla tüy dökmektedir. Bu tüy dökme durumları belli bir süre sonra hem onları hem de sizi yormaya başlayabilir. O yüzden hayvanlarımızın bakımları için tüylerini kestirmeye veteriner hekimlere ya da veteriner kliniklerine götürürüz. Hayvanların tüy kesimleri sadece tüyleri döküldüğü zaman değil yaz aylarında kalın kürkleri onları rahatsız ettiğinde ya da tüylerinin daha sağlıklı olması içinde tüylerinin kesilmesi gerekebilir.

    Köpek Tıraş Makinesi
  • Ekim 26, 2021 Pet Genel Bilgiler

    Hayvan sahiplerinin ve hayvan severlerin belki de en çok korktuğu ya da çekindiği durumlardan birisi hayvanlarının kaçmasıdır. Kedi ve köpekler kaçtıkları ya da kayboldukları zaman bulunmaları uzun sürmektedir. Bazı durumlarda da hayvanlar sahiplerine geri dönemiyorlar.

    Mikroçip Nedir?
  • Ekim 14, 2021 Klinik Malzemeleri

    Cerrahi aletler adından da anlaşılacağı üzere genel olarak operasyonlarda kullanılan tıbbi aletlerdir. Veteriner hekimler tarafından hayvan sağlığında kullanılmaktadır. Cerrahi aletlerin sıklıkla kullanılmasından ve önemli olduğundan dolayı veteriner hekimlerde ve veteriner kliniklerinde bulundurulması zorunlu malzemelerdendir. Hayvan sağlığındaki önemi küçümsenemeyecek kadar büyüktür.

    Cerrahi Aletler
  • Ekim 12, 2021 Pet

    Dr Animal’in hayvanlar için çıkartmış olduğu yara bakım solüsyonu ve spreyleri hem çok kullanışlı hem de hayvan sağlığına etkisi yükse bir üründür. Kedilerde, köpeklerde ve diğer canlılarda da kullanılabilmektedir.

    Dr Animal Sprey Nedir?
  • Hidrofil gaz bezinin kare şeklinde ya da dikdörtgen biçiminde olduğu lif vermeyen -24 kat arası dikişsiz olarak katlanabilmesi ile ortaya çıkan tıbbi malzemelerdir. Spançlar hayvan sağlığında sıkla kullanılan bir üründür. Tıbbi amaçlar doğrultusuna kullanılan bir ürün olarak bilinmektedir.

    Spanç Nedir?
  • Kruuse markası dünya çapında bilinen bir markadır. Kruuse markası veteriner hekimler tarafından sevilen ve güvenilen bir markadır. Kruuse markası veteriner hekimlere özel olarak ürünlerini üretmektedir.

    Kruuse Steteskop
  • Erka steteskop markası veteriner hekimler ve doktorlar tarafından tercih edilen markalar arasında olmaktadır. Erka steteskop kullanımı kolay ve güvenilir bir marka olarak bilinmektedir.

    Erka Steteskop
  • Veteriner hekimlerin ve doktorların steteskop tercihleri için piyasa birden fazla marka ve ürün bulunmaktadır. Steteskop seçimi veteriner hekimler için oldukça önemlidir. Steteskop hayvan sağlığının ayrılmaz bir parçasıdır.

    3M Littmann Classic III Steteskop
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamıza göz atabilirsiniz.